TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
vojopd

#12326 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by vojopd »

Da si prelistao 10 poruka iznad nasao bi odgovor.
korektno

#12327 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by korektno »

vojopd wrote: 19/04/2020 16:45 Da si prelistao 10 poruka iznad nasao bi odgovor.
Manemoj.
peletiisamopelet

#12328 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by peletiisamopelet »

pozdrav, vidim da se dosta razumijete u televizore. planiram kupiti tv do 800km. 43" ne veci, nasao sam ovaj model SAMSUNG LED 43RU7172 po cijeni od 759km sa 5 godina garancijom,a gledao sam i samsung ru7022 po cijeni od nekih 670km, da li vrijedi uzeti jedan od ovih modela.
spinel_

#12329 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by spinel_ »

Affinity wrote: 19/04/2020 15:38 Poyyy raja, šta mislite jeli se isplati uzeti ovakav TV, da li je dobar kvalitet slike i videa, pitam za prijatelja :)
Ima tu još vox, Vivax, axen i sl, on je odabrao ovaj jer ima android9
Šta vi mislite, imate li bolji model preporučiti, otprilike za ove pare

https://www.televizori.ba/tesla-televiz ... i?___SID=U

Evo ga...
https://www.ekupi.ba/TCL-LED-televizor- ... 09687.aspx

Navodno ova marka je medju TOP 3 najprodavanijih u svijetu. Mani se tih tesli i nabrojanih :zjev:
Affinity

#12330 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Affinity »

Hvala na preporuci
avaks

#12331 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by avaks »

TCL prosle godine odmah iza Samsunga bio, opasno se lakta sa LG. Nije kod nas nesto poznat, vise se prodaje po Americi ali idu i kod nas lagano.
Ja sam uzeo jedan kao budzet varijantu i zadovoljan sam za sada :thumbup:
Definitivno bolja kupovina od ostalih navedenih ako cemo gledati po markama.
sagosen

#12332 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sagosen »

Valja li čemu Tesla, 5 godina garancije?

https://www.ekupi.ba/TESLA-LED-televizo ... 20655.aspx
avaks

#12333 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by avaks »

Dobar ko hljeb :thumbup:
amir79

#12334 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amir79 »

https://www.ekupi.ba/LG-LED-televizor-6 ... 07766.aspx

60'' LG za 900 KM!

Jel ok ovaj tv za ove pare???
Ili ima neki feler pa je jeftin ovkao???
Cossack

#12335 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Cossack »

amir79 wrote: 23/04/2020 16:24 https://www.ekupi.ba/LG-LED-televizor-6 ... 07766.aspx

60'' LG za 900 KM!

Jel ok ovaj tv za ove pare???
Ili ima neki feler pa je jeftin ovkao???
Nema felera. Odlična cijena za taj model i veličinu.
vojopd

#12336 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by vojopd »

Sad je i mene zainteresovao ovaj Lg, 900 KM 60”... Gledao sam recenzije na YT, iako ih imam malo, tv djeluje sasvim solidno. Samo sto je ovo VA panel, a ne IPS kao sto pise u opisu. Ima na YT klip neko je testirao u raznim osvjetljenjima i stvarno djeluje ok.
ovajonaj

#12337 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ovajonaj »

Nakon dvadesetak dana otkako sam uzeo ovaj Philips 55PUS7504 imam slijedeće za prijaviti.

