Ti svakom drugogom govoriš da laže, jbg. ne ide to tako.salik79 wrote: ↑25/04/2020 11:20A, zasto svjesno lazes?! Hocemo li nabrajati koje sam do sada sve strucnjake navodio, iz cijelog svijeta. Ovoga sam i najmanje spominjao. Za razliku od vas, koji do sada, iako sam vas hiljadu puta pozivao, niste naveli niti jednog relevantnog, neovisnog, strucnjaka po ovom pitanju. Trazio sam od vas da im navedete imena i misljenja, pa da izgooglamo i uporedimo struke, pozicije i naucni opus. Do dana danasnjeg se niko od vas nije udostojio odgovoriti na taj poziv.Alles-Tamam wrote: ↑25/04/2020 11:00Niko ne kaze (bar niko normalan) da ovaj doktor nije strucnjak ali meni se postavlja pitanje zasto ti uvazavas samo njegovo misljenje a haman 90 hiljada drugih doktora kazes da su kupljeni i da sute.
Znaci klasicni cherry picking,slusao sam i ranije sta covjek prica,i pametno je i pogledati i drugu stranu medalje ali biti toliko zaludjen samo jednim likom nikad nije dobro.
I najkasnije sada kada sam vidio da prica sa KenFm,onda mi to dodje kao ratni izvjestaj srbe bacaju lavovima.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Milenkov buraz
#22301 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
Alles-Tamam
#22302 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jos jednom,ja se ne ubrajam niti u jednu grupu tako da ne znam ko su moji istomisljenici.salik79 wrote: ↑25/04/2020 11:28Pa, kako onda znas da "uvazam samo njegovo misljenje", a ja do sada postavljao misljenja najeminentnijih strucnjaka sa najprestiznijih univerziteta i klinika iz cijelog svijeta, za razliku od tvojih istomisljenika, koji se nikada nisu udostojili odgovoriti na moj poziv.Alles-Tamam wrote: ↑25/04/2020 11:26Nemoj mene zivota ti trpat na neku kamaru sa ovim "vas, niste i slicno".Ja nit sam citao sta si do sada pisao,nit sam citao sta su ti drugi odgovarali.salik79 wrote: ↑25/04/2020 11:20
A, zasto svjesno lazes?! Hocemo li nabrajati koje sam do sada sve strucnjake navodio, iz cijelog svijeta. Ovoga sam i najmanje spominjao. Za razliku od vas, koji do sada, iako sam vas hiljadu puta pozivao, niste naveli niti jednog relevantnog, neovisnog, strucnjaka po ovom pitanju. Trazio sam od vas da im navedete imena i misljenja, pa da izgooglamo i uporedimo struke, pozicije i naucni opus. Do dana danasnjeg se niko od vas nije udostojio odgovoriti na taj poziv.
Ja se samo pozivam na ovo od sinoc gdje je ovaj doktor pricao sa ovim fasistoidnim idiotom.
Nego hajmo da se igramo vjerovatnoce,sta mislis sta je blize istini?Ovi sto su na strani WHO ili ovi sto kazu da ce svi biti cipovani
- armin071
#22303 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma vidi molim te jedan od dežurnih “brojača” i paničara sad odjednom postade UNPROFOR. Šta je reči? Nema smaka svijeta? A za glad u svijetu ne kažu paničari nego ljudi koji su brojali mrtve od gladi i prije ove “opake” korone. Razlika je samo što će ove godine možda umrijeti 3.5 miliona umjest”standardnih“ 2.5 mil. Ali ko “šljivi” te tamo gladne to uopšte nije in za brojati kao koronu a i nema vakcine protiv gladi ustvari ima ali “naš” filantrop tu ne vidi dobit pa tako od te “vakcine” nažalost nema ništa. A vi se ne trebate sekirati. Dok je stranke vi gladni nećete biti..Milenkov buraz wrote:
Slažem se naravno, ja sam uvijek bio za srednji put pa i kod ove pandemije. Vjerujem da se pristupilo opravdano karantinu u cijelom svijetu na osnovu tadašnjih informacija kao i što se sada pristupa opravdano relaksaciji na osnovu novijih informacija. Problem je u ovim paničarima sa lijeve i desne strane, i jedni i drugi govore da ćemo pomrijeti, jedni govore od virusa, drugi govore od gladi.Kada na sve to dodaš još kašikicu teorije zavjere tipa Bill Gates, 5G i sl. dobiješ veoam opasnu i ekslozivnu smjesu koje se gnušam.
