Sistem nije navikao da se bori protiv kriminala, pa je ovu situaciju iskoristio za uvođenje policijskog sata, kako bi naposlijetku rekli da su to uradili isključivo radi sigurnosti građana. Ja se tu nikako ne bi složio, koliko bi se složio da su sebi samo olakšali (ne)obavljanje svoga posla.MUNAFIK wrote: ↑24/04/2020 11:57Vrtimo se u krug...manuchao91 wrote: ↑24/04/2020 11:51 a šta vam znači toliko policijski sat ako su svejedno ugostiteljske radnje i svi ostali zatvoreni...jedino za šetnju a to mozete i u periodu od 18 h do 20 h
ne kontam zasto je toliko vazno ukidanje pol sata poslije 20h
imas cijeli hebeni dan da uradis sve sto treba
Sloboda kretanja je osnovno ljudsko pravo.
Policijski sat je uveden kao mjera borbe protiv kriminala (tako su rekli).
Protov sitnih lopova koji pljackaju se ne bori tako sto zatvoris sve ljude, nego zatvoris lopove.
Sta cu ja radit iza 20:00 je moja stvar, ne mogu da vjerujem da toliko ne razumijete koncept slobode i da tako prihvatate ovo glupo objasnjenje za policijski sat.
Koliko mjere mogu trajati?
Moderator: O'zone
- SmokingMan
#1826 Re: Koliko mjere mogu trajati?
- manuchao91
#1827 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Krizni štab Federacije zvanično odobrio: Djeci i starijima omogućeno kretanje po tri dana u sedmici
- manuchao91
#1828 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Kako je odlučeno, prihvaćen je prijedlog da se tri dana u sedmici (ponedjeljak, srijeda i petak) od jutarnjih sati do 13 sati vani mogu kretati osobe starije od 65 godina.
Utorkom, četvrtkom i subotom, odluka je Federalnog štaba, dozvoljeno je kretanje za mlađe od 18 godina i to od 14 sati pa sve do početka policijskog sata koji počinje u 20 sati.
Ipak, ove mjere podrazumijevaju potpunu zaštitu, nošenje maski i držanje distance.
Utorkom, četvrtkom i subotom, odluka je Federalnog štaba, dozvoljeno je kretanje za mlađe od 18 godina i to od 14 sati pa sve do početka policijskog sata koji počinje u 20 sati.
Ipak, ove mjere podrazumijevaju potpunu zaštitu, nošenje maski i držanje distance.
- dječak sa šibicama
#1829 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Tek ce biti kriminala jer ako je ekonomija grohnula, logicno je da ima vise kriminala.
Policijski sat je nebitan, ali to je tema da se vrtimo u krug. Meni je nebitan, ako ja nemam gdje navece izaci, pa necu sigurno ni u parku sjediti. Koji cu klinac u 22 negdje, kad nemas gdje. Da se okupljamo po kucama, ja necu, ko hoce neka derneci ali kad i ako se zarazis onda se jebi jarane.
Mi imamo generalno problem sa ignorantima i pametnjakovicima, kojih ima u dovoljnom broju, koji su najpametniji sve znaju u sve se razumiju i obavezno imaju misljenje da je ovo sve prevara, 5G mreza, virus je bezopasan i sukladno sa tim se i ponasaju. Nije problem sto neko zeli da izadje vani, da mu smetaju rukavice, gusi se pod maskom, to svi manje vise mislimo. Hocu da prosetam, hocu da se osisam ako je moguce, hocu da imam slobodu izbora ali sam itekako svjestan opasnosti i ne zelim da rizikujem jer eto "sve je ovo zavjera".
Policijski sat je nebitan, ali to je tema da se vrtimo u krug. Meni je nebitan, ako ja nemam gdje navece izaci, pa necu sigurno ni u parku sjediti. Koji cu klinac u 22 negdje, kad nemas gdje. Da se okupljamo po kucama, ja necu, ko hoce neka derneci ali kad i ako se zarazis onda se jebi jarane.
