Koliko mjere mogu trajati?

Moderator: O'zone

Locked
kakavdanakneiskustvu

#2201 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by kakavdanakneiskustvu »

high_volume wrote: 25/04/2020 20:46 Ne želim upravljati odgojem tuđe djece, niti želim upravljati tuđim zdravljem, interes mi je da zaštitim svoje zdravlje i zdravlje moje bliske porodice s kojom sam u kontaktu svaki dan. Kako mogu zaštiti svoje zdravlje kada pojedini neozbiljni i neodgovorni roditelji, niti žele da zaštite svoje zdravlje, niti zdravlje svoje djece. Ova fotografija sa Vilsonovog šetališta danas jasno pokazuje koliko je nekog iz našeg društva briga za društvo i opće dobro.
"Imali smo dva mjeseca da naučimo kako štitimo sebe i druge. Imali smo dva mjeseca da podignemo svijest. Šta smo naučili? Malo toga. Nema distance, nema rukavica, maske uglavnom na grlu, vjerovatno zbog grlobolje...“ :( :(
Image

Od juče, dio stanovništva u nas, konkretno u Sarajevu, ponaša se kao da ne postoji biološka opasnost, kao da coronavirus nije među nama i kao da niko u nas nije umro niti teško obolio od ovog opasnog nevidljivog neprijatelja, koji nam je, kao i cijelom svijetu, načinio nesagledivu štetu, koju nećemo moći sanirati za dugo godina.
I sada kada je zdravstveno stanje pod kontrolom epidemiologa, uticajni dio Kriznog štaba Federacije BiH samostalno odlučuje da mjere na zaštiti ljudi od coronavirusa relaksira, ukida policijski sat, koji, istina je, i nije imao neki pragmatičan učinak, ali je imao snažno psihološko djelovanje na ljude da poštuju ostale mjere, dakle dio Kriznog štaba ukida policijski sat oslobađajući tako zabranu da se u vrijeme iftara i poslije može odlaziti u džamije na ramazanske molitve, ili odlaziti na iftare jedni drugima, ili zajedničke, grupne, dovodeći time u opasnost od zaraze sve nas, ne samo učesnike. Jedan dio Kriznog štaba stavio je pravo na religiju iznad prava na opće zdravlje ljudi, i to u vrijeme zvanično proglašene pandemije. :-) :(
bravo na posu,ponavljam sutra ce se ponoviti iste situacija,bez obzira sto sutra pio naredbi CZ djeca ne mi smjela NIKAKO biti napolju,jer neki od nas su nedogovorni,nema drugog razloga
Casual's

#2202 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Casual's »

Lik me hladno blokira :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2203 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by konektovan »

Tolerise li policija eresa nas iz pederacije, za vrijeme milicijskog sata, kad smo u tranzitu??? :mrgreen:
Znam da se pisalo o tome, mislim, za mene nema problema jer imam dozvolu, ali zena mi u mene hoce da se prosvercuje?! Riskirati ili ne, kratka je dionica?! :mrgreen:
neko_sa_strane

#2204 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by neko_sa_strane »

Nivelacija wrote: 25/04/2020 22:13 Srbija koja ima 500 dnevno ukida za 7 dana policijski sat, od ponedeljka im rade frizerski, butici, obrti..kod nas stručnjaci na 15 slucajeva dnevno kada ih citas imas osjećaj kataklizme..Hrvatska pokreće crtice i javni prevoz i onda dodjes ovdje pitas se u kojim svjetovima i strahovima zive ovi poput neko sa strane, bunk i slicno.
Vidi, ja odlično znam gdje živim i kakav je mentalitet ljudi u ovoj zemlji i na moju veliku žalost čine većinu. Zabrana okupljanja je i dalje na snazi. Piše se o budućem funkcionisanju obrta u kojima se djelatnicima savjetuje da nose vizire, maske i rukavice a s druge strane niko od nadležnih neće provjeravati okupljanja i druženja na Vilsonovom šetalištu, parkovima niti na iftarskim sijelima ali ako se nakon 15 dana ponovo javi zaraza jer nije gotovo onda će biti kuknjava do neba i neko će drugi biti kriv. Ne možeš žmiriti na javna okupljanja i pored zabrane a ne dozvoljavati rad prodavnica i caffe barova. Licemjerno je jer zabrana treba da važi za svakoga. Ako su izašli u susret vjernicima trebali su istog dana sve otvoriti ali uz poštovanje držanja distance i maske na
licu ili neka ode sve u tri lijepe materine pa opet iz početka.
Last edited by neko_sa_strane on 25/04/2020 22:29, edited 1 time in total.
P308