- piupiu
#22304 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da mi je vidjeti tu organizaciju koja će čipovati Bosance. Pri samoj pomisli na tu ludu kombinaciju piškim od smijeha.Alles-Tamam wrote: ↑25/04/2020 11:32 Jos jednom,ja se ne ubrajam niti u jednu grupu tako da ne znam ko su moji istomisljenici.
Nego hajmo da se igramo vjerovatnoce,sta mislis sta je blize istini?Ovi sto su na strani WHO ili ovi sto kazu da ce svi biti cipovani
Nego, da mi neko objasni, a u čemu je drama s 'čipovanjem'? Mo'š misliti kakve će čovjek sve madjioničarske trikove moći izvoditi s tim zrnom riže medju prstima, kakav Tom Cruise i Minority Report!
- uglavnomja
#22305 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ko god ima mobitel - vec je cipovan sto se tice kontrole kretanjapiupiu wrote: ↑25/04/2020 11:45Da mi je vidjeti tu organizaciju koja će čipovati Bosance. Pri samoj pomisli na tu ludu kombinaciju piškim od smijeha.Alles-Tamam wrote: ↑25/04/2020 11:32 Jos jednom,ja se ne ubrajam niti u jednu grupu tako da ne znam ko su moji istomisljenici.
Nego hajmo da se igramo vjerovatnoce,sta mislis sta je blize istini?Ovi sto su na strani WHO ili ovi sto kazu da ce svi biti cipovani![]()
![]()
Nego, da mi neko objasni, a u čemu je drama s 'čipovanjem'? Mo'š misliti kakve će čovjek sve madjioničarske trikove moći izvoditi s tim zrnom riže medju prstima, kakav Tom Cruise i Minority Report!![]()
- piupiu
#22306 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Upravo. Ne mora te niko čipovati da te uprati.uglavnomja wrote: ↑25/04/2020 11:46ko god ima mobitel - vec je cipovan sto se tice kontrole kretanjapiupiu wrote: ↑25/04/2020 11:45Da mi je vidjeti tu organizaciju koja će čipovati Bosance. Pri samoj pomisli na tu ludu kombinaciju piškim od smijeha.Alles-Tamam wrote: ↑25/04/2020 11:32 Jos jednom,ja se ne ubrajam niti u jednu grupu tako da ne znam ko su moji istomisljenici.
Nego hajmo da se igramo vjerovatnoce,sta mislis sta je blize istini?Ovi sto su na strani WHO ili ovi sto kazu da ce svi biti cipovani![]()
![]()
Nego, da mi neko objasni, a u čemu je drama s 'čipovanjem'? Mo'š misliti kakve će čovjek sve madjioničarske trikove moći izvoditi s tim zrnom riže medju prstima, kakav Tom Cruise i Minority Report!![]()
- salik79
#22307 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sto se WHO tice, i to sam postavljao, dokumentarac TV Arte (je li i ona "fasisticka"?) pod nazivom "Profiteri straha" :Alles-Tamam wrote: ↑25/04/2020 11:32Jos jednom,ja se ne ubrajam niti u jednu grupu tako da ne znam ko su moji istomisljenici.salik79 wrote: ↑25/04/2020 11:28Pa, kako onda znas da "uvazam samo njegovo misljenje", a ja do sada postavljao misljenja najeminentnijih strucnjaka sa najprestiznijih univerziteta i klinika iz cijelog svijeta, za razliku od tvojih istomisljenika, koji se nikada nisu udostojili odgovoriti na moj poziv.Alles-Tamam wrote: ↑25/04/2020 11:26
Nemoj mene zivota ti trpat na neku kamaru sa ovim "vas, niste i slicno".Ja nit sam citao sta si do sada pisao,nit sam citao sta su ti drugi odgovarali.
