Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- manijak1
- SmokingMan
#22152 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mora da je inspiraciju pronašao u Željku Mitroviću. 
-
freelancerBIH
#22153 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sta se ovo desava u Spaniji opet... Danas skoro 6500 novih slucajeva...
- Bluemore
#22154 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zato ne volim vani iciinvincible1921 wrote: ↑24/04/2020 09:00Ta je glavna jos od samog nastanka virusa
Nikad ne znas Kad mozes past
Djaba maska djaba rukavice
- armin071
#22155 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Možda se Hećim samo malo nestručno izjasnio ako je mislio na ovo:
Patent
Chlordioxid haltige Injektion in therapeutischen Anwendungen in-vivo (im lebenden Organismus), Stammzellregeneration, Anti-Tumor-Wirkung und Anti-Aging-Wirkung zeigt
Die Chlordioxid-Injektion dieser vorliegenden Erfindung, hat eine hohe pharmakologische Wirkung (...) was die Abtragung von Tumoren und die Förderung der in-situ Geweberegeneration ermöglicht. In der Patentschrift steht weiter zu lesen, dass eine Chlordioxid-Injektion eine Immunantwort durch die Entfernung von Zieltumoren stimuliert, wodurch das Immunsystem distale Tumore oder metastatische Tumore hemmt oder eliminiert.
Verweis
INJECTION CONTAINING CHLORINE DIOXIDE AND METHOD FOR MAKING SAME, United States Patent
prevod sa google:
Patent
Injekcije koje sadrže hlor-dioksid u terapijskim primjenama in vivo (u živom organizmu), regeneracija matičnih ćelija, anti-tumorski efekat i efekt starenja
Injekcija hlor-dioksida iz ovog izuma ima visoki farmakološki učinak (...) što omogućava uklanjanje tumora i promociju in-situ regeneracije tkiva. Patent također kaže da injekcija hlor-dioksida potiče imunološki odgovor uklanjanjem ciljnih tumora i tako inhibira ili eliminira udaljene ili metastatske tumore.
Reference
INJEKCIJA KOJA SADRŽA DIOKSIDOV HLORA I NAČIN METODE ZA IZRADU ISTIH, Patent Sjedinjenih Država
- armin071
#22156 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
freelancerBIH wrote: ↑24/04/2020 12:53 Sta se ovo desava u Spaniji opet... Danas skoro 6500 novih slucajeva...
- Edin H.
- Bluemore
#22158 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Trump je postao simpatican, jer je autentican.daddy-kool wrote: ↑24/04/2020 10:18 Trump predložio da se dezinficijensi ubrizgavaju u ljudski organizam i time liječi koronavirus
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/trum ... /200424010
Gradonačelnik Osake: Muškarci trebaju kupovati namirnice tokom pandemije, žene su prespore
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/grad ... /200424020
Šta je sa ovim budalama danas?![]()
Lupa jer misli tako.
Gori su mi Ovo sto znaju Ili bi trebalo da znaju a manipulisu da poluinformacijama sluze kaosu u medijima i prave kontradiktorne mjere....
Sa posljedicama po nas imunitet.
On mi ispadne Zlatan
-
ime_kojeg_nema
#22159 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mislim da si preskocio jedan moj post u kojem sam odgovorio onoliko koliko znam. Prenosim odgovor.salik79 wrote: ↑24/04/2020 10:13Po drugi put. Oprosti, nisam odlucio ignorisati "jer to ne odgovara mojoj prici", naprotiv, nego kada sam prosli put preletio preko brojeva stajalo je 48, a tek sada vidjoh da broje do 99, a onda prelaze na 00, pa iz pocetka do 48.ime_kojeg_nema wrote: ↑24/04/2020 09:14https://portale.fnomceo.it/elenco-dei-m ... -covid-19/
Po treci put ti stavljam link za Italiju ali ocito si odlucio to ignorisati jer ne odgovara tvojoj prici.
Eh, hajmo sada, ako ti nije zahmet, da odgovoris na ono moje pitanje, koja je prosjecna starost umrlih ljekara i zasto su, po tvom misljenju, naknadno uklonili datum rodjenja iz spiska, a ostavili datum smrti?
Jos jednom, na ovom spisku je veliki broj starih doktora, pa cak i preko 90 godina. Da li je realno ocekivati da neko (ako su i lijecili pacijente) u tim godinama izdrzi dugo taj stres, trku, frku paniku, jos dovoljno ne spavajuci, ne odmarajuci,...?
ime_kojeg_nema wrote: Ne znam zasto nema datuma rodjenja. Ono sto smatram vaznim je da se radi o zdravstvenim radnicima koji su se zarazili obavljajuci svoj posao. Brojku od 150 tj. 148 ljekara sam izvukao upravo sa linka koji sam ti poslao gdje su pobrojani imenom, prezimenom, funkcijom koju su obavljali i datumom u kojem su umrli. Od njih 148 bilo je 9 penzionera sto je naglaseno pored imena i prezimena svakog od njih u slucaju da je bio penzionisan.
