begsoon1510 wrote: ↑28/04/2020 14:33
Zdravo svima, dana 22.04.2020 godine sam zapisan od strane službenih lica, razlog je bio nenošenje maske. O njihovom pristupu i aroganciji u tom datom trenutku prema meni neću spominjati, jer svi smo svjesni činjenice kako se ponašaju lica koja u ovakvim teškim vremenima imaju ili osjećaju moć.
Tražio mi je ime, ime oca i adresu stanovanja i rekao da će mi doći kazna na adresu. Zapisao na neki papir i patrola se sa autom udaljila od mene.
Danas mi je na adresu stigao prekršajni nalog u kojem piše da je opis prekršaja: "Imenovani nije postupio po naredbi kriznog štaba civilne zaštite BiH u kojoj se nalaže korištenje epidemiološke opreme (maske, rukavice i sl.)"
Dalje u nalogu stoji i ono što me najviše uzrujalo i što sam morao podijeliti sa vama jeste to da se policijska uprava poziva da sam počinio prekršaj iz čl.3 st.1 tačka 5 propisa:
Zakonom o JRM .
Naravno, ko i svaki razuman građanin provjerio sam šta stoji u tom zakon i našao sljedeće:
Članak.5 st1 tačka 5 Zakon o JRM: "5. ko ne postupi po naredbi ili riješenju organa vlasti kojim se zabranjuje pristup ili zadržavanje na
određenom mjestu ili ometa ili omalovažava organe
vlasti, gospodarska društva, odnosno druge pravne
osobe koje obavljaju javna ovlašćenja ili njihove
službene osobe, odnosno odgovorne osobe prilikom
obavljanja ili u svezi sa obavljanjem službenih poslova
i zadataka, ili ko ne postupi po određenom zakonitom
zahtjevu njihove službene osobe;"
Ljudi, ja od ovoga ništa nisam uradio da bi bio kažnjen na osnovu ovog zakona. Naravno imam i svjedoka koji je bio tu sa mnom i koji je ispratio to sve.