Od utorka (jučer) nema zabrane iz općine u općinu već je samo samo iz županije u županiju.
Ne može se na neke otoke bez propusnice, to odlučuju unutar županije (stožer).
Moderator: O'zone
Ponovo osuda i predrasuda bez pokrića, svi se okupljaju na nargilama po stanovima?Yenna wrote: ↑22/04/2020 18:48 Moze li samo neko da mi objasni...al bez belaja i mahanja rukamakoja je onda svrha npr.online nastave, ako bude ukinuta zabrana za djecu?
Srednjoškolci ce ici na online nastavu al ce se nakon toga okupljati u stanovima na nargila derneku?
Ili o tome ove mame sto su se borile za prava djece, jer su svisnule u kući s djecom koju su odgojile (?!) pa pisale peticije da im ne "atrofiraju mišići " nisu misile?
Hvala.![]()
Nije li i to krsenje prava na slobodu kretanja po ovim nasim forumskim demokratama koji bi se ugledali na Hr? Ne cujem da u Hr prijete tuzbama i Ustavnim sudom.Lincoln-Burrows wrote: ↑22/04/2020 18:56
Od utorka (jučer) nema zabrane iz općine u općinu već je samo samo iz županije u županiju.
Ne može se na neke otoke bez propusnice, to odlučuju unutar županije (stožer).
Ci-Nick wrote: ↑22/04/2020 19:00Ponovo osuda i predrasuda bez pokrića, svi se okupljaju na nargilama po stanovima?Yenna wrote: ↑22/04/2020 18:48 Moze li samo neko da mi objasni...al bez belaja i mahanja rukamakoja je onda svrha npr.online nastave, ako bude ukinuta zabrana za djecu?
Srednjoškolci ce ici na online nastavu al ce se nakon toga okupljati u stanovima na nargila derneku?
Ili o tome ove mame sto su se borile za prava djece, jer su svisnule u kući s djecom koju su odgojile (?!) pa pisale peticije da im ne "atrofiraju mišići " nisu misile?
Hvala.![]()
Pa nije isto da li će se okupiti troje djece u parku ili tridesetoro djece u zatvorenoj učionici.Yenna wrote: ↑22/04/2020 19:03Ci-Nick wrote: ↑22/04/2020 19:00Ponovo osuda i predrasuda bez pokrića, svi se okupljaju na nargilama po stanovima?Yenna wrote: ↑22/04/2020 18:48 Moze li samo neko da mi objasni...al bez belaja i mahanja rukamakoja je onda svrha npr.online nastave, ako bude ukinuta zabrana za djecu?
Hvala.![]()
Dobro neće po stavovima, hoće po parkovima...
To nije odgovor na moje pitanje.
Pitam za svrhu online nastave?
Maske su u RH poželjne ali nisu obavezne pa nema tu pritužbi,
Sjecas li se kako izgleda hodnik u skoli na malom odmoru u nekoj vecoj skoli?Yenna wrote: ↑22/04/2020 19:03Ci-Nick wrote: ↑22/04/2020 19:00Ponovo osuda i predrasuda bez pokrića, svi se okupljaju na nargilama po stanovima?Yenna wrote: ↑22/04/2020 18:48 Moze li samo neko da mi objasni...al bez belaja i mahanja rukamakoja je onda svrha npr.online nastave, ako bude ukinuta zabrana za djecu?
Hvala.![]()
Dobro neće po stavovima, hoće po parkovima...
To nije odgovor na moje pitanje.
Pitam za svrhu online nastave?
Slave ga Sejdicevi.Nivelacija wrote: ↑22/04/2020 16:52 Treba reci Solaku da se Djurdjevdan ne slavi medju bosnjacima moze i tu neke mjere prepisati od Srba.
Aljosa Čampara je kriv za policijski sat jer se izborio da policija uziva smjenu i po. To je njegov prijedlog koji je usvojen kako bi se hvalio da je uspješan i kako je smanjio kriminal..Veze sa virusom nema.