Ne sporim da od ovog virusa generalno vise umiru stariji, medju ljekarima i inace, ali u ovu raspravu sam usao odgovarajuci na tvoju tvrdnju da je umiranja zdravstvenih radnika "uvijek bilo i bice". Ono sto ja govorim je da toga nije bilo u ovako kratkom vremenu i ovim brojkama, osim eventualno u vanrednim situacijama poput ove. Ovo nije standard.
-
freelancerBIH
#22160 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne znam moze biti da sad sve vise nalaze ovih "blagih slucajeva"... A moze biti i drugi val.. Stvarno ovom virusu niko nista ne zna.. Ali eto pozitivna je stvar sto nije izgleda ni blizu smrtonosan koliko se pricalo...Za nadati se najboljemarmin071 wrote: ↑24/04/2020 12:59freelancerBIH wrote: ↑24/04/2020 12:53 Sta se ovo desava u Spaniji opet... Danas skoro 6500 novih slucajeva...![]()
![]()
drugi val ? a još ni prvi nije završio
![]()
- Bluemore
#22161 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja ne vjerujem da mi mozemo steci imunitetja71 wrote: ↑24/04/2020 11:07sad ce te optuziti da siris panikudaddy-kool wrote: ↑24/04/2020 08:51
Oni su predstavili prostu statistiku kineskih slučajeva gdje je CFR 3,4%, što i jeste tačno.
Tada su i oni pretpostavljali da je IFR oko 1% (a to je smrtnost svih zaraženih).
Definicije:
https://en.wikipedia.org/wiki/Case_fatality_rate
IFR za gripu je 0,015%-0,035%.
Razlika je ogromna.
edit. Za gripu imamo određeni imunitet i postoje vakcine, možda 10% stanovništva da zahvati gripa godišnje. Za Covid-19 nemamo vakcine, potpuno novi virus, nešto imuniteta imaju oni koji su prebolovali SARS, ogroman potencijal da oboli 80% stanovništva.
Mislim da niko nije stekao imunitet
Mislim da svi umiru Samo se krije...
Zelim da ostanem u kuci
Ne zelim da rizikujem
- Bluemore
#22162 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Makedonac je to objasnio zasto lockdown sto prije treba statisalik79 wrote: ↑24/04/2020 11:10 https://www.klix.ba/vijesti/pedijatar-m ... /200424036
Ono na sta mi ovdje od samoga pocetka cirkusa upozoravamo. I, nisu samo djeca zrtve ovog nametnutog haosa. Bog sami zna koje ce sve dugorocne posljedice ovoga biti.
- dječak sa šibicama
- Bluemore
#22164 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Klordioxid jedna kap na Casu vodearmin071 wrote: ↑24/04/2020 12:57Možda se Hećim samo malo nestručno izjasnio ako je mislio na ovo:
Patent
Chlordioxid haltige Injektion in therapeutischen Anwendungen in-vivo (im lebenden Organismus), Stammzellregeneration, Anti-Tumor-Wirkung und Anti-Aging-Wirkung zeigt
Die Chlordioxid-Injektion dieser vorliegenden Erfindung, hat eine hohe pharmakologische Wirkung (...) was die Abtragung von Tumoren und die Förderung der in-situ Geweberegeneration ermöglicht. In der Patentschrift steht weiter zu lesen, dass eine Chlordioxid-Injektion eine Immunantwort durch die Entfernung von Zieltumoren stimuliert, wodurch das Immunsystem distale Tumore oder metastatische Tumore hemmt oder eliminiert.
Verweis
INJECTION CONTAINING CHLORINE DIOXIDE AND METHOD FOR MAKING SAME, United States Patent
prevod sa google:
Patent
Injekcije koje sadrže hlor-dioksid u terapijskim primjenama in vivo (u živom organizmu), regeneracija matičnih ćelija, anti-tumorski efekat i efekt starenja
Injekcija hlor-dioksida iz ovog izuma ima visoki farmakološki učinak (...) što omogućava uklanjanje tumora i promociju in-situ regeneracije tkiva. Patent također kaže da injekcija hlor-dioksida potiče imunološki odgovor uklanjanjem ciljnih tumora i tako inhibira ili eliminira udaljene ili metastatske tumore.