Mi imamo generalno problem sa ignorantima i pametnjakovicima, kojih ima u dovoljnom broju, koji su najpametniji sve znaju u sve se razumiju i obavezno imaju misljenje da je ovo sve prevara, 5G mreza, virus je bezopasan i sukladno sa tim se i ponasaju. Nije problem sto neko zeli da izadje vani, da mu smetaju rukavice, gusi se pod maskom, to svi manje vise mislimo. Hocu da prosetam, hocu da se osisam ako je moguce, hocu da imam slobodu izbora ali sam itekako svjestan opasnosti i ne zelim da rizikujem jer eto "sve je ovo zavjera".
-
Ci-Nick
#1830 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ne može bez komplikovanja,... kad sva djeca iziđu u subotu u 14 sati,..svi će reći,.. a kud svi odjednom.
Treba im matematičar u štabu al očito da nemaju ni kvalitetnog zdravstvenog stručnjaka...
Treba im matematičar u štabu al očito da nemaju ni kvalitetnog zdravstvenog stručnjaka...
-
kakavdanakneiskustvu
#1831 Re: Koliko mjere mogu trajati?
pa i ne smiju sutra,nego od utorka,jer ovo stupa na snagu od ponedeljka
- dječak sa šibicama
#1832 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ja eto ovi ce gledati koliko je sati, a policija ce raditi svoj posao i vrebati koliko ih je napolju i kada.
Ne znam cemu ova ogranicenja od-do sati, ionako to niko ne gleda. Ionako je kamara djece vani. Ukini zabranu skroz i mirna Bosna.
Ne znam cemu ova ogranicenja od-do sati, ionako to niko ne gleda. Ionako je kamara djece vani. Ukini zabranu skroz i mirna Bosna.
- SmokingMan
#1833 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Bošnjaci na ispitu, mada su neprikosnoveni da useru čitavu situaciju, jer su u velikoj mjeri svojeglav i nedisciplinovan narod, što se najbolje moglo vidjeti po njihovom odnosu prema prirodnom okruženju prije pojave zaraze.
Naučite prvo koristit kantu za otpatke koja vam se nalazi na par koraka od vas. Hvala.
Naučite prvo koristit kantu za otpatke koja vam se nalazi na par koraka od vas. Hvala.
-
AmirBaa
#1834 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Imas cijeli hebeni dan da uradis sve sto treba kad si besposleni trol kao sto si ti. Ko radi, ima od 5, pola 6 do pola 7 da uradi sve, jer se tada zatvaraju prodavnice.manuchao91 wrote: ↑24/04/2020 11:51 a šta vam znači toliko policijski sat ako su svejedno ugostiteljske radnje i svi ostali zatvoreni...jedino za šetnju a to mozete i u periodu od 18 h do 20 h
-
jagugu
#1835 Re: Koliko mjere mogu trajati?
"Nadam se da će se ovaj trend nastaviti kako bi se nastavio normalan život, mada će život na koji smo navukli sačekati. Nastavlja se život pod maskama, ali ako zadržimo stabilnost očekuje se otvaranje trgovina, frizerskih salona... Ne bismo željeli da nam se desi drugi val zato što se mjere naglo popuštaju, ali mislim da će nakon majskih praznika doći vrijeme za popuštanje mjera za određene firme, dok će ugostiteljski objekti, seminari i konferencije sačekati početak ljeta", rekao je Čerkez.
-
corei3
#1836 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Čekaj malo.
Zašto se počelo sa ublažavanjem mjera? Ne vidim razliku stanja danas i prije 20 dana osim da je svima dosadilo.
Ili se griješi sa ublažavanjem, ili se pogriješilo na samom startu sa prevelikim restrikcijama
Zašto se počelo sa ublažavanjem mjera? Ne vidim razliku stanja danas i prije 20 dana osim da je svima dosadilo.
