imas more pay listi na olx.ba, prelistaj, skoro sve rade jako dobro, i one od 8 km do 20 km mjesecno, probao sam 30 komada najmanjee, sve rade dobroBornInHell wrote: ↑17/04/2020 05:52Ja sam neki dan instaliro venom nije loš može da radi bez pretplate za debird. Meni dovoljno za neki film i serije.kakaljin wrote: ↑13/04/2020 21:13 Ispao sam iz fola i dugo nisam koristio kodi, pa ako moze pomoc. Tv mi je android i zelim ponovo pokrenuti kodi, imam ga vec instaliranog na tv-u. Pa sta dalje da imam da bi mogao gledati filmove i serije i strane i domace. Gledao sam po forumu ali se ne mgu snaci. Pa ako moze pomoc step by step da instaliram i da gledam cak vidim nesto u ovih par postova da se plati ovaj debrid pa ima nesto bolje ni to nije problem ako radi kako treba.
Imaš Seren ako hoš veći izbor i kvalitet al moraš se pretplatiti na debird.
BTW. Dali oko od vas koristi Tivimate imam ga na firesticku samo neznam gdije da nabavim m3u list sa našim kanalima a da ne šteka previše.
Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
-
milejovic1971
#5551 Re: Kodi/XBMC Media centar
-
moke_31
#5552 Re: Kodi/XBMC Media centar
U Balkan Green Repozitoriju ima Green Torrent addon koji je odlična zamjena za Eleementum na koji se često raja žali da ih zeza. Na Windowsu se instalira bez problema dok je mene na androidu zezao neki dependency koji sam uspio instalirati iz loga Kodija pa onda i Green Torrent addon nakon toga.
Uglavnom addon je odličan, radi na sličnom principu kao i Elemntum, ima štimanje trackera, topla preporuka
Uglavnom addon je odličan, radi na sličnom principu kao i Elemntum, ima štimanje trackera, topla preporuka
-
milejovic1971
#5553 Re: Kodi/XBMC Media centar
instalirao Balkan green i odmah obrisao, ovo je za debile, bas ono ako te mrzi da imalo sam cackas...ostao sam vjeran seren, exodus, elemntum i sl addonima
- irac300
#5554 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nema potrebe za takvim epitetima.milejovic1971 wrote: ↑21/04/2020 10:56 instalirao Balkan green i odmah obrisao, ovo je za debile, bas ono ako te mrzi da imalo sam cackas...ostao sam vjeran seren, exodus, elemntum i sl addonima
-
milejovic1971
#5555 Re: Kodi/XBMC Media centar
ma ok, ne msm bukvalno na forumase, nego je tako napravljen bas za one koji nemaju zelju da nista probaju eksperimentisu, koji vole sve na gotovo tj na izvolte... eto izvinjavam se ako se iko osjetio prozvanim, a nikoga nisam prozvao, samo uopste kazem...pogotovo Irac koji je legenda ovog podforuma o racunarima...ljudi, elem, ima dobrih addona, cackajte, instalirajte vise njih, ko moze nek uzme pretplatu na debrid, isplati se, a nije preskupa 
- irac300
#5556 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma nisam se ja osjetio prozvanim, ja buildove i ne koristim.milejovic1971 wrote: ↑21/04/2020 12:03 ma ok, ne msm bukvalno na forumase, nego je tako napravljen bas za one koji nemaju zelju da nista probaju eksperimentisu, koji vole sve na gotovo tj na izvolte... eto izvinjavam se ako se iko osjetio prozvanim, a nikoga nisam prozvao, samo uopste kazem...pogotovo Irac koji je legenda ovog podforuma o racunarima...ljudi, elem, ima dobrih addona, cackajte, instalirajte vise njih, ko moze nek uzme pretplatu na debrid, isplati se, a nije preskupa![]()
-
sencobih
#5557 Re: Kodi/XBMC Media centar
kodi sam koristio davno, onda su pocele zezancije, gasili addone, svako malo pojavi se neki novi, za par dana opet nista i tako u nedogled. Okanio sam se i gledao terrarijum i cayber flix pa sad i to pocelo zezati.Uđoh skoro na ovaj podforum da vidim sta se desava i naravno Irac kao i onda uvijek je tu spreman da posavjetuje. Probam ovaj balkan green i radi sasvim dobro, sve podešeno,dovoljno za moje potrebe, malo prilagodio titlove , boju veličinu i većina stvari na koje sam kliknuo rade bez problema. Sigurno da ima puno bolje , ali za sad sam zadovoljan ovim Balkanom
- chakany
#5558 Re: Kodi/XBMC Media centar
Meni ove PVR liste više ne rade, nego što rade 
-
milejovic1971
-
Scopio
#5560 Re: Kodi/XBMC Media centar
Moze li meni netko zdravoseljacki reci hocu li ja najebati jer preko KODIja gledam nase programe, dakle ne filmove...imam neki balkan green add on
- crnivrag
#5561 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nećeš, radi se o streamovima koji idu live sa nekog servera, jedino možeš "najebat" ako si u stranoj državi i koristiš torrent add-one za gledanje filmova i serija.