Prvo što me zasmetalo je ovaj glossy filter preko ekrana u kojem se vidiš i pri najmanjem svijetlu... al dobro mogu preći preko toga.
Drugo što me zasmetalo je slobodna interna memorija televizora..Kad upalite tv i podesite android imate još otprilike samo 1.2 GB prostora...
Smiješno malo ali dobro bar podržava da ubacite usb stick i onda i njega koristi kao dodatnu internu memoriju samo što je usb deset puta sporiji od interne. Ok može i to proći...
Međutim ono što me najviše zasmetalo je kvaliteta izrade panela zbog kojeg imam ovaj light bleed kao što vidite na slikama. A isto tako se vidi zađto tu ima light bleed, zato što se panel izgleda razdvaja.. Kada se radi test ekrana npr jako tamnom sivom skoro crnom bojom onda se vidi koliko je panel prošaran kao da nije zalijepljen kako treba cijelom površinom..
uglavnom vidi se sve na slikama.
I sad ne smeta to kad se gledaju svijetle scene ali dok dodje neka tamnija scena mene ovo bode u oči i ide mi na živce toliko da razmišljam da ću ga najvjerovatnije reklamirati jer je ovo po meni ispod svih standarda kvalitete (nemojte sad misliti da je ovo samo kod Philipsa, LG ima još većih problema sa svojim LCD ekranima imam primjer u porodici gdje su otpali difuzori sa direct led dioda trećina difuzora je otpala i to im je ogroman problem)
Sad ću ubaciti slike i ima li neko stručan da mi kaže jel se može ovo reklamirati jer možda nekome ovo ne bi smetalo ali meni smeta..
ImageImageImage
i na ovoj zadnjoj slici se vidi kako između panela i okvira televizora ima negdje više negdje manje prostora. tu gdje ima više prostora probija ova svjetlost..

Što se tiče pozitivnih stvari ima i njih.
produkcija 4k sadržaja je bez problema i slika je stvarno fenomenalna.
Zvuk je isto dobar čak ima dobre i malo dublje tonove (nešto između običnog tv-a i tv-a sa soundbarom)
android radi bez problema ali npr u google trgovini nemaš ni jednog normalnog browsera da instaliraš već ih moraš sam skinuti pa instalirati kao apk.
IP tv aplikacija radi dobro.
Netflix , youtube itd.
Dobra stvar je što usb miš prepozna nativno jer npr firefoxom ne možeš upravljati daljinskim od tv-a jer nije predvidjen za tv ali možeš mišem bez problema. Isto tako kad sam uključio gamepad odmaha ga je prepoznao.
S obzirom da tv ima samo dva USB ulaza a ja sam bio ubacio USB stick, miš i gamepad onda sam u jedan port ubacio USB hub i onda sam tu uključio i miš i tastaturu i gamepad i sve radi ok.
E da i ima jako dobrih android igrica i vrte se odlično na tvu.
Uglavnom sa svim sam zadovoljan osim sa ovim neravnomjerno sklopljenim panelom...
E da ovo sam zaboravio...
Ono IPS panel za gledanje tv-a iz ugla vs VA panel za gledanje tv-a direktno..
Ovaj tv ima lošije uglove gledanja sa IPS panelom nego moj Samsung iz 2009 godine sa VA panelom. To mi je nevjerovatno...
Iako ga ja gledam direktno pitam se možda sam trebao uzeti 50 inčni sa VA panelom ali nema veze sad...
Da li bih preporučio Philips nekome drugom da kupi?
Ne znam... Teško.. Ako reklamiram ovaj i dobijem drugi panel koji je će biti u redu godinama onda bi preporučio.
Za sada ne preporučujem jer još nisam reklamirao ni dobio zamjenu , ali planiram to jer me ovo svaku noć nervira(po danu se ne primjeti samo po noći kad gledam sa ugašenim svjetlom).
diablobih

#12338 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Ovo VA panel? Vise izgleda k'o ips. Ta slika je katastrofa, ali jbg, hoce to kada se slusa bower i cossacks.
ovajonaj

#12339 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ovajonaj »

diablobih wrote: 26/04/2020 12:31 Ovo VA panel? Vise izgleda k'o ips. Ta slika je katastrofa, ali jbg, hoce to kada se slusa bower i cossacks.
55 je IPS 50 je VA.
Znači to je IPS .
Ma gledaj slikao sam mobitelom i zato je slika jako zrnata jer je noćni mod jer sam htio da uhvatim light bleed. Evo ti par slika gdje nema tog light bleeda, zavisi šta je na slici. Nekad ima nekad nema, ali većinom ima.ImageImage
oldtajmer

#12340 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by oldtajmer »

ima li neko iskustva sa grundig tv ovaj mi nekako djeluje ok https://omegashop.ba/product/grundig-le ... du-7500-w/

inace ako neko ima za preporuciti tv ,uglavnom za starije je roditelje,43″,smart tv i budzet do nekih 700 KM i da se ima uzeti u sarajevu :D
ovajonaj

