Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cvrčak_na_hedonizmu

#551 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Maha23 wrote: 22/04/2020 15:02 @cvrčak_na_hedonizmu Super je sto si postavio dosta materijala, ima i nekih zanimljivosti ali dok si ovo sve istrazivao, da li si u isto vrijeme provjeravao istinost ovih navoda te kakve uopste veze imaju sa ovom trenutnom pandemijom?

Evo npr. ovaj Pirbright Institut, finasirana su dva istrazivanja od strane Gatesove fondacije (nesto preko pola miliona dolara), 2013. i 2016. koja veze nemaju sa COVID19. Koja je poveznica patenta za ptice sa pandemijom, Gatesom itd.?
Pa napisao sam da nema veze sa Covidom, ali ljudi povezuju da Gates Fondacija finansira nekoga ko cacka oko Korona virusa i onda se pojavi Korona na kub. Nekome je sumnjivo, nekome nije.

Sve sam provjerio, vidis ss i linkove, nista nije napamet. No pic, didn't happen :D a koga zanima ima materijala za guglanje :ljulja:
drag_gost

#552 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

Mene interesuje kako ce 5G kada dodje do kraja ove ravne ploce na kojoj zivimo? Hoce li se odbiti pa krenuti kontra??
Vela666

#553 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Vela666 »

jok, tu su sateliti ovi Elonovi da ih vraćaju nazad da ne prolete u bespuća svemira
studiorum_tuzlaensis

#554 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by studiorum_tuzlaensis »

The new Normal.

Diwan

#555 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Diwan »

Dead Man Walking

#556 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dead Man Walking »

Zanimljivo da svi ovi doktori sumnjive proslosti imaju ponesto za reci. Ovom je licenca oduzeta ako se ne varam zbog alternativnih metoda i dovodjenja u opasnost pacijenata. (al bice da je i to dio konspriacije da se usutkaju otvaraci ociju)

https://www.huffpost.com/entry/coronavi ... bb764f6d3b
Vela666

#557 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Vela666 »

https://www.telegraf.rs/sport/tenis/318 ... ski-mediji
- Evo ja sam prvi u neizvesnosti zbog putovanja. Ja nisam za vakcine lično i ne bih voleo da me neko obavezuje i primorava da se vakcinišem da bih putovao. Ja prvi. U neizvesnosti sam znači da li će to biti pravilo ili zakon šta će onda biti. Moram da odlučim da li ću da se podvrgnem ili ne. Imam svoj stav i razmišljanje i stojim pri njemu, da li će se to promeniti ne znam, ali to direktno utiče na moj posao i tenis. Na činjenicu da li ću da putujem ili neću - rekao je Novak.
I onda te svi nagaze i zaspu osudama i ucjenama...i onda si, dan poslije primoran da se vadiš i negiraš sam sebe

https://www.espreso.rs/sport/tenis/5471 ... ravo-misli
U međuvremenu je i do nas stigao nešto razjašnjeniji stav o tome šta je Novak tačno mislio.

Srpski teniser nije protiv vakcinacije, ali ističe da on lično nije za to da nova vakcina protiv koronavirusa o kojoj se priča, a koja još nije napravljena, a samim time i testirana i proverena na adekvatan način, bude uslov i ultimatum za dalja putovanja i takmičenja tenisera. Novak bi voleo da se o toj vakcini više govori i da sve bude jasnije i transparentnije.
sloboda do bola, sve dok igraš po pravilima.

I ovo ne spada u teorije, niti u zavjere, ovo spada u temu o društvu koje se ni dan danas nije riješilo žigosanja svih koji ne misle po difoultu, oni su izrodi, zavjeraši, glupani...
salik79

#558 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by salik79 »

U prilog tome:

salik79

#559 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by salik79 »

Ideja da se pandemija može koristiti za širenje globalnih alata za praćenje i kontrolu nije nova. Već 2010. godine Američka fondacija Rockefeller opisala je „scenarij zaključavanja“ (lockdown scenario) u radnom dokumentu o tehnološkom i društvenom razvoju u budućnosti, u kojem je današnji razvoj događaja bio iznenađujuće precizno predviđen (od 18. stranice).
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... 7590340084
Diwan

#560 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Diwan »

Dead Man Walking wrote: 22/04/2020 22:34 Zanimljivo da svi ovi doktori sumnjive proslosti imaju ponesto za reci. Ovom je licenca oduzeta ako se ne varam zbog alternativnih metoda i dovodjenja u opasnost pacijenata. (al bice da je i to dio konspriacije da se usutkaju otvaraci ociju)

Matrix is a system Neo. That system is our enemy.