Ili se griješi sa ublažavanjem, ili se pogriješilo na samom startu sa prevelikim restrikcijama
-
tap3ah75
#1837 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Utorkom idu van ženska a srijedom muška djeca.
Čitam i komentare nas na forumu a i po portalima.
A kako možeš biti toliko glup pa pitati šta ćeš napolje poslije 20:00 ... stvarno smo idioti.
Čitam i komentare nas na forumu a i po portalima.
A kako možeš biti toliko glup pa pitati šta ćeš napolje poslije 20:00 ... stvarno smo idioti.
-
el-weedo
#1838 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Sve od navedenog.
-
last mohicans
#1839 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Haj ti objasni pojedincima, koji slijepo vjeruju što im se servira. Ovaj Čerkez veli ugostiteljski objekti početkom ljeta, nije valjda da misle za mjesec dana, nekad u junu otvoriti ugostiteljske objekte. Ovi ljudi su izgubili sav kredibilitet. Zaokruzi cifru na 50000 nezaposlenih do tada, ako ne i više. Pa niko od ovih mazluma ne razmišlja o ekonomiji, ima li iko u tom usranom štabu da im proturi koju ekonomsku smjernicu i nformaciju. Ja sam frapiran i iz dana u dan ponovo iznenađen njihovim postupcima. Skoro 800 testova, a dva potvrđena. Znači ne širi se, ili se dobro raširo i završio talas, dok su oni skupljali testove po svijetu i nisu testirali da se utvrdi stvarni broj oboljelih. O serološkim testiranjima možemo dogodine razmišljati. Ima li neki novinar da postavi to pitanje.MUNAFIK wrote: ↑24/04/2020 11:57Vrtimo se u krug...manuchao91 wrote: ↑24/04/2020 11:51 a šta vam znači toliko policijski sat ako su svejedno ugostiteljske radnje i svi ostali zatvoreni...jedino za šetnju a to mozete i u periodu od 18 h do 20 h
Sloboda kretanja je osnovno ljudsko pravo.
Policijski sat je uveden kao mjera borbe protiv kriminala (tako su rekli).
Protov sitnih lopova koji pljackaju se ne bori tako sto zatvoris sve ljude, nego zatvoris lopove.
Sta cu ja radit iza 20:00 je moja stvar, ne mogu da vjerujem da toliko ne razumijete koncept slobode i da tako prihvatate ovo glupo objasnjenje za policijski sat.
-
laik1981
#1840 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Neke mjere su bile potrebne i sada su pozeljne, ali ih je vecina olako donesena, nepotrebna i vecina ih nije zasnovana na osnovu strucnih analiza.. Vecinom su kopirane od istocnih susjeda.. Neka pokazu jednu zvanicnu medicinsku studiju kojom su se vodili u odredjivanju mjera.. Kod nas je epidemioloska situacija od pocetka dobra a konstantno su uvodjene najradikalnije mjere.. Neke od njih su totalno apsurdne, poput nosenja rukavica i ovih zabrana kretanja.. Socijalna distanca, pojacane mjere higijene i zabrana masovnijih okupljanja su jedine mjere koje se mogu opravdati.. Virus je takav da ga se mjerama ne moze suzbiti.. Vecina zarazenih imaju asimptomatsku klinicku sliku, a takvi hodaju, rade, idu u kupovine.. Najrizicnija mjesta za prenos virusa nikada nisu prestala raditi, a to su raznorazni salteri za naplatu novca i trgovine robe siroke potrosnje.. Ti su ljudi u svakodnevnom kontaktu sa masom i najizlozeniji su.. Ja ne znam da je bio i jedan slucaj zaraze nekog trgovca, radnika u banci, posti i ostalim mjestima gdje se naplacuju komunalije.. Ispravi me ako grijesim..
