Pauza wrote: ↑22/04/2020 15:05
hahah šta ti je bolan, što banalizuješ stvar!? Isto bi ti bilo da odeš u ovlašteni servis za SONY i kažeš im: da li možete zamijeniti bateriju u ovom Samsungu? A oni kažu naravno, i ugrade ti ALiexpres bateriju od 2$ i naplate ti 19$.
Ovo je klasična prevara jer kupac ništa ne zna šta oni ugrađuju a odmah uzmu posao da rade... kupe filter u motorexu za 19KM meni ga naplati 56KM
Ne banalizujem ja, nego izgleda da ti nisi shvatio...baterije za daljinski su istog standarda, AAA npr. I u svaki daljinski koji prima takve baterije mogu bilo koje Sony, Samsung, Kodak itd.
Svaki motor je specifičan po potrebnim filterima, filter ulja od renoa ne ide u citroen i obratno. To je jednostavno zdrav razum.
Znam da je Guma M svojevremeno reklamirala svoj servis za razne marke automobila, ali ne sjećam se da su spominjali original dijelove, dakle išli su zamjenski koje su oni nabavljali kako je njima bilo zgodno i isplativo.
Također je i zdrav razum pitati prije servisa da se precizira šta tačno i po kojoj cijeni će se raditi.
Druga je stvar što ljudi u neznanju, a izigravajući gospodu i visinu idu po tako servisima, kažu uradi mali servis, bez da išta pitaju...