Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Logovan

#103176 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

dr_arsla wrote: 27/04/2020 01:01 Treba biti pitarski bezobrazan pa prozivati za skupljanje navijače koji su za šminkanje stadiona više skupili nego oni kad je bilo biti ili ne biti za klub :izet:
Opet poredjenje necega sto se ni u snovima ne moze porediti. :mrgreen:
Raigor Stonehoof

#103177 Re: Premijer liga BiH

Post by Raigor Stonehoof »

LSD wrote: 27/04/2020 00:06 :lol: :lol: oni ce nekoga kupiti, a nemaju ni adrese ni stadiona, prodali se za pola miliona nekom malezijcu kojem su tepali Amidza , a koji ih je kasnije preprodao daljem rođaku iz Vijetnama :lol: :lol: igraci im jeli viršle, hordaju na nekakvu zgradu u mraku, moljakaju okolo da ih neko primi na svoj stadion kako bi mogli nastupiti u Evropi :( tuga i žalost.
Neko virsle, neko ni to

Image

:D

historija se ponavlja
Max Bunker

#103178 Re: Premijer liga BiH

Post by Max Bunker »

LSD wrote: 27/04/2020 01:20
Max Bunker wrote: 27/04/2020 01:12

Možda i na Grbavici ako ove godine uspijete ubjediti svoje navijače da je od egzistencijalnog pitanja za vas da nam iznajmite stadion, naravno ako naši prihvate poučeni prošlogodišnjim iskustvom, gdje je vaša uprava za 20.000,00 KM pogazila ideale "radničkog" kluba pa kasnije ipak odustala od ponude radi nekih sitnih nesuglasica na navijačima.

Eto, ja tebi odgovorio.
Sada ti meni ovo oko računa i da li si šta uplatio u plavu seharu?
Ja ipak mislim da je četiri ne isplaćene plate previše i da nije istina što govore vaši nogome...fudbaleri i da to iznosi tri plate i topli obrok.
Aha sigurno ce te na Grbavicu :lol: :lol: neko ce vas pustiti tamo nakon svega :lol: ima logike :-)

Posto je na B. Polju uništen teren, preostaju Pecara ili gradski stadion u BL...e sad je pitanje pred kim se više poniziti i koga vuci za rukave :mastakazes: teška dilema...hercegovce ili dodikovce :( bice mučno gledati sva ta ponižavanja.

Što se tice tih pitanja - nemam pojma o cemu pišeš, a i ne zanima me iskreno receno :nargila:
A-ha.
Dobro onda jer očito se dopisujem sa osobom koja mrzi Sarajevo i koja nema nekih navijačkih afiniteta prema nekom klubu u BiH.

Nego, kada si prvi puta osjetio tu mržnju prema FK Sarajevu?
Zašto, koji je razlog?
LSD

#103179 Re: Premijer liga BiH

Post by LSD »

Kakva crna mržnja, šta ti je :roll: sipmaticno je sarajvo, pogotovu kad hodaju okolo od stadiona do stadiona, moljakajaći da ih neko primi bar na dva sata.
Ljudski je suosjecati se sa njima :(
Logovan

#103180 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Hahah :lol:
Max Bunker

#103181 Re: Premijer liga BiH

Post by Max Bunker »

LSD wrote: 27/04/2020 01:29 Kakva crna mržnja, šta ti je :roll: sipmaticno je sarajvo, pogotovu kad hodaju okolo od stadiona do stadiona, moljakajaći da ih neko primi bar na dva sata.
Pa izgledaš mi kao da mrziš, tako pišeš.