#2205 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by P308 »

Nivelacija wrote: 25/04/2020 22:18 Zamisli strahova i panike, haosa da kod nas samo jedan dan bude kao danas u BG 140 novih..
Ja mislim da bi se pojedinci ovi u rovove sakrili :lol:

A ljudi prekosutra pokreću mnoštvo radnji koje su kod nas zatvorene :izet:
Mislim da bi neki cak i voljeli da kod nas bude takva situacija... jedva bi docekali :shock:
Last edited by P308 on 25/04/2020 22:27, edited 1 time in total.
palermo

#2206 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by palermo »

Pandakonda wrote: 25/04/2020 22:17 Vrlo jednostavno, ko hoće da riskira treba imati slobodu da to uradi i policijski sat niko živ nije uveo, samo mi glumimo nesto. A ko hoće da bude paničar i da se osjeća sigurno neka onda ostane u kući dok ovo sve ne završi ali neka ne nameće svoj strah i stav drugima...

Ove mjere nikakve svrhe nisu imale jer su samo smanjili prozor kad ljudi moraju obavljati neke stvari što je dovelo do velikih gužvi, redova i napetosti što je veća opasnost nego kad je sad sve slobodno i ljudi imaju više vremena da rasporede svoje obaveze i interese. A da ne govorim o tome da je to nagomilalo frustraciju među ljudima i sad naravno vidimo "eksploziju" svega toga da ljudi naglo masovno izlaze. Što bude više testiranja vjerovatno će biti i veći broj pozitivnih i nadam se da to neće stvoriti strah među ovim pajserima koji vode krizni štab i da neće opet vratiti restrikcije.

Dominantno mišljenje većine stručnjaka čije sam intervjue gledao je da su posljedice karantina i restrikcija dosta veće nego posljedice same korone. Ovo je jednostavno bolest sa kojom se mora nauciti živjeti i shvatit da taj kolektivni imunitet neće doći sam, i da ne govorim koliko je suluda ta ideja držati ove mjere dok se ne pronađe lijek ili vakcina jer će se do tada nagomilati dosta drugih problema (socijalnih, ekonomskih itd.) da će nam korona izgledati kao mala maca poslje toga.

Koliko god to grubo zvucalo 97%, ako ne i više, stanovništva BiH može da podnese koronu ako je dobije ili je spremno da riskira bolest nego da riskira da ostane bez posla ili da konstantno ima taj osjećaj straha i napetosti od mjera i svih ostalih problema koje nastaju od restrikcija. Shodno tome, ta mala manjina koju bi korona mogla ozbiljnije ugroziti, ili ti neki paničari, nemaju pravo ostatak stanovništva držati kao taoce zbog svojih strahova i zaustavljat život većine. Brate ako spadas u rizičnu skupinu ostani kući, izoluj se i budi na sigurnom dok ostali razviju imunitet ili dok se ne nametne neko drugo rješenje, ali nemoj ostalu većinu uništavati...
izvanredan post.

Naprosto vraća vjeru u ljude i ono najljepše u njima. Poželiš da vikneš "čovjek kako to gordo zvuči"
kakavdanakneiskustvu

#2207 Re: Koliko mjere mogu trajati?

last mohicans wrote: 25/04/2020 22:10
kakavdanakneiskustvu wrote: 25/04/2020 22:07
Tambure wrote: 25/04/2020 20:13 Moze li mi neko pojaniti ... kako sam upratio djeca smiju utorak cetvrtak i subotu od 14:00 .... mjere pocinju od ponedeljka ... danas pun grad djece?! Sta sam fulio?
kao od danas su te mjere na snazi,a sutra ce biti ista situacija garantujem,bez obzira sto po toj naredbi djeca sutra ne bi smjela biti napolju
Odluke su odmah jučer stupile na snagu, kao i za policijski. A subota je jedan od tih dana kada mlađi mogu izlaziti.
Znam,govorim da ce sutra uvjeren sam djece biti isto kao i danas napolju,bez obzira sta piše u naredbi
kakavdanakneiskustvu