Ja se samo pozivam na ovo od sinoc gdje je ovaj doktor pricao sa ovim fasistoidnim idiotom.
kao i dokumentarac "TrustWHO", koji je nekada bio na Vimeu, pa su ga iz "nekog razloga" skinuli. A, rijec je bila o vrlo slicnom istrazivanju i zakljuccima kao i kod gore navedenog dokumentarca:
Zakljucak, WHO je postala najobicnija lobisticka kuca, koja radi za racun onih koji je finansiraju (uglavnom privatni fondovi), koja je jos 2009. izbacila stavku "letalitet" iz definicije pandemije, tako da svaki val gripe mogla proglasiti pandemijom, sto je odmah i ucinila 2009/10 sa vrlo blagom "svinjskom gripom", kada su vakcine u vrijednosti od 18 milijardi dolara prodane vladama u svijetu. Te iste vakcine su, uglavnom, kasnije morale biti unistene, sto je takodjer iziskivalo ogromna sredstva.
Pa, pogledaj samo ko je na celu WHO i njegovu biografiju i sve ce ti biti jasno.
- salik79
#22308 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Samo ti slusaj zvanicne informacije, Solaka i slicne, za nesto vise, izgleda, i nisi.Milenkov buraz wrote: ↑25/04/2020 11:30Ti svakom drugogom govoriš da laže, jbg. ne ide to tako.salik79 wrote: ↑25/04/2020 11:20A, zasto svjesno lazes?! Hocemo li nabrajati koje sam do sada sve strucnjake navodio, iz cijelog svijeta. Ovoga sam i najmanje spominjao. Za razliku od vas, koji do sada, iako sam vas hiljadu puta pozivao, niste naveli niti jednog relevantnog, neovisnog, strucnjaka po ovom pitanju. Trazio sam od vas da im navedete imena i misljenja, pa da izgooglamo i uporedimo struke, pozicije i naucni opus. Do dana danasnjeg se niko od vas nije udostojio odgovoriti na taj poziv.Alles-Tamam wrote: ↑25/04/2020 11:00
Niko ne kaze (bar niko normalan) da ovaj doktor nije strucnjak ali meni se postavlja pitanje zasto ti uvazavas samo njegovo misljenje a haman 90 hiljada drugih doktora kazes da su kupljeni i da sute.
Znaci klasicni cherry picking,slusao sam i ranije sta covjek prica,i pametno je i pogledati i drugu stranu medalje ali biti toliko zaludjen samo jednim likom nikad nije dobro.
I najkasnije sada kada sam vidio da prica sa KenFm,onda mi to dodje kao ratni izvjestaj srbe bacaju lavovima.Ja nemam vremena niti želim provoditi sata i sate analizirajući i prateći nekakve likove. Slušam zvanične informacije, upoređujem sa inforamcijama iz Njemačke, konkretno od njemačkih vlasti i sa instituta Robert Koch. kakvi nezavisni izvori, ko je danas nezavisan bolan? Svi se finansiraju iz nekih izvora pa i taj Sucharit Bhakdi u pneziji prima honorare iz različitih izvora za seminare koje drži i knjige koje piše. Zar si stvarno toliko naivan?
Pozivas se na RKI, a kada postavim linkove na taj isti RKI, koji ukazuju da je epidemija korone u Svicarskoj bila pod kontrolom vec prije lockdowna i to jos potkrijepim sa analizom ETH-Cirih, onda ti ni to ne odgovara. Ko bi tebi ugodio?!
- Ironmen
#22309 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Testiranje na antitijela u široj moskovskoj regiji sugerira kako je čak oko 10% stanovnika već bilo zaraženo koronavirusom
Code: Select all
NY analize pokazuju da 2,7 mil stanovnika ima antitijela na koronu..Island analizama utvrdio 10% stanovnistvo vec prebolilo koronu...
