Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
daddy-kool
-
daddy-kool
#22177 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ima li negdje podatak o broj umrlih od Covid-19 u gradu Stockholmu?
-
freelancerBIH
- salik79
#22179 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nisi me citirao, pa mi je promaklo. Ako se vratis na spisak koji sam ja postavio, primjetit ces da ih je puno vise moralo biti u penziji (sa koliko godina se ide u penziju u Italiji?). Sasvim sigurno nije slucajno da su datume rodjenja naknadno uklonili.ime_kojeg_nema wrote: ↑24/04/2020 13:02Mislim da si preskocio jedan moj post u kojem sam odgovorio onoliko koliko znam. Prenosim odgovor.salik79 wrote: ↑24/04/2020 10:13Po drugi put. Oprosti, nisam odlucio ignorisati "jer to ne odgovara mojoj prici", naprotiv, nego kada sam prosli put preletio preko brojeva stajalo je 48, a tek sada vidjoh da broje do 99, a onda prelaze na 00, pa iz pocetka do 48.ime_kojeg_nema wrote: ↑24/04/2020 09:14
https://portale.fnomceo.it/elenco-dei-m ... -covid-19/
Po treci put ti stavljam link za Italiju ali ocito si odlucio to ignorisati jer ne odgovara tvojoj prici.
Eh, hajmo sada, ako ti nije zahmet, da odgovoris na ono moje pitanje, koja je prosjecna starost umrlih ljekara i zasto su, po tvom misljenju, naknadno uklonili datum rodjenja iz spiska, a ostavili datum smrti?
Jos jednom, na ovom spisku je veliki broj starih doktora, pa cak i preko 90 godina. Da li je realno ocekivati da neko (ako su i lijecili pacijente) u tim godinama izdrzi dugo taj stres, trku, frku paniku, jos dovoljno ne spavajuci, ne odmarajuci,...?
ime_kojeg_nema wrote: Ne znam zasto nema datuma rodjenja. Ono sto smatram vaznim je da se radi o zdravstvenim radnicima koji su se zarazili obavljajuci svoj posao. Brojku od 150 tj. 148 ljekara sam izvukao upravo sa linka koji sam ti poslao gdje su pobrojani imenom, prezimenom, funkcijom koju su obavljali i datumom u kojem su umrli. Od njih 148 bilo je 9 penzionera sto je naglaseno pored imena i prezimena svakog od njih u slucaju da je bio penzionisan.
Ne sporim da od ovog virusa generalno vise umiru stariji, medju ljekarima i inace, ali u ovu raspravu sam usao odgovarajuci na tvoju tvrdnju da je umiranja zdravstvenih radnika "uvijek bilo i bice". Ono sto ja govorim je da toga nije bilo u ovako kratkom vremenu i ovim brojkama, osim eventualno u vanrednim situacijama poput ove. Ovo nije standard.
Pa, nije ni standard da se angazuje (ako je i zaista angazovana!) gerijatrija u lijecenje pandemije. Da su ove starce nagurali u bolnicu i za vrijeme epidemije sezonske gripe, stavili ih pod fizicki i psihicki stres, poumirali bi k'o macici. Ako zelis da ih razvrstamo, pa da izvucemo prosjecnu starost umrlih, ako se ne slazes sa mnom?
Jos jednom, za sve one koji su se tek ukljucili, ovo je primarni spisak sa preminulim ljekarima, gdje su navedena i njihova godista:
https://web.archive.org/web/20200328152 ... -covid-19/
-
omar little
- SmokingMan
#22181 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ozon mu udariJo u pamet. 
- salik79
#22182 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo je vec bilo prije par strana.
- dale cooper
#22183 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Prije će biti da je nešto u prahu u pitanju.
- SmokingMan
#22184 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kokiška je glavni uzrok njegovog ludila, samo mu je ovo izazvalo "oksidiranje" mozga.
- muha_sa
- manijak1
#22186 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Što će reć
Ovaj ko da hoće reć da imaju već sada kolektivni imunitet.