#2208 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Tambure wrote: 25/04/2020 22:20
neko_sa_strane wrote: 25/04/2020 22:12 Islamska zajednica trebala bi ljude savjetovati da ne odlaze na zajedničke iftare i da iste organizuju samo u krugu uže porodice, članove istog domaćinstva kako bi se spriječilo pojavljivanje novih žarišta virusa i produženje mjera koje pogađaju privredu. To im je posao između ostalog. Najveći problem među ljudima ovdje je sebičnost i samoživost.
mjera je i ukinuta jer je kod nas religija iznad drzave i vlasti
:thumbup:
neko_sa_strane

#2209 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by neko_sa_strane »

neko_sa_strane wrote: 25/04/2020 22:12 Islamska zajednica trebala bi ljude savjetovati da ne odlaze na zajedničke iftare i da iste organizuju samo u krugu uže porodice, članove istog domaćinstva kako bi se spriječilo pojavljivanje novih žarišta virusa i produženje mjera koje pogađaju privredu. To im je posao između ostalog. Najveći problem među ljudima ovdje je sebičnost i samoživost.
Znam da je to razlog ukidanja a takođe izborna je godina. Zato me i nervira laganje vlasti da su epidemiolozi odlučili da se mjere ublaže.
kakavdanakneiskustvu

#2210 Re: Koliko mjere mogu trajati?

neko_sa_strane wrote: 25/04/2020 22:33
Znam da je to razlog ukidanja a takođe izborna je godina. Zato me i nervira laganje vlasti da su epidemiolozi odlučili da se mjere ublaže.
a nisu jer i ministar i pomocnik ministra zdravlja kazu da nisu odlucivali u donosenju ove jucerasnje naredbe
index_box

#2211 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by index_box »

P308 wrote: 25/04/2020 22:26
Nivelacija wrote: 25/04/2020 22:18 Zamisli strahova i panike, haosa da kod nas samo jedan dan bude kao danas u BG 140 novih..
Ja mislim da bi se pojedinci ovi u rovove sakrili :lol:

A ljudi prekosutra pokreću mnoštvo radnji koje su kod nas zatvorene :izet:
Mislim da bi neki cak i voljeli da kod nas bude takva situacija... jedva bi docekali :shock:
Nekrofili i sadomazohiste u akciji. Smrt, mučenje i autodestrukcija kao izvor zadovoljstva.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2212 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by pici »

soHmun mjere... nece korona za iftar... hajd reko sinu odi do krunića po soHmune, vraca se kaje tobejarabi jedno na drugom koda se djeli djabe...

KO JE PREDLOŽIO?
|
Goran Čerkez: Razočarenje - osjećaj nakon prolaska Vilsonovim šetalištem

Član Kriznog štaba federalnog Ministarstva zdravstva Goran Čerkez poručio je kako je razočaran onim što je danas vidio na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu odnosno velikim brojem građana koji su izašli na ulice.
Iako je Čerkez član Kriznog štab federalnog Ministarstva zdravstva koje je dalo prijedlog za ublažavanje mjera za starije osobe i djecu do 18 godina, samo dan nakon relaksiranja naredbe ovome se, očito, nije nadao pa je to odlučio napisati na Facebooku.

"Razočarenje, tako bih mogao opisati jednom riječi osjećaj nakon prolaska Vilsonovim. Imali smo dva mjeseca da naučimo kako štitimo sebe i druge. Imali smo dva mjeseca da podignemo svijest. Šta smo naučili? Malo toga. Nema distance, nema rukavica, maske uglavnom na grlu, vjerovatno zbog grlobolje...“, napisao je Čerkez.

On je ponovio da su nove naredbe ublažile mjere, ali nisu suspendovale držanje distance, nošenje maske na licu i rukavica te zabranu skupljanja.

Čerkez, inače pomoćnik ministra zdravastva FBiH, je poslao i poruku neodgovornim roditeljima.

"Uozbiljite se i vi i vaša djeca. Ne stvarajte rizik bez razloga, samo malo odgovornosti“, rekao je Čerkez uz zahvalnost svim savjesnim građanima koji se pridržavaju mjera.

Pored Vilsonovog šetališta danas su velike gužve zabilježene i na Darivi i Vrelu Bosne.