-
Scopio
#5562 Re: Kodi/XBMC Media centar
pa kad sam ga instalirao, uzeo sam samo taj balkan green add on, ali vidim na njemu ima i filmova... mislim ne pada mi napamet to otvarati, gledam samo HTV.... pa zbog toga pitam. Internet mi dao susjed za 5€ mjesecno... pa ni nemogu cesto gledati jer mi los signal, slika steka
Zaboravih reci, zivim u Njemackoj

Zaboravih reci, zivim u Njemackoj
- irac300
#5563 Re: Kodi/XBMC Media centar
Samo izbjegavaj torrente. Znaci cim vidis tu rijec gasi mjesalicu.Scopio wrote: ↑23/04/2020 21:45 pa kad sam ga instalirao, uzeo sam samo taj balkan green add on, ali vidim na njemu ima i filmova... mislim ne pada mi napamet to otvarati, gledam samo HTV.... pa zbog toga pitam. Internet mi dao susjed za 5€ mjesecno... pa ni nemogu cesto gledati jer mi los signal, slika steka
Zaboravih reci, zivim u Njemackoj![]()
![]()
![]()
![]()
Zivio i ja u Njemackoj do ovog sranja.
-
moke_31
#5564 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hajde kad si se već vratio uživaj malo u kvaliteti torrent addona, streaming addoni su kriza kvalitetomirac300 wrote: ↑23/04/2020 22:21Samo izbjegavaj torrente. Znaci cim vidis tu rijec gasi mjesalicu.Scopio wrote: ↑23/04/2020 21:45 pa kad sam ga instalirao, uzeo sam samo taj balkan green add on, ali vidim na njemu ima i filmova... mislim ne pada mi napamet to otvarati, gledam samo HTV.... pa zbog toga pitam. Internet mi dao susjed za 5€ mjesecno... pa ni nemogu cesto gledati jer mi los signal, slika steka
![]()
![]()
![]()
Za iptv ne brini, gledaj slobodno. U tom addonu mozes slobodno i filmove gledati.
Zivio i ja u Njemackoj do ovog sranja.![]()
- _Reds_
#5565 Re: Kodi/XBMC Media centar
Stremio aplikacija radi sa torrentima, jednostavna je. Ja u zadnje vrijeme preko nje sve filmove gledam.
-
moke_31
#5566 Re: Kodi/XBMC Media centar
Slažem se, dobra plaikacija i jednostavna za korištenje, izbacuje najnovije torrente čim se pojave. Jedino je malo slaba sa prijevodima. Koliko sam upratio povlači prijevode samo sa opensubtitles i nema baš puno opcija za njihovo podešavanje.