Code: Select all
Italija preko 15% stanovnistva vec prebolilo koronu-
laik1981
#22310 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To znaci da se imunitet krada stice brze nego sto je pretpostavljano i da je stopa smrtnosti puno manja od zvanicne..Ironmen wrote: ↑25/04/2020 12:39Testiranje na antitijela u široj moskovskoj regiji sugerira kako je čak oko 10% stanovnika već bilo zaraženo koronavirusomCode: Select all
NY analize pokazuju da 2,7 mil stanovnika ima antitijela na koronu..Island analizama utvrdio 10% stanovnistvo vec prebolilo koronu...Sagledavajuci sve ovo imamo pandemiju virusa koji ce izgleda doci do svakog covjeka na planeti zemlji, i izgleda sve do sada sto smo kao naucli o ovome virusu je pogresno.Code: Select all
Italija preko 15% stanovnistva vec prebolilo koronu
-
Milenkov buraz
#22311 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Opet nekakvo budalasto etiketiranje s ciljem diskreditacije forumaša u tvojim postovima je baš bezveze. Ma vidi, meni je drago da si ti dr. nauka, da si expert za Bliski istok, rat u Siriji, po potrebi tumač geopolitičkih zbivanja tamo na onim temam o Siriji, Iraku i ostalim. Drago mi je zbog tebe što si expert i u oblasti vakcinacije, pandemija, medicini i ko zna čemu još. Na PP ti rado mogu reći šta mislim o tebi ako te baš zanima.salik79 wrote: ↑25/04/2020 11:57Samo ti slusaj zvanicne informacije, Solaka i slicne, za nesto vise, izgleda, i nisi.Milenkov buraz wrote: ↑25/04/2020 11:30Ti svakom drugogom govoriš da laže, jbg. ne ide to tako.salik79 wrote: ↑25/04/2020 11:20
A, zasto svjesno lazes?! Hocemo li nabrajati koje sam do sada sve strucnjake navodio, iz cijelog svijeta. Ovoga sam i najmanje spominjao. Za razliku od vas, koji do sada, iako sam vas hiljadu puta pozivao, niste naveli niti jednog relevantnog, neovisnog, strucnjaka po ovom pitanju. Trazio sam od vas da im navedete imena i misljenja, pa da izgooglamo i uporedimo struke, pozicije i naucni opus. Do dana danasnjeg se niko od vas nije udostojio odgovoriti na taj poziv.Ja nemam vremena niti želim provoditi sata i sate analizirajući i prateći nekakve likove. Slušam zvanične informacije, upoređujem sa inforamcijama iz Njemačke, konkretno od njemačkih vlasti i sa instituta Robert Koch. kakvi nezavisni izvori, ko je danas nezavisan bolan? Svi se finansiraju iz nekih izvora pa i taj Sucharit Bhakdi u pneziji prima honorare iz različitih izvora za seminare koje drži i knjige koje piše. Zar si stvarno toliko naivan?
Pozivas se na RKI, a kada postavim linkove na taj isti RKI, koji ukazuju da je epidemija korone u Svicarskoj bila pod kontrolom vec prije lockdowna i to jos potkrijepim sa analizom ETH-Cirih, onda ti ni to ne odgovara. Ko bi tebi ugodio?!
Solak je samo posljedica sistema i pojava u kojem živimo 25+ godina, meni inače potpuno nebitan u svemu ovome. Njega je hudog stavilo na poziciju o kojoj nema pojma ali ima stranačku i familijarnu podobnost. No to je drugi par cipela i politika pa ne bih da duljim o tome.