Kako je odlučeno jučer naredbom Federalnog štaba civilne zaštite, tri dana u sedmici (ponedjeljak, srijeda i petak) od 9 do 13 sati vani se mogu kretati osobe starije od 65 godina.

Utorkom, četvrtkom i subotom dozvoljeno je kretanje za mlađe od 18 godina i to od 14 sati pa sve do 20 sati.

dabogda vas sebiJAljecila na fOdiljivim respiratorima gluperde...
Maraschino

#2213 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Maraschino »

neko_sa_strane wrote: 25/04/2020 22:26

Vidi, ja odlično znam gdje živim i kakav je mentalitet ljudi u ovoj zemlji i na moju veliku žalost čine većinu. Zabrana okupljanja je i dalje na snazi. Piše se o budućem funkcionisanju obrta u kojima se djelatnicima savjetuje da nose vizire, maske i rukavice a s druge strane niko od nadležnih neće provjeravati okupljanja i druženja na Vilsonovom šetalištu, parkovima niti na iftarskim sijelima ali ako se nakon 15 dana ponovo javi zaraza jer nije gotovo onda će biti kuknjava do neba i neko će drugi biti kriv. Ne možeš žmiriti na javna okupljanja i pored zabrane a ne dozvoljavati rad prodavnica i caffe barova. Licemjerno je jer zabrana treba da važi za svakoga. Ako su izašli u susret vjernicima trebali su istog dana sve otvoriti ali uz poštovanje držanja distance i maske na
kakve veze ima ublazavanje mjera sa vjernicima?
neko_sa_strane

#2214 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by neko_sa_strane »

elcaliente wrote: 25/04/2020 21:49
neko_sa_strane wrote: 25/04/2020 21:41 Kod nas su ljudi pogrešno shvatili da ukidanje policijskog sata znači i ukidanje zabrane okupljanja ili ih jednostavno nije briga. Mene više brinu odlasci na iftare uz velika okupljanja ljudi. Ako bukne negdje u FBiH ponovo Krizni štab FBiH i Islamska Zajednica trebali bi snositi odgovornost. Nemoguće je porediti ovu našu zabit sa državama poput Njemačke, Francuske, Švedske, Japana, Australije, Južne Koreje, Velike Britanije jer imaju neuporedivo organizovaniji i kvalitetniji zdravstveni sistem. Ja lično ne bih volio da završim na KCUS-u kod Sebije Izetbegović.
Zasto bi neko preuzimao odgovornost.
Ovo je sve volja naroda i ispostovana je.

Ljudi su upozoreni ta postoji rizik, onaj ko hoce neka se druzi onaj ko nece neka se cuva.

Ove koji se namjerno zaraze ne treba ih ni ljeciti.
Ljudi su upozoreni ali ima i onih koje boli neka stvar ako se zaraze i prenesu virus nekom desetom koga uopšte ne poznaju i ko može nagrabusiti zbog njihovog neodgovornog ponašanja niti će iko od njih odgovarati. U društvu s velikim brojem neodgovornih pojedinaca i katastrofalnim zdravstvenim sistemom mora postojati kontrola. Mi smo većinski sebično, samoživo i vrlo nezrelo društvo.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#2215 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Pandakonda wrote: 25/04/2020 22:17 Vrlo jednostavno, ko hoće da riskira treba imati slobodu da to uradi i policijski sat niko živ nije uveo, samo mi glumimo nesto. A ko hoće da bude paničar i da se osjeća sigurno neka onda ostane u kući dok ovo sve ne završi ali neka ne nameće svoj strah i stav drugima...

Ove mjere nikakve svrhe nisu imale jer su samo smanjili prozor kad ljudi moraju obavljati neke stvari što je dovelo do velikih gužvi, redova i napetosti što je veća opasnost nego kad je sad sve slobodno i ljudi imaju više vremena da rasporede svoje obaveze i interese. A da ne govorim o tome da je to nagomilalo frustraciju među ljudima i sad naravno vidimo "eksploziju" svega toga da ljudi naglo masovno izlaze. Što bude više testiranja vjerovatno će biti i veći broj pozitivnih i nadam se da to neće stvoriti strah među ovim pajserima koji vode krizni štab i da neće opet vratiti restrikcije.

