Koliko mjere mogu trajati?
Moderator: O'zone
- studiorum_tuzlaensis
#1751 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ti bi trebao na neli forum za rehabilitaciju, tamo ćeš naći slične sudbine i možda moći prevazići svoju bolest
Ovaj forum je više za crnjaka.
Ovaj forum je više za crnjaka.
-
NediM17
#1752 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Vezano za maske, valjda misle djeca i seniori. 
- Logovan
- Vela666
#1754 Re: Koliko mjere mogu trajati?
skijatIndustrialyzer wrote: ↑23/04/2020 20:08Pa ne mora postati Warren Buffet, nego neki dzeparac zaraditi tipkanjem na internetu umjesto supljiranja po forumu...Vela666 wrote: ↑23/04/2020 20:04Nije baš lako svima pokrenuti neki svoj interni biznis ili naučiti kako da se iskoristi tehnologija,Industrialyzer wrote: ↑23/04/2020 19:57
Meni se cini da si se ti predao, jer 13 hiljada postova imas, a postoje stranice gdje se za toliko truda moze dobiti i neka lova. Ne bih da idemo offtopic, ali smatram da je situacija puno vise u tvojim rukama nego sto to mislis.
znam dosta osoba u godinama, sa diplomama, a žive od plate do plate i ne žele rizikovati...
neki su snalažljiviji od drugih...
elem u pravu si, odoh u offtopic
Bjez'te odoh kupiti rukavice da mogu na planinu![]()
nema vanka i kupovine sad, polizei stunde
- Sanjarko
#1755 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Pokvaren kompjuter, godinama poluispravan. Internet spor pravo itd. Pokusao sam kazem blogove i to jedva skonto i nista. Znam da moze se zaradit ali nemam opreme, vjestina itd., sta sam vec naveo. Forum mi ko kafana dodze. Posto se nekrecem puno. Komunikacija koja me odrzava mi dodze.Industrialyzer wrote: ↑23/04/2020 20:08Pa ne mora postati Warren Buffet, nego neki dzeparac zaraditi tipkanjem na internetu umjesto supljiranja po forumu...Vela666 wrote: ↑23/04/2020 20:04Nije baš lako svima pokrenuti neki svoj interni biznis ili naučiti kako da se iskoristi tehnologija,Industrialyzer wrote: ↑23/04/2020 19:57
Meni se cini da si se ti predao, jer 13 hiljada postova imas, a postoje stranice gdje se za toliko truda moze dobiti i neka lova. Ne bih da idemo offtopic, ali smatram da je situacija puno vise u tvojim rukama nego sto to mislis.
znam dosta osoba u godinama, sa diplomama, a žive od plate do plate i ne žele rizikovati...
neki su snalažljiviji od drugih...
elem u pravu si, odoh u offtopic
Bjez'te odoh kupiti rukavice da mogu na planinu![]()
Last edited by Sanjarko on 23/04/2020 20:23, edited 1 time in total.
-
dado_
#1756 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Da se procita jos jednom, jedan od rijetkih normalnih postova na zadnjih 10 stranicaNivelacija wrote: ↑23/04/2020 16:21 Jel uveden policijski sat? Jest, jel to poslalo hiljade ljudi na biro, jest, jel potrebna za mjera koja nas je barem 20 % ostetila u ekonomskom smislu. GDJE SU DRUGE smjene i promet? Zbog cega je uvedena?
Zbog cega nije ukinuta prije 20 dana kada smo vidjeli da imamo 15 slucajeva dnevno a ne desetine hiljada najavljenih?
Zbog cega su butici, frizerski, odjeca, zanati zatvoreni ?
Jel neophodno? Nije..Krizni stab je preostrim mjerama uzrokovao barem 30 % dodatne stete.
Bundesliga pocinje za 15 dana u drzavi gdje stotine hiljada zarazenih kod nas svi mali obrti jos zatvoreni i imamo policijski satove. O cemu pricamo?
