Koliko mjere mogu trajati?

Moderator: O'zone

Locked
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#1451 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Domaci izdajnik »

Znači ovi naši baš vole da glume diktatore, mada ja za ovaj glupi narod ne bi kurcem mrdnuo kad se proda za vreću brašna i 50 KM pred izbore :oops:

Dobro nisu uveli policiji ovlaštenja ala Judge Dredd, odmah hapsiš, privodiš i odrežeš kaznu...ili prvo pucaš pa pitaš :evil:
Domaci izdajnik

#1452 Re: Koliko mjere mogu trajati?

last mohicans wrote: 22/04/2020 16:41
Na primjedbe građana da su im potrebne nove cipele, garderoba, pa i, između ostalog, frizeri, pri tome navodeći da su političari uredno ošišani, Solak kaže:

- Za sada ima online prodaja, dok ne prorade prodavnice odjeće i obuće. A i mene šiša brat koji nije frizer i svako nekog ošiša, pa kako god.
Lik je>e i ne vadi. Koja arogancija, drskost, ubjeđenost u ispravnost odluka, samozaljubljenost i narcisoidnost. Ovo je direktni izbor sefice, ista mantra, isto rastojanje. Eto, svi zarasli kod Solakovog burazera na šišanje. Dobro čojek šiša.
Meni nije jasno kako niko ovakvim majmunima ne odvali bubrege negdje u mraku :twisted: mislim stvarno koje pišanje po narodu....tačno je indijanski naziv za nas Ex-Yu plemena Pičke Koje Šute :|
Lincoln-Burrows

#1453 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Lincoln-Burrows »

studiorum_tuzlaensis wrote: 22/04/2020 16:41 Odluka Ustavnog suda je upravo poništila sve izdate kazne vezane za kretanja mlađih od 18 i starijih od 65.

Sad možemo izvesti djecu vani konačno.
Od kada se to u ovoj državi provode odluke ustavnog suda?
last mohicans

#1454 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by last mohicans »

Vela666 wrote: 22/04/2020 16:28 Onda de ba raspusti policiju, što će nam, da kažnjava ove nemaskirane
Vozaju se, to si zaboravio, nemoj tako. Dvojicu sam vidio kao pjesake tokom svog sranja. Svaki je utovljen, ne pada im na pamet da nekad prosetaju, oslušnu mahalu,kvart. Da kao sto u evropskim zemljama budu na usluzi građanima. Jbt, u UK policajac pazi kako ces preci ulicu i upozori te, ako treba, ljubazno ce ti odgovoriti na bilo koje pitanje. Ovi nasi kad ih zaustavis, kazu zovite centralu. Iako je komunistička policija bila represivna, puno je bila učinkovitija, znala svaki kvart i mahalu u dusu. Svaki klosar, sitni kriminalac, pa i veci se znao, prvo su se oni obilazili, a često dobivali vaspitne tek onako.
cvrčak_na_hedonizmu

#1455 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

bunk wrote: 22/04/2020 16:39
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 22/04/2020 16:34
bunk wrote: 22/04/2020 16:16

Ma militantni liberali su yebali znanje i sda i svim ostalima..
Bolnice su prazne i u Njemackoj ..a policijski sat je apsolutno opravdan ..ove koordinate razumiju samo to ..da smo Skandinavija pa da pizdis zbog policijskog sata ali cuditi se tome a zivjeti ovdje je ..
Solak, Novalic, Bake i Elena nisu militantni liberali :stidljiv:

Policijski sat je opravdan, jer sprjecava kriminal :hmpf: pa najbolje da ga produzimo u narednih stotinjak godina, jos samo da zabranimo kretanje bez dozvole nebil' sacuvali sistem i da radna mjesta u sistemu budu nasljedna, da ukinemo izbore i da napokon zvanicno postanemo begovat #Pajel
Znas ti dobro na koga mislim pod "militantni liberali".
Zabranu za do 18 i preko 65 bih i ja ukino a policijski sat ne ,sve do zavrsetka ove katastrofe i jos mjesec iza nje.
Iskreno, ja samo vidim feudalce i rikverc u kojem vozimo zadnjih mjesec i kusur. Podsjeca me Mariju Antoanetu kad joj rekose da je narod gladan, a ona odgovori neka jedu kolace :ljulja:

Valjda i nastavak price bude isti, samo mirnim putem :navijacica: ako ne bude, treba stoku jebat do iznemoglosti :izet:
hurmasica

#1456 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by hurmasica »

Sas cete me.linocavat...ali zar nije.pozitivna primjena da imamo nekog ko drzi do svoje rijeci? Za razliku od svih prelivoda koje smo do.sada.imali priliku gledati i.sluisati?
Nivelacija

#1457 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Nivelacija »

Treba reci Solaku da se Djurdjevdan ne slavi medju bosnjacima moze i tu neke mjere prepisati od Srba.