- irac300
#5567 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma neuporedivo. Jedina falinka i mala prednost za streaming addone su serije ili filmovi starije proizvodnje. Na torrentima nema dovoljno seedersa za takve stvari.moke_31 wrote: ↑24/04/2020 21:45Hajde kad si se već vratio uživaj malo u kvaliteti torrent addona, streaming addoni su kriza kvalitetomirac300 wrote: ↑23/04/2020 22:21Samo izbjegavaj torrente. Znaci cim vidis tu rijec gasi mjesalicu.Scopio wrote: ↑23/04/2020 21:45 pa kad sam ga instalirao, uzeo sam samo taj balkan green add on, ali vidim na njemu ima i filmova... mislim ne pada mi napamet to otvarati, gledam samo HTV.... pa zbog toga pitam. Internet mi dao susjed za 5€ mjesecno... pa ni nemogu cesto gledati jer mi los signal, slika steka
![]()
![]()
![]()
Za iptv ne brini, gledaj slobodno. U tom addonu mozes slobodno i filmove gledati.
Zivio i ja u Njemackoj do ovog sranja.![]()
![]()
![]()
![]()
-
milejovic1971
#5568 Re: Kodi/XBMC Media centar
instalirao sam Balkan green addon, ali , imam problem, sa otvaranjem kodija odmah se pali balkan green, nikako ne znam kako da pronadjem druge addone, moze li se kako balkan green ugasiti, kad me zanima da koristim druge addone ??? inace odlican addon za IPTV, nema sta nema od kanala, naravno morate instalirati PVR build, imate 10 listi sa po par hiljada kanala gdje radi 90% kanala jako stabilno, ima i EPG za nase kanale, sto je sjajno...hvala

- irac300
#5569 Re: Kodi/XBMC Media centar
Malo ti je konfuzan taj post. Jesi instalirao samo addon ili build? Vidim spominjes PVR build.milejovic1971 wrote: ↑25/04/2020 14:21 instalirao sam Balkan green addon, ali , imam problem, sa otvaranjem kodija odmah se pali balkan green, nikako ne znam kako da pronadjem druge addone, moze li se kako balkan green ugasiti, kad me zanima da koristim druge addone ??? inace odlican addon za IPTV, nema sta nema od kanala, naravno morate instalirati PVR build, imate 10 listi sa po par hiljada kanala gdje radi 90% kanala jako stabilno, ima i EPG za nase kanale, sto je sjajno...hvala![]()
![]()
![]()
-
milejovic1971
#5570 Re: Kodi/XBMC Media centar
u pravu si, instalirao sam Balkan green addon, kako rijesiti, spasavaj, nikako da dodjem do Seren i Gaia addona
-
zippoo87
#5571 Re: Kodi/XBMC Media centar
ja mislim da si ti ipak instalirao build 
kada instaliras build,onda ti cijeli kodi pretvori u izgled addona i ne mozes dodavati druge addone...ja mislim da prvo moras deinstalirati build pa onda dodati addon
i ja sam se jednom zeznuo tako i umjesto addona instalirao build pa sam na kraju morao obrisati kodi pa ponovo instal...to je bilo na pocetku,dok se nisam uhodao i naucio obrisati
imas na googlu kako obrisati build...samo ukucaj kako ukloniti taj i taj build
kada instaliras build,onda ti cijeli kodi pretvori u izgled addona i ne mozes dodavati druge addone...ja mislim da prvo moras deinstalirati build pa onda dodati addon
i ja sam se jednom zeznuo tako i umjesto addona instalirao build pa sam na kraju morao obrisati kodi pa ponovo instal...to je bilo na pocetku,dok se nisam uhodao i naucio obrisati
- irac300
#5572 Re: Kodi/XBMC Media centar
Da se nadovezem po pitanju builda. Ko zeli da koristi neki build, tipa PVR zbog IPTV-a, a ne zeli da izgubi postavke i addone instalirane na Kodiju, najbolje da skine neki fork, tipa WBMC i sl. Na njega instaliras build, a Kodi ti ostane onakav kakav je bio.zippoo87 wrote: ↑25/04/2020 17:09 ja mislim da si ti ipak instalirao build
- irac300
#5573 Re: Kodi/XBMC Media centar
Poslije Redsovog posta, sjetio sam se te aplikacije. Testirao sam je nekada davno. I kako zadnjih dana imam problema sa jednom serijom (Spartacus),tj. ne mogu je gledati ni preko Elementuma zbog manjka seedera, a ni preko klasicnih addona, jednostavno nema izvora ili ne rade linkovi.