Još mi nije jasno na osnovu čega on to smatra, toga nema u članku
To može dokazat samo s onim serološkim testovima
O Mitjoviću
Ovo je u njemu cijeli njegov život , ko i zadruga i ostale PM-e
Puna mi je ćuna tvojih čopora uživo
Ali da je bio sav svoj kad se oglašavao
- armin071
#22187 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma propaganda... Najgore im tek predstoji. Sad će drugi val kažu eksperti WHO-a
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#22188 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da smo slušali WHO i njihove pametne preporuke grobari bi radili u tri smjene, ali ne od virusa, nego od haosa i panike... 
-
ime_kojeg_nema
#22189 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U penziju se ide sa 67 godina i minimalno 20 godina radnog staza. Brzinski sam pregledao svoj link i nasao njih desetak penzionisanih. Sto se tice standarda govorim ti upravo o nedostaku istih u vanrednoj situaciji. Imam prijateljicu koja inace radi na onkologiji ali je morala proci brzinski kurs rada sa respiratorima i poslana da radi sa oboljelima od covid 19. A cak ni ne zivim(o) na sjeveru zemlje mada ni ovdje situacija nije ruzicasta. Problem sa ovim virusom nije u tome kolika je smrtnost ili kakve simptome ima vecina ili manjina (ja sam ga odbolovao sa prilicno blagim simptomima). Stvar je u tome da ti pravi prevelik pritisak na zdravstveni sistem ako se zarazi previse ljudi odjednom jer onda jednostavno nemas dovoljno mjesta u bolnicama i dovoljno ljudi da radi sa bolesnicima. Ne mozes ostaviti ljude da umiru, zato se improvizuje i salju se ljudi sa drugih odjeljenja. Mada cesto ni to nije dovoljno. Ovdje se sada pocinje govoriti da vjerovatno ima 10 000 mrtvih vise u Lombardiji nego sto je izneseno u sluzbenim podacima https://rep.repubblica.it/pwa/generale/ ... 254746301/salik79 wrote: ↑24/04/2020 15:40Nisi me citirao, pa mi je promaklo. Ako se vratis na spisak koji sam ja postavio, primjetit ces da ih je puno vise moralo biti u penziji (sa koliko godina se ide u penziju u Italiji?). Sasvim sigurno nije slucajno da su datume rodjenja naknadno uklonili.ime_kojeg_nema wrote: ↑24/04/2020 13:02Mislim da si preskocio jedan moj post u kojem sam odgovorio onoliko koliko znam. Prenosim odgovor.salik79 wrote: ↑24/04/2020 10:13
Po drugi put. Oprosti, nisam odlucio ignorisati "jer to ne odgovara mojoj prici", naprotiv, nego kada sam prosli put preletio preko brojeva stajalo je 48, a tek sada vidjoh da broje do 99, a onda prelaze na 00, pa iz pocetka do 48.
Eh, hajmo sada, ako ti nije zahmet, da odgovoris na ono moje pitanje, koja je prosjecna starost umrlih ljekara i zasto su, po tvom misljenju, naknadno uklonili datum rodjenja iz spiska, a ostavili datum smrti?
Jos jednom, na ovom spisku je veliki broj starih doktora, pa cak i preko 90 godina. Da li je realno ocekivati da neko (ako su i lijecili pacijente) u tim godinama izdrzi dugo taj stres, trku, frku paniku, jos dovoljno ne spavajuci, ne odmarajuci,...?
ime_kojeg_nema wrote: Ne znam zasto nema datuma rodjenja. Ono sto smatram vaznim je da se radi o zdravstvenim radnicima koji su se zarazili obavljajuci svoj posao. Brojku od 150 tj. 148 ljekara sam izvukao upravo sa linka koji sam ti poslao gdje su pobrojani imenom, prezimenom, funkcijom koju su obavljali i datumom u kojem su umrli. Od njih 148 bilo je 9 penzionera sto je naglaseno pored imena i prezimena svakog od njih u slucaju da je bio penzionisan.