- Ironmen
#22312 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
laik1981 wrote: ↑25/04/2020 12:45To znaci da se imunitet krada stice brze nego sto je pretpostavljano i da je stopa smrtnosti puno manja od zvanicne..Ironmen wrote: ↑25/04/2020 12:39Testiranje na antitijela u široj moskovskoj regiji sugerira kako je čak oko 10% stanovnika već bilo zaraženo koronavirusomCode: Select all
NY analize pokazuju da 2,7 mil stanovnika ima antitijela na koronu..Island analizama utvrdio 10% stanovnistvo vec prebolilo koronu...Sagledavajuci sve ovo imamo pandemiju virusa koji ce izgleda doci do svakog covjeka na planeti zemlji, i izgleda sve do sada sto smo kao naucli o ovome virusu je pogresno.Code: Select all
Italija preko 15% stanovnistva vec prebolilo koronu
Upravo to ako je sve ovo tacno a vjerujem da jeste za procente, vjerovatno su jos veci, onda je smrtnost u procentima mizerna naspram sirine zaraze...
-
laik1981
#22313 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kao sto rekoh istina je negdje u sredini..Milenkov buraz wrote: ↑25/04/2020 11:23Slažem se naravno, ja sam uvijek bio za srednji put pa i kod ove pandemije. Vjerujem da se pristupilo opravdano karantinu u cijelom svijetu na osnovu tadašnjih informacija kao i što se sada pristupa opravdano relaksaciji na osnovu novijih informacija. Problem je u ovim paničarima sa lijeve i desne strane, i jedni i drugi govore da ćemo pomrijeti, jedni govore od virusa, drugi govore od gladi.Kada na sve to dodaš još kašikicu teorije zavjere tipa Bill Gates, 5G i sl. dobiješ veoam opasnu i ekslozivnu smjesu koje se gnušam.
- salik79
#22314 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Hajde sve, ali zasto, opet, elegantno zaobidje ovo u vezi RKI i ETH Cirih?!Milenkov buraz wrote: ↑25/04/2020 12:47Opet nekakvo budalasto etiketiranje s ciljem diskreditacije forumaša u tvojim postovima je baš bezveze. Ma vidi, meni je drago da si ti dr. nauka, da si expert za Bliski istok, rat u Siriji, po potrebi tumač geopolitičkih zbivanja tamo na onim temam o Siriji, Iraku i ostalim. Drago mi je zbog tebe što si expert i u oblasti vakcinacije, pandemija, medicini i ko zna čemu još. Na PP ti rado mogu reći šta mislim o tebi ako te baš zanima.salik79 wrote: ↑25/04/2020 11:57Samo ti slusaj zvanicne informacije, Solaka i slicne, za nesto vise, izgleda, i nisi.Milenkov buraz wrote: ↑25/04/2020 11:30
Ti svakom drugogom govoriš da laže, jbg. ne ide to tako.Ja nemam vremena niti želim provoditi sata i sate analizirajući i prateći nekakve likove. Slušam zvanične informacije, upoređujem sa inforamcijama iz Njemačke, konkretno od njemačkih vlasti i sa instituta Robert Koch. kakvi nezavisni izvori, ko je danas nezavisan bolan? Svi se finansiraju iz nekih izvora pa i taj Sucharit Bhakdi u pneziji prima honorare iz različitih izvora za seminare koje drži i knjige koje piše. Zar si stvarno toliko naivan?
Solak je samo posljedica sistema i pojava u kojem živimo 25+ godina, meni inače potpuno nebitan u svemu ovome. Njega je hudog stavilo na poziciju o kojoj nema pojma ali ima stranačku i familijarnu podobnost. No to je drugi par cipela i politika pa ne bih da duljim o tome.