Meni je vidiš opet žao kada pomislim šta sve FK Željezničar preživljava proteklih godinu dana.
1. Nema Evrope zbog nekog pišljivog duga od 50.000,00 KM (cifra recimo koju FK Sarajevo mjesečno potroši samo na doprinose)
2. Krediti stižu na naplatu
3. Nema plata za uposlenike i igrače
4. Amar Osim tužio ponovo klub za već isplaćeno pa se sada na sudu spori sa istim tim klubom a trenira ih

Recimo ono što mi se ne sviđa i što je jako opasno ponašanje, koje može omladinu odvesti u jednu zabludu, jeste ta mitomanija da je Željezničar sam protiv svih, radnički klub, protiv države i sistema a istina je mnogo, mnogo drugačija.
Usudio bih se napisati da ne postoji klub u državi (osim možda Zrinjskog ali on je politički projekat) koji se više ogrebao od državu od Željezničara.
Max Bunker

#103182 Re: Premijer liga BiH

Post by Max Bunker »

dr_arsla wrote: 27/04/2020 01:30
Max Bunker wrote: 27/04/2020 01:13
dr_arsla wrote: 27/04/2020 01:01 Treba biti pitarski bezobrazan pa prozivati za skupljanje navijače koji su za šminkanje stadiona više skupili nego oni kad je bilo biti ili ne biti za klub :izet:
Jeste. A Amar Osim lično radio na mješalici.
Široki vam dao pare, Sarajevska pivara vam dala pare, BH Telekom (taj bastion pitarluka) vam dao pare, davali vam pare i navijači Sarajeva.

Zašto jedan radnički klub nije odbio pare od države i državnih firmi ili od privatnika koji izrabljuju radnike i rekao "Ne. Mi ćemo sami skupiti te pare"?
Halo, govorim o šminkanju stadiona, ne izgradnji. Na Istoku smo prekucali. :izet:
Hvala svima koji su učestvovali :thumbup:
Do mene je, mislio sam da pišeš o izgradnju istoka, terena itd. a ne o posebnom dezinfekcionom sredstvu za čiščenje stolica.

Pronađeno higijensko sredstvo za čišćenje stolica.

https://fkzeljeznicar.ba/pronadeno-higi ... ica/19401/
LSD

#103183 Re: Premijer liga BiH

Post by LSD »

Max Bunker wrote: 27/04/2020 01:36
LSD wrote: 27/04/2020 01:29 Kakva crna mržnja, šta ti je :roll: sipmaticno je sarajvo, pogotovu kad hodaju okolo od stadiona do stadiona, moljakajaći da ih neko primi bar na dva sata.

Meni je vidiš opet žao kada pomislim šta sve FK Željezničar preživljava proteklih godinu dana.
1. Nema Evrope zbog nekog pišljivog duga od 50.000,00 KM (cifra recimo koju FK Sarajevo mjesečno potroši samo na doprinose)
4. Amar Osim tužio ponovo klub za već isplaćeno pa se sada na sudu spori sa istim tim klubom a trenira ih

Recimo ono što mi se ne sviđa i što je jako opasno ponašanje, koje može omladinu odvesti u jednu zabludu, jeste ta mitomanija da je Željezničar sam protiv svih, radnički klub, protiv države i sistema a istina je mnogo, mnogo drugačija.
Usudio bih se napisati da ne postoji klub u državi (osim možda Zrinjskog ali on je politički projekat) koji se više ogrebao od državu od Željezničara.
Mani se te jeftine populističke demagogije. Nikome nisu interesantni ti šupljaci, onako iskreno među nama ;-)

Nego, vidi ovo

Image

Pari oči ko somune :P

I vi razmišljajte pred kim se više poniziti kad se bude moljakalo oko stadiona - dodikovci ili hercegovci :roll:
Nike af1 white

#103184 Re: Premijer liga BiH

Post by Nike af1 white »

moze se i u suprotnom smjeru napisati koja onda
1. zasto fks u svom vlasništvu ima samo tri ves masine
2. zasto uprava fks ne postuje svoje navijace pa oni laju na prazne zidove
3. zasto uprava fks je zestoko degradirala vasu legendu musemica
4.zasto fks je slucaj klub koji nosi jednu garnituru dresova vec pet godina
itd itd ljudi pokretni evropski cirkus od prošle godine i ono naslo nekoga prozivati :run:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#103185 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