Maloljetnici su samo u FBIH u 24satnoj karanteni, jesu to oni najdivljiji, najnedokazniji, najneodgojeniji jedini koji idu po parkovima i traže nargile po stanovima, eto u cijelom svijetu? Ako jesu ok, neka imYenna wrote: ↑22/04/2020 19:15 A neko će obilaziti parkove i stanove i brojat tinejdzereo da, kako ne...
Ok, eto moja logika je samo bila da onda ni online nastava nema svrhe i da se sve treba vratiti na staro...i ispiti, rokovi, nastava i vrtići jer ni tamo nema puno djece u grupi...
To je moja poenta.
Ovako si mogao tinejdžera drzati u kuci jer niko ne smije vani, ali kad vidi drugove s prozora na igralištu naravno da i on želi vani...a u medjuvremenu totalno gubi znanje i gradivo online nastavom.
Onda barem vratimo se na pravi život prije corone, pa sta bude bude...
Ja kažem da se praviš glup jer banaliziraš jesnu stvar...bunk wrote: ↑22/04/2020 18:06Ja ti kazem ,meni licno nije problem policijski sat,nimalo.ako tebi ili nekome jeste razumijem vas ne smatram da se zato pravite glupi.MUNAFIK wrote: ↑22/04/2020 18:02Sad se pravis glup...
Naravno da smo zatvoreni svi od 20:00 do 05:00 sati, a stariji i djeca do 18 godina CIJELI DAN!!!
Objasnjenje KRIMINAL je tako glupo da fakat ne mogu da vjerujem da to možeš ikako podržavati. Dakle radi šake lopova daj zatvori SVE!!! To jednostavno nije normalno...
Nismo mi imali nekakvu eskalaciju kriminala ko u BATMAN filmovima pa da su radi KRIMINALA morali uvest policijski sat, ovo je fakat i smijesno i zalosno...
Ti si pristao na ovu logiku rjesavanja kriminala zasto onda ne bi ostala i nakon corone???
Ponavljam ja cu ove mjere izdrzati bez problema...
I da i ja sam za ukidanje zabrane djeci i starijima.
Slazem se da neke skolske aktivnosti treba vratiti online, ispit na fakultetu i skolski dan u sestom razredu su nebo i zemlja u kontekstu sirenja virusa. Medjutim, kod nas se odluke donose generalno i u jednoj recenici se obuhvati sve, od vrtica do fakulteta. Iako, je sve vise potvrda da djeca jako tesko prenose virus starijima.Yenna wrote: ↑22/04/2020 19:15 A neko će obilaziti parkove i stanove i brojat tinejdzereo da, kako ne...
Ok, eto moja logika je samo bila da onda ni online nastava nema svrhe i da se sve treba vratiti na staro...i ispiti, rokovi, nastava i vrtići jer ni tamo nema puno djece u grupi...
To je moja poenta.
Ovako si mogao tinejdžera drzati u kuci jer niko ne smije vani, ali kad vidi drugove s prozora na igralištu naravno da i on želi vani...a u medjuvremenu totalno gubi znanje i gradivo online nastavom.
Onda barem vratimo se na pravi život prije corone, pa sta bude bude...
I ti sda botu naso nests crtat i objasnjavat, svaka ti cast na zivcimaMUNAFIK wrote: ↑22/04/2020 19:23Ja kažem da se praviš glup jer banaliziraš jesnu stvar...bunk wrote: ↑22/04/2020 18:06Ja ti kazem ,meni licno nije problem policijski sat,nimalo.ako tebi ili nekome jeste razumijem vas ne smatram da se zato pravite glupi.MUNAFIK wrote: ↑22/04/2020 18:02
Sad se pravis glup...
Naravno da smo zatvoreni svi od 20:00 do 05:00 sati, a stariji i djeca do 18 godina CIJELI DAN!!!