-
Milenkov buraz
#22315 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Tako je Armine, pogodio si k'o prstom tamo gdje ne treba. Ja sam sekretar SDA ako te baš interesuje i dok mi je babuka Bakir živ za mene nema zime.armin071 wrote: ↑25/04/2020 11:43Ma vidi molim te jedan od dežurnih “brojača” i paničara sad odjednom postade UNPROFOR. Šta je reči? Nema smaka svijeta? A za glad u svijetu ne kažu paničari nego ljudi koji su brojali mrtve od gladi i prije ove “opake” korone. Razlika je samo što će ove godine možda umrijeti 3.5 miliona umjest”standardnih“ 2.5 mil. Ali ko “šljivi” te tamo gladne to uopšte nije in za brojati kao koronu a i nema vakcine protiv gladi ustvari ima ali “naš” filantrop tu ne vidi dobit pa tako od te “vakcine” nažalost nema ništa. A vi se ne trebate sekirati. Dok je stranke vi gladni nećete biti..Milenkov buraz wrote:
Slažem se naravno, ja sam uvijek bio za srednji put pa i kod ove pandemije. Vjerujem da se pristupilo opravdano karantinu u cijelom svijetu na osnovu tadašnjih informacija kao i što se sada pristupa opravdano relaksaciji na osnovu novijih informacija. Problem je u ovim paničarima sa lijeve i desne strane, i jedni i drugi govore da ćemo pomrijeti, jedni govore od virusa, drugi govore od gladi.Kada na sve to dodaš još kašikicu teorije zavjere tipa Bill Gates, 5G i sl. dobiješ veoam opasnu i ekslozivnu smjesu koje se gnušam.
-
Milenkov buraz
#22316 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Šta sa njima i šta sam ja sporio u vezi s tim?salik79 wrote: ↑25/04/2020 12:51Hajde sve, ali zasto, opet, elegantno zaobidje ovo u vezi RKI i ETH Cirih?!Milenkov buraz wrote: ↑25/04/2020 12:47Opet nekakvo budalasto etiketiranje s ciljem diskreditacije forumaša u tvojim postovima je baš bezveze. Ma vidi, meni je drago da si ti dr. nauka, da si expert za Bliski istok, rat u Siriji, po potrebi tumač geopolitičkih zbivanja tamo na onim temam o Siriji, Iraku i ostalim. Drago mi je zbog tebe što si expert i u oblasti vakcinacije, pandemija, medicini i ko zna čemu još. Na PP ti rado mogu reći šta mislim o tebi ako te baš zanima.salik79 wrote: ↑25/04/2020 11:57
Samo ti slusaj zvanicne informacije, Solaka i slicne, za nesto vise, izgleda, i nisi.
-
laik1981
#22317 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Svodjenjem razmjene misljenja na licni nivo sama rasprava gubi svaki smisao.. To postaje obicna svadja..
- salik79
#22318 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa, sporis da bi korona i bez uvodjenja lockdowna, samim mjerama pojacane higijene i zabrane velikih manifestacija, bila dovoljna za drzanje epidemije pod kontrolom.Milenkov buraz wrote: ↑25/04/2020 12:52Šta sa njima i šta sam ja sporio u vezi s tim?salik79 wrote: ↑25/04/2020 12:51Hajde sve, ali zasto, opet, elegantno zaobidje ovo u vezi RKI i ETH Cirih?!Milenkov buraz wrote: ↑25/04/2020 12:47
Opet nekakvo budalasto etiketiranje s ciljem diskreditacije forumaša u tvojim postovima je baš bezveze. Ma vidi, meni je drago da si ti dr. nauka, da si expert za Bliski istok, rat u Siriji, po potrebi tumač geopolitičkih zbivanja tamo na onim temam o Siriji, Iraku i ostalim. Drago mi je zbog tebe što si expert i u oblasti vakcinacije, pandemija, medicini i ko zna čemu još. Na PP ti rado mogu reći šta mislim o tebi ako te baš zanima.
-
Milenkov buraz
#22319 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
@salik79
Znaš šta mi je još čudno kod tebe. Čudim me da govoriš i uzimaš za relevantan izvor RKI jer oni rade i poštuju smjernice WHO koja je za tebe, kako ono parafraziram, skupina lopova i plaćenika šta li već. Dobro reće kolega forumaš, "Cherry picking" metoda razmišljanja od početka ove diskusije se provlači kod tebe.
