Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
high_volume

#45201 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

BHCluster wrote: 21/04/2020 18:38

Naravno ipak si ti struĆnjak. :lol:
Ma jok ba, ti si, ne brini :D
tutku

#45202 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

Ne kontam sta ovdje na topicu, ne moze se reci da Sabina svako malo pravo velike kikseve, prosipa se i omogucava sdaovcima tipa Zahiragica da je opravdano prizivaju u javnom diskursu?

Od NS ja jos nisam cuo neki konkretan prijedlog obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, posebno mi je licemjerna izmjena zakona od strane predstavnima u PDPBiH, gdje se Pedja i Arnaut hvalili da su pokenuli inicijativu da se poslanicima umanje plate. Jedino sto nisu istakli da je za isto potrebna izmjena ustava bih. Dakle, cisti populizam, kao i vecina stvari koje dolaze od njih u zadnje vrijeme.

Nece nama biti bolje dok nam je ovako potkapicitirana opozicija.
kluz franjo

#45203 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

tutku wrote: 22/04/2020 09:28 ... posebno mi je licemjerna izmjena zakona od strane predstavnima u PDPBiH, gdje se Pedja i Arnaut hvalili da su pokenuli inicijativu da se poslanicima umanje plate. Jedino sto nisu istakli da je za isto potrebna izmjena ustava bih. Dakle, cisti populizam, ...
FYI
https://www.nasastranka.ba/nasa-stranka ... ika/18655/
istovremeno u proceduru uvrstili i Prijedlog amandmana na Ustav Bosne i Hercegovine kojim se predviđa brisanje trenutne odredbe Ustava koja ne dozvoljava smanjenje plata za vrijeme trajanja mandata.
tutku

#45204 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

kluz franjo wrote: 22/04/2020 14:56
tutku wrote: 22/04/2020 09:28 ... posebno mi je licemjerna izmjena zakona od strane predstavnima u PDPBiH, gdje se Pedja i Arnaut hvalili da su pokenuli inicijativu da se poslanicima umanje plate. Jedino sto nisu istakli da je za isto potrebna izmjena ustava bih. Dakle, cisti populizam, ...
FYI
istovremeno u proceduru uvrstili i Prijedlog amandmana na Ustav Bosne i Hercegovine kojim se predviđa brisanje trenutne odredbe Ustava koja ne dozvoljava smanjenje plata za vrijeme trajanja mandata.
Napisao sam da nisu istakli, ne da nisu uopce spomenuli. No bez obzira na to, jeste li svjesni kakav je to uslov? Presmijesan prijedlog, smijanje u lice glasacima. Da su htjeli zaista se pokazati, platu za mart i april bi dali ljudima kojima je potrebnije. Bijedno.
kluz franjo

#45205 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

tutku wrote: 22/04/2020 20:02
kluz franjo wrote: 22/04/2020 14:56
FYI
Napisao sam da nisu istakli, ne da nisu uopce spomenuli. No bez obzira na to, jeste li svjesni kakav je to uslov? Presmijesan prijedlog, smijanje u lice glasacima. Da su htjeli zaista se pokazati, platu za mart i april bi dali ljudima kojima je potrebnije. Bijedno.
Ma sve OK kolega.
Mislio sam da niste imali punu informaciju, pa sam samo zbog toga postavio link.

Ovako... Vama je to bijedno, smiješno, licemjerno i čisti populizam.
Sve OK.
Uživajte i da ste mi zdravo.
zippoo87

#45206 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

tutku wrote: 22/04/2020 09:28 Ne kontam sta ovdje na topicu, ne moze se reci da Sabina svako malo pravo velike kikseve, prosipa se i omogucava sdaovcima tipa Zahiragica da je opravdano prizivaju u javnom diskursu?

Od NS ja jos nisam cuo neki konkretan prijedlog obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, posebno mi je licemjerna izmjena zakona od strane predstavnima u PDPBiH, gdje se Pedja i Arnaut hvalili da su pokenuli inicijativu da se poslanicima umanje plate. Jedino sto nisu istakli da je za isto potrebna izmjena ustava bih. Dakle, cisti populizam, kao i vecina stvari koje dolaze od njih u zadnje vrijeme.

Ustav se mijenja isto kao sto se izglasavaju zakoni.
Vecina digne ruku za neku promjenu i eto ga,Ustav promijenjen.
Je li to toliko tesko i bolno ?
Kejn

#45207 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kejn »

Ne znam koji mentalni sklop moraš biti da, kao Bošnjak musliman, glasaš za NS. Udarac u glavu dok si bio u pubertetu? :?
high_volume

#45208 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

Kejn wrote: 22/04/2020 22:04 Ne znam koji mentalni sklop moraš biti da, kao Bošnjak musliman, glasaš za NS. Udarac u glavu dok si bio u pubertetu? :?
:? :shock: :-) :(
tutku

#45209 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

zippoo87 wrote: 22/04/2020 22:00
tutku wrote: 22/04/2020 09:28 Ne kontam sta ovdje na topicu, ne moze se reci da Sabina svako malo pravo velike kikseve, prosipa se i omogucava sdaovcima tipa Zahiragica da je opravdano prizivaju u javnom diskursu?