Regularna cijena iznajmljivanja Koševa je 400k, a vi ste od drzave dobili za 80k.
320k godisnje vas drzava gura. Svake godine. :thumbup:
Last edited by sime_cipol on 27/04/2020 01:49, edited 1 time in total.
Max Bunker

#103186 Re: Premijer liga BiH

Post by Max Bunker »

LSD wrote: 27/04/2020 01:43

I vi razmišljajte pred kim se više poniziti kad se bude moljakalo oko stadiona - dodikovci ili hercegovci :roll:
Ne bavim se šupljacima jer znam da bi me ti dobio na iskustvo :wink:

Šalu na stranu ali grad Sarajevo zaslužuje ovakav stadion i divno je kako se zajedničkim snagama građana ove države i privrednika može napraviti jedan divan stadion.
Nike af1 white

#103187 Re: Premijer liga BiH

Post by Nike af1 white »

LSD wrote: 27/04/2020 01:43

Mani se te jeftine populističke demagogije. Nikome nisu interesantni ti šupljaci, onako iskreno među nama ;-)

Nego, vidi ovo

Image

Image
Image
neka im se naparavuju oci kao somuni od ove ljepote
Max Bunker

#103188 Re: Premijer liga BiH

Post by Max Bunker »

sime_cipol wrote: 27/04/2020 01:48
Regularna cijena iznajmljivanja Koševa je 400k, a vi ste od drzave dobili za 80k.
320k godisnje vas drzava gura. :thumbup:
:thumbup:

Odokativno je to ta cifra i mi to nismo nikada ni krili.
Samo je fazon što se Željezničar fura na radničku filozofiju, protiv sistema i države a onda se žestoko grebe od istu tu državu.
sime_cipol

#103189 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

Vi se furate na FGR i gospodu, a grebete se gore od sviju :skoljka:
LSD

#103190 Re: Premijer liga BiH

Post by LSD »

Nike af1 white wrote: 27/04/2020 01:48
Image
Image
Sad ce ti odgovoriti slikom one butmirske livade sa dva kontejnera :lol: :lol: ko biva neka akademija :lol:
Last edited by LSD on 27/04/2020 01:55, edited 1 time in total.
Nike af1 white

#103191 Re: Premijer liga BiH

Post by Nike af1 white »

LSD wrote: 27/04/2020 01:52
Nike af1 white wrote: 27/04/2020 01:48
Image
Image
Sad ce ti odgovoriti slikom one butmirske ledine sa dva kontejnera :lol: :lol: ko biva neka akademija :lol:
sto je najzalosnije ni to nije njihovo vlasništvo nego koncesija tako da im ostaje da posalju samo slike tri ves masine koje su u njihovom vlasništvu 🤣🤣
Max Bunker

#103192 Re: Premijer liga BiH

Post by Max Bunker »

Nike af1 white wrote: 27/04/2020 01:45

moze se i u suprotnom smjeru napisati koja onda
1. zasto fks u svom vlasništvu ima samo tri ves masine
2. zasto uprava fks ne postuje svoje navijace pa oni laju na prazne zidove
3. zasto uprava fks je zestoko degradirala vasu legendu musemica
4.zasto fks je slucaj klub koji nosi jednu garnituru dresova vec pet godina
itd itd ljudi pokretni evropski cirkus od prošle godine i ono naslo nekoga prozivati :run:
1.FK Sarajevo je samostalno do sada u svoju infrastrukturu uložilo oko 1.000.000,00 KM.
FK Željezničar u postratnom periodu (upitno i za prijeratni period) nije kupio ni tri veš mašine.