Dominantno mišljenje većine stručnjaka čije sam intervjue gledao je da su posljedice karantina i restrikcija dosta veće nego posljedice same korone. Ovo je jednostavno bolest sa kojom se mora nauciti živjeti i shvatit da taj kolektivni imunitet neće doći sam, i da ne govorim koliko je suluda ta ideja držati ove mjere dok se ne pronađe lijek ili vakcina jer će se do tada nagomilati dosta drugih problema (socijalnih, ekonomskih itd.) da će nam korona izgledati kao mala maca poslje toga.

Koliko god to grubo zvucalo 97%, ako ne i više, stanovništva BiH može da podnese koronu ako je dobije ili je spremno da riskira bolest nego da riskira da ostane bez posla ili da konstantno ima taj osjećaj straha i napetosti od mjera i svih ostalih problema koje nastaju od restrikcija. Shodno tome, ta mala manjina koju bi korona mogla ozbiljnije ugroziti, ili ti neki paničari, nemaju pravo ostatak stanovništva držati kao taoce zbog svojih strahova i zaustavljat život većine. Brate ako spadas u rizičnu skupinu ostani kući, izoluj se i budi na sigurnom dok ostali razviju imunitet ili dok se ne nametne neko drugo rješenje, ali nemoj ostalu većinu uništavati...
Ovo sam zagovarao od samog pocetka pojave zaraze . Osobno poduzimam iste mjere koje poduzimam kada je gripa u pitanju jer spadam u rizicnu grupu, bez obzira da li sam dobio vakcinu za gripu ili ne. 8-)
Zadnjih 10-12 godina nikada gripu nisam imao. :thumbup:
neko_sa_strane

#2216 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by neko_sa_strane »

Maraschino wrote: 25/04/2020 22:45

Ima veze jer su mjere popustili zbog Ramazana. Izborna je i godina. Da ne idem duboko da su vjerske zajednice desna ruka vlasti i da su morali donijeti takvu odluku jer smo mi sekularna zemlja samo na papiru. Iz istih razloga vlasti u Lukavici žmirili su na pričešće iz iste kašike dok su ljude kažnjavali zbog kršenja mjera zabrane okupljanja.
Maraschino

#2217 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Maraschino »

neko_sa_strane wrote: 25/04/2020 22:51
Maraschino wrote: 25/04/2020 22:45

Ima veze jer su mjere popustili zbog Ramazana. Izborna je i godina. Da ne idem duboko da su vjerske zajednice desna ruka vlasti i da su morali donijeti takvu odluku jer smo mi sekularna zemlja samo na papiru. Iz istih razloga vlasti u Lukavici žmirili su na pričešće iz iste kašike dok su ljude kažnjavali zbog kršenja mjera zabrane okupljanja.
Pa sta je IZ saopstila ili poslala poruku postacima?
muha_sa

#2218 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by muha_sa »

mali_balon

#2219 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by mali_balon »

Ne mogu da vjerujem da nakon sve price posljednjih mjeseci kada svi trube o virusima kako se prenose itd itd neki, kako da ih nazovem, tokmaci nepismeni, ne kontaju da se nemogu sakriti od virusa.....kakve god mjere da uvedes, dzaba je ako te fuli sad neces za godinu dvije kad tad ces ga pokupit.....ko da nikad niko gripu nije pokupio......jedino se zatvorit u podrum ne izlatit i cekat vakcinu pa ko ziv ko mrtav....znaci bio policijski ili ne virus ceka....samo ostaje nada da ce vakcina ili kakva tableta prije nego pokupis virus ili ako ga pokupis da ga sto lakse predeveras....
Sva energija i resursi koji su usmjerena na restriktivne mjere bilo bi bolje da su usmjereni na edukaciju stanvonistva, nabavku maski, rukavica sredstva za dezinfekciju, raspiratora itd itd....strucne, razumne ljude postaviti u stabive a ne ove sto svrsavju noseci uniforme.....ali kod nas je sve truhlo cijeli sistem sve je truhlo....kako sam vec pisao molis Boga da ne moras otic u bolnicu tamo ce te ubit garant.
banjaluka078

#2220 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by banjaluka078 »

Maraschino wrote: 25/04/2020 22:56
Pa sta je IZ saopstila ili poslala poruku postacima?
U saopćenju se također apeluje na vjernike da iftare organizuju samo u krugu porodice i da u svojim domovima obavljaju dnevne namaze i teravih-namaz.
https://static.islamskazajednica.ba/vij ... u-ramazanu
p206

