konkretno za ovaj prekrsaj,nepropisno parkiranje,cini mi se 8 dana od datuma prekrsaja,ne plati li se u tih 8 dana,doda se još 20 km takse
i hajde da o ovome na temi o ZOOBS
Moderator: O'zone
konkretno za ovaj prekrsaj,nepropisno parkiranje,cini mi se 8 dana od datuma prekrsaja,ne plati li se u tih 8 dana,doda se još 20 km takse
Koji ces klinac i placat uopste, cekaj zastaru 5 god ili se potrudi 2 god da ne napravis nikakav prekrsaj i nek ga brisu:) hahahahakakavdanakneiskustvu wrote: ↑22/04/2020 13:08konkretno za ovaj prekrsaj,nepropisno parkiranje,cini mi se 8 dana od datuma prekrsaja,ne plati li se u tih 8 dana,doda se još 20 km takse
ove se kazne brišu ,nego zastarijevaju,postoji razlikajoe_black wrote: ↑22/04/2020 13:50Koji ces klinac i placat uopste, cekaj zastaru 5 god ili se potrudi 2 god da ne napravis nikakav prekrsaj i nek ga brisu:) hahahahakakavdanakneiskustvu wrote: ↑22/04/2020 13:08konkretno za ovaj prekrsaj,nepropisno parkiranje,cini mi se 8 dana od datuma prekrsaja,ne plati li se u tih 8 dana,doda se još 20 km takse
Da, znam kako je objavljeno nekoliko istraživanja o tome koliko dugo virus može živjeti na pojedinim površinama. Ono, kao – na kartonu 2 sata, na kurtonu 23 sata, na plastici 3 dana, na staklu 10 dana, na drvetu 12 godina, a na leguri za zubne proteze 452 godine 2 mjeseca 12 dana i 8,5 sati.
No, treba vam biti jasno da su ta istraživanja rađena u laboratorijskim uvjetima, s količinama virusa dovoljnim da ubiju i Chucka Norrisa — jer je jedino takva količina adekvatno mjerljiva u svrhu istraživanja preživljavanja virusa u različitim uvjetima.
SAVJETI ZNANSTVENIKA I BIVŠEG MINISTRA: Trebamo li nositi maske i rukavice? Što s proizvodima koje donesemo kući iz dućana?
‘Ulazna vrata za SARS-CoV-2 nije sluznica želuca’
U stvarnosti, međutim, stvari nisu kao u laboratoriju. Nasuprot navedenim teorijskim laboratorijskim eksperimentima, drugi istraživači su radili jednostavnije, logičnije i praktičnije pokuse: otišli su u trgovine, pa su s podova, različitih vrsta artikala, ambalaže, voća, kruha, rukohvata od kolica, površina na blagajnama, potplata obuće kupaca… uzimali uzorke (briseve) i testirali ih na prisustvo koronavirusa. I pogodite koliko uzoraka je bilo pozitivno? Nijedan.
Bonus činjenica: ulazna vrata za SARS-CoV-2 virus je sluznica dišnog sustava i očiju, ali ne i sluznica želuca”, napisao je dr. Berecki u objavi na Facebooku.
znači, čiko kae rukavice bezveze, i otišo frajko na JEDENJE maslinaproblemnatravunu wrote: ↑23/04/2020 07:05 odoste u totalni offfff
HRVATSKA
OSJEČKI LIJEČNIK DUHOVITO OBJASNIO DVOJBU OKO ZAŠTITNIH RUKAVICA: ‘Jesam li sad zas***?Oću ‘l dumrem?’
Da, znam kako je objavljeno nekoliko istraživanja o tome koliko dugo virus može živjeti na pojedinim površinama. Ono, kao – na kartonu 2 sata, na kurtonu 23 sata, na plastici 3 dana, na staklu 10 dana, na drvetu 12 godina, a na leguri za zubne proteze 452 godine 2 mjeseca 12 dana i 8,5 sati.
No, treba vam biti jasno da su ta istraživanja rađena u laboratorijskim uvjetima, s količinama virusa dovoljnim da ubiju i Chucka Norrisa — jer je jedino takva količina adekvatno mjerljiva u svrhu istraživanja preživljavanja virusa u različitim uvjetima.