Ne sporim da od ovog virusa generalno vise umiru stariji, medju ljekarima i inace, ali u ovu raspravu sam usao odgovarajuci na tvoju tvrdnju da je umiranja zdravstvenih radnika "uvijek bilo i bice". Ono sto ja govorim je da toga nije bilo u ovako kratkom vremenu i ovim brojkama, osim eventualno u vanrednim situacijama poput ove. Ovo nije standard.
Pa, nije ni standard da se angazuje (ako je i zaista angazovana!) gerijatrija u lijecenje pandemije. Da su ove starce nagurali u bolnicu i za vrijeme epidemije sezonske gripe, stavili ih pod fizicki i psihicki stres, poumirali bi k'o macici. Ako zelis da ih razvrstamo, pa da izvucemo prosjecnu starost umrlih, ako se ne slazes sa mnom?
Jos jednom, za sve one koji su se tek ukljucili, ovo je primarni spisak sa preminulim ljekarima, gdje su navedena i njihova godista:
Jednostavno su ljudi umirali kucama.
- cvrčak_na_hedonizmu
#22190 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Karantin 24/7 u narednih godinu - dvije, gas maska, rukavice, astronautsko odijelo, sjedis kuci, brojis mrtve i slusas sta ti govore na vijestima uz obavezne dezinfekcije dvadesetak puta dnevno. Nema fule, covid feee teritorija.freelancerBIH wrote: ↑24/04/2020 15:17 https://youtu.be/Hx-NNdaH3t8
Sad tvrde da ce se vratit na jesen opet... E jbg... Usrani virus
Ni slucajno izlaziti vani i sto vise se sekirati i paniciti, dokazano jaca imunitet
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
#22192 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/i ... SQtWI8VdJ4
Vijećnik stranke Pametno u Splitsko-dalmatinskoj županiji Igor Skoko na efektan način dokazao je besmisao i apsurd cijelog sustava izdavanja e-propusnica: on je, naime, od lokalnog stožera zatražio i dobio propusnicu za izmišljenu misu u Zagrebu
U svom zahtjevu napisao je da 3. svibnja želi prisustvovati misi u svetištu Svetog Antuna Padovanskog u Zagrebu.
'Propusnica mi je promptno odobrena pa možemo jedino zaključiti da je ovoj Vladi očito važnije da se građani mole u sakralnim objektima, umjesto da vode normalan život', objavio je Skoko. Tvrdi da je ovo dokaz kako sustav propusnica odmah treba ukinuti.
Vijećnik stranke Pametno u Splitsko-dalmatinskoj županiji Igor Skoko na efektan način dokazao je besmisao i apsurd cijelog sustava izdavanja e-propusnica: on je, naime, od lokalnog stožera zatražio i dobio propusnicu za izmišljenu misu u Zagrebu
U svom zahtjevu napisao je da 3. svibnja želi prisustvovati misi u svetištu Svetog Antuna Padovanskog u Zagrebu.
'Propusnica mi je promptno odobrena pa možemo jedino zaključiti da je ovoj Vladi očito važnije da se građani mole u sakralnim objektima, umjesto da vode normalan život', objavio je Skoko. Tvrdi da je ovo dokaz kako sustav propusnica odmah treba ukinuti.