When you're inside, look around, what do you see?

Businessmen, teachers, lawyers, carpenters, the very minds of the people we are trying to save, but until we do, these people are still a part of that system and that makes them our enemies.

You have to understand that most of these people are not ready to be unplugged and many of them are so nerd, so hopelessly dependent on system that they will fight to protect it.
CPT

#561 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by CPT »

Diwan wrote: 22/04/2020 23:27
Dead Man Walking wrote: 22/04/2020 22:34 Zanimljivo da svi ovi doktori sumnjive proslosti imaju ponesto za reci. Ovom je licenca oduzeta ako se ne varam zbog alternativnih metoda i dovodjenja u opasnost pacijenata. (al bice da je i to dio konspriacije da se usutkaju otvaraci ociju)

Businessmen, teachers, lawyers, carpenters, the very minds of the people we are trying to save, but until we do, these people are still a part of that system and that makes them our enemies.

You have to understand that most of these people are not ready to be unplugged and many of them are so nerd, so hopelessly dependent on system that they will fight to protect it.
Covjek ti skrene paznju na proslost doktora a ti odgovoris sa Matrixom... Ovo nema ni u crticima :roll:

He came to public attention in 2009 when he used chelation therapy on a woman named Desiree Jennings, who claimed to have lost her ability to walk or talk normally after receiving a flu shot.[1][4] He has been criticized for his use of chelation,[1] and for his use of intravenous hydrogen peroxide to treat cancer.[5]

In 2007, Buttar was charged by the North Carolina Board of Medical Examiners with unethical treatment of four cancer patients.[6] The panel recommended that Buttar's "license be suspended indefinitely, but that the suspension be immediately stayed".[7] In 2010 the board, in response to this and other concerns, chose to formally reprimand Buttar but allowed him to continue to practice.[2][8]

znaci sumljiv doktor koji nastupa na NNN....
A NNN je:
Next News Network was founded by radical Zionist Gary Franchi as an alternative news source. This source has strong pro-Israel bias and right wing bias with American politics. (D. Van Zandt 11/8/2016)

:roll: :roll:
Vela666

#562 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Vela666 »

a ti u pohodu na nove žrtve i dalje spinuješ i trolaš :roll:
CPT

#563 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by CPT »

Vela666 wrote: 22/04/2020 23:50 a ti u pohodu na nove žrtve i dalje spinuješ i trolaš :roll:
Spinujem? Prekopirao sam njegovu proslost sa Wikipedije. Jos malo pa ce se ovdje citirati dr. Seselj :roll: :roll:

Ista izvor, slican "strucnjak" sa climate change hoax pricom... (a sta drugo)

ili kao "prayer warrior"

:-)
ultima_palabra

#564 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by ultima_palabra »

TheCitizen

#567 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by TheCitizen »

Vela666 wrote: 22/04/2020 23:50 a ti u pohodu na nove žrtve i dalje spinuješ i trolaš :roll:
Nikad on nije imao vlastito misljenje o bilo cemu. Na bilo kojoj temi. Ucesce na forumu mu se svodi na negiranje onoga sto napise neko drugi i uvijek samo pomocu nekih linkova za koje on smatra da su tacniji od drugih.
Lako me moze demantirati ako o svemu ovome napise jedan koncizan post bez ikakvih linkova.
Maha23

#569 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Maha23 »