Reference
INJEKCIJA KOJA SADRŽA DIOKSIDOV HLORA I NAČIN METODE ZA IZRADU ISTIH, Patent Sjedinjenih Država
Pomaze isto
- Bluemore
#22165 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sasvim normalan virusfreelancerBIH wrote: ↑24/04/2020 13:06Ne znam moze biti da sad sve vise nalaze ovih "blagih slucajeva"... A moze biti i drugi val.. Stvarno ovom virusu niko nista ne zna.. Ali eto pozitivna je stvar sto nije izgleda ni blizu smrtonosan koliko se pricalo...Za nadati se najboljemarmin071 wrote: ↑24/04/2020 12:59freelancerBIH wrote: ↑24/04/2020 12:53 Sta se ovo desava u Spaniji opet... Danas skoro 6500 novih slucajeva...![]()
![]()
drugi val ? a još ni prvi nije završio
![]()
Sakriti se ne Mozemo
Cijepivo ne pomaze
Pomrijeti necemo
Mozda od straha!
- muha_sa
#22166 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Možda i od gladiBluemore wrote: ↑24/04/2020 13:15Sasvim normalan virusfreelancerBIH wrote: ↑24/04/2020 13:06Ne znam moze biti da sad sve vise nalaze ovih "blagih slucajeva"... A moze biti i drugi val.. Stvarno ovom virusu niko nista ne zna.. Ali eto pozitivna je stvar sto nije izgleda ni blizu smrtonosan koliko se pricalo...Za nadati se najboljem
Sakriti se ne Mozemo
Cijepivo ne pomaze
Pomrijeti necemo
Mozda od straha!
-
ja71
#22167 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ovakvom "ironijom" sugerises drugi ekstrem.Bluemore wrote: ↑24/04/2020 13:08Ja ne vjerujem da mi mozemo steci imunitetja71 wrote: ↑24/04/2020 11:07sad ce te optuziti da siris panikudaddy-kool wrote: ↑24/04/2020 08:51
Oni su predstavili prostu statistiku kineskih slučajeva gdje je CFR 3,4%, što i jeste tačno.
Tada su i oni pretpostavljali da je IFR oko 1% (a to je smrtnost svih zaraženih).
Definicije:
https://en.wikipedia.org/wiki/Case_fatality_rate
IFR za gripu je 0,015%-0,035%.
Razlika je ogromna.
edit. Za gripu imamo određeni imunitet i postoje vakcine, možda 10% stanovništva da zahvati gripa godišnje. Za Covid-19 nemamo vakcine, potpuno novi virus, nešto imuniteta imaju oni koji su prebolovali SARS, ogroman potencijal da oboli 80% stanovništva.
Mislim da niko nije stekao imunitet
Mislim da svi umiru Samo se krije...
Zelim da ostanem u kuci
Ne zelim da rizikujem![]()
nama ne trebaju nikakvi ekstremi, treba nam da realno sagledamo situaciju!
i ne razumijem zato si se ti tu nasla pogodjena
- uglavnomja
#22168 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
"Austrija otvara škole sa podijeljenim razredima
Prema Reutersu, vlasti u Austriji u petak su rekle da bi se škole trebale ponovo otvoriti za nastavu 18. svibnja, s tim da će se nastava podjeliti na dva dijela - tako da jedan dio ide u školu pola tjedna, a drugi drugi dio.
Ova mjera je da razmak između stolova bude dovoljno velik. Otvorenje se odnosi na sve učenike u dobi od šest do 14 godina."
Prema Reutersu, vlasti u Austriji u petak su rekle da bi se škole trebale ponovo otvoriti za nastavu 18. svibnja, s tim da će se nastava podjeliti na dva dijela - tako da jedan dio ide u školu pola tjedna, a drugi drugi dio.
Ova mjera je da razmak između stolova bude dovoljno velik. Otvorenje se odnosi na sve učenike u dobi od šest do 14 godina."
- Bluemore
#22169 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
Vidal89
#22170 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma ovo ukidanje nije nista drugo nego zbog iftara i izbora da Sda moze obilazit narod i dijelit sadaku 
- uglavnomja
#22171 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
malo svecke
"Stockholm: Moraju se vršiti inspekcije svakodnevno
I u Stockholmu su ljudi posljednjih dana viđeni u velikom broju po lijepom vremenu, čak i u restoranima na otvorenom.
Na tiskovnoj konferenciji u petak ujutro, Stockholmsko vijeće za financije Anna König Jerlmyr rekla je da su primili izvještaje da su se stanovnici počeli opuštati i uživati u proljetnom suncu.
- Ali ograničenja nisu samo savjeti, moraju ih se poštovati. Kroz sat ćemo provoditi inspekcije kako bismo osigurali da se poštuju pravila, kaže ona, prenosi Aftonbladet.
- Upozorenje koje sada šalje Stockholm jest da će se, ako ne poštujete propise, restorani zatvoriti, kaže ministar unutarnjih poslova Mikael Damberg."
i malo danske
"Kopenhaška policija razmatra zabranu boravka
Ravnateljica policije u Kopenhagenu Anne Tønnes obavještava Radio Danmark da su u dijalogu s nacionalnom policijom o tome kako zabraniti ljudima da se okupljaju u određenim područjima.
