SDP

Roccohljup

#59876 Re: SDP

Post by Roccohljup »

Nije to ok. Po odlukama agencija (i jedne i druge).mjere trebaju da.olaksaju klijentima a ne da im.naprave belaj nakon moratotija. Doata banaka se .oglusilo.oko toga pa su dobile.upozorenje a neke i kazne. RS je npr. ogranicila kamate za.mikrokreditne za moratorij na 75% od redovne i sve su to prenjele i na FBIH iako je federalna agancija dopustila odlukom da.kamata bude ista. Banke i ne pomosljaju da nekom spuste kamatu a neke (a rfb je jedna od njih) cak i ucjenjuju klijente da.ne uzmu moratorij jer im kasnije nece dati kredit. Toliko o upravljanju od strane federalne agencije koju vodi fahrin kadar a ovaj trazi (populizma radi) morayorij po 1% a njegov covjek tamo radi skroz suprotno.
drug_profi

#59877 Re: SDP

Post by drug_profi »

Styling wrote: 22/04/2020 19:34
drug_profi wrote: 22/04/2020 13:49 Ne znam koliko su objektivni odbori koji ce o tome suditi. Dakle banka treba sama da kaze nemoj mi davati pare, tebi je tesko.
WTF, to je u suprotnosti sa bićem banke. Najednom banka treba da pokazuje humanost. Vrlo poznatu svoju osobinu, kako da ne.

Tako da je po meni drzava trebala to propisati GENERALNO, ali dozvoliti da svako nastavi da placa ko to zeli. Ima ljudi koji imaju dugorocne planove pa im prolongiranje otplate za 6 mjesci kvari time schedule.

Evo ima u porodici slucaj netipican, a vrlo opravdan. Vidjecemo kako ce banke reagovati. Recimo supruga ostala bez posla krajem 2019. I sada ne moze naci novi posao. Ima kredit. Suprug njen također ima kredit, ali nedostatak suprugine plate ne ostavlja prostora da se zivi samo od njegove. Za 4 mjeseca uletio kompletan limit na kartici jer je servisirao rate supruginog kredita, plus nedostajuce prihode za koliko-toliko normalan zivot. Fakticki mu nakon kredita od plate ostaje oko 700 maraka. Za rezije, gorivo (radi van grada jbg), hranu, higijenu... ne moze biti za 4 clanu porodicu nikako.

Eto vidjecemo. Nisu direktno pogdjeni koronom, ali jesu indirektno. Hoce li banke imati sluha i to cemo vidjeti. Nek im je bog na pomoci, mada ja u njeg ne vjerujem jer se neprekidno dokazuje da ga nema.

Banke ce na kraju svakako dobiti svoj novac tako da im sva šteta može biti samo od nenaplaćenih interkalarnih kamata koje se mogu prebiti preko odbitka poreza. Ionako SVE banke imaju viška keša sa kojim ne znaju šsta da rade.
Ko ne zeli moratorij ta ne treba ni da trazi. Ja nisam trazila moratorij i uredno mi trajnim nalogom skidaju rate.

Suprug je aplicirao i RFB mu je odobrio, ali evo kako: moratorij tri mjeseca (znaci ni rata ni kamata) a poslije tri mjeseca nastavlja placati s tim da mu se rok otplate ne produzava, tj. ostaje isti, a rate i kamate koje nece placati ova 3 mjeseca ce biti preraspodijeljene na ostatak rata do kraja otplate, sto znaci nakon tri mjeseca mjesecna rata i kamata ce biti uvecane do kraja otplate kredita.
Eto upravo ono sto sam rekao. Banka ti je ko fol olaksala. U stvari nije.
U slucaju koji sma opisao banka ima izbor ili da prihvati moratorij, ili da ide na tuzbe (sto je banci skuplje nego da se nagodi), jer rate nece moci dobijati od ovih ljudi.

Po meni svi ugovori o kreditu trebali bi imati opciju pauze. do 6 mjeseci u toku otplate kredita. U toku koje ide interkalarna kamata. Jednostavno apliciras za pauzu jer ti zatreba novac za vanredni servis auta, smrtni slucaj, bolest, nezaposlenost... Ako ne koristis pauzu, nema ni dodatnih troskova.
lacrima

#59878 Re: SDP

Post by lacrima »

Dugo sam na ovom forumu, i svasta sam procitao do sad. Ali prijedlog da se prosvjeti smanje plate kao lafo neka strategija za buducnost je medju top tri najgluplje stvari sto sam vidio. Jos ovaj kao nesto argumentuje gore. Boze sacuvaj.

Pa upravo zato sto je plata nikakva a prosvjetni fakulteti smijesni nam i jest ovako. Prosvjeta bi, u zemlji kojanzeli naprijed, trebala imati povlastenu ulogu. Pa da bude jagma medju najboljik ucenicima ko ce biti nastavnik. A ne da najgori idu u prosvjetu.
RunnerX

#59879 Re: SDP

Post by RunnerX »

lacrima wrote: 22/04/2020 21:23Pa upravo zato sto je plata nikakva a prosvjetni fakulteti smijesni nam i jest ovako. Prosvjeta bi, u zemlji kojanzeli naprijed, trebala imati povlastenu ulogu. Pa da bude jagma medju najboljik ucenicima ko ce biti nastavnik. A ne da najgori idu u prosvjetu.
Kvalitetna prosvjeta i obrazovanje su glavni stubovi svakog normalnog društva i sa njima ne smije biti ni najmanjeg kalkulisanja. Naprotiv, kako kažeš, moraju biti prioritet i imati povlašten status u odnosu na sve ostalo.

Fortina vlada je bila pokrenula reformu obrazovanja u Kantonu Sarajevo i formirali su dobar tim. SDA i njihovi botovi su taj fantastičan potez odmah napali, pokušali komprovitovati članove ekspertnog tima i ne znam šta će sad biti sa tim projektom, pretpostavljam ništa dobro.
drug_profi

#59880 Re: SDP

Post by drug_profi »

Izbori. Izaci. Pomesti.
putokaz1

#59881 Re: SDP

Post by putokaz1 »

drug_profi wrote: 23/04/2020 01:30 Izbori. Izaci. Pomesti.
Da ali samo u TZ
Styling

#59882 Re: SDP

Post by Styling »

Roccohljup wrote: 22/04/2020 20:06 Nije to ok. Po odlukama agencija (i jedne i druge).mjere trebaju da.olaksaju klijentima a ne da im.naprave belaj nakon moratotija. Doata banaka se .oglusilo.oko toga pa su dobile.upozorenje a neke i kazne. RS je npr. ogranicila kamate za.mikrokreditne za moratorij na 75% od redovne i sve su to prenjele i na FBIH iako je federalna agancija dopustila odlukom da.kamata bude ista. Banke i ne pomosljaju da nekom spuste kamatu a neke (a rfb je jedna od njih) cak i ucjenjuju klijente da.ne uzmu moratorij jer im kasnije nece dati kredit. Toliko o upravljanju od strane federalne agencije koju vodi fahrin kadar a ovaj trazi (populizma radi) morayorij po 1% a njegov covjek tamo radi skroz suprotno.
Naravno da nije ok. Zna se sta je moratorij.
Roccohljup

#59883 Re: SDP

Post by Roccohljup »

Styling wrote: 23/04/2020 19:43
Roccohljup wrote: 22/04/2020 20:06 Nije to ok. Po odlukama agencija (i jedne i druge).mjere trebaju da.olaksaju klijentima a ne da im.naprave belaj nakon moratotija. Doata banaka se .oglusilo.oko toga pa su dobile.upozorenje a neke i kazne. RS je npr. ogranicila kamate za.mikrokreditne za moratorij na 75% od redovne i sve su to prenjele i na FBIH iako je federalna agancija dopustila odlukom da.kamata bude ista. Banke i ne pomosljaju da nekom spuste kamatu a neke (a rfb je jedna od njih) cak i ucjenjuju klijente da.ne uzmu moratorij jer im kasnije nece dati kredit. Toliko o upravljanju od strane federalne agencije koju vodi fahrin kadar a ovaj trazi (populizma radi) morayorij po 1% a njegov covjek tamo radi skroz suprotno.
Naravno da nije ok. Zna se sta je moratorij.
Čak su u dodatnim objašnjenjima i sam mahmuzić je na face rekao da se rok otplate treba produžiti da ne bi se rate nakon moratorija uvećale. Samo nek se obrati obdusmenu pri agenciji i uputi pismeni prigovor.
drug_profi

#59884 Re: SDP

Post by drug_profi »

Banka na moratoriju gubi samo nepripisanu interkalarnu kamatu. Glavnicu ce dobiti sa kasnjenjem par mjeseci. Nek podvuku sumu koju su stavili pod moratorij, izracunaju interkalarnu i traze od drzave da im od poreza odbije tu interkalarnu koju su izgubili. U tom slucaju banke bi cak imale i bolji poslovni rezultat nego bez korona moratorija.
A ako cemo biti solidarni kao drustvo i reci da oni koji imaju vise trebaju vise tereta podnijeti da se prebrodi kriza, onda bi i banke mogle tu interkalarnu halalit. Drzave da ima dala bi naredbu. Ili ce biti tako, ili mozete kupiti prnje u austrije, rusije, turske i italije...
madner

#59885 Re: SDP

Post by madner »

Dostupan svakom nema smisla. Ako banke odlucuju i juce je svima bilo moguce zamoliti banku za ovu mjeru.

Inace ovaj strah za banke je neopravdan, sutra da se sve povuku sa trzista prekosutra bi dosle druge. Uslovi su jednostavno dobri za banke.
invincible1921

#59886 Re: SDP

Post by invincible1921 »

drug_profi wrote: 22/04/2020 13:49 Ne znam koliko su objektivni odbori koji ce o tome suditi. Dakle banka treba sama da kaze nemoj mi davati pare, tebi je tesko.
WTF, to je u suprotnosti sa bićem banke. Najednom banka treba da pokazuje humanost. Vrlo poznatu svoju osobinu, kako da ne.

Tako da je po meni drzava trebala to propisati GENERALNO, ali dozvoliti da svako nastavi da placa ko to zeli. Ima ljudi koji imaju dugorocne planove pa im prolongiranje otplate za 6 mjesci kvari time schedule.

Evo ima u porodici slucaj netipican, a vrlo opravdan. Vidjecemo kako ce banke reagovati. Recimo supruga ostala bez posla krajem 2019. I sada ne moze naci novi posao. Ima kredit. Suprug njen također ima kredit, ali nedostatak suprugine plate ne ostavlja prostora da se zivi samo od njegove. Za 4 mjeseca uletio kompletan limit na kartici jer je servisirao rate supruginog kredita, plus nedostajuce prihode za koliko-toliko normalan zivot. Fakticki mu nakon kredita od plate ostaje oko 700 maraka. Za rezije, gorivo (radi van grada jbg), hranu, higijenu... ne moze biti za 4 clanu porodicu nikako.

Eto vidjecemo. Nisu direktno pogdjeni koronom, ali jesu indirektno. Hoce li banke imati sluha i to cemo vidjeti. Nek im je bog na pomoci, mada ja u njeg ne vjerujem jer se neprekidno dokazuje da ga nema.

Banke ce na kraju svakako dobiti svoj novac tako da im sva šteta može biti samo od nenaplaćenih interkalarnih kamata koje se mogu prebiti preko odbitka poreza. Ionako SVE banke imaju viška keša sa kojim ne znaju šsta da rade.
Ko ne zeli moratorij ta ne treba ni da trazi. Ja nisam trazila moratorij i uredno mi trajnim nalogom skidaju rate.

Suprug je aplicirao i RFB mu je odobrio, ali evo kako: moratorij tri mjeseca (znaci ni rata ni kamata) a poslije tri mjeseca nastavlja placati s tim da mu se rok otplate ne produzava, tj. ostaje isti, a rate i kamate koje nece placati ova 3 mjeseca ce biti preraspodijeljene na ostatak rata do kraja otplate, sto znaci nakon tri mjeseca mjesecna rata i kamata ce biti uvecane do kraja otplate kredita.
Pa sta fali ovom boldiranom ? Sta bi banka sad trebala da vam halali kreeit ?
Kejn

#59887 Re: SDP

Post by Kejn »

putokaz1 wrote: 23/04/2020 02:21
drug_profi wrote: 23/04/2020 01:30 Izbori. Izaci. Pomesti.
Da ali samo u TZ
Ni tamo ne mogu više. Mogu samo pomesti, ali metlom ispred vrata...
Roccohljup

#59888 Re: SDP

Post by Roccohljup »

drug_profi wrote: 23/04/2020 20:01 Banka na moratoriju gubi samo nepripisanu interkalarnu kamatu. Glavnicu ce dobiti sa kasnjenjem par mjeseci. Nek podvuku sumu koju su stavili pod moratorij, izracunaju interkalarnu i traze od drzave da im od poreza odbije tu interkalarnu koju su izgubili. U tom slucaju banke bi cak imale i bolji poslovni rezultat nego bez korona moratorija.
A ako cemo biti solidarni kao drustvo i reci da oni koji imaju vise trebaju vise tereta podnijeti da se prebrodi kriza, onda bi i banke mogle tu interkalarnu halalit. Drzave da ima dala bi naredbu. Ili ce biti tako, ili mozete kupiti prnje u austrije, rusije, turske i italije...
Ne gube banke nista u moratoriju izuzev da smanje kamatu za neki % kao mikrokreditne. Jedino sto banke gube je priliv za taj period ali ne prihod (ko poznaje fin i rac znat ce o cemu pricam) jer po ovom modalitetu koji je fba propisala, tokom moratorija klijent ne placa nista ali mu se kamata obracunava. Nakon moratorija klijent i dogovoru sa bankom placa tu kamatu jal.odmah jal mu se razgodi na ostatak rata ali po fba odluxi rok se treba produziti za period moratorija. Samim tim, morayorij nije dzabe niti je jeftina opcija (tj zavisi u kom je periodu otplte kredit) jer kako god ukupan trosak kamate za klijenta se uvecava za kamatu obracunatu za period moratorija.
putokaz1

#59889 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ni tamo ne mogu više. Mogu samo pomesti, ali metlom ispred vrata...
[/quote]

T :lol: :lol: :lol: :lol: AKO JE REČENO I 2016
Styling

#59890 Re: SDP

Post by Styling »

invincible1921 wrote: 23/04/2020 20:51

Pa sta fali ovom boldiranom ? Sta bi banka sad trebala da vam halali kreeit ?
Naravno da ne bi trebalo, niko to i ne trazi. Ali, to se onda ne zove moratorij. To je neka hibridna verzija moratorija.
stranacc

#59891 Re: SDP

Post by stranacc »

Merhaba askeri.

Samo njima daj dzabalohe
Ohanite malo. Motike, pardon traktora, se uhvatite... :mrgreen: :mrgreen:
Roccohljup

#59892 Re: SDP

Post by Roccohljup »

Styling wrote: 24/04/2020 00:44 Naravno da ne bi trebalo, niko to i ne trazi. Ali, to se onda ne zove moratorij. To je neka hibridna verzija moratorija.

Ma nije baš hibridna ali jeste jedan od primjenjivih modaliteta moratorija (ima ih više). Taj model kad se kamata samo pripiše ostatku rata bez produženja otplatnog roka rade npr. u Hrvatskoj i nekim drugim zemljama za dugoročne (20+god) hipotekarne kredite u slučaju npr. porodilja. S obzirom da je dug rok kredita čak i nakon moratorija, to se i ne osjeti toliko kad s erazgodi na npr 15 godina.
Problem je što je taj modalitet neprimjeren našem okruženju gdje je hejbet potrošačkih kredita sa većim iznosima (do 50 milja) sa max rokom od 10 god. I sad ako su tebi ostale jos 1-2 godine a kamata ti velika, kad se razgodi na ostatak rata koje su preostale (bez produženja roka) hebiga osjeti se.
Upravo zbog toga je odluka FBA bila da se forsira model sa produženjem roka kako bi udar na džep klijenta nakon moratorija bio manji i da se sam model prilagodi situaciji klijenta.
Štaviše, nakon same odluke koja je bila (i dalje je) zbunjujuća čak i za nas koji poznajemo materiju, banke su se obratile agenciji sa upitom za pojašnjenja i agencija im je u odgovoru (https://www.fba.ba/upload/docs/azuriran ... ma_wSS.pdf) na pitanje br.20 jasno rekla da se rok treba produžiti za period moratorija. U tvom slučaju (tj. za tvog supruga) RFB se napravila luda i odabrala šta njima više odgovara i zato imate pravo da posaljete prigovor FBA.
Styling

#59893 Re: SDP

Post by Styling »

Roccohljup wrote: 24/04/2020 10:37
Styling wrote: 24/04/2020 00:44 Naravno da ne bi trebalo, niko to i ne trazi. Ali, to se onda ne zove moratorij. To je neka hibridna verzija moratorija.

Ma nije baš hibridna ali jeste jedan od primjenjivih modaliteta moratorija (ima ih više). Taj model kad se kamata samo pripiše ostatku rata bez produženja otplatnog roka rade npr. u Hrvatskoj i nekim drugim zemljama za dugoročne (20+god) hipotekarne kredite u slučaju npr. porodilja. S obzirom da je dug rok kredita čak i nakon moratorija, to se i ne osjeti toliko kad s erazgodi na npr 15 godina.
Problem je što je taj modalitet neprimjeren našem okruženju gdje je hejbet potrošačkih kredita sa većim iznosima (do 50 milja) sa max rokom od 10 god. I sad ako su tebi ostale jos 1-2 godine a kamata ti velika, kad se razgodi na ostatak rata koje su preostale (bez produženja roka) hebiga osjeti se.
Upravo zbog toga je odluka FBA bila da se forsira model sa produženjem roka kako bi udar na džep klijenta nakon moratorija bio manji i da se sam model prilagodi situaciji klijenta.
Štaviše, nakon same odluke koja je bila (i dalje je) zbunjujuća čak i za nas koji poznajemo materiju, banke su se obratile agenciji sa upitom za pojašnjenja i agencija im je u odgovoru (https://www.fba.ba/upload/docs/azuriran ... ma_wSS.pdf) na pitanje br.20 jasno rekla da se rok treba produžiti za period moratorija. U tvom slučaju (tj. za tvog supruga) RFB se napravila luda i odabrala šta njima više odgovara i zato imate pravo da posaljete prigovor FBA.
Ne razgadjaju samo kamatu na ostatak nego kompletan iznos tri rate cije placanje je odgodjeno. Znaci i glavnicu i kamatu rasporedjuje na ostatak duga i time povecava mjesecnu ratu za preostale mjesece otplate.

Na kraju ispada da bi bilo bolje da nije ni trazio moratorij nego kada bude imao pare da tada i plati.
RunnerX

#59894 Re: SDP

Post by RunnerX »

To je u stvari reprogram kredita, koji svakako možeš tražiti ako recimo ostaneš bez posla. Ljudi to jednostavno ne koriste, nego se hvataju za glavu kad izgube posao i misle da će im se sve srušiti. U stvari odeš u banku i tražiš reprogram kredita, grejs period, privremenu blokadu naplate, itd, itd...
drug_profi

#59895 Re: SDP

Post by drug_profi »

RunnerX wrote: 25/04/2020 08:45 To je u stvari reprogram kredita, koji svakako možeš tražiti ako recimo ostaneš bez posla. Ljudi to jednostavno ne koriste, nego se hvataju za glavu kad izgube posao i misle da će im se sve srušiti. U stvari odeš u banku i tražiš reprogram kredita, grejs period, privremenu blokadu naplate, itd, itd...
Jesi probao?
RFB nece ni da cuje. Samo ispale ultimatum. I zarobe ti svaku marku koju uspijes zaraditi dok ti se ne sustignu rate. Probala moja godpodja prije godinu dana.
RunnerX

#59896 Re: SDP

Post by RunnerX »

drug_profi wrote: 25/04/2020 11:26
RunnerX wrote: 25/04/2020 08:45 To je u stvari reprogram kredita, koji svakako možeš tražiti ako recimo ostaneš bez posla. Ljudi to jednostavno ne koriste, nego se hvataju za glavu kad izgube posao i misle da će im se sve srušiti. U stvari odeš u banku i tražiš reprogram kredita, grejs period, privremenu blokadu naplate, itd, itd...
Jesi probao?
RFB nece ni da cuje. Samo ispale ultimatum. I zarobe ti svaku marku koju uspijes zaraditi dok ti se ne sustignu rate. Probala moja godpodja prije godinu dana.
Na svu sreću, nisam. Mislio sam da to ide bar malo lakše i da imaju bar neki nivo tolerancije, naivno od mene.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#59897 Re: SDP

Post by malakh »

Posljednjih dana u Toplanama užurbano se zapošljavaju kadrovi SDP-a

Prema informacijama koje smo dobili iz ovog preduzeća, u toku je zapošljavanje na rukovodeće pozicije putem internih oglasa kadrova koji su odani Alagiću. Prije nego što bude smijenjena Uprava preduzeća, Alagić pokušava odane SDP-ove kadrove smjestiti na pozicije rukovodilaca sektora, gdje će imati zagarantiran ugovor na neodređeno vrijeme. Tako je nedavno objavljen interni oglas za prijem uposlenika na poziciju rukovodioca Sektora razvoja. Traži se VSS, tačnije mašinski inžinjer, s tri godine radnog iskustva u struci. Upućeni tvrde da Alagić planira na ovu poziciju zaposliti Mirzu Musića, sina bivšeg SDP-ovog kantonalnog premijera Fikreta Musića, koji je trenutno na poziciji izvršnog direktora u “Toplanama”, a i mašinski je inžinjer.
https://www.index.ba/posljednjih-dana-u ... ovi-sdp-a/

ovo je tzv sda šablon i koliko god neki bacali prašinu u oči građanima i govorili kako se sdp i sda razlikuju, demantira ih svaka vlast koju ima sdp.
RunnerX

#59898 Re: SDP

Post by RunnerX »

Leverage

#59899 Re: SDP

Post by Leverage »

malakh wrote: 25/04/2020 22:24

Prema informacijama koje smo dobili iz ovog preduzeća, u toku je zapošljavanje na rukovodeće pozicije putem internih oglasa kadrova koji su odani Alagiću. Prije nego što bude smijenjena Uprava preduzeća, Alagić pokušava odane SDP-ove kadrove smjestiti na pozicije rukovodilaca sektora, gdje će imati zagarantiran ugovor na neodređeno vrijeme. Tako je nedavno objavljen interni oglas za prijem uposlenika na poziciju rukovodioca Sektora razvoja. Traži se VSS, tačnije mašinski inžinjer, s tri godine radnog iskustva u struci. Upućeni tvrde da Alagić planira na ovu poziciju zaposliti Mirzu Musića, sina bivšeg SDP-ovog kantonalnog premijera Fikreta Musića, koji je trenutno na poziciji izvršnog direktora u “Toplanama”, a i mašinski je inžinjer.

ovo je tzv sda šablon i koliko god neki bacali prašinu u oči građanima i govorili kako se sdp i sda razlikuju, demantira ih svaka vlast koju ima sdp.
Da si dobronamjeran sačekao bi da vidiš da li će se ovo zaista i desiti prije nego što prokomentarišeš. Da si pošten došao bi da se izvineš ako se ispostavi da ovo nije tačno i da si mutio vidu bez dokaza.

Ali pošto nisi ni dobronamjeran ni pošten, očekuje se tvoje uobičajeno izdanje.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#59900 Re: SDP

Post by malakh »

Leverage wrote: 26/04/2020 00:19
malakh wrote: 25/04/2020 22:24

Da si dobronamjeran sačekao bi da vidiš da li će se ovo zaista i desiti prije nego što prokomentarišeš. Da si pošten došao bi da se izvineš ako se ispostavi da ovo nije tačno i da si mutio vidu bez dokaza.

Ali pošto nisi ni dobronamjeran ni pošten, očekuje se tvoje uobičajeno izdanje.
obećavam da ću se izvinuti ako se ispostavi da je lažna vijest. u to nemoj da sumnjaš.

budući da su prema podacima registra zaposlenih, za samo mjesec-dva primili preko 20 radnika, po raznim osnovama (doduše bilo je i par pripravnika, preko zavoda za zapošljavanje), a svi su članovi stranke, te da kjkp toplane krše obavezu redovitog ažuriranja registra zaposlenih (jer u posljednjih par mjeseci to nisu učinili), veća je mogućnost da je članak istinit, nego da nije. sve i ti možeš provjeriti i osobno se uvjeriti u to.

neki moji privatni izbori su mi također ranije potvrdili da su napravili ogromno opterećenje u firmi uhljebljivanjem svojih kadrova i da ih buduća uprava, ukoliko bude željela da se obrati inspekciji, može diskreditirati na nivou. čak ima elemenata i za krivične prijave, ali po što kupio, po to prodao.

ali, obećavam da ću održati svoju riječ i javno se izviniti ako se sve ispostavi kao laž...
Post Reply