Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
neko_sa_strane

#21826 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

@invincible1921
Nije baš tako. Svi koji se truju nikotinom u rizičnoj su grupi. Kod njih je samo pitanje vremena a uz zagađen zrak samo im se stanje pogoršava. Pušači su i sada u rizičnoj grupi. Osobe koje se truju tim otrovom par puta godišnje idu na bolovanje. Ja sam viđao zimi ljude koji trče Vilsom po zagađenom zraku i pitao sam se da li su normalni.
stakasa

#21827 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by stakasa »

Imunitet je kljucan. Ovde u Svedskoj gdje ja zivim je nedavno umro jedan poznat voditelj, fin cova bio, niko nema ruznu rijec na njega. I sad analize... Bio debel i smrsao, poceo trenirat ludacki. Sedmicu prije nego sto se je zarazio pet puta sa PT-om, Srbin neki, vojnicke metode, puls non stop na maksu. I dobio i preselio, 51 godina. Smanjiti stres bilo koje vrste. I strah je stres zagore. Iskulirati koliko je moguce
neko_sa_strane

#21828 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

Stres je okidač za dobar broj oboljenja.
Rockefeller

#21829 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Rockefeller »

Bluemore wrote: 22/04/2020 00:03
Rockefeller wrote: 21/04/2020 22:22 Sta se ba bojite virusa, imam na odjeljenju 22 godisnjaka bez ijedne dijagnoze do pojave virusa. Trenutno decko intubiran, sediran, dobra prognoza.

Keep it up :bih:
Pa da kazem ja ljudi padaju po ulicAma
Ginu u saobracajnim udesima isti ti 22 godisnjaci sa losim prognozama
Pa se opet usudite na ulicu Ili u auto
Kako to :?:
Inace :mrgreen:
Usamljeni pustolov

#21830 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Usamljeni pustolov »

invincible1921 wrote: 22/04/2020 14:20
neko_sa_strane wrote: 22/04/2020 14:13
Usamljeni pustolov wrote: 22/04/2020 11:40

Ako si bio u ratu, izložen svakodnevnom riziku od smrti koji je 100x veći od rizika koji nosi ova gripa, kako to da si se uplašio kao tetkica? Čovječe, muško si. Treba da budeš ohrabrujući faktor svojoj djeci i porodici, ti cviliš ovdje i vadiš mi se na priču o ratu.

Ja cijeli život živim zdravo, treniram, radim, zdravo se hranim i vjerujem u svoj organizam i imunitet. A da volontiram mi ne pada na pamet. Za ovu državu volontirat neću nikada. Ja da volontiram a Sebija and Co da uzimaju masne cifre preko moji leđa, to nećeš gledati.
Možeš ti živjeti zdravo, trenirati. To radim i ja ali svako ko živi u Sarajevu duži niz godina nije u potpunosti zdrav jer 5 mjeseci u godini ne udišeš čist zrak. Sada ljudi nose maske zbog korona virusa a velika većina ljudi za vrijeme najviše koncentracije zagađujućih PM 2.5 i PM 10 čestica ne nose nikakvu zaštitu preko lica.
Mozes ti ili bilo kod drugi da ti ne kazem sta...ako ono hoce dzaba ti sve. Jednostavno to sto neko forsira herbalife i trenira mu nije nikakva garancija u odnosu na onog sto pusi recimo.

Sve ti je to "moze bit a i ne mora "
Nije tačno. Pušenje narušava imunitet, dok fizička aktivnost i zdrava ishrana grade isti. Osim toga, najbitniji faktor u zdravlju i životu pojedinca je GENETIKA. Svi moji preci su dočekali duboku starost, dedo živ i pokretan bez većih oboljenja, bogu hvala u 88 godini, šta ja sad treba da kukam i brinem? Radim sve da ne narušim zdravlje, nit pijem nit pušim nit uzimam kakve lijekove. Raznovrsna ishrana, vitaminska suplementacija i fizička aktivnost. Moje je da radim sve što je u mojoj moći da sačuvam zdravlje a sad da li će neka ćelija u mom tijelu da podivlja, na to ne mogu uticati pa me i ne brine.
stakasa

#21831 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by stakasa »

Jes meni neukusno kad se ljudi hvale dobrim zdravljem. Mislim zdrav sam i ja, sve ok, ali to mi je nesto isto kao pokazivat gutu u depu
Usamljeni pustolov

#21832 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Svaki organizam je različit. Evo primjer ti je kamen u bubregu. Ako si genetski sklon stvaranju kamenca u bubregu, vrlo vjerovatno će te to dočekati čak i ako se paziš (a kamoli ako se ne paziš). Isto je i sa srčanim oboljenjima i svim drugim. Imaš ljudi koji puše 60 godina i ne razviju rak pluća a neko drugi ga fasuje zato što je bio autolakirer 10 godina lupam
Usamljeni pustolov

