Druze, koliko vidim u Engleskoj ce biti ista ili niza smrtnost u odnosu na 2018 godinu, a veca u odnosu na 2019 godinu.Edin H. wrote: ↑26/04/2020 19:44Nazalost nisi u pravu, tek smo na pocetku, ja od te gripe, je'l bijese 2017-ta znam jednog momka koji je zavrsio u bolnici, a od korone vise ljudi sa veoma teskim simptomima koji su se jedva izvukli kao sto je pipupiu objasnjavala ili ljude koji su preminuli.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑26/04/2020 18:31U Engleskoj i dalje ima manje umrlih 2020 nego 2018 godine. Jesil nosao masku 2018 ? I kako si prezivio, ako nisiEdin H. wrote: ↑26/04/2020 17:11
Ok, u Sarajevu su na sreću brojke male do sada, zato i zastupaš te stavove koje zastupaš.
Kao u ratu, puca u Sloveniji, nije dobro, ali je daleko, puca u Hrvatskoj, hajde barem neće u Bosni, počne u Bijeljini, sreća da nije u Sarajevu, puca se oko škole na Vracama i padaju granate po Dobrinji, hajde srećom nije na Čengić Vili...
Mani se msm medija, dokazano izazivaju paniku....
Cifre se trenutno friziraju, jer je vlada zestoko kiksala na pocetku pandemije, a jos ranije konzervativci su smanjili broj kreveta intezivne njege na najnizi nivo od svih razvijenih evropskih zemalja, zato je vjerovatno i tako velika smrtnost. Dio birmingemskog aerodroma su pretvorili u mrtvacnicu.
Ova brojka od 20000 preminulih se odnosi samo na ljude preminule u bolnicama, ali realan broj kada se ukljuce ljudi preminuli u starackim domovima i u kucama pretpostavlja se, je negdje oko 41000
Po predvidjanjima broj preminulih od korone bi mogao doseci 62500 do augusta.
http://www.msn.com/en-gb/news/uknews/co ... ocid=ientp
Ali hajmo se za trenutak reflektovati na ovu potvrdjenu brojku od preko 20732 preminulih u UK.
Ako uzmes da je stanovnistvo u UK 60 miliona, a u BiH nekih recimo 3 miliona, znaci da je populacija 15 puta manja.
Pandemija je pocela u UK i BiH negdje u isto vrijeme, da je bio isti ili slican nivo smrtnosti u BiH je do sada moglo preminuti oko hiljadu ljudi. Broj je puno manji - 59 preminulih sa anasnjim danom. Mozda postoje i drugi razlozi, ali ne moze se govoriti da ozbiljne vrijeme restrikcije uvedene u BiH nisu imale efekta.
Tada nije bilo mrtvacnica na aerodromima i niko se nije ni pocesao za desavanja, a sada je kataklizma uz maske, rukavice, virus i msm histeriju.
To je ono sto ja vidim.