Ima li ekonomista u stabu kao u svim državama da ublazavanju mjere? Nema. Odluke donose meteorolozi...pardon epidemiolozi uz amin SDA stakora na budzetu.
Hrvati za 10 dana skole otvaraju kod nas djeca 45 dana u zatvorskom pritvoru.
- Sanjarko
#1757 Re: Koliko mjere mogu trajati?
*Nivelacija* vecinom dobro ubode. Kako znam i kako sam upratio.dado_ wrote: ↑23/04/2020 20:20Da se procita jos jednom, jedan od rijetkih normalnih postova na zadnjih 10 stranicaNivelacija wrote: ↑23/04/2020 16:21 Jel uveden policijski sat? Jest, jel to poslalo hiljade ljudi na biro, jest, jel potrebna za mjera koja nas je barem 20 % ostetila u ekonomskom smislu. GDJE SU DRUGE smjene i promet? Zbog cega je uvedena?
Zbog cega nije ukinuta prije 20 dana kada smo vidjeli da imamo 15 slucajeva dnevno a ne desetine hiljada najavljenih?
Jel neophodno? Nije..Krizni stab je preostrim mjerama uzrokovao barem 30 % dodatne stete.
Bundesliga pocinje za 15 dana u drzavi gdje stotine hiljada zarazenih kod nas svi mali obrti jos zatvoreni i imamo policijski satove. O cemu pricamo?
Ima li ekonomista u stabu kao u svim državama da ublazavanju mjere? Nema. Odluke donose meteorolozi...pardon epidemiolozi uz amin SDA stakora na budzetu.
Hrvati za 10 dana skole otvaraju kod nas djeca 45 dana u zatvorskom pritvoru.![]()
-
AmirBaa
#1758 Re: Koliko mjere mogu trajati?
To je todado_ wrote: ↑23/04/2020 20:20Da se procita jos jednom, jedan od rijetkih normalnih postova na zadnjih 10 stranicaNivelacija wrote: ↑23/04/2020 16:21 Jel uveden policijski sat? Jest, jel to poslalo hiljade ljudi na biro, jest, jel potrebna za mjera koja nas je barem 20 % ostetila u ekonomskom smislu. GDJE SU DRUGE smjene i promet? Zbog cega je uvedena?
Hrvati za 10 dana skole otvaraju kod nas djeca 45 dana u zatvorskom pritvoru.![]()
- Industrialyzer
#1759 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Sve iz jednog razloga, a to je zastita zdravstvenog sistema. Unisten je u potpunosti i to se ne smije bas ovako javno i ofirno prikazati. Njemci znaju koliko njihov sistem moze podnijeti i u skladu sa tim donose mjere, a nasi isto tako znaju koliko kod nas sve istruhlo i u skladu sa tim donose odluke. Njemci znaju da mogu imati 100.000 bolesnih i da to ne osjete, a kod nas je kolaps na 100. pacijentu.dado_ wrote: ↑23/04/2020 20:20Da se procita jos jednom, jedan od rijetkih normalnih postova na zadnjih 10 stranicaNivelacija wrote: ↑23/04/2020 16:21 Jel uveden policijski sat? Jest, jel to poslalo hiljade ljudi na biro, jest, jel potrebna za mjera koja nas je barem 20 % ostetila u ekonomskom smislu. GDJE SU DRUGE smjene i promet? Zbog cega je uvedena?
- Vela666
#1760 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ja, pa udari po narodu jer si krao državu 20 i kusur godina, ma ej
i još namaknu MMF pare, niko ih ne pita gdje i kako će ih spiskati
i još namaknu MMF pare, niko ih ne pita gdje i kako će ih spiskati
-
elcaliente
#1761 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Pitanje da li bi oni koji sada srdacno zagovaraju popustanje mjera u slucaju da epidemija bukne i zdravstveni sistem ne bude mogao to izdrzati i onda neciji roditelji umru jer im se ne moze pruziti pomoc opet krivili drzavu ili bi rekli hebiga kolaralna steta.