Hajde mi reci da se zezas ili da si jucer prvi put cuo za Bosnu i Hercegovinu. Imamo najgori ustavni poredak na svijetu, a sada pogledaj koliko puta je Ustav mijenjan od 1995 do danas.

Malo realnosti ljudi nije na odmet.
tutku

#45210 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

kluz franjo wrote: 22/04/2020 21:39 Ma sve OK kolega.
Mislio sam da niste imali punu informaciju, pa sam samo zbog toga postavio link.

Ovako... Vama je to bijedno, smiješno, licemjerno i čisti populizam.
Sve OK.
Uživajte i da ste mi zdravo.
Hvala, imao sam info, pazim sta pisem. Vama to nije licemjerno i cisti populizam? Ikakvi razumni argumenti? Imamo li kriticki doprinos prema svim strankama, a narocito bi to trebalo bit u pravilu kod stranaka koje nam nude alternativu trenutnom sistemu.
zippoo87

#45211 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

tutku wrote: 22/04/2020 22:28
zippoo87 wrote: 22/04/2020 22:00

Hajde mi reci da se zezas ili da si jucer prvi put cuo za Bosnu i Hercegovinu. Imamo najgori ustavni poredak na svijetu, a sada pogledaj koliko puta je Ustav mijenjan od 1995 do danas.

Malo realnosti ljudi nije na odmet.
pa postoji razlika izmedju toga da nesto NECE i da nesto NE MOGU
ti si ono napisao u tonu kao da je promjena Ustava nesto najteze na svijetu i nemoguce

dakle,ako ima volje i hoce da nesto promijene,promijene to za jednu sjednicu a sada drugo je sto nece
i nije populizam ako neko predlaze neka rjesenja...uvijek da bi nesto rijesio i popravio,moras "rasklopiti" to sto popravljas...u ovom slucaju Ustav i zakone
tutku

#45212 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

zippoo87 wrote: 22/04/2020 22:42 pa postoji razlika izmedju toga da nesto NECE i da nesto NE MOGU
ti si ono napisao u tonu kao da je promjena Ustava nesto najteze na svijetu i nemoguce

dakle,ako ima volje i hoce da nesto promijene,promijene to za jednu sjednicu a sada drugo je sto nece
i nije populizam ako neko predlaze neka rjesenja...uvijek da bi nesto rijesio i popravio,moras "rasklopiti" to sto popravljas...u ovom slucaju Ustav i zakone
haha ma daj. Promjena ustava u BiH je prakticno nemoguca i to znaju svi. Prema tome prijedlog izlglasavanja zakona o umanjenju plata pod uslovom izmjena ustava je NAJCISCI PRIMJER NAJJEFTINIJEG POPULIZMA. zao mi je sto vidim da se mnogi na to ocito upecaju.

Dakle ako ima stvarne volje - a nema, delegati NS su mogli dobrovovoljno uzeti plate i nekome pokloniti. Za to ne trebaju izmjene ustava, samo muda i politicki karakter. Ovi to ocito nemaju, i opravdavaju svakog dana more glasaca koji su temelj pobjeda sda - to su oni s parolama "svi su isti". Ovakvim postupanjem NS to odlicno dokazuje.
high_volume

#45213 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

tutku wrote: 22/04/2020 23:37
Dakle ako ima stvarne volje - a nema, delegati NS su mogli dobrovovoljno uzeti plate i nekome pokloniti. Za to ne trebaju izmjene ustava, samo muda i politicki karakter. Ovi to ocito nemaju, i opravdavaju svakog dana more glasaca koji su temelj pobjeda sda - to su oni s parolama "svi su isti". Ovakvim postupanjem NS to odlicno dokazuje.
Kako misliš - da neko svoju mjesečnu plaću od koje živi - pokloni, kao izraz političkog karaktera :? :? :lol: :lol: :lol: :lol:
tutku

#45214 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

high_volume wrote: 22/04/2020 23:40
Kako misliš - da neko svoju mjesečnu plaću od koje živi - pokloni, kao izraz političkog karaktera :? :? :lol: :lol: :lol: :lol:
Da upravo tako. Na takvim principima treba da funkcionira politicka altetnativa u BiH, a ne da se i oni uhljebljavaju. Jebiga, tu se NS nista ne razlikuje jer princip je isti sve su ostalo nijanse.
high_volume