- manuchao91
#1841 Re: Koliko mjere mogu trajati?
izvini druze sto ne radim u nekoj fabrici od 6 do 4AmirBaa wrote: ↑24/04/2020 12:24Imas cijeli hebeni dan da uradis sve sto treba kad si besposleni trol kao sto si ti. Ko radi, ima od 5, pola 6 do pola 7 da uradi sve, jer se tada zatvaraju prodavnice.manuchao91 wrote: ↑24/04/2020 11:51 a šta vam znači toliko policijski sat ako su svejedno ugostiteljske radnje i svi ostali zatvoreni...jedino za šetnju a to mozete i u periodu od 18 h do 20 h
ima i drugih poslova ..
- dobar osjecaj
#1842 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Zasto onda pise u clanku:kakavdanakneiskustvu wrote: ↑24/04/2020 12:16pa i ne smiju sutra,nego od utorka,jer ovo stupa na snagu od ponedeljka
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-feder ... /200424051Ove mjere stupaju na snagu danom donošenja, tako da se, prema naredbi, već sutra može implementirati mjera koja se odnosi na mlađe od 18 godina.
- manuchao91
#1843 Re: Koliko mjere mogu trajati?
al upravu si trenutno radim na 417 KM odnosno minimalcu ..nas drze ocekujem ubrzo otkaz i da cu bit sluzbeno nezaposlen..AmirBaa wrote: ↑24/04/2020 12:24Imas cijeli hebeni dan da uradis sve sto treba kad si besposleni trol kao sto si ti. Ko radi, ima od 5, pola 6 do pola 7 da uradi sve, jer se tada zatvaraju prodavnice.manuchao91 wrote: ↑24/04/2020 11:51 a šta vam znači toliko policijski sat ako su svejedno ugostiteljske radnje i svi ostali zatvoreni...jedino za šetnju a to mozete i u periodu od 18 h do 20 h
nadam se da ce me vratit na posao kad ovo prodje
- manuchao91
#1844 Re: Koliko mjere mogu trajati?
U Federaciji BiH ukinut i policijski sat, naredba stupa na snagu već od danas
-
kakavdanakneiskustvu
#1845 Re: Koliko mjere mogu trajati?
prvo je pisalo da je ovood ponedeljka na snazi,ocito prepravili u tekstudobar osjecaj wrote: ↑24/04/2020 13:03Zasto onda pise u clanku:kakavdanakneiskustvu wrote: ↑24/04/2020 12:16pa i ne smiju sutra,nego od utorka,jer ovo stupa na snagu od ponedeljka
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-feder ... /200424051Ove mjere stupaju na snagu danom donošenja, tako da se, prema naredbi, već sutra može implementirati mjera koja se odnosi na mlađe od 18 godina.
- Veigar
#1846 Re: Koliko mjere mogu trajati?
OMG ne znam kojem plemenu pripadaš, al tješi se da je u tvom plemenu nešto drugačije. Littering is universal human trait.Trafalgar Law wrote: ↑24/04/2020 12:18 Bošnjaci na ispitu, mada su neprikosnoveni da useru čitavu situaciju, jer su u velikoj mjeri svojeglav i nedisciplinovan narod, što se najbolje moglo vidjeti po njihovom odnosu prema prirodnom okruženju prije pojave zaraze.
- Logovan
#1847 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ukinuše policijski.... 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1848 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Koji je ukinutUtorkom, četvrtkom i subotom, odluka je Federalnog štaba, dozvoljeno je kretanje za mlađe od 18 godina i to od 14 sati pa sve do početka policijskog sata koji počinje u 20 sati.
-
Tambure
#1849 Re: Koliko mjere mogu trajati?
bice dobrih iftara ovog ramazana 
-
coco1
#1850 Re: Koliko mjere mogu trajati?
osnovni razlog ukidanja mjera i jeste ekonomija. ne zbog ekonomije kao takve, nego ce poceti dopustati rad svima redom, samo da sve skinu sebi sa grbace. vidjeli da nema love ni za dva mjeseca naknada otpustenim radnicima, a svaki dan sve vise aplikanata za naknadu