Čuj isti dan...šta isti dan?
Prvi dan Ramazana?
I gdje to po Evropi ima policijski sat?
Moderator: O'zone
Čuj isti dan...šta isti dan?
A koja drzava ima nase zdravstvo? Obicnu sezonu gripe ne podnese dobroTomahawk11 wrote: ↑24/04/2020 14:34Čuj isti dan...šta isti dan?
Prvi dan Ramazana?
I gdje to po Evropi ima policijski sat?
Ne sigurno vec 100% i da Bosna najboljr radi u vezi virusa, Ali sad ce eventualno sporije ako se ispostavi da se Nije najboljr radilodječak sa šibicama wrote: ↑24/04/2020 14:35 Da nema rizicnih grupa, starijih ljudi, ja se ne bi ni plasio zaraze. Mislim da mi je imunitet jak, mada nikad ne mozes biti siguran.
A koliko vidim virus i nije toliko zarazan, odnosno da bi se zarazio moras bas sjediti sa zarazenom osobom, pola sata sat ili duze.
Zbog radi 65+ ljudi u porodici i okolini, pridrzavam se mjera.
Ovi sto se ne paze, jbg svima prave problem. Ali tu se nista ne moze uraditi. Uvijek imas neki % ljudi koji pobudale u kriznim situacijama.
Ovo sto sadija pise, ima mjesta, EU ce unutar sebe uvijek imati posebne odnose, a prema vanjskim drzavama posebne. Kako nas gledaju kroz povecalo, ako nasi krenu sa liberalizacijom naglo, mogu nam samo zamjeriti.
Cijena neclanstva u EU. Oni ce vjerovatno prije otvoriti granice izmedju sebe, nego prema nama.
Ako "otvore" džamije sada, neće biti nimalo bolji od komšija koji su lizali kašike i išli u crkvu tokom policijskog, a kojima su se rugali do prije 10 dana.high_volume wrote: ↑24/04/2020 14:23
Neće policija ulaziti u džamije i utvrđivati međusobnu socijalnu udaljenostA i da ulazi, IZ + Krizni štab FBiH uskoro će ukinuti ili relaksirati i tu mjeru, samo je pitanje dana, tako da .... "ciao coronaopasnost" iz Federacije
![]()
Zaboravit ćemo mi coronavirus za 10 dana
![]()
Barem ćemo sačuvati travu na Vrelu Bosne na 1. maj
40 dana smo mi pod ovim mjerama.sadie_forever wrote: ↑24/04/2020 14:38
A koja drzava ima nase zdravstvo? Obicnu sezonu gripe ne podnese dobro
Ljudi to sve bar sedam dana ranije najave ,ovo odaje nase kapacitete,,do jucer jedno danas drugo.
Ne da igraju monopola, nego ih je uhvatila panika kad su vidjeli šta se dešava u okolici. A nesposobni da procijene situaciju i onda uovako_onako wrote: ↑24/04/2020 14:36Policijski sat je glupost, virus spava uvecer a ujutro je aktivan. Isto ko sto je sada samo 3 dana u sedmici hodanje i ti debilizmi. Ko da monopola igraju u kriznom stabu pa kupuju one zgrade i to hahaha... glupost... sve smo prepisali od srbije i ostalih drzava... nek se ne pucadale cooper wrote: ↑24/04/2020 14:35 Uvođenje policijskog sata je svakako bila besmislica prekopirana od Srbije i bez valjanog razloga sa obzirom na stanje kod nas.
Socijalna distanca i nosanje maski i rukavica je već nešto drugo i trebalo bi ostati kao mjera opreza.
Šta će on jadan, njegovo je samo da digne ruku kad mu narede, a ne da se zajebava kod kuće ispred računara.ovako_onako wrote: ↑24/04/2020 14:50Ima i tog upravu si...dale cooper wrote: ↑24/04/2020 14:47Ne da igraju monopola, nego ih je uhvatila panika kad su vidjeli šta se dešava u okolici. A nesposobni da procijene situaciju i onda uovako_onako wrote: ↑24/04/2020 14:36
Policijski sat je glupost, virus spava uvecer a ujutro je aktivan. Isto ko sto je sada samo 3 dana u sedmici hodanje i ti debilizmi. Ko da monopola igraju u kriznom stabu pa kupuju one zgrade i to hahaha... glupost... sve smo prepisali od srbije i ostalih drzava... nek se ne puca
toj panici su počeli redati sa najstrožim mjerama. Tek sad kad su dobili malo bolji uvid u situaciju su skontali da su sa pojedinim
mjerama zasrali. Zato i ovako brzo donošenje novih, relaksirajućih mjera. Mislim, moguće je da je i bolje da su uradili previše i pretjerali,
nego da nisu uradili dovoljno. Ali ne mijenja na stvari da su ljudi na tim pozicijama većinom podobni, nesposobni i nedorasli ovakvim
krizama.![]()
Ali za ovo boldirano, e tu vec nisi upravu grijesis...
![]()
govorio je i o susjedima, ali to nema u tekstu. mora otvoriti granice zbog dubrovnikasadie_forever wrote: ↑24/04/2020 14:30To je za EU drzave,pokusavaju EU turism olaksat i Ursula je to rekla.U slucaju HR pregovarali s ceskom,slovenijom i austrijom.
Bih nije u EU i sad ovi danasnji potezi ce jos vise otezat
bolje receno, nikada se nisu ni ispunili uslovi za uvodjenje policijskog sata, niti mu se vidjela svrha.Tomahawk11 wrote: ↑24/04/2020 14:4440 dana smo mi pod ovim mjerama.sadie_forever wrote: ↑24/04/2020 14:38
A koja drzava ima nase zdravstvo? Obicnu sezonu gripe ne podnese dobro
Ljudi to sve bar sedam dana ranije najave ,ovo odaje nase kapacitete,,do jucer jedno danas drugo.
To je i po evropskim standardima dovoljno da se ne raširi.
Pa hajmo reći da su možda pratili 7 dana i shodno tome donijeli odluku da se ukine policijski sat.
Ne vidim stvarno neki problem u tome, za ukidanje istog su se stekli uslovi puno ranije.
ja sam, podobro, "ohladio" od corone nakon snimaka iz konjica, kada je bio covjek na covjeku ispred i u bingu, sve u vrijeme kada se pojavio klaster igman. kako se tada predstavljala opasnost od zaraze, konto sam da ce, najmanje, pola konjica zaglavit na respiratorima.dječak sa šibicama wrote: ↑24/04/2020 14:46 Mene zanima koliko se onih lizaca kasika zarazilo, kad bi bila neka statistika. Ako je 0, o cemu mi pricamo.
Ili recimo policija, svi su vani a samo jedan inspektor je zarazen, i to covjek radio neki posao0 nevezan za Covid.
Ili prodavacice u granapima, koliko se njih zarazilo, ja ako sam dobro pratio nijedna. Kako to.
Jesi li sretan?CikCikCikPogodi wrote: ↑11/04/2020 21:21 Evo diskutujte
Mada ja mislim sa vasim Solakom da se necete izvuci tako lako.