Aljosa Čampara je kriv za policijski sat jer se izborio da policija uziva smjenu i po. To je njegov prijedlog koji je usvojen kako bi se hvalio da je uspješan i kako je smanjio kriminal..Veze sa virusom nema.
aldinjo

#1458 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by aldinjo »

last mohicans wrote: 22/04/2020 16:41
Na primjedbe građana da su im potrebne nove cipele, garderoba, pa i, između ostalog, frizeri, pri tome navodeći da su političari uredno ošišani, Solak kaže:

- Za sada ima online prodaja, dok ne prorade prodavnice odjeće i obuće. A i mene šiša brat koji nije frizer i svako nekog ošiša, pa kako god.
Lik je>e i ne vadi. Koja arogancija, drskost, ubjeđenost u ispravnost odluka, samozaljubljenost i narcisoidnost. Ovo je direktni izbor sefice, ista mantra, isto rastojanje. Eto, svi zarasli kod Solakovog burazera na šišanje. Dobro čojek šiša.
Idiot rogatičko-sdaovski!
bunk

#1459 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by bunk »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 22/04/2020 16:49
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 22/04/2020 16:34

Solak, Novalic, Bake i Elena nisu militantni liberali :stidljiv:

Policijski sat je opravdan, jer sprjecava kriminal :hmpf: pa najbolje da ga produzimo u narednih stotinjak godina, jos samo da zabranimo kretanje bez dozvole nebil' sacuvali sistem i da radna mjesta u sistemu budu nasljedna, da ukinemo izbore i da napokon zvanicno postanemo begovat #Pajel
Zabranu za do 18 i preko 65 bih i ja ukino a policijski sat ne ,sve do zavrsetka ove katastrofe i jos mjesec iza nje.
Iskreno, ja samo vidim feudalce i rikverc u kojem vozimo zadnjih mjesec i kusur. Podsjeca me Mariju Antoanetu kad joj rekose da je narod gladan, a ona odgovori neka jedu kolace :ljulja:

Valjda i nastavak price bude isti, samo mirnim putem :navijacica: ako ne bude, treba stoku jebat do iznemoglosti :izet:
Nista te ne kontam al pretpostavljam da se nadas instalaciji kifle,trenerke i kojovica na vlast :mrgreen:
Casual's

#1460 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Casual's »

Solačeee, daj nam broj brata da nas ošiša, i broj druga da se idemo razvalit u njegovoj kafani. Kakav debil.
last mohicans

#1461 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by last mohicans »

Johnny_x wrote: 22/04/2020 16:41
last mohicans wrote: 22/04/2020 16:04
Alles-Tamam wrote: 22/04/2020 15:52

Nisam nikakav pravnik ili slično, ali ako se proglasi vanredno stanje ili kako se već zove u federaciji to, zar to ne poništava automatski zakone koji vaze u normalnim uslovima?
U FBiH je nije vanredno stanje, nego stanje nesrece, nesto slično kao kad su elementarne nepogode. Zato su suspendovali parlament da Fatke i ovaj papak, zajedno sa vjesticom na metli, mogu kolo voditi. Oni su znali kako ce sud reagirati, zato su i najavili ublazavanje mjera. Lopine su to. Zalim roditelje koji su bukvalno postovali ovu mjeru sve vrijeme, koja je nepravda djeci nanesena, tako i starijim, pa i psihofizičke posljedice za njihovo zdravlje.
Je li može malo pojašnjenje ovoga, da li u federaciji postoje ova 2 termina, stanje nesrece i vandredno stanje? Ko ima pravo proglasiti ijedno i drugo(ako postoji) i šta u to u praksi znaći, da li je federalni parlament suspendovan. Ako postoji neki pravnik da malo obrazloži.
Nisam ni ja pravnik, ovo znam iz medija. Ustav FBiH to definise. Sigurno se moze pronaci. Evo kazu drugi da i na nivou BiH se ne moze proglasiti vanredno stanje, pa tako ni nivou entiteta. Oni su proglasili stanje nesrece da se mogu trositi akumulirana sredstva CZ koja se svima nama odbijaju od bubrega i da bi se ovaj Rogatičanin šepurio kao paun.
cvrčak_na_hedonizmu

#1462 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

bunk wrote: 22/04/2020 16:55

Nista te ne kontam al pretpostavljam da se nadas instalaciji kifle,trenerke i kojovica na vlast :mrgreen:
Znam da me ne kontas, ne cudi me :trep:
last mohicans

#1463 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by last mohicans »

:lol: :lol: :izet:
Casual's wrote: 22/04/2020 16:56 Solačeee, daj nam broj brata da nas ošiša, i broj druga da se idemo razvalit u njegovoj kafani. Kakav debil.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1464 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Tomahawk11 »

Ne znam šta se bunite, je li kriminal isčezo u Sa, jeste, štae problem :mrgreen:
bunk

#1465 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by bunk »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 22/04/2020 16:59
bunk wrote: 22/04/2020 16:55

Znam da me ne kontas, ne cudi me :trep:
:kiss:
sadie_forever

#1466 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by sadie_forever »

Malo prije Svedski premijerministar izasao s tuznim vijestima...i dalje ista situacija,ne opustajte se i ovo ce trajat mjesecima a ne par sedmica