Veliko eticko pitanje se postavlja i svako u svojoj glavi treba da nadje odgovor.
Jedno je jasno nemamo dovoljno niti doktora niti tehnickih sredstava.
A bolest moze svakoga napasti.
Dilema izmedju ekonomije, dosade, zdravlja i smrti.
Veliko eticko pitanje se postavlja i svako u svojoj glavi treba da nadje odgovor.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#1762 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Zato što naši klovnovi misle da ovako izgledaju:Nivelacija wrote: ↑23/04/2020 16:21 Jel uveden policijski sat? Jest, jel to poslalo hiljade ljudi na biro, jest, jel potrebna za mjera koja nas je barem 20 % ostetila u ekonomskom smislu. GDJE SU DRUGE smjene i promet? Zbog cega je uvedena?
Hrvati za 10 dana skole otvaraju kod nas djeca 45 dana u zatvorskom pritvoru.

a u stvari ovako izgledaju:

-
Ci-Nick
#1763 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Kad su ovi magarci iz medija stalno spominjali i rukavice, sad će biti i rukavice na + 35 bit će veselo, prljavo, smrdljivo,.. bez obzira što je potpuno beskorisno.studiorum_tuzlaensis wrote: ↑23/04/2020 20:04 Hahah, rukavice. Ovi nisu pri sebi.
Kad mislis da ne mogu biti gluplji, oni se potrude i potvrde da mogu.
- Casual's
#1764 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Sutra će kažu i o policijskom satu razglabati, veli party boy. Treba vršiti pritisak, debili će još i to za rukavice usvojiti.
-
Ci-Nick
#1765 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Naravno da niko od nas nije za scenarij Španije ili Italije ali ovo je neadekvatno situaciji.elcaliente wrote: ↑23/04/2020 20:42 Pitanje da li bi oni koji sada srdacno zagovaraju popustanje mjera u slucaju da epidemija bukne i zdravstveni sistem ne bude mogao to izdrzati i onda neciji roditelji umru jer im se ne moze pruziti pomoc opet krivili drzavu ili bi rekli hebiga kolaralna steta.
Neće buknuti ništa preko noći, sve se da pratiti i kontrolisati.
Evo Hrvatska ima koeficijent prenosa 0,7 dakle broj aktivnih slučajeva se smanjuje i odlučili su popustiti mjere.
U slučaju da dođe do povećanja prenosa na 1,2 ponovo će pooštriti mjere.
Mi smo negdje na 0,8 i možemo učiniti isto kao i Hrvatska a ne slijediti Srbiju.
- banjaluka078
#1766 Re: Koliko mjere mogu trajati?
https://www.nezavisne.com/novosti/hroni ... -KM/595876Pripadnici trebinjske Komunalne policije sankcionisali su u proteklih nekoliko dana više lica zbog nenošenja zaštitne maske i rukavica, i to novčanom kaznom od po 500 KM, saopšteno je iz Gradske uprave Trebinje.
- Kiki_Musampa
#1767 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Reci cu ti svoje misljenje. Ako se ovako nastavi,nece se vise ni imati sta spasiti. Nemam pojma kako ti svoj hljeb zaradjujes,ali ja znam ako ovo potraje,da cemo travu pasti, i da ce se ljudi klati za 100 km. Federacija je sada pokazala da je jedan obicni napuhani balon,i taj balon je vec pukao. Za 40 dana skoro 800 miliona u dubiozi,to mi lici na ove gazdurine , koje su propale nakon 15 dana. Nece se vise moci u njemacku da se namakne zacas para,niti ce oni odozgo toliko slatielcaliente wrote: ↑23/04/2020 20:42 Pitanje da li bi oni koji sada srdacno zagovaraju popustanje mjera u slucaju da epidemija bukne i zdravstveni sistem ne bude mogao to izdrzati i onda neciji roditelji umru jer im se ne moze pruziti pomoc opet krivili drzavu ili bi rekli hebiga kolaralna steta.