Vela666 wrote: 22/04/2020 22:44 https://www.telegraf.rs/sport/tenis/318 ... ski-mediji
- Evo ja sam prvi u neizvesnosti zbog putovanja. Ja nisam za vakcine lično i ne bih voleo da me neko obavezuje i primorava da se vakcinišem da bih putovao. Ja prvi. U neizvesnosti sam znači da li će to biti pravilo ili zakon šta će onda biti. Moram da odlučim da li ću da se podvrgnem ili ne. Imam svoj stav i razmišljanje i stojim pri njemu, da li će se to promeniti ne znam, ali to direktno utiče na moj posao i tenis. Na činjenicu da li ću da putujem ili neću - rekao je Novak.
I onda te svi nagaze i zaspu osudama i ucjenama...i onda si, dan poslije primoran da se vadiš i negiraš sam sebe

https://www.espreso.rs/sport/tenis/5471 ... ravo-misli
U međuvremenu je i do nas stigao nešto razjašnjeniji stav o tome šta je Novak tačno mislio.

Srpski teniser nije protiv vakcinacije, ali ističe da on lično nije za to da nova vakcina protiv koronavirusa o kojoj se priča, a koja još nije napravljena, a samim time i testirana i proverena na adekvatan način, bude uslov i ultimatum za dalja putovanja i takmičenja tenisera. Novak bi voleo da se o toj vakcini više govori i da sve bude jasnije i transparentnije.
sloboda do bola, sve dok igraš po pravilima.

I ovo ne spada u teorije, niti u zavjere, ovo spada u temu o društvu koje se ni dan danas nije riješilo žigosanja svih koji ne misle po difoultu, oni su izrodi, zavjeraši, glupani...
Hmm meni se cini da se Djokovic nije vadio a pogotovo negirao, ja sam prvu izjavu shvatio upravo tako kako je poslije objasnio, ne bih se ni ja vakcinisao necim sto nije testirano kako treba. S druge strane mnogi mediji su odmah poletili da ga proglase antivaxerom pa valjda odatle i potreba za ovom naknadnom izjavom.
Diwan

#570 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Diwan »

CPT wrote: 22/04/2020 23:46

Covjek ti skrene paznju na proslost doktora a ti odgovoris sa Matrixom... Ovo nema ni u crticima :roll:

He came to public attention in 2009 when he used chelation therapy on a woman named Desiree Jennings, who claimed to have lost her ability to walk or talk normally after receiving a flu shot.[1][4] He has been criticized for his use of chelation,[1] and for his use of intravenous hydrogen peroxide to treat cancer.[5]

In 2007, Buttar was charged by the North Carolina Board of Medical Examiners with unethical treatment of four cancer patients.[6] The panel recommended that Buttar's "license be suspended indefinitely, but that the suspension be immediately stayed".[7] In 2010 the board, in response to this and other concerns, chose to formally reprimand Buttar but allowed him to continue to practice.[2][8]

znaci sumljiv doktor koji nastupa na NNN....
A NNN je:
Next News Network was founded by radical Zionist Gary Franchi as an alternative news source. This source has strong pro-Israel bias and right wing bias with American politics. (D. Van Zandt 11/8/2016)

:roll: :roll:
Naravno da će svatko tko nije u skladu sa sistemom biti procesuiran i stavljen na tapet za takve kao ti. Nisu čuo za disidente, otpadnike, revolucionare, avangardu, underground, alternativu - nažalost naslovi koji su morali nastati zbog neslaganja za zvaničnom i vladajučom mišlju, sistemom, vlasti itd,kao i izraz 'teorija zavjere' kojoj su lukavo doali ono 'teorija' ili si samo čuo za one koji klimaju glavom, podanike, poslušnike, dupeuvlakače itd. Ono o čemu on govori je istina, pa makar ga proglasili ludakom na svim stanicama, a ne bi bio prvi koji bi završio u ludari, jer je to jedan od načina 'sahranjivanja' ljudi koji su opasni za sistem.