#12341 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ovajonaj »

Grimizni Filter wrote: 26/04/2020 13:18 taj filips 7354 je sasvim ok tv, meni uopšte nebi smetale navedene stvari jer sam tv gledao kod prijatelja slika je fenomenalna a kod njega sam primjetio taj razmak između panela i frejma/okvira, isti problem sam vidio i na svome LG 50 inča tv, takođe ima prostora između panela i frejma, koliko vidim svaki tv ima taj problem, mislim uopšte ne smeta funkcionalnosti televizora nego kad se zagledaš izgleda ružno i potencijalno je mjesto za gomilanje prašine.
Slika koju sam uploadaovao je inače veća i kad malo približiš vidi se da je razmak nepravilan. npr većinom je razmak 1mm a ima mjesta gdje razmak ide i do 3mm. i gdje god je taj razmak veći onda po noći na tom mjestu probija svjetlost...
ovajonaj

#12342 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ovajonaj »

Grimizni Filter wrote: 26/04/2020 13:26
ovajonaj wrote: 26/04/2020 13:22
Grimizni Filter wrote: 26/04/2020 13:18 taj filips 7354 je sasvim ok tv, meni uopšte nebi smetale navedene stvari jer sam tv gledao kod prijatelja slika je fenomenalna a kod njega sam primjetio taj razmak između panela i frejma/okvira, isti problem sam vidio i na svome LG 50 inča tv, takođe ima prostora između panela i frejma, koliko vidim svaki tv ima taj problem, mislim uopšte ne smeta funkcionalnosti televizora nego kad se zagledaš izgleda ružno i potencijalno je mjesto za gomilanje prašine.
Slika koju sam uploadaovao je inače veća i kad malo približiš vidi se da je razmak nepravilan. npr većinom je razmak 1mm a ima mjesta gdje razmak ide i do 3mm. i gdje god je taj razmak veći onda po noći na tom mjestu probija svjetlost...
poslikat ću večeras ili zamolit druga da on to odradi pa da uporedimo slike, ja sam na svom LG mjenjo i pozadinsko svjetlo otišla šina sa diodama koštalo me 300 maraka novo sve, doduše prvi servis nakon 7 godina.

meni se ovaj filips strašno dopao, brz, fluidan jednostavan za korištenje, samo me odbija to odvajanje panela, inače tv je instaliran na zid dok je kod mene na postolju koji je došao uz njega
i meni je to najveći problem... sve mu je ok osim tog panela što nije kvalitetno sklopljen...
bower

#12343 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bower »

@ ovajonaj

Što se tiče probijanja ti je to sasvim ok, za model sa IPS panelom i takav rang televizora:) Na nekim drugim televizorima je to još više izraženo, pa su viši rang televizora.. Dobar primjer je i Lg serija 8 i 9.. Kada kupujete morate, da znate , da to nije OLED ili kakav odličan FALD model..! Jedni jednostavno očekujete previše, od televizora u tom cenovnom rangu:)) A što se tiče prostora između okvira i panela, možeš dati pod garanciju.. Dešava se to uglavnom kod slabog transporta.. A što se tiče probijanja, može biti i problem sa folijom što osigurava jednoliko raspršivanje svjetlosti.
semirsar

#12344 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

tacno bi se sad pdf mog'o nazvati "philips tv, koji uzeti i gdje servisirati" :mrgreen:
sretno vam bilo :run:
semirsar

#12345 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

Grimizni Filter wrote: 26/04/2020 13:45
semirsar wrote: 26/04/2020 13:41 tacno bi se sad pdf mog'o nazvati "philips tv, koji uzeti i gdje servisirati" :mrgreen:
sretno vam bilo :run:
nema potrebe za nikakvim servisom, tv radi ko zmaj, samo ima taj problemčić sa prostorom između frejma i panela.
nadoci ce, bRez brige...
ovajonaj