#45215 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

tutku wrote: 22/04/2020 23:42
Da upravo tako. Na takvim principima treba da funkcionira politicka altetnativa u BiH, a ne da se i oni uhljebljavaju. Jebiga, tu se NS nista ne razlikuje jer princip je isti sve su ostalo nijanse.
Šta misliš da se povješaju po drvećima Velikog parka, bi li ti takav politički karakter pružio zadovoljstvo i pokazao različitost od SDA, npr. :D
tutku

#45216 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

high_volume wrote: 22/04/2020 23:46

Šta misliš da se povješaju po drvećima Velikog parka, bi li ti takav politički karakter pružio zadovoljstvo i pokazao različitost od SDA, npr. :D
Nema potrebe za tim, dovoljno je da se odreknu 50% plate u visini od 5-6k KM u vremenu kada dnevno stotine ljudi ostaju bez posla. Tebi je mozda do cirkusa, meni uopce nije jer ovo drustvo valja mijenjati, a ovi koji su alternativa ocito nemaju kapacitet za to.
high_volume

#45217 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

tutku wrote: 22/04/2020 23:49

Nema potrebe za tim, dovoljno je da se odreknu 50% plate u visini od 5-6k KM u vremenu kada dnevno stotine ljudi ostaju bez posla. Tebi je mozda do cirkusa, meni uopce nije jer ovo drustvo valja mijenjati, a ovi koji su alternativa ocito nemaju kapacitet za to.
Dragi kolega @tutku, onaj ko pravi cirkus od ove teme si ti, nažalost, svojim besmislenim komentarima. Uostalom, želiš li brže mijenjati stanje u društvu i državi, približi se nekoj političkoj organizaciji sa svojim stavovima, zašto ne i NS. Pa kad uđeš u strukture vlasti, na svom primjeru pokaži politički karakter i pokloni svoju mjesečnu plaću nekom... Pokaži time da se razlikuješ od SDA :D
drndalo

#45218 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drndalo »

Na koji racun da se odreknu istih? Ovaj sadaka-Nenadicev u KS? Ili bi se i donacije tetki Zilhi pikala?
tutku

#45219 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

drndalo wrote: 23/04/2020 00:01

Na koji racun da se odreknu istih? Ovaj sadaka-Nenadicev u KS? Ili bi se i donacije tetki Zilhi pikala?
To je najmanji problem. Nek uplate u pomozi.ba za pomoc najugrozenijim. Ima se kome pomoci u ovoj zemlji nazalost.
tutku

#45220 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

high_volume wrote: 22/04/2020 23:55
Dragi kolega @tutku, onaj ko pravi cirkus od ove teme si ti, nažalost, svojim besmislenim komentarima. Uostalom, želiš li brže mijenjati stanje u društvu i državi, približi se nekoj političkoj organizaciji sa svojim stavovima, zašto ne i NS. Pa kad uđeš u strukture vlasti, na svom primjeru pokaži politički karakter i pokloni svoju mjesečnu plaću nekom... Pokaži time da se razlikuješ od SDA :D
Besmisleno je kritikovati jeftine populisticke poteze NSa? ono sto NS proklamuje je "ova zemlja moze bolje", a ne vidim da sustinski doprinose tome, pa makar i ovako.
drug_profi

#45221 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Populizam je dati pola plate nekom random. To se cuje i bude fina reklama.
Prave promjene su raditi da se promijeni sistem.
Ti si tutku polupao locnice temeljito.
relativno84

#45222 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by relativno84 »

tutku wrote: 22/04/2020 23:42 Da upravo tako. Na takvim principima treba da funkcionira politicka altetnativa u BiH, a ne da se i oni uhljebljavaju. Jebiga, tu se NS nista ne razlikuje jer princip je isti sve su ostalo nijanse.
Image
:D
JThomas

#45223 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

mim peđe a bez šajkače, bojim se da ovdje možemo priznati samo pola poena.
tutku

#45224 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

drug_profi wrote: 23/04/2020 01:53 Populizam je dati pola plate nekom random. To se cuje i bude fina reklama.
Prave promjene su raditi da se promijeni sistem.
Ti si tutku polupao locnice temeljito.
Sistem se ne moze promijeniti tamo gdje su potrebne promjene ustava. Bitno je pokazati stvarnu spremnost u zrtvovanju (mada nikakvo to zrtvovanje nije obzirom na visinu plate), a ne srati kako se NS zalaze za sistemske promjene.
Patton44

#45225 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Patton44 »

Nemoze se bas reci kako se niko iz NS nije odrekao plata.Premijer , ministri , savjetnici.
Locked