#21833 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

stakasa wrote: 22/04/2020 14:54 Jes meni neukusno kad se ljudi hvale dobrim zdravljem. Mislim zdrav sam i ja, sve ok, ali to mi je nesto isto kao pokazivat gutu u depu
Ne hvali se niko, samo pokušavam da dočaram zašto nema razloga da se brinem pretjerano jer radim sve sto je u mojoj moći, dok neko drugi vidni narušava svoje i onda kad oboli kao zašto ja? Pa licemjerno je drug, sam si doprinio tome
MUNAFIK

#21834 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

"Dvije osobe koje su umrle u Kaliforniji početkom i sredinom februara potvrđene su kao slučajevi koronavirusa, znači sedmicama prije prvog zvanično prijavljenog smrtnog slučaja od posljedica Covida-19 u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Obdukcije osoba koje su umrle u svojim domovima 6. i 17. februara pokazale su da su one podlegle Covidu-19 - rekao je mrtvozornik okruga Santa Klara, nakon što je dobio potvrdu Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC)."

I onda ko fol prate neke KLASTERE... Ovo je prošlo kroz vecinu država već u januaru i februaru... Mi pratimo samo završetak svega...

Eto u NEW YORKU nije bilo zaraženih, a bilo u KONJICU :?
ili u nekim selima sjeverne Italije... Ko u to vjeruje taj fakat nije nešto dobar sa rezonovanjem.
uglavnomja

#21835 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by uglavnomja »

Njemačka započinje testiranje cjepiva na ljudima

Njemačka je dala jasan signal prvom kliničkom ispitivanju u zemlji o mogućem cjepivu protiv koronavirusa.

Cjepivo je četvrto u svijetu odobreno za testiranje na ljudima. Razvili su ga njemački Biontech i američki Pfizer.

U početku je 200 zdravih osoba u dobi od 18 do 55 godina trebalo primiti različite verzije cjepiva. Kasnije će se testirati i na ljudima iz ranjivih skupina. U SAD-u postoje planovi testiranja, ali oni još nisu odobreni, izvještava NTB pozivajući se na AFP i Ritzau.
Usamljeni pustolov

#21836 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

MUNAFIK wrote: 22/04/2020 15:02 "Dvije osobe koje su umrle u Kaliforniji početkom i sredinom februara potvrđene su kao slučajevi koronavirusa, znači sedmicama prije prvog zvanično prijavljenog smrtnog slučaja od posljedica Covida-19 u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Obdukcije osoba koje su umrle u svojim domovima 6. i 17. februara pokazale su da su one podlegle Covidu-19 - rekao je mrtvozornik okruga Santa Klara, nakon što je dobio potvrdu Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC)."

I onda ko fol prate neke KLASTERE... Ovo je prošlo kroz vecinu država već u januaru i februaru... Mi pratimo samo završetak svega...

ili u nekim selima sjeverne Italije... Ko u to vjeruje taj fakat nije nešto dobar sa rezonovanjem.
Slazem se da je ovo epilog. Amerika je imala kao neke slučajeve prije Evrope a onda kao u Evropi buknulo dok je po Americi stagniralo, nema mi smisla iskreno
Usamljeni pustolov

#21837 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

uglavnomja wrote: 22/04/2020 15:08 Njemačka započinje testiranje cjepiva na ljudima

Njemačka je dala jasan signal prvom kliničkom ispitivanju u zemlji o mogućem cjepivu protiv koronavirusa.

Cjepivo je četvrto u svijetu odobreno za testiranje na ljudima. Razvili su ga njemački Biontech i američki Pfizer.

U početku je 200 zdravih osoba u dobi od 18 do 55 godina trebalo primiti različite verzije cjepiva. Kasnije će se testirati i na ljudima iz ranjivih skupina. U SAD-u postoje planovi testiranja, ali oni još nisu odobreni, izvještava NTB pozivajući se na AFP i Ritzau.
I Britanci baš danas. Kroz par mjeseci otimačina na tržištu ako se ne iskontroliše biće vakcina ko analgetika
armin071

#21838 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ustavni ... /200422025

Čak i u BiH počinju da se brane osnovna ljudska prava, a ovdje mene kao pojedinci ubjeđuju koga će švabe da tuže... Samo polahko dok ovo stane biće svega i svačega..
golman

#21840 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by golman »

Imam pitanje..ako je neko imao slicna iskustva.

Da li se moze na osnovu snimka imati upala pluca,a da ti je krvna slika ok?
CRP sedmentacija,sve u normali,a na snimku upala pluca.
I ako ti je krvna slika potpuno dobra,da li je moguce imati covid -19?
Lalena

#21841 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Lalena »

Prošlo je poprilično vremena od otvaranja teme, ali ja još uvijek nisam sigurna koji je tačan odgovor na pitanje u naslovu...
Oprečna mišljenja, čak i stručnjaka, suprotne strategije koje variraju od zemlje do zemlje... Različita ponašanja pojedinaca, od jedne do druge krajnosti...
Previše sam odgovorna da se ne bih pridržavala mjera, a ponekad se osjećam glupo kada vidim pojedince koji žive i ponašaju se kao da ništa se nije promijenilo...
Nadam se da će "ključne naredne dvije sedmice" razjasniti pravo stanje :mrgreen:
zigzag

#21842 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zigzag »

E nek smo vala slovence prestigli...