#2221 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by p206 »

mali_balon wrote: 25/04/2020 22:58 Ne mogu da vjerujem da nakon sve price posljednjih mjeseci kada svi trube o virusima kako se prenose itd itd neki, kako da ih nazovem, tokmaci nepismeni, ne kontaju da se nemogu sakriti od virusa.....kakve god mjere da uvedes, dzaba je ako te fuli sad neces za godinu dvije kad tad ces ga pokupit.....ko da nikad niko gripu nije pokupio......jedino se zatvorit u podrum ne izlatit i cekat vakcinu pa ko ziv ko mrtav....znaci bio policijski ili ne virus ceka....samo ostaje nada da ce vakcina ili kakva tableta prije nego pokupis virus ili ako ga pokupis da ga sto lakse predeveras....
Sva energija i resursi koji su usmjerena na restriktivne mjere bilo bi bolje da su usmjereni na edukaciju stanvonistva, nabavku maski, rukavica sredstva za dezinfekciju, raspiratora itd itd....strucne, razumne ljude postaviti u stabive a ne ove sto svrsavju noseci uniforme.....ali kod nas je sve truhlo cijeli sistem sve je truhlo....kako sam vec pisao molis Boga da ne moras otic u bolnicu tamo ce te ubit garant.
a truhlo je jer smo neradnici
nema većih neradnika ko kod nas
djelujemo samo kad dogori i tad samo znamo improvizirati
nema sistema i organizovanog rada, i tako nam je u svemu što radimo
neko_sa_strane

#2222 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by neko_sa_strane »

Nisam ja paničar uopšte samo mi je stalo do mene. Recimo da obraćam pažnju na pojave oko sebe i ne želim ništa prepustiti slučaju. Ne želim da nagrabusim zbog neodgovornih pojedinaca jer znam da odgovornost ne stanuje u ovoj zemlji. Stalo mi je i da ja ne zarazim nekog drugog zbog neodgovornog pojedinca. Osim sinusitisa nemam neku hroničnu bolest iako mi se povremeno javlja akutni bronhitis tokom prehlada zahvaljujući zagađenom zraku svake zime. Nisam bio bolestan od januara prošle godine i hoću da tako i ostane. To je sve. Nemam se namjeru zatvarati u stanu.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#2223 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

mali_balon wrote: 25/04/2020 22:58 Ne mogu da vjerujem da nakon sve price posljednjih mjeseci kada svi trube o virusima kako se prenose itd itd neki, kako da ih nazovem, tokmaci nepismeni, ne kontaju da se nemogu sakriti od virusa.....kakve god mjere da uvedes, dzaba je ako te fuli sad neces za godinu dvije kad tad ces ga pokupit.....ko da nikad niko gripu nije pokupio......jedino se zatvorit u podrum ne izlatit i cekat vakcinu pa ko ziv ko mrtav....znaci bio policijski ili ne virus ceka....samo ostaje nada da ce vakcina ili kakva tableta prije nego pokupis virus ili ako ga pokupis da ga sto lakse predeveras....
Moj prijatelj za vrijeme rata rekao, "Gdje moze da padne kisna kap, moze i minobacacka granata".

Moze vala i ovaj virus. :oops:
mali_balon

#2224 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by mali_balon »

p206 wrote: 25/04/2020 23:07
a truhlo je jer smo neradnici
nema većih neradnika ko kod nas
djelujemo samo kad dogori i tad samo znamo improvizirati
nema sistema i organizovanog rada, i tako nam je u svemu što radimo
Dobro...sad vec ulazimo u dubiozu o kojoj supljiramo odkako je foruma.....demokratija, komunizam, vjera, stranke, narodi, izbori....itd itd sve je dovelo do toga sto ti pricas....apatija, sjebvanje, nerad, lopovluk, korupcija......svrtino kolo....vise bi nas opisao kao oportunisticko/ulizivacko/zajedljivo/zavidno/prevarantske uhljupe....
mali_balon

#2225 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by mali_balon »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 25/04/2020 23:14
Moj prijatelj za vrijeme rata rekao, "Gdje moze da padne kisna kap, moze i minobacacka granata".

Moze vala i ovaj virus. :oops:
Od granate si se mogo sakrit a virus te i u podrumu najde :lol:
Locked