- Casual's
-
Johnny_x
#1769 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Koliko sam ja mogao skontati buđetlije su te koje zagovaraju da mjere ostanu što je moguće duže. Boli njih briga, skračeno radno vrijeme, ide topli, prevoz, plata nije umanjena, ne moraju se brinuti hoće li biti para u buđetu, jer se kredit od MMF-a uzeo, oni su upotpunosti operisani od realnosti, od stanja u kojem se društvo nalazi. Realni sektor svaki dan gleda kako poslovi propadaju, para u firmamam je sve manje, mnogi ljudi jedva krpe kraj sa krajem, niko njihov glas ne čuje. Treba se nadati da će ljude ova kriza opamenuti i da će na izborima skinuti ovu bagru. Kada neko kaže da su svi oni isti i da se nema za koga glasati znajte da je to najveća pobjeda SDA, HDZ, SNSD, jer većina se vodi ovom mantrom, i izlaznost na izborima bude mala, a buđetlije redovno svi izađu na izbore i zaokruže svoje i time omoguće sebi i svojima nesmetano uživanje u buđetskim blagodatima.
- Better Man
#1770 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ova najava ublažavanja mjera za starije i djecu je čist dokaz da nas vode bolesnici bez mozga i da se vode kako radi kreten Vučić.
Last edited by Better Man on 23/04/2020 22:41, edited 1 time in total.
-
Officer Crabtree
#1771 Re: Koliko mjere mogu trajati?
ja odavno nisam vidio nekog da ne zna šta radi kao ovi koji povlače sve ove poteze od kako se ovo sranje pojavilo...Better Man wrote: ↑23/04/2020 22:26 Ova najava ublažavanja mjera za straije i djecu je čist dokaz da nas vode bolesnici bez mozga i da se vode kako radi kreten Vučić.
kud su i kao osobe odbojne ...
- Rothmans
#1772 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ala se stvorila jaka averzija prema uhljebima. Ako bi se sta zakuhalo ne bih volio bit zaposlen u javnom preduzecu sto jest jest
- studiorum_tuzlaensis
#1773 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Meni samo nisu jasni idioti koji vole i drkaju na ove mjere...
Asocijalni kreteni.
Asocijalni kreteni.
- studiorum_tuzlaensis
#1774 Re: Koliko mjere mogu trajati?
I ovo ponovno pooštravanje mjera, oni već o tome razmišljaju uveliko i šlajfaju ga.
-
L u c i f e r
#1775 Re: Koliko mjere mogu trajati?
dugogodišnji neglasačJohnny_x wrote: ↑23/04/2020 22:06 Koliko sam ja mogao skontati buđetlije su te koje zagovaraju da mjere ostanu što je moguće duže. Boli njih briga, skračeno radno vrijeme, ide topli, prevoz, plata nije umanjena, ne moraju se brinuti hoće li biti para u buđetu, jer se kredit od MMF-a uzeo, oni su upotpunosti operisani od realnosti, od stanja u kojem se društvo nalazi. Realni sektor svaki dan gleda kako poslovi propadaju, para u firmamam je sve manje, mnogi ljudi jedva krpe kraj sa krajem, niko njihov glas ne čuje. Treba se nadati da će ljude ova kriza opamenuti i da će na izborima skinuti ovu bagru. Kada neko kaže da su svi oni isti i da se nema za koga glasati znajte da je to najveća pobjeda SDA, HDZ, SNSD, jer većina se vodi ovom mantrom, i izlaznost na izborima bude mala, a buđetlije redovno svi izađu na izbore i zaokruže svoje i time omoguće sebi i svojima nesmetano uživanje u buđetskim blagodatima.
svi su govna
ovaj put glasaću za govna koja mi se u tom trenutku učine najmanja
naravno protiv ovih vladajućih govana
očima ih više ne mogu