Kad budeš rovario, kao i mnogi drugi, po kontejnerima ili budeš išao na kašiku u kuhinju, nakon što ova 'globalna pošast' prođe, možda shvatiš 'ozbiljnost i realnost' ove dramatizacije, koju nazvaše krunom, samo ne znam čega.
Maha23

#571 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Maha23 »

Diwan wrote: 22/04/2020 23:27 Naravno da će svatko tko nije u skladu sa sistemom biti procesuiran i stavljen na tapet za takve kao ti. Nisu čuo za disidente, otpadnike, revolucionare, avangardu, underground, alternativu - nažalost naslovi koji su morali nastati zbog neslaganja za zvaničnom i vladajučom mišlju, sistemom, vlasti itd,kao i izraz 'teorija zavjere' kojoj su lukavo doali ono 'teorija' ili si samo čuo za one koji klimaju glavom, podanike, poslušnike, dupeuvlakače itd. Ono o čemu on govori je istina, pa makar ga proglasili ludakom na svim stanicama, a ne bi bio prvi koji bi završio u ludari, jer je to jedan od načina 'sahranjivanja' ljudi koji su opasni za sistem.

Kad budeš rovario, kao i mnogi drugi, po kontejnerima ili budeš išao na kašiku u kuhinju, nakon što ova 'globalna pošast' prođe, možda shvatiš 'ozbiljnost i realnost' ove dramatizacije, koju nazvaše krunom, samo ne znam čega.
Ja sa nadam da do ovoga nece doci, imamo ipak tebe, "the One" koji ce nas sve spasiti!
Diwan

#572 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Diwan »

Iste stvari iz religije se mogu primjenti i ovdje:
2:171
Oni koji neće da vjeruju slični su stoci na koju se viče, ali ona čuje samo zov i viku. Gluhi, nijemi i slijepi – oni ništa ne shvaćaju.
MarlboroGold

#573 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by MarlboroGold »

TheCitizen wrote: 23/04/2020 10:11
Nikad on nije imao vlastito misljenje o bilo cemu. Na bilo kojoj temi. Ucesce na forumu mu se svodi na negiranje onoga sto napise neko drugi i uvijek samo pomocu nekih linkova za koje on smatra da su tacniji od drugih.
Lako me moze demantirati ako o svemu ovome napise jedan koncizan post bez ikakvih linkova.
Korona mu upropastila posao ilegalnog prevoza migranata u Evropu pa ne zna šta će sa sebe.
Vela666

#574 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Vela666 »

:lol: :thumbup:
CPT

#575 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by CPT »

Diwan wrote: 23/04/2020 11:17Naravno da će svatko tko nije u skladu sa sistemom biti procesuiran i stavljen na tapet za takve kao ti. Nisu čuo za disidente, otpadnike, revolucionare, avangardu, underground, alternativu - nažalost naslovi koji su morali nastati zbog neslaganja za zvaničnom i vladajučom mišlju, sistemom, vlasti itd,kao i izraz 'teorija zavjere' kojoj su lukavo doali ono 'teorija' ili si samo čuo za one koji klimaju glavom, podanike, poslušnike, dupeuvlakače itd. Ono o čemu on govori je istina, pa makar ga proglasili ludakom na svim stanicama, a ne bi bio prvi koji bi završio u ludari, jer je to jedan od načina 'sahranjivanja' ljudi koji su opasni za sistem.

Da... Ljudi koji koriste "alternativne metode" na ljudima, ostanu bez posla pa onda moraju na nekim XYZ portalima prodavati teorije zavere da prezive.
Kakav crni disident. Covjek pored njega je MAGA klapa, dr. Faucci je dio MAGA vlade... Jer vec iz prve nisi skontao evo i ilustrovana verzija:

Znaci MAGA "disident" u svom "neslaganja za zvaničnom i vladajučom mišlju, sistemom"
Image

i istovremeno "zlocinac" u MAGA vladi
Image
Nadam se da ces sam skontati ironiju tj. idiotizam citave price.

Inace isti izvor je poznat po prici kako Hillary ima Parkisonovu bolest (doveli slicnog doktora da sve potvrdi), da je Bill silovao curicu od 13godina, itd, itd... Video mozes vidjeti ovdje: https://newsvideo.su/video/5072543
Last edited by CPT on 23/04/2020 15:30, edited 1 time in total.
Post Reply