Ne moramo uvijek zadnji ...
MUNAFIK

#21843 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Usamljeni pustolov wrote: 22/04/2020 15:08
MUNAFIK wrote: 22/04/2020 15:02 "Dvije osobe koje su umrle u Kaliforniji početkom i sredinom februara potvrđene su kao slučajevi koronavirusa, znači sedmicama prije prvog zvanično prijavljenog smrtnog slučaja od posljedica Covida-19 u Sjedinjenim Američkim Državama.

Slazem se da je ovo epilog. Amerika je imala kao neke slučajeve prije Evrope a onda kao u Evropi buknulo dok je po Americi stagniralo, nema mi smisla iskreno
Pa naravno da nema SMISLA...

Pa ima logike kad shvatiš da je u novembru krenulo u KINI... slobodno se širilo minimalno 2 mjeseca i tek su krajem januara stavili karantin u Wuhanu...

Za ta 2 mjeseca slobodnog širenja (kako kazu JAKO ZARAZNOG virusa koji semlahko širi) naravno da je došao i u aameriku i u evropu... To je sasvim logicno... Karantin u Wuhanu je krenuo tek krajem januara... Dakle sasvim dovoljno vremena da se virus proširi svuda JOŠ DODAJ PRAZNIKE i Novu godinu i velika okupljanja...

Kad se stvari postave kakve i jesu onda je LOGICNO...

A naucnici sad to i dokazuju... Corona je harala stanovnistvom prije famoznih TESTIRANJA i medijske panike i sav je sistem to izdržao i život je normalno tekao...

Kad je krenula PANIKA onda su krenuli belaji i to vec sada evidento u SILAZNOJ putanji virusa po EU i USA...
pojedinac

#21844 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pojedinac »

Last edited by pojedinac on 22/04/2020 16:34, edited 1 time in total.
MUNAFIK

#21845 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

pojedinac wrote: 22/04/2020 16:24 Uzroci smrti u svijetu 2017
https://ourworldindata.org/grapher/annu ... s-by-cause
Sve jento isto u 5%... Samo ove godine ce bit manje od srca i pluca, njih ce prebacit jedan dio na CORONU i to je to...
Bluemore

#21846 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

MUNAFIK wrote: 22/04/2020 11:53 Ono što nece niko da kaže je da se medju starima u Italiji virus proširio u crkvama...

Stari i bolesni ljudi naravno nisu bili na utakmicama, ali jesu u crkvama, tu se zadrzavaju najduze, diraju sta svi diraju, koriste svi istu svetu vodicu na ulazu... Tako da umoce prste u nju i eto ga...

A kako smo ono poredili SMRTNOS u Italiji sa 2017 godinom, u vecini mjesta gdje sam gledao u 2017. godini je umrlo vise ljudi, cak i u Milanu... Tako da smo bili svjedoci jedne Medijske predstave koja je zoupotrjebila povecanu smrt starih ljudi u italiji posebno u ovom Bergamu koji su se zarazlili i sa svojim godinama i bolestima i umrli...
Na pocetku su lakse bolesne stavili po starackim domovima bez izolacije Gdje je buknulo
Dok jos nisu znali....
Covjek koji vodi dom Kaze da je bio prisiljem
Bluemore

#21847 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

Milenkov buraz wrote: 22/04/2020 11:54
Bluemore wrote: 22/04/2020 11:48
Zagor Te Nej wrote: 22/04/2020 11:40
ko kaže
što bi ja sa vama zajedno tono
nemam ja s vama ništa
nego hoćete li više otići i zarazit se ili će ostat samo na trkeljanju
Nadam se tipkas sa rukavicama
Kode mene je cijela tastatura potoljena u rastvor hlora, alkohola i varkine tako kada tipkam prsti mi do pola budu u tom rastvoru. Jeste da su mi prsti počeli crniti do pola ali sam zato zaštičen maksimalno. :mrgreen:
Konacno ste ozbiljno shvatili mjere opreza
golman

#21848 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by golman »

Naspricaj je klorovodonicnom kiselinom,ne postoji virus na svijetu koji ona ne ubija momentalno.

:D
Bluemore

#21849 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

bunk wrote: 22/04/2020 15:11 Image
S tim da karantena nije imala tu funkciju

:mrgreen:
omar little

#21850 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by omar little »

ne, nego je imala funkciju paravana dok se rade stvari iza koje su zamisljene. naravno.
Locked