Kad svedjani ovako kazu sta ocekivat :(

I da,rekao je ovo ljeto nece bit kao inace :(
Enticer

#1467 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Enticer »

sadie_forever wrote: 22/04/2020 17:27 Malo prije Svedski premijerministar izasao s tuznim vijestima...i dalje ista situacija,ne opustajte se i ovo ce trajat mjesecima a ne par sedmica

Rece premijer zemlje u kojoj je 90% stanja u drzavi kao i prije korone...
sadie_forever

#1468 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by sadie_forever »

Enticer wrote: 22/04/2020 17:29
sadie_forever wrote: 22/04/2020 17:27 Malo prije Svedski premijerministar izasao s tuznim vijestima...i dalje ista situacija,ne opustajte se i ovo ce trajat mjesecima a ne par sedmica

Zqtvorene granice ,ne preporucuje napustanje drzave,razmisljaju o jacim mjerama
Domaci izdajnik

#1469 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Ta zatvaranja će do jula biti ukinuta uveliko. Austrijanci hoće da otvaraju granice sa HR zbog turizma i već su pregovori u toku. Te priče o zabrani putovanja mačku o rep, to je kršenje ljudskih prava i sloboda, a sada je svima jasno da je ova pandemija i virus goli qratz...
kakavdanakneiskustvu

#1470 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by kakavdanakneiskustvu »

zar austrija graniči sa hrvatskom?
Domaci izdajnik

#1471 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Ma ne graniči, ali zabranjeno je kretanje izvan šengenske zone...Slovenci samo mogu da se klepe ušima zna se ko je gazda u EU :evil:
sadie_forever

#1472 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by sadie_forever »

Lajavikrelac wrote: 22/04/2020 17:38 Ta zatvaranja će do jula biti ukinuta uveliko. Austrijanci hoće da otvaraju granice sa HR zbog turizma i već su pregovori u toku. Te priče o zabrani putovanja mačku o rep, to je kršenje ljudskih prava i sloboda, a sada je svima jasno da je ova pandemija i virus goli qratz...
Smije se vec sad putovat unutar EU

Grcka i Hr planiraju da par zemalja dobiju dozvolu tokom ljeta(juli) ali samo par,,,citala na blicu
Lincoln-Burrows

#1473 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Lincoln-Burrows »

Enticer wrote: 22/04/2020 17:29

Nije taj premijer ništa ni lagao, trajat će to kod njih mjesecima nakon što se kod drugih smiri, otvoriti će se granice u EU ali ne i za Šveđane.
MUNAFIK

#1474 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by MUNAFIK »

bunk wrote: 22/04/2020 16:26
MUNAFIK wrote: 22/04/2020 16:25
bunk wrote: 22/04/2020 16:16

Ma militantni liberali su yebali znanje i sda i svim ostalima..
Bolnice su prazne i u Njemackoj ..a policijski sat je apsolutno opravdan ..ove koordinate razumiju samo to ..da smo Skandinavija pa da pizdis zbog policijskog sata ali cuditi se tome a zivjeti ovdje je ..
Ma radi cega je to opravdan???

Pa i sam Solak je na kraju izvlakusu za taj policijski sat pokusao naci u KRIMINALU... Ni on vise ne spominje virus, zašro ti to radis?

Sve što bi ljudili radili IZA 20:00 sati, rade VIŠE i MASOVNIJE cijeli dan... I to je jednostavno tako... Necu bit na sijelu kod jarana, ali cemo cijeli dan sjedit do pola 8 i onda kucama... Koja je razlika???

Po noci VIRUS bolje fata?
Lijepo je objasnio da policijski sat ima veze sa sigurnosti gradjana i imovine.
Toliki objekti maltene napusteni zbog zabrane rada..
Sljam samo ceka prilku da nekome belaj napravi.
Policijski sat bi drzao sve dok se sve ne vrati u normalu.
I tebi je to objasnjenje LIJEPO???

Znaci sve nas ZATVORITI i ograniciti radi ŠAKE JADA od kriminalaca to je LIJEPO objašnjenje...

WTF!!!

A policija? Šta ona radi? Fata raju jel vozi preko ogranicenja 1 km/h jel nosa krpu oko usta (iako nema nikakvog efekta), jel krsi ko od nornalnih ljudi policijski sat... To im je funkcija, a to što u svakoj stanici DROT zna ko je lopov u kojoj mahali i ko može krasti i ko je ukro to nije bitno...

Hajmo zatvorit ljude pa da ih kažnjavamo, a nek policija *rka....

Ja sam fakat šokiran kako ti razmišljaš i na šta si sve spreman...
sadie_forever

#1475 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by sadie_forever »

Lajavikrelac wrote: 22/04/2020 17:41 Ma ne graniči, ali zabranjeno je kretanje izvan šengenske zone...Slovenci samo mogu da se klepe ušima zna se ko je gazda u EU :evil:

To sigurno nije Austrija,prije Njemacka i Francuska...a eno Merkelova pukla kad su pitali o popustanjima mjera,a Macron izjavio "nece se otvorit granice do septembra" ,,pa ti vidi

Ja ne mogu da vjerujem kako se ovdje ljudi vade na ljudska prava(a vole tita jel ,koji paradoks :D) u situaciji kada je u pitanju VANREDNO STANJE
Locked