Danas instaliram Stremio i nadje mi odmah seriju u HD-u.Sto se tice titlova, reproduciranje videa se moze vrsiti i preko Kodi media playera pa preko njega traziti i korigovati titlove. Tako da, odlicna alternativa.
-
zippoo87
#5574 Re: Kodi/XBMC Media centar
ja stremio imam instaliran par godina a nisam ga dugo pokrenuo
vecinom skinem film ,preko BS playera automatski imam podeseno da trazi nase titlove i cim krene film,izbaci mi titlove,kliknem i zavrsena prica
bs player je neka starija verzija,za koju imam kljuc i godinama koristim taj...sve osim .mkv moze citati
nekada pogledam i preko popcorn time-a ali tu su titlovi katastrofa vecinom...a i velicina fonta je nekakva blesava...zavisno od filma,recimo normal nekada budu normala slova a nekada preko cijelog ekrana a nekada sitna da ne vidis citati
evo sada sam instalirao kodi i balkan addon i serbia live...na linuxu
zadnja 2 mjeseca isprobavam razne "ukuse" linuxa ....skinuo sam 10+ verzija pa svako malo instaliram novu verziju i igram se
trenutno koristim lubuntu 19.10...to je lagana verzija bazirana na ubuntu i leti na laptopu...koji je noviji i ima cetverojezgreni procesor ali slab procesor do max 2.4GHz ali ide na njemu instant
jos na laptopu nije SSD,nego HDD...da ima SSD,bilo bi bukvalno munjevito
imam sada visak jedan SSD ali mi mrsko ubacivati sada,jer imam i win10 i linux na drugoj particiji...a ssd ako ubacim,biti cu ogranicen samo na jedan sistem,jer je ssd od 120 GB
vecinom skinem film ,preko BS playera automatski imam podeseno da trazi nase titlove i cim krene film,izbaci mi titlove,kliknem i zavrsena prica
bs player je neka starija verzija,za koju imam kljuc i godinama koristim taj...sve osim .mkv moze citati
nekada pogledam i preko popcorn time-a ali tu su titlovi katastrofa vecinom...a i velicina fonta je nekakva blesava...zavisno od filma,recimo normal nekada budu normala slova a nekada preko cijelog ekrana a nekada sitna da ne vidis citati
evo sada sam instalirao kodi i balkan addon i serbia live...na linuxu
zadnja 2 mjeseca isprobavam razne "ukuse" linuxa ....skinuo sam 10+ verzija pa svako malo instaliram novu verziju i igram se
trenutno koristim lubuntu 19.10...to je lagana verzija bazirana na ubuntu i leti na laptopu...koji je noviji i ima cetverojezgreni procesor ali slab procesor do max 2.4GHz ali ide na njemu instant
jos na laptopu nije SSD,nego HDD...da ima SSD,bilo bi bukvalno munjevito
imam sada visak jedan SSD ali mi mrsko ubacivati sada,jer imam i win10 i linux na drugoj particiji...a ssd ako ubacim,biti cu ogranicen samo na jedan sistem,jer je ssd od 120 GB
-
milejovic1971
#5575 Re: Kodi/XBMC Media centar
hvala iznad forumasima na odgovoru...Balkan green addon sa PVR buildom ima sve IPTV kanale i zanimljivo ne stucaju. jedno 12000 kanala, a ima epg za nase kanale tacan...medjutim, moracu deinstall, jer sam upropastio nekoliko bitnih addona...kao da se ovaj BG adon preko tih instalirao...i sad nema sanse da ih dozovem