SAVJETI ZNANSTVENIKA I BIVŠEG MINISTRA: Trebamo li nositi maske i rukavice? Što s proizvodima koje donesemo kući iz dućana?
U stvarnosti, međutim, stvari nisu kao u laboratoriju. Nasuprot navedenim teorijskim laboratorijskim eksperimentima, drugi istraživači su radili jednostavnije, logičnije i praktičnije pokuse: otišli su u trgovine, pa su s podova, različitih vrsta artikala, ambalaže, voća, kruha, rukohvata od kolica, površina na blagajnama, potplata obuće kupaca… uzimali uzorke (briseve) i testirali ih na prisustvo koronavirusa. I pogodite koliko uzoraka je bilo pozitivno? Nijedan.
Bonus činjenica: ulazna vrata za SARS-CoV-2 virus je sluznica dišnog sustava i očiju, ali ne i sluznica želuca”, napisao je dr. Berecki u objavi na Facebooku.
pa ne bas, narocito ako se naviknes na nosenje istihZagor Te Nej wrote: ↑23/04/2020 07:41
elem, rukavice ti na neki način "opominju" da s njima ne treba da driaš lice i "ulzana vrata" virusa
ako ćeš i s rukavicama dirat lice, nos, oči, ustaConnaisseur Karlin wrote: ↑23/04/2020 09:07pa ne bas, narocito ako se naviknes na nosenje istihZagor Te Nej wrote: ↑23/04/2020 07:41
elem, rukavice ti na neki način "opominju" da s njima ne treba da driaš lice i "ulzana vrata" virusa![]()
rukavice imaju efekat na pocetku nosenja istih![]()
pa diraju osobe lice i sa rukavicma, to je refleksZagor Te Nej wrote: ↑23/04/2020 09:09ako ćeš i s rukavicama dirat lice, nos, oči, ustaConnaisseur Karlin wrote: ↑23/04/2020 09:07pa ne bas, narocito ako se naviknes na nosenje istihZagor Te Nej wrote: ↑23/04/2020 07:41
elem, rukavice ti na neki način "opominju" da s njima ne treba da driaš lice i "ulzana vrata" virusa![]()
onda jebiga i treba da fasuješ virus
Moracu te razocaratZagor Te Nej wrote: ↑23/04/2020 07:41znači, čiko kae rukavice bezveze, i otišo frajko na JEDENJE maslinaproblemnatravunu wrote: ↑23/04/2020 07:05 odoste u totalni offfff
HRVATSKA
OSJEČKI LIJEČNIK DUHOVITO OBJASNIO DVOJBU OKO ZAŠTITNIH RUKAVICA: ‘Jesam li sad zas***?Oću ‘l dumrem?’
a šta ako ti BEZ rukavica dodirneš namirnice koje je dirao prije tebe neki zaraženi i ZALIJEPIŠ virus na svoje PRSTE
dakle, nećeš jesti, ali ćeš onda nehatno onda tim istim prstima malo čačkat po nosu, ustima ili očima
to taj tvoj čiko nije skontao ?
elem, rukavice ti na neki način "opominju" da s njima ne treba da driaš lice i "ulzana vrata" virusa
Strucnaci preporucuju ne nosanje rukavicaZagor Te Nej wrote: ↑23/04/2020 09:09ako ćeš i s rukavicama dirat lice, nos, oči, ustaConnaisseur Karlin wrote: ↑23/04/2020 09:07pa ne bas, narocito ako se naviknes na nosenje istihZagor Te Nej wrote: ↑23/04/2020 07:41
reko sam tiConnaisseur Karlin wrote: ↑23/04/2020 09:13pa diraju osobe lice i sa rukavicma, to je refleksZagor Te Nej wrote: ↑23/04/2020 09:09ako ćeš i s rukavicama dirat lice, nos, oči, ustaConnaisseur Karlin wrote: ↑23/04/2020 09:07
pa ne bas, narocito ako se naviknes na nosenje istih![]()
onda jebiga i treba da fasuješ virus![]()
ne nosim rukavice![]()
tkoji ??Bluemore wrote: ↑23/04/2020 09:20Strucnaci pZagor Te Nej wrote: ↑23/04/2020 09:09ako ćeš i s rukavicama dirat lice, nos, oči, ustaConnaisseur Karlin wrote: ↑23/04/2020 09:07
pa ne bas, narocito ako se naviknes na nosenje istih![]()
Da odgovorna faca sa njemackog sijelaZagor Te Nej wrote: ↑23/04/2020 09:23tkoji ??Bluemore wrote: ↑23/04/2020 09:20Strucnaci pZagor Te Nej wrote: ↑23/04/2020 09:09
ako ćeš i s rukavicama dirat lice, nos, oči, usta
neki sa tvog sijela
rukavice nisu efektivan metod zastite pipanja licaZagor Te Nej wrote: ↑23/04/2020 09:22reko sam tiConnaisseur Karlin wrote: ↑23/04/2020 09:13pa diraju osobe lice i sa rukavicma, to je refleksZagor Te Nej wrote: ↑23/04/2020 09:09
ako ćeš i s rukavicama dirat lice, nos, oči, usta
onda jebiga i treba da fasuješ virus![]()
ne nosim rukavice![]()
i trebaju onda da fasuju virus
posalami ga
I kad voziš, gledaš da ne kršiš pravila, ako prekršiš, platiš kaznu.sumirprimus wrote: ↑23/04/2020 10:42 najvise u svemu ovome me nerivra selektivnost prilikom izricanja kazni.