2 i 3. Ovo moram prizanti da nije trebalo oko Musemića, no međutim i tu će ostati istine dvije
Skupilo se osamdesetak navijača od kojeg broja i divnih momaka ali i likova iz agentura, koji su tu imali ko zna kakve namjere i koji već dugo ne dolaze na Koševo.
Mi u našoj historiji imamo samo primjer Musemića (što je ponavljam, jako upitno šta i kako se desilo) a vi imate nekoliko od Joška Domorockog koji je otjeran iz kluba jer je tražio veći stepen vjerskih sloboda, do tjeranja Amara Osima prvi put.

4. Ako impliciraš da nemamo dovoljno dresova, budi siguran da više dresova imamo u prodaji u fan shopu (koji je u vlasništvu kluba za razliku od vašeg, koji je u vlasništvu Selimovića) nego vi za prvi tim.

Eto, dobio se odgovore dok kod vas ostaje jako puno neodgovorenih pitanja, odnosno pitanja na koje znate odgovor ali mislite da ako ih ne spominjete ili zabijete glavu u zemlju kao noj, da ne postoje i da vas ne tangiraju.
animus

#103193 Re: Premijer liga BiH

Post by animus »

EDIT: Slika da, tekst da, ali en na ovoj temi! Rečeno više puta, nema potrebe da ideš na odmor radi toga!
    animus

#103194 Re: Premijer liga BiH

Post by animus »

Pa mogao si se malo vise potruditi da ovu istorijsku cinjenicu pobijes. Kad ste bili gladni i bosi mi vas obukli i nahranili. Nije niko drugi i halal bilo. Samo je grijeh to zaboraviti i negirati. Ali eto ti opet nastavi.
    Ricken

#103195 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

animus wrote: 27/04/2020 02:46 Pa mogao si se malo vise potruditi da ovu istorijsku cinjenicu pobijes. Kad ste bili gladni i bosi mi vas obukli i nahranili. Nije niko drugi i halal bilo. Samo je grijeh to zaboraviti i negirati. Ali eto ti opet nastavi.
    Nemamo se šta raspravljati, ne može, kraj priče, završiti s tom temom! :D

Nema razloga da oragnizujete utakmice na stadionu koji vam se gadi i kojeg bi ste čupali i palili.

Niste vi nama ništa dali, jer ne možeš dati nešto što nemaš. I mi smatramo da treba i vama pomoći, da konačno dobijete svoj dom. Eto, sad samo kvit.

Idite moliti savez da proglasi prvaka.
    sime_cipol

#103196 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

I ja smatram da se treba pomoci da FKS umjesto dva kontejnera u Butmiru napravi neki cvrsti objekat. Halal bilo.
    Charuga
    Globalni moderator