Objasnjenje KRIMINAL je tako glupo da fakat ne mogu da vjerujem da to možeš ikako podržavati. Dakle radi šake lopova daj zatvori SVE!!! To jednostavno nije normalno...
Nismo mi imali nekakvu eskalaciju kriminala ko u BATMAN filmovima pa da su radi KRIMINALA morali uvest policijski sat, ovo je fakat i smijesno i zalosno...
Ti si pristao na ovu logiku rjesavanja kriminala zasto onda ne bi ostala i nakon corone???
Postoje LJUDSKA PRAVA i vidi ako neko krši neko PRAVO LJUDIMA SA SELA ja necu sad reci NEK RADE TO meni je dobro... Mislim mogu ja to reci ali su biti jedan egocentricni debil...
Ljudska prava su CIVILIZACIJSKO DOSTIGNUCE ne možemo pustiti da nam ih oduzimaju slobodu kretanja tako glupim objasnjenjima kao eto borba protiv kriminala...
Možemo mi sve IZDRŽAT ali ne znaci da MORAMO i ne radi se tome jel nama lično problem ma možemo mi svi izdržat, nego što ništa od toga nema nikakvog smisla... Jednostavno vrijedja inteligenciju...
Ti ako prihvatiš da je to borba protiv kriminala, onda prihvataš da ovo uvijek bude bobma protiv kriminala, znaci zatvori sve poštene radi šake jada od lopova.
Pa ne znam ja jel neko SDA bot... Imam ja raje koji su SDA i to aktivni clanovi stranke pa ljudi u šoku... Psuju i Solaka i Fadila...mali_balon wrote: ↑22/04/2020 19:28I ti sda botu naso nests crtat i objasnjavat, svaka ti cast na zivcimaMUNAFIK wrote: ↑22/04/2020 19:23Ja kažem da se praviš glup jer banaliziraš jesnu stvar...
Postoje LJUDSKA PRAVA i vidi ako neko krši neko PRAVO LJUDIMA SA SELA ja necu sad reci NEK RADE TO meni je dobro... Mislim mogu ja to reci ali su biti jedan egocentricni debil...
Ljudska prava su CIVILIZACIJSKO DOSTIGNUCE ne možemo pustiti da nam ih oduzimaju slobodu kretanja tako glupim objasnjenjima kao eto borba protiv kriminala...
Možemo mi sve IZDRŽAT ali ne znaci da MORAMO i ne radi se tome jel nama lično problem ma možemo mi svi izdržat, nego što ništa od toga nema nikakvog smisla... Jednostavno vrijedja inteligenciju...
Ti ako prihvatiš da je to borba protiv kriminala, onda prihvataš da ovo uvijek bude bobma protiv kriminala, znaci zatvori sve poštene radi šake jada od lopova.
Ti baš imas nesto protiv djece,,... kad je online nastava sjede u kući za stolom, ne mogu u park.
tražit ljudska prava u civilizovanoj Evropi i dviljem Balkanu su nebo i zenljaMUNAFIK wrote: ↑22/04/2020 19:23Ja kažem da se praviš glup jer banaliziraš jesnu stvar...bunk wrote: ↑22/04/2020 18:06Ja ti kazem ,meni licno nije problem policijski sat,nimalo.ako tebi ili nekome jeste razumijem vas ne smatram da se zato pravite glupi.MUNAFIK wrote: ↑22/04/2020 18:02
Sad se pravis glup...
samo može bit obrnuto
tako je!!!Zagor Te Nej wrote: ↑22/04/2020 19:50tražit ljudska prava u civilizovanoj Evropi i dviljem Balkanu su nebo i zenljaMUNAFIK wrote: ↑22/04/2020 19:23Ja kažem da se praviš glup jer banaliziraš jesnu stvar...