vrlo cesto a vjerujem da je tako skoro pa svugdje kod nas, raja hoda trci biciklira bez zastite. murija nekad zaustavi nekad ne zaustavi.
nekad samo gledaju nekad prodju.
juce likovi hladno igraju fudbala, ne djeca, likovi, bez ikakve zastite i nikom nista.
a ti djecu ne mos izvest na to isto igraliste 2 mjeseca. pa jbm i zabranu i sistem i solaka, i te fudbalere.
poenta, za sve ista pravila trebaju biti, ili moze ili ne moze. kako god, samo da za sve isto vazi.
a ti pao s nebasumirprimus wrote: ↑23/04/2020 10:42 najvise u svemu ovome me nerivra selektivnost prilikom izricanja kazni.
vrlo cesto a vjerujem da je tako skoro pa svugdje kod nas, raja hoda trci biciklira bez zastite. murija nekad zaustavi nekad ne zaustavi.
juce likovi hladno igraju fudbala, ne djeca, likovi, bez ikakve zastite i nikom nista.
a ti djecu ne mos izvest na to isto igraliste 2 mjeseca. pa jbm i zabranu i sistem i solaka, i te fudbalere.
poenta, za sve ista pravila trebaju biti, ili moze ili ne moze. kako god, samo da za sve isto vazi.
Ne. Nego s majevice. I mogu ti reci ljepse je bilo s divljim zivotinjama negoli s ljudima.Zagor Te Nej wrote: ↑23/04/2020 11:04a ti pao s nebasumirprimus wrote: ↑23/04/2020 10:42 najvise u svemu ovome me nerivra selektivnost prilikom izricanja kazni.
ta "neselektivnost" bila i prije i bit će vazda
prođe 50 majmuna nevezanog pojasa, on izabere nekog koji mu je kurcu čejf
motociklista 80% ne nosi kacigu, ne može majnuna niko vidjet da je to on, ako ima kacigu, pa....
po danu se nabiju i fataju prekoračenje kad idu ljudi 60 km/h ali šupčine ne smiju uveče da snimaju radarom kada majmuni divljaju 160 km/h
itd. itd.
Selame i oni tebe i porucuju da je mozak odlicna pomoc pri prevencijiZagor Te Nej wrote: ↑23/04/2020 10:32posalami ga
U Njemačkoj od naredne sedmice obavezno nošenje maski u javnom prijevozu i trgovinama
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-nj ... /200423040
Mene neki dan zaustavili jer nisam imao masku. Dobio samo upozorenje... jbg smetnuo s uma i zaboravio ponijeti. Prošlo troje ljudi nakon mene bez maski i oni ništa... rekoh je li to vrijede pravila samo za neke koje vi pikirate. Odgovor je bio gledaj svoja poslasumirprimus wrote: ↑23/04/2020 11:47 Ne. Nego s majevice. I mogu ti reci ljepse je bilo s divljim zivotinjama negoli s ljudima.
generalno vjerujem da vecinu nervira ta selsektivnost, jednostavno sam imo potrebu da to istresem iz sebe i sad mi je lakse
![]()