- salik79
#22193 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Eh, eto, pokusaj pregledati sva imena i datume rodjenja, pa provjeri koliko ih je bilo vec odavno u penziji, a koliko ih je bilo, sto bi rekli, pred penzijom, pa oduzmi od ovih koji mozemo nazvati aktivnim.ime_kojeg_nema wrote: ↑24/04/2020 16:13U penziju se ide sa 67 godina i minimalno 20 godina radnog staza. Brzinski sam pregledao svoj link i nasao njih desetak penzionisanih. Sto se tice standarda govorim ti upravo o nedostaku istih u vanrednoj situaciji. Imam prijateljicu koja inace radi na onkologiji ali je morala proci brzinski kurs rada sa respiratorima i poslana da radi sa oboljelima od covid 19. A cak ni ne zivim(o) na sjeveru zemlje mada ni ovdje situacija nije ruzicasta. Problem sa ovim virusom nije u tome kolika je smrtnost ili kakve simptome ima vecina ili manjina (ja sam ga odbolovao sa prilicno blagim simptomima). Stvar je u tome da ti pravi prevelik pritisak na zdravstveni sistem ako se zarazi previse ljudi odjednom jer onda jednostavno nemas dovoljno mjesta u bolnicama i dovoljno ljudi da radi sa bolesnicima. Ne mozes ostaviti ljude da umiru, zato se improvizuje i salju se ljudi sa drugih odjeljenja. Mada cesto ni to nije dovoljno. Ovdje se sada pocinje govoriti da vjerovatno ima 10 000 mrtvih vise u Lombardiji nego sto je izneseno u sluzbenim podacima https://rep.repubblica.it/pwa/generale/ ... 254746301/salik79 wrote: ↑24/04/2020 15:40Nisi me citirao, pa mi je promaklo. Ako se vratis na spisak koji sam ja postavio, primjetit ces da ih je puno vise moralo biti u penziji (sa koliko godina se ide u penziju u Italiji?). Sasvim sigurno nije slucajno da su datume rodjenja naknadno uklonili.ime_kojeg_nema wrote: ↑24/04/2020 13:02
Mislim da si preskocio jedan moj post u kojem sam odgovorio onoliko koliko znam. Prenosim odgovor.
Jednostavno su ljudi umirali kucama.
U ogromnoj vecini drzava, za razliku od vas (sjevera drzave), bolnice su zjapile i zjape prazne. A hronicni bolesnici ispastaju, bas kao i oni koji su imali zakazane operacije...
Da dodam, puno se krecem, poslom sam vezan za ogroman broj firmi, hoces li mi vjerovati da nikoga ne znam ni u svojoj firmi, kao ni u drugim firmama, a ni ti ljudi s kojima komuniciram ne znaju, bilo koga da je bolestan, ili da je umro. A svi smo znali u januaru i februaru, kada je bila epidemija necega.
Kao sto bih napomenuo da se krecem bez ikakvih maski i ostalih gluposti, ponasam se kao i uvijek i, niti ja, niti moji ukucani, nismo obolili.
I sam kazes da si prebolovao sa blagim simptomima. Bas kao i ogromna vecina drugih, ili onih koji nisu imali nikakvih simptoma. Da si bio iscrpljen, neispavan i pod stresom, vjerovatno bi bilo teze.
- uglavnomja
#22194 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑24/04/2020 16:39 https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/i ... SQtWI8VdJ4
daliko je od skoke do skake
-
MUNAFIK
#22195 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Coronavirus na aparatima!!!
-
omar little
#22196 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ovo nije tvit zeljka mitrovica nego zajebancija na njegove izjave.
kao drugo, zeljko mitrovic nije poenta. nobelovci in waiting, profesori doktori, epidemiolozi, infektolozi, kisindzeri, doktori politickih nauka, vojni generali (sve u jednom) bi valjda to trebali uvidjeti u sekundi. od tolike pameti i inteligencije, treba im crtati. :S
kao drugo, zeljko mitrovic nije poenta. nobelovci in waiting, profesori doktori, epidemiolozi, infektolozi, kisindzeri, doktori politickih nauka, vojni generali (sve u jednom) bi valjda to trebali uvidjeti u sekundi. od tolike pameti i inteligencije, treba im crtati. :S
- dale cooper
#22197 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vidi...teško je razlučiti ako si ikada imala nesreću da čuješ jedno od njegovih mnogih otvorenih pisama Đilasu.omar little wrote: ↑24/04/2020 17:03 ovo nije tvit zeljka mitrovica nego zajebancija na njegove izjave.
- salik79
#22198 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zaboli jednog Pietra Vernazzu za Zeljkom Mitrovicem, a, Boga mi, i za tvojim misljenjem.omar little wrote: ↑24/04/2020 17:03 ovo nije tvit zeljka mitrovica nego zajebancija na njegove izjave.
-
omar little
- salik79