Mjera dolazi nakon velike gužve ljudi koji su se u četvrtak okupili po lijepom vremenu.
- U dijalogu smo oko primjene zabrane boravka. Ali ovo je upozorenje da će možda doći. Situacija je super ozbiljna, kaže ona.
Zabrana boravka je zabrana boravka na određenom području određeno vrijeme. Možete se kretati okolo, ali ne sjediti ili ležati tamo."
"Stockholm: Moraju se vršiti inspekcije svakodnevno
I u Stockholmu su ljudi posljednjih dana viđeni u velikom broju po lijepom vremenu, čak i u restoranima na otvorenom.
Na tiskovnoj konferenciji u petak ujutro, Stockholmsko vijeće za financije Anna König Jerlmyr rekla je da su primili izvještaje da su se stanovnici počeli opuštati i uživati u proljetnom suncu.
- Ali ograničenja nisu samo savjeti, moraju ih se poštovati. Kroz sat ćemo provoditi inspekcije kako bismo osigurali da se poštuju pravila, kaže ona, prenosi Aftonbladet.
- Upozorenje koje sada šalje Stockholm jest da će se, ako ne poštujete propise, restorani zatvoriti, kaže ministar unutarnjih poslova Mikael Damberg."
i malo danske
"Kopenhaška policija razmatra zabranu boravka
Ravnateljica policije u Kopenhagenu Anne Tønnes obavještava Radio Danmark da su u dijalogu s nacionalnom policijom o tome kako zabraniti ljudima da se okupljaju u određenim područjima.
Mjera dolazi nakon velike gužve ljudi koji su se u četvrtak okupili po lijepom vremenu.
- U dijalogu smo oko primjene zabrane boravka. Ali ovo je upozorenje da će možda doći. Situacija je super ozbiljna, kaže ona.
Zabrana boravka je zabrana boravka na određenom području određeno vrijeme. Možete se kretati okolo, ali ne sjediti ili ležati tamo."
- Bluemore
#22172 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sta fali od gladimuha_sa wrote: ↑24/04/2020 13:29Možda i od gladiBluemore wrote: ↑24/04/2020 13:15Sasvim normalan virusfreelancerBIH wrote: ↑24/04/2020 13:06
Ne znam moze biti da sad sve vise nalaze ovih "blagih slucajeva"... A moze biti i drugi val.. Stvarno ovom virusu niko nista ne zna.. Ali eto pozitivna je stvar sto nije izgleda ni blizu smrtonosan koliko se pricalo...Za nadati se najboljem
Sakriti se ne Mozemo
Cijepivo ne pomaze
Pomrijeti necemo
Mozda od straha!hiljade ljudi bez posla ostalo
![]()
Treba zuckte spasavati
Tebi vaznija glad od spasavanja zivota i skrivanja
Ne moze to tako
Ima posla bice samo treba biti snalazljiv
- Ironmen
#22173 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vise testiras vise zarazenih.. Juce info za NY 2,7 miliona ima antitijela pametnom dosta...freelancerBIH wrote: ↑24/04/2020 12:53 Sta se ovo desava u Spaniji opet... Danas skoro 6500 novih slucajeva...
- dječak sa šibicama
#22174 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nije niko u NY testirao milione ljudi, to se uzmaju prosjeci na par hiljada nasumicno testiranih.
Slicne rezultate imaju na vise mjesta u USA.
Ali to je za sada samo nagadjanje jer je statistika ko bikini itd itd
Slicne rezultate imaju na vise mjesta u USA.
Ali to je za sada samo nagadjanje jer je statistika ko bikini itd itd
- uglavnomja
#22175 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
i jos malo sveske
"2152. umro u Švedskoj
U posljednja 24 sata u Švedskoj zabilježena je 131 nova koronarna smrt. Ukupno je zabilježeno ukupno 2152 koronarnih smrti.
Na konferenciji za novinare u petak, državni epidemiolog Anders Tegnell kaže da je broj smrtnih slučajeva i dalje visok.
- Ono što se jasno može reći je da sve više zaostajemo u izvještajima.
Neće nagađati kako će to izgledati u budućnosti."
"2152. umro u Švedskoj
U posljednja 24 sata u Švedskoj zabilježena je 131 nova koronarna smrt. Ukupno je zabilježeno ukupno 2152 koronarnih smrti.
Na konferenciji za novinare u petak, državni epidemiolog Anders Tegnell kaže da je broj smrtnih slučajeva i dalje visok.
- Ono što se jasno može reći je da sve više zaostajemo u izvještajima.
Neće nagađati kako će to izgledati u budućnosti."