Znaš šta mi je još čudno kod tebe. Čudim me da govoriš i uzimaš za relevantan izvor RKI jer oni rade i poštuju smjernice WHO koja je za tebe, kako ono parafraziram, skupina lopova i plaćenika šta li već. Dobro reće kolega forumaš, "Cherry picking" metoda razmišljanja od početka ove diskusije se provlači kod tebe.
- salik79
#22320 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne, ne, kolega. Mene ne zanima RKI, ciji mnogi clanovi su na platnoj listi WHO, nego - ti se na njih pozivas, a kada ti cak postavim podatak sa izvora kojem vjerujes, onda ga, ili ignorises, ili elegantno preskaces, negirajuci ocigledno.Milenkov buraz wrote: ↑25/04/2020 13:00 @salik79
-
Milenkov buraz
#22321 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ti očito nisi razmio ono što ja govorim. Do duše možda je i do mene da se nisam dovoljno jasno izrazio i pojasnio. Mislim da je to o čemu govoriš krenulo sa mojim argumentom o Švedskoj gdje sam ja rekao da je za mene bolji primjer uspješne borbe npr. Austrija i Njemačka umjesto Švedske i/ili UK te to podkrijepio tabelarnom statistikom sa www.worldometers.info. Onda si se ti kao oparen nadovezao i krenuo "silovati" Švicarsku iako sam je ja pomenuo usput u svojim postovima. Dakle svaka zemlja ima svoj pristup ali po meni, možemo se složiti ili ne složiti, bolji uspješan primjer borbe protiv pandemije je Austrija koja je na vrijeme uvela kompletan lockdown u odnosu na Švedsku koja ima relaksiran pristup. Dakle Švedska i Austrija će provesti ono što smatraju da je za njih najbolje bez obzira šta mislim ja ili Salik na nekom forumu. Ja sa tim nemam problem ni najmanje.salik79 wrote: ↑25/04/2020 12:58Pa, sporis da bi korona i bez uvodjenja lockdowna, samim mjerama pojacane higijene i zabrane velikih manifestacija, bila dovoljna za drzanje epidemije pod kontrolom.
-
Milenkov buraz
#22322 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pošteno od tebe, samo je malo čudno da se pozivaš na RKI samo onda kada ti to odgovara u tvom promišljanju i stavu a inače te ne interesuju. Imaš puno pravo na to ali onda se nemoj ljutiti ako te forumaši prozivaju za "Cherry picking" metodu razmišljanja i ako te ne uzimaju za ozbiljno već imaju stvoj stav.salik79 wrote: ↑25/04/2020 13:04Ne, ne, kolega. Mene ne zanima RKI, ciji mnogi clanovi su na platnoj listi WHO, nego - ti se na njih pozivas, a kada ti cak postavim podatak sa izvora kojem vjerujes, onda ga, ili ignorises, ili elegantno preskaces, negirajuci ocigledno.Milenkov buraz wrote: ↑25/04/2020 13:00 @salik79
-
Milenkov buraz
- Bluemore
#22324 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja isto mislim da je Kenfm opasnijiAlles-Tamam wrote: ↑25/04/2020 00:36Jel me zajebavaš ili si ozbiljan kada postavljaš klipove u režiji Kenfm-a?
Od samog virusa
Sad ne jos vise strah
- Bluemore
#22325 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
sVe neki eminentni strucnjaciAlles-Tamam wrote: ↑25/04/2020 00:42Pa ako znaš ko upravlja ovim kanalom onda valjda možeš otprilike povezati kakvi ljudi će se uopste upuštati u to da komuniciraju sa ovim degenerikom.salik79 wrote: ↑25/04/2020 00:39Kakve veze ima ko je postavio klip, ko je uradio intervju? Da li to nesto mijenja u pogledu strucnog misljenja profesora Bhakdija?!Alles-Tamam wrote: ↑25/04/2020 00:36
Jel me zajebavaš ili si ozbiljan kada postavljaš klipove u režiji Kenfm-a?
Pa kako jadni da se UPuste u tu komunikaciju
Sad sam Bas zabunjena ba