Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#21751 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A zato se toliko tariguz kupovao....usrali se paničari od straha 
-
Zagor Te Nej
#21752 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
vrlo "pametan" odgovorMorningStar wrote: ↑22/04/2020 10:30Kad si ti uveo vanredno stanje u glavi ?Zagor Te Nej wrote: ↑22/04/2020 10:30to je do juče mislio i Japan i Singapur
pa eno ih sad uveli vanredno stanje
jel ti to najviši domet, ili nas ipak možeš još koji put iznenadit dubokumljem ?
-
Zagor Te Nej
#21753 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
pusti mene bolan, riječ je o tebiMorningStar wrote: ↑22/04/2020 10:33Jes jes evo prpa prpa zato ti nos samo viri kroz zavjesuZagor Te Nej wrote: ↑22/04/2020 10:32kontanje ti nije baš jača stranaMorningStar wrote: ↑22/04/2020 10:26
Cekaj znaci prvo kazes karantin variti vrata policijaki sat maske hazmat odjela ... pa sad kazes moras da trazis one koji su pod lupom ?
Kakva faca frajerne racionalno razmisljanje nije jednako frajer faca - doduse jednom panicaru sklupcanom u 4 zida mozda i lici tako
![]()
pa sve to preduzeto i jeste bilo u svrhu što manje zaraženih, misliš da bi ih bilo samo 80 u Sarajevu da se nije ovako po nekima drastično reagovalo
nego zajebi više okolišavanje, ti da hoćeš našo bi ti zaraženog i dokazo nam svoju lafinu, nego prpa![]()
hoćeš li se zarazit ili samo trkeljaš uprazno
- salik79
#21754 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da ne ostane nezapazeno:
salik79 wrote: ↑22/04/2020 10:33Da dodam:salik79 wrote: ↑21/04/2020 23:28 U svom najnovijem prilogu, sef Klnike za infektologiju i bolnicku higijenu u st. gallenskoj Kantonalnoj bolnici, u Svicarskoj, prof. dr. Pietