STARLINK sateliti

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bude

#176 Re: STARLINK sateliti

Post by bude »

Norm

#177 Re: STARLINK sateliti

Post by Norm »

Dead Man Walking wrote: 22/04/2020 09:00
Norm wrote: 22/04/2020 07:10
Dokazano je da je dugorocno izlaganje uticaju jakih elektromagnetih talasa, usmjerenih i koncentrisovanih na malom prostoru negtivan na nase organizme...pa vidjecemo...kome ce kosa i obrve opasti... ;-)
Postoji jedna grupa ljudi sa jakim uticajem, ekonomskim a nisu masoni...mnogo su gori...
Al hajde sve to, neka nama 5G, sta cemo sa Musk-ovih 12000 satAlita? Sta kazu zvanicno priznata istrazivanja? Brzi internet?
I da, zemlja nije ravna ploca...i golubovima se ne mjenjaju baterije, oni imaju solarne celije... :lol:
Vjeruj u sta hoces...tvoja stvar...
Spada li 5G u tu kategoriju “dugorocno, jako, kocentrisano na mali prostor” i ako spada koji su parametri koji definisu te kategorije?

A u vezi Muskovog projekta, sta je konkretno problem, osim
sto im svrha nije da nam internet bude dzabalesku?
:lol: na prvo pitanje nemam odgovor koji bi zadovoljio vasu zelju za znanjem i statistickim podacima...nemam pojima vise kako se 5G uopste pojavio u raspravi :D ...imate nezavisne izvore istrazivanja, koje nemojte posmatrati kao teoriju zavjere, pa procitajte malo...
Problem sa Muskovim projektom nije projekat kao takav nego opravdanje slajnja 12000 satelita u Zemljinu orbitu projektom omogucavanja brzog interneta u svim dijelovima svijeta i prihvatanje takvog opravdanja od sirih narodnih intelektualnih masa u BiH kao nesto sasvim normalno...valjda zato sto dolazi iz AmerikU...a kad se ukaze na problem tog i takvog opravdanja i zamlacivanja umova, pa reci cu i laganja, onda je to teorija zavjere...ako vi ne vidite problem u buducnosti a vezano za upotrebu 12000 'kominikacijskih' satelita u svrhu 'brzog interneta' OK...zanemarite moje postove...
Norm

#178 Re: STARLINK sateliti

Post by Norm »

Revolucionar ★ wrote: 22/04/2020 09:32
Ja se nekad stvarno nadam da je u pitanju samo loš troll, a ne ovisnik o youtube kanalima sa teorijama zavjera. Koji je argument da se ne vjeruje standardima WHO-a. Pitanje gladi u svijetu ne mozes posmatrati sa tog svog dobrosamaricanskog stand pointa...
YT urijetko pogledam, nemam vremena...koji je argument da se vjeruje Musk-u da se radi samo o brzom internetu? Mislim ako cemo tako koji je argument da se vjeruje Samsungu a ne Huaweiju za 5G...neko napisa da se ustvari samo radi o pokusaju konkurecije da se Huawei izbaci iz utrke instalacije opreme za 5G te tolike price o stetnosti...kako odredjujemo kojim informacijama vjerujemo...ako samsung kaze da je 5G bolji od ozona, a neki nezavisni naucnik kaze da je stetan uticaj valova 5G sistema kome vjerovat? onome ko vise plati?
Zasto je glad u svijetu samo moj dobrosamaricanski stand piont, dok je vecini ovdje Musk legenda i uzor, lik koji ni sam vise ne zna sta ima, ukivate ga u zvijezde a dva lika iz Italije sami idu i traze donacije i montiraju opremu za prociscavanje vode u siromasnim Africkim zemljama...nebitno za raspravu samo poredim...
Tesla je extra proizvod, da se razumijemo, i sa dosta tehnologije iz njegove kompanije sam upoznat...ali ja liniju podvlacim ondje gdje pocinje silovanje moga razuma da se samo radi o 'brzom i dostupnom internetu' na cijelom svijetu...i da je COVID-19 nusprodukt supe od sismisa... :kiss: (prekrsio sam mjere socijalne distance)

...ovo ostalo o privatnoj inicijativi i tako to u BiH kao i o diktatorima, gle cuda postavljenih bas od strane istih onih zapadnih vlada koji i sad finansiraju Muskov 'brzi internet' neci ni komentarisat...mislim... :skoljka:
Dead Man Walking

#179 Re: STARLINK sateliti

Post by Dead Man Walking »

Norm wrote: 22/04/2020 16:58
Dead Man Walking wrote: 22/04/2020 09:00
Norm wrote: 22/04/2020 07:10
Dokazano je da je dugorocno izlaganje uticaju jakih elektromagnetih talasa, usmjerenih i koncentrisovanih na malom prostoru negtivan na nase organizme...pa vidjecemo...kome ce kosa i obrve opasti... ;-)
Postoji jedna grupa ljudi sa jakim uticajem, ekonomskim a nisu masoni...mnogo su gori...
Al hajde sve to, neka nama 5G, sta cemo sa Musk-ovih 12000 satAlita? Sta kazu zvanicno priznata istrazivanja? Brzi internet?
I da, zemlja nije ravna ploca...i golubovima se ne mjenjaju baterije, oni imaju solarne celije... :lol:
Vjeruj u sta hoces...tvoja stvar...
Spada li 5G u tu kategoriju “dugorocno, jako, kocentrisano na mali prostor” i ako spada koji su parametri koji definisu te kategorije?

A u vezi Muskovog projekta, sta je konkretno problem, osim
sto im svrha nije da nam internet bude dzabalesku?
:lol: na prvo pitanje nemam odgovor koji bi zadovoljio vasu zelju za znanjem i statistickim podacima...nemam pojima vise kako se 5G uopste pojavio u raspravi :D ...imate nezavisne izvore istrazivanja, koje nemojte posmatrati kao teoriju zavjere, pa procitajte malo...
Problem sa Muskovim projektom nije projekat kao takav nego opravdanje slajnja 12000 satelita u Zemljinu orbitu projektom omogucavanja brzog interneta u svim dijelovima svijeta i prihvatanje takvog opravdanja od sirih narodnih intelektualnih masa u BiH kao nesto sasvim normalno...valjda zato sto dolazi iz AmerikU...a kad se ukaze na problem tog i takvog opravdanja i zamlacivanja umova, pa reci cu i laganja, onda je to teorija zavjere...ako vi ne vidite problem u buducnosti a vezano za upotrebu 12000 'kominikacijskih' satelita u svrhu 'brzog interneta' OK...zanemarite moje postove...
Kao sto sam i pretpostavio, okretanje na sarkazam, “tamte-vamte” i tako to, u sustini goli qrac. Kazi fino “nemam pojma i
lupetam ko Erna” umjesto sto se ovdje predstavljas za nekog ko kao nesto zna, a kad to nesto treba dokazati i objasniti sega, sala, posalica, ko ste vi da ja vama objasnjavam. Simply kurko.
Norm

#180 Re: STARLINK sateliti

Post by Norm »

...tako je provalili ste me...nemam pojima...hocete li mi vi objasniti?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#181 Re: STARLINK sateliti

Post by Chmoljo »

Od 5G frekvencije do virologije...

Normala.
Norm

#182 Re: STARLINK sateliti

Post by Norm »

...ja hej a krenulo se od satAlita na nebu... :lol: :lol: :lol:
Dead Man Walking

#183 Re: STARLINK sateliti

Post by Dead Man Walking »

Norm wrote: 22/04/2020 17:54 ...tako je provalili ste me...nemam pojima...hocete li mi vi objasniti?
Necemo ti objasniti jer ni mi ne znamo, ali se barem ne pretvaram da znam, nego pitam. Mozda je ovaj 5G stvarno stetan, ali daj da vidimo zasto konkretno ako vec znas da ce nam otpadati obrve? Muskovi sateliti me donose dzabni internet, nije to problem, sta jeste?
Sanjarko

#184 Re: STARLINK sateliti

Post by Sanjarko »

Chmoljo wrote: 22/04/2020 11:38 Otišli smo mi u kurac krasni kada se za naučne činjenice, dakle ne teorije, nego činjenice bira hoće li se vjerovati ili neće.

Empirija se dovodi u pitanje od strane ljudi koji nisu i ne mogu imati dovoljno znanja o stvarima o kojima pričaju.

Još jednom se dokazuje da nema ništa opasnije od polupismenog insana.
Kako nema. Dr, mr, pr i slicno dosta ih bilo zlotvora, necu reci vecina ali mnogi da. Bilo je dosta i dobrocinitelja istih. Svi obrazovani i visoko obrazovani sa titulama i visim pozicijama nekim od feudalaca do modernih titula dr, mr, pr i slicnih titula, dosta zlotvora bilo.

Sva trenutna vrhuska u Bosni i regionu je dr, mr, pr i slicnih titula i visih pozicija a znamo svi kakvi su svi ti, sva ta vrhuska trenutna. Prosla vrhuska u ratu i koja je rat izazvala i raspad prosle drzave isto sva imala titule i vise pozicije. Mahom bili svi dr, mr, pr i slicno.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#185 Re: STARLINK sateliti

Post by Bobi »

haj više ne offtopičarite :mrgreen:
Sanjarko

#186 Re: STARLINK sateliti

Post by Sanjarko »

*Norm* hoce covo da uvede besplatan internet i brzi internet. Gdje bi medzu ovim civilnim satelitima postavili i poneki vojni. Druga stvar kao i o 5G niko negovori da se radi o autonomnim vozilima itd., koji ce uzrokovati da milioni ljudi ostanu bez posla. 5G i ovi sateliti da bi ljudi imali besplatan internet i brzi internet, jasta.
Chmoljo

#187 Re: STARLINK sateliti

Post by Chmoljo »

Kad su izmislili šalter, hiljade ljudi koji su palili uličnu rasvjetu su ostali bez posla.

Šalter, zlo i naopako.
Norm

#188 Re: STARLINK sateliti

Post by Norm »

...
Over and out!
Last edited by Norm on 22/04/2020 21:06, edited 1 time in total.
Sanjarko

#189 Re: STARLINK sateliti

Post by Sanjarko »

Chmoljo wrote: 22/04/2020 19:26 Kad su izmislili šalter, hiljade ljudi koji su palili uličnu rasvjetu su ostali bez posla.

Šalter, zlo i naopako.
Nidze veze poredzenje. Pisao sam na temi o 5G mrezi. Milioni ljudi ce bez posla da ostanu. Bruka vozaca itd. A hoce li se stvoriti novi neki poslovi kao sto su se prije stvarali, ostaje da vidimo, nesto sumnjam ja u to. A tad je koliko toliko dolazilo do nekih promjena na bolje od ukidanja rada djece, uvodzenja 8 satnog ranog vremena pa nadalje.

Kako sam rekao na toj temi o 5G mrezi treba da dodze do promjene sistema ovakvog kakav je i preraspodjele dobara. Odmah doskocica kumunizam, 100 miliona pobio i slicno.

Ali niko nespominje koliko je kapitalizam recimo pobio i slicno. Planeta nikad nije sjbnija itd. Da nam je Soko [Hawking] dao milenijum maksimalno da pobjegnemo sa ove planete na neku drugu.
Chmoljo

#190 Re: STARLINK sateliti

Post by Chmoljo »

Stani ba, postaviš link gdje ljudi kažu da je malo vjerovatno da je 5G kriv za ove pčele, i to je kao dokaz da si u pravu?

https://www.bug.hr/telekomunikacije/5g- ... gnal-14824

Ovo su realni problemi izazvani političkim uticajem i realna opasnost od neke katastrofe (avionske nesreće npr), a ne poluistine koje se plasiraju i nalaze tlo kod neukih. Ali shvatam da nije dovoljno interesantno govoriti o konkretnim opasnostima i problemima, već je potrebno na sve dodati neku mistiku da bi polusvijet mogao izmaštavati bajkice koje im pašu.
allem_77

#191 Re: STARLINK sateliti

Post by allem_77 »

Bobi wrote: 22/04/2020 19:13

haj više ne offtopičarite :mrgreen:
Kada bi se trebali vidjeti iz BiH?
Bobi
Forum administrator

#192 Re: STARLINK sateliti

Post by Bobi »

New T-0 of 3:30 p.m. EDT, 19:30 UTC, for today’s launch of Starlink

poet vi offtopičarite :lol:
Bobi
Forum administrator

#193 Re: STARLINK sateliti

Post by Bobi »

allem_77 wrote: 22/04/2020 19:54 Kada bi se trebali vidjeti iz BiH?
A ne znam, uprAI NA ONOM SAJTU, DOK SU JOSH SKUPLJENI BOLJE SE VIDE...BAŠ KAO VOZ :d.
neki

#194 Re: STARLINK sateliti

Post by neki »

Norm wrote: 22/04/2020 19:30
A sto se tice Musk-a vec sam napisao...ne trpim da mi se siluje razum i 'prodaje muda pod bubrege'...i smeta mi da mi se lansiranje tolikog broja satelita pravda dobrocinstvom davanja brzog interneta cijeloj planeti...vama ako ne smeta gledajte u nebo i divite se...
Hajde napokon prestani supljirati i napokon daj konkretno svoje mišljenje sta smatraš da Musk i njegovi “finansijeri” misle postići Starlinkom? Pa da pokušamo argumentovano polemisati o temi..Samo da napomenem da Musk nigdje nije izjavio da ovo čini radi “dobročinstva i davanja brzog interneta planeti” nego radi dugoročnog ostvarivanja prihoda kojim bi se finansirale misije na mars.
Za početak prestani petljati (ti i @Sanjarko ) priču o 5G u temu o starlinku jer jedno s drugim nemaju nikakve veze
allem_77

#195 Re: STARLINK sateliti

Post by allem_77 »

Bobi wrote: 22/04/2020 19:58
allem_77 wrote: 22/04/2020 19:54 Kada bi se trebali vidjeti iz BiH?
A ne znam, uprAI NA ONOM SAJTU, DOK SU JOSH SKUPLJENI BOLJE SE VIDE...BAŠ KAO VOZ :d.
Samo jedna zvijezda. Sada gledao.

Image
Chmoljo

#196 Re: STARLINK sateliti

Post by Chmoljo »

Sanjarko wrote: 22/04/2020 19:39
Chmoljo wrote: 22/04/2020 19:26 Kad su izmislili šalter, hiljade ljudi koji su palili uličnu rasvjetu su ostali bez posla.

Šalter, zlo i naopako.
Nidze veze poredzenje. Pisao sam na temi o 5G mrezi. Milioni ljudi ce bez posla da ostanu. Bruka vozaca itd. A hoce li se stvoriti novi neki poslovi kao sto su se prije stvarali, ostaje da vidimo, nesto sumnjam ja u to. A tad je koliko toliko dolazilo do nekih promjena na bolje od ukidanja rada djece, uvodzenja 8 satnog ranog vremena pa nadalje.

Kako sam rekao na toj temi o 5G mrezi treba da dodze do promjene sistema ovakvog kakav je i preraspodjele dobara. Odmah doskocica kumunizam, 100 miliona pobio i slicno.

Ali niko nespominje koliko je kapitalizam recimo pobio i slicno. Planeta nikad nije sjbnija itd. Da nam je Soko [Hawking] dao milenijum maksimalno da pobjegnemo sa ove planete na neku drugu.
Da bas, nigdje veze poređenje to što su nekad ljudi bez posla ostajali zbog tehnologije jer će sada zbog tehnologije ostati bez posla.

Ispalo ti je đ iz bukvara negdje.
spreca

#197 Re: STARLINK sateliti

Post by spreca »

Rekose da fraer ima u planu da ih instalira oko 1000 komada ako mu dozvole
Sanjarko

#198 Re: STARLINK sateliti

Post by Sanjarko »

neki wrote: 22/04/2020 20:04
A sto se tice Musk-a vec sam napisao...ne trpim da mi se siluje razum i 'prodaje muda pod bubrege'...i smeta mi da mi se lansiranje tolikog broja satelita pravda dobrocinstvom davanja brzog interneta cijeloj planeti...vama ako ne smeta gledajte u nebo i divite se...
Hajde napokon prestani supljirati i napokon daj konkretno svoje mišljenje sta smatraš da Musk i njegovi “finansijeri” misle postići Starlinkom? Pa da pokušamo argumentovano polemisati o temi..Samo da napomenem da Musk nigdje nije izjavio da ovo čini radi “dobročinstva i davanja brzog interneta planeti” nego radi dugoročnog ostvarivanja prihoda kojim bi se finansirale misije na mars.
Za početak prestani petljati (ti i @Sanjarko ) priču o 5G u temu o starlinku jer jedno s drugim nemaju nikakve veze
Pa ovi sateliti i slicni sateliti i 5G i naprednije mreze sam napisao za sta ce se vjerovatno koristiti i oboje je povezano po meni. Koristit ce se po meni za autonomna vozila i slicne autonomne masine. Imam negdje rad star pravo dugo koji je sve ovo predvidio. Milioni vozaca od automobila, kamiona, autobusa, teske mehaninizacije primjerice u rudnicima itd., ce ostati bez posla i biti zamjenjeni sa operaterima koji ce rad toga svega nadgledati uz pomoc kompjutera i na monitorima.

Kao sto psihijatrijske odjele sad tehnicari skoro skroz nadgledaju sa kamerama.

PS. Upotreba i jednoga i drugoga ce biti i vojna i ostala naravno. Ali suplja prica vjerovatno da ce bit Hava Net za siromasne. Mozda i bude nesto Hava Neta za skole i slicne obrazovne ustanove da se prikrije za sve sta ce tacno biti ovi sateliti upotrebljavani, pa i 5G mreza.

Tako ide tehnoloski napredak. Jedno ide, s drugim. Uvijek kako sam upratio historiju. Jedan napredak ili otkrice za sobom vuce upotrebu drugog napretka ili otkrica.
Sanjarko

#199 Re: STARLINK sateliti

Post by Sanjarko »

Chmoljo wrote: 22/04/2020 20:23
Sanjarko wrote: 22/04/2020 19:39

Šalter, zlo i naopako.

Da bas, nigdje veze poređenje to što su nekad ljudi bez posla ostajali zbog tehnologije jer će sada zbog tehnologije ostati bez posla.

Ispalo ti je đ iz bukvara negdje.
Pa nemoze to tako nedogled bez promjene sistema i preraspodjele dobara. Mislim moze, ali bit ce dosta sirotinje, mozda jos vise nego sad. Sistem je se prije prilagodzavao tehnoloskim promjenama i stvarala su se nova radna mjesta, hoce li i dalje neznam. A sad je sve neizvjesno hoce li, po meni.

DW emisija bila davno i dao sam komentar u vezi nje gdje ce imucni zivjeti 100tinama godina, napredovati tehnoloski, genetski mozda cak ako budu radili i na unapredzenju genetskom, transhumanizam itd., dok ce sirotinja i siromasni da njbu ako ih uopste i bude.

I dj i dz mi nije ispalo iz bukvara. Nemam ga na Americkoj tastaturi i zalazem se za napredak naseg jezika i reformu istoga da bude Slovenskoj abecedi sto slicniji. Da se ukinu neka slova odredzena, C i CH, i Dj i DZ, da imaju samo u jednoj varijanti kao sto to Slovenci imaju. Cak i digrafi da se ukinu mozda i da se uvede pravilo pisanja negacija zajedno ili odvojeno kako odluci ko kako ce da pise.

Ali sta ja znam i sta jos ljudi zna koji pisu o ovome svemu.
Norm

#200 Re: STARLINK sateliti

Post by Norm »

Chmoljo wrote: 22/04/2020 19:45 Stani ba, postaviš link gdje ljudi kažu da je malo vjerovatno da je 5G kriv za ove pčele, i to je kao dokaz da si u pravu?

https://www.bug.hr/telekomunikacije/5g- ... gnal-14824

Ovo su realni problemi izazvani političkim uticajem i realna opasnost od neke katastrofe (avionske nesreće npr), a ne poluistine koje se plasiraju i nalaze tlo kod neukih. Ali shvatam da nije dovoljno interesantno govoriti o konkretnim opasnostima i problemima, već je potrebno na sve dodati neku mistiku da bi polusvijet mogao izmaštavati bajkice koje im pašu.
Da ne bude da samo dajem izvore teoreticara zavjere imate i komentare na dnu...sve procitajte...
Ima toga jos, treba malo pretraziti, dosta je i obrisano...ne znam zasto kad je sve cisto i transparetno :?
Sta je nejasno O administratore ?!?
Post Reply