Vela666 wrote: ↑25/04/2020 18:04
Nije problem u ljudima, nego u organizaciji, ponovo
Ni mjere karantene, kao ni ove koje su donijeli jučer, nisu popraćene adekvatnom organizacijom.
Prve donijeli s neba u strahu od nepoznatog i od kolapsa zdravstva i evo ih i poslije 40ak dana još su pogubljeni kao i na početku...
a da ne govorim o tržnim centrima gdje očito vlasnike i odgovorne nije briga da uvedu red i sklone svaku osobu koja krši propise, i šta onda očekivati od naroda nego raspašoj
Tačno, ali ne možemo očekivati od vlasnika tržnog centra da uvodi mjere i određuje broj ljudi i kretanje ljudi po supermarketu kao da je on stručan za toga. Ipak, neki su i to radili, što je meni za pohvalu. Trebalo je da dobiju detaljna uputstva od mjerodavnih institucija, ali mi takvih institucija nemamo, jel’.
Najveći problem je, ustvari, u tome što niko narodu nije objasnio šta znači ova pandemija, šta to podrazumijeva, zašto je važno poštivati mjere i koji će biti efekti ako se poštuju, a koji ako se ne poštuju.
Umjesto da se narodu ispred tih kriznih štabova obrati neki vrsni stručnjak koji ulijeva povjerenje i ima razvijene društvenokomunikacijske vještine, oni su postavili neuk svijet koji nema pojma ni šta znači mikroorganizam, šta je to virus, šta je imunitet, šta je opće dobro itd. Zato smo, u konačnici, završili s kopiranjem drugih država, i to najgorih tiranskih mjera, nažalost, a niko ne zna zašto. Dakle, po ko zna koji put, umjesto da se radi na razvijanju svijesti, neko je rekao “Ma nismo mi Šveđani ni Nijemci, zayebi ti to, zatvori ih ko stoku u kuću, pusti im onu Jadranku da ih priprema na 100 dana izolacije.”
Naši ljudi ne znaju kud udaraju, zapravo, i sav diskurs, žestoko potpomognut medijima, sveo se na histeričnu nekrofiliju u kojoj se konstantno potencira broj umrlih kao da je u pitanju neki trijumf. Čak i ovdje, na forumu, ima hrpa psihopata koji, pod krinkom da im je stalo do života nekih
Italijana, Francuza, Španjolaca ili
Šveđana, doživljavaju ekstazu pri navođenju podataka s raznoraznih stranica...
Tu su i ovi koji negiraju postojanje virusa, to je druga strana ludila. Dakle, dva lica iste kovanice.
Virus postoji, naravno, ali su ga toliko mistificirali da je više postao mitologija, kao da čovjek dosad s gorim virusima nije imao posla. Imam dojam da je čitav svijet postao jedan veliki Tramp, ili je sve the “bestest”, ili je the “worstest ever”.