#12346 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ovajonaj »

bower wrote: 26/04/2020 13:38 @ ovajonaj

Što se tiče probijanja ti je to sasvim ok, za model sa IPS panelom i takav rang televizora:) Na nekim drugim televizorima je to još više izraženo, pa su viši rang televizora.. Dobar primjer je i Lg serija 8 i 9.. Kada kupujete morate, da znate , da to nije OLED ili kakav odličan FALD model..! Jedni jednostavno očekujete previše, od televizora u tom cenovnom rangu:)) A što se tiče prostora između okvira i panela, možeš dati pod garanciju.. Dešava se to uglavnom kod slabog transporta.. A što se tiče probijanja, može biti i problem sa folijom što osigurava jednoliko raspršivanje svjetlosti.
Ovo je za tebe sasvim ok?
Meni ovo nije ni približno ok da kupiš nešto što ima ekran koji na testu jedne nijanse ti na mjestima gdje prolazi svjetlost pokaže još jedno 20ak dodatnih nijansi koje ne bi trebale biti tu.. Koji to certifikat prolazi takav panel?
Uglavnom sutra ću poslati mail u kimtec sa ovim slikama(čini mi se da je njihova garancija) pa ćemo vidjeti šta oni kažu...
ovajonaj

#12347 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ovajonaj »

Evo ovdje se slike mogu uvećati i kad se uveća ova slika što pokazuje prostor između okvira i panela vidi se koliko je to nekvalitetno sklopljeno...
https://imgur.com/a/NPKkgxq
ovajonaj

#12348 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ovajonaj »

Grimizni Filter wrote: 26/04/2020 14:07
ovajonaj wrote: 26/04/2020 13:35
i meni je to najveći problem... sve mu je ok osim tog panela što nije kvalitetno sklopljen...
Pa tv ima koliko vidim ovde 5 godina garancije http://tvpromotion.eu/ba/

što se servisa tiče ima ih od sarajeva, mostara, banja luke itd.

imam komšiju koji radi ovlaštene servise za LG, SAMSUNG, SONY, FILIPS itd baš ću ga pitat za ovo.
ima samo ja od 3 aprila čekam da mi pošalju tu dodatnu garanciju koju sam popunio i poslao sa uslikanim računom i garancijom i zvao ih na onaj broj i rekli su da da imamo vašu prijavu sve je ok samo smo u velikoj gužvi ne stižemo sve obraditi. to je bilo prije 10 dana a prije toga sam čekao 14 dana jer su rekli da ću u roku 14 dana dobiti tu dodatnu garanciju... ali eto još nisam dobio te tri godine garancije...
ovajonaj

#12349 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ovajonaj »

Grimizni Filter wrote: 26/04/2020 14:18
ovajonaj wrote: 26/04/2020 14:10
Grimizni Filter wrote: 26/04/2020 14:07

Pa tv ima koliko vidim ovde 5 godina garancije http://tvpromotion.eu/ba/

što se servisa tiče ima ih od sarajeva, mostara, banja luke itd.

imam komšiju koji radi ovlaštene servise za LG, SAMSUNG, SONY, FILIPS itd baš ću ga pitat za ovo.
ima samo ja od 3 aprila čekam da mi pošalju tu dodatnu garanciju koju sam popunio i poslao sa uslikanim računom i garancijom i zvao ih na onaj broj i rekli su da da imamo vašu prijavu sve je ok samo smo u velikoj gužvi ne stižemo sve obraditi. to je bilo prije 10 dana a prije toga sam čekao 14 dana jer su rekli da ću u roku 14 dana dobiti tu dodatnu garanciju... ali eto još nisam dobio te tri godine garancije...
kako nisi skineš je u pdf i isprintaš sebi
pa nisam dobio taj pdf
ovajonaj

#12350 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ovajonaj »

Grimizni Filter wrote: 26/04/2020 14:22
ovajonaj wrote: 26/04/2020 14:21
pa nisam dobio taj pdf
kako nisi, kada sve popuniš i aktiviraš jamstvo isto se odmah pojavi u pdf formatu sejvaš ga na desktop i prebaci na USB odnesi i isprintaj sebi garanciju.

ponovni ispis jamstva https://protectoba.cpp.hr/print/
hm vidi stvarno sad mogu isprintati ali tad nisam imao ovo dugme print uopšte.
Post Reply