#103197 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

perscitus wrote: 26/04/2020 22:06 Zeničanin je lijepo objasnio situaciju. Šta reći, mikrokosmos bosanskog kosmosa. Slika i prilika nam stanja u državi. I vladajući i opozicija, ista govna. Ono što me raduje jeste objektivno gledanje situacije, jer su u fazi prihvatanja, što ih ni po kakvim parametrima ne treba svrstavati u ravni sa Željom koji je i dalje zaglavljen u fazi poricanja. Gledajući cjelokupnu sliku i racionalizam, tj. ono što nas odvaja od životinja, što ne djelujemo intuitivno i u trenutku, već planiramo prosperitet i napredak na duže i stabilnije staze, je razlog što je Čelik par koraka ispred naših novograđana i prije će doživjeti stabilnost negoli oni. Teško je insanu povjerovati tako nešto, tim i više jer Željo je od Čelika geografski bliži Centru Moći, par tramvajskih stanica, pa bi svako pomislio da će biti bliže vrhu piramide negoli Zeničani.
    perscitus wrote: 26/04/2020 23:14Zalosno je. Ne razumiju sadasnjost, buducnost je nepoznanica, zaglavljeni u istoriji satkanoj od legendi i mitova, ne postuju aristokratiju i zele uzdrmati ulemu i vjekovnu hijerarhiju. Bezobrazna, drska i ignorantna ideologija kao birvaktile kod onog Che Guevare iz Grahovog polja. Malogradjanstina ce uvijek prezirati globalizam i kosmopolitizam jer se boje promjena. Sve se mijenja, sve nastaje i nestaje, ne prilagodis li se nestajes bez traga i glasa. Istorija te guta. I to je tuzna prica zivota braco moja. A nije da im ne zelimo pomoci
    perscitus wrote: 26/04/2020 23:48 Ako se ovo ne rijesi sa Kosevom kupicemo Grbavicu, Lutvu i nanu Fatu u paketu. :lol: :lol: :lol: . Jedino pad dinastije garantuje ulazak Centra u Novi grad i prilkljucenje napacenih gradjana modernim i urbanim tokovima zivota.
    perscitus wrote: 27/04/2020 00:36Oči vode ljude u svijet! Uho dovodi svijet u ljude. Znanje ima granice, neznanje ne. Prihod poslovanja tih "nekih" na godisnjem nivou je 10 biliona. Primjera radi, nas nacionalni prihodi nisu veci na godisnjem nivou od 15 miliona. Mi smo drzava! Zato i serveri padaju kada dodje isplata jer je ogromna kolicina para za nasu jadnu ekomomiju. I duduku je jasno da ovdje nije rijec o pranju novca vec ulaganju u brend. Mislim ako ti je do romantizma onda pravac biblioteka i Ana Karenjina, pusti velike da se bave realizmom. :izet: To sto si sad vecerao trebas zahvaliti kosmopolitskoj bordo familiji. Jel toliko tesko reci hvala?
    perscitus wrote: 27/04/2020 01:02Neka te bolan, sta ti znas o asketskim idealima :lol: :lol: :lol: . Kad se Amar vrati sa pravilno popunjenom uplatnicom ovako ce ga docekati:

Puno filozofije, stvari koje nemaju veze sa temom, vrijeđanja, omalovažavanja ... Ohani malo.

Banned user for reason “Kršenje pravila foruma, nepoštivanje upozorenja”
    » perscitus

1 mjesec
    luckylaka

#103198 Re: Premijer liga BiH

Post by luckylaka »

Pa ovdje njih bar pola ne postuje nikakva pravila foruma i to ne mjesecim nego godinama .Prosipaju se suplje yj.ponavljaju se skoro svaki dan,provociranja,uvrede ponizavanja na relaciji bordo-plavi ne prestaju.Dosadili ste i bogu i narodu ali nista novo jer to ce se ponoviti i sutra.prekosutra i iduce godine..Ujesto da se bavite sportom zamarate se glupostima sugavica-lavor,priznanica-kosooki i sl.Klubovi vam na dnu europske tablice sluze za malo jace ttreninge u euro kupovima i umjjesto da se nesto uradi na tome tj.na kvalitetnim pojacanjima pare se bacaju na prekodrinske i preko unske polovnjake ili ti otpad koji moze zavrsiti xamo u BiH ligi.Ovi moji spickaju2-3 miliona u stadion a u europi sluze za zajebanciju.I jos kazu pa nema para za pravo pojacanje a ima para za pojacanja koja pojacanja ni u Podgrmecu ne bi bila.Jbga jes malo i do corone nalupa se al drugi lupaju godinama pa kad se moze njima mogu vala i ja
    phillie

#103199 Re: Premijer liga BiH

Post by phillie »

I nek si :D
    budzetlija

#103200 Re: Premijer liga BiH

Post by budzetlija »

Od aktuelne situacije strumfovi okrenu pricu o vas masinama, kampu i kontejnerima :run: plate kad spomenes, prosenje po medijima, plavi fondovi tad ide tanova prcija, vijetnamska i to :lol: samo da se skrene sa price o novoj tuzbi kojom Amar opet trazi pare za koje je već tuzio :D Megamix priprema tuzbu, Veselinovic moli za pare.....

A ovaj čovjek samo prati :gunjastajl:

Image
    Locked