u civilizovanoj Evropi ljudi su civilizovani i poštovat će blaže mjere tipa držanja distance i neokuoljanja više od dvoje na javnim površinama kao što je to slucaj u Njemačkoj
ali među balvanima na Balkanu to je prosto nemoguće, što se najbolje vidjelo i u slučaju dijasporaša i propisivanja odredbe o samoizolaciji sto je bilo poštovanje civikizacijskih dostignuća, ali jednostavno nije palilo, jer veliki dio balvana to nije poštovao več šetkao unaokolo, a kod Švabe tamo mu ne bi palo napamet jer ih Švabo rebno i on to dobro zna, ali smatra da ovde može bit divljak... što je na kraju dovelo do uvođenja o strožijih mjera koje balvan divljak jedino poznaje, držanje u šatoru i karantinu
i na tom primjeru je sve jasno
tačno zbog ovih debilčina apelanata koji su knecali ustavnom sudu, a kojima od sveg srca, želim da zbig popuštanja mjera, što prije pokupe vitus i završe na intenzivnoj, mi nekad bude žao što smo "dobro prošli" što uz sreću, što uz upravo takve preduzete stroge mjere
tačno je trebalo protutnjat kao kroz Itakiju, Španiju, UK ili Francusku
wow, svega u božjoj baščiZagor Te Nej wrote: ↑22/04/2020 19:50tražit ljudska prava u civilizovanoj Evropi i dviljem Balkanu su nebo i zenljaMUNAFIK wrote: ↑22/04/2020 19:23Ja kažem da se praviš glup jer banaliziraš jesnu stvar...
u civilizovanoj Evropi ljudi su civilizovani i poštovat će blaže mjere tipa držanja distance i neokuoljanja više od dvoje na javnim površinama kao što je to slucaj u Njemačkoj
ali među balvanima na Balkanu to je prosto nemoguće, što se najbolje vidjelo i u slučaju dijasporaša i propisivanja odredbe o samoizolaciji sto je bilo poštovanje civikizacijskih dostignuća, ali jednostavno nije palilo, jer veliki dio balvana to nije poštovao več šetkao unaokolo, a kod Švabe tamo mu ne bi palo napamet jer ih Švabo rebno i on to dobro zna, ali smatra da ovde može bit divljak... što je na kraju dovelo do uvođenja o strožijih mjera koje balvan divljak jedino poznaje, držanje u šatoru i karantinu
tačno zbog ovih debilčina apelanata koji su knecali ustavnom sudu, a kojima od sveg srca, želim da zbig popuštanja mjera, što prije pokupe vitus i završe na intenzivnoj, mi nekad bude žao što smo "dobro prošli" što uz sreću, što uz upravo takve preduzete stroge mjere
tačno je trebalo protutnjat kao kroz Itakiju, Španiju, UK ili Francusku
ufatio si se policijskog od svih mjera koji jeste najveća glupost i njega treba ukinuti, ostalo ostavit na snaziVela666 wrote: ↑22/04/2020 20:02wow, svega u božjoj baščiZagor Te Nej wrote: ↑22/04/2020 19:50tražit ljudska prava u civilizovanoj Evropi i dviljem Balkanu su nebo i zenljaMUNAFIK wrote: ↑22/04/2020 19:23
Ja kažem da se praviš glup jer banaliziraš jesnu stvar...
tačno je trebalo protutnjat kao kroz Itakiju, Španiju, UK ili Francusku![]()
a da vlast valja i da zna šta radi, osim da se uhljebi i pljačka, ne bi bilo apelanata i ovi kako ih ti nazva divljaci i ostali bi bili sretni da se pridržavaju mjera bez da ih se prisiljava.
Uostalom, svrha policijskog nije zaštita građana od virusa, nego od kriminalnih radnji u gluho doba noć, kako li su te radnje bile zaštićene prije korone, ko zna.
Valjda narod samo prati ponašanje vlasti, i u skladu s tim se i on ponaša. Još je i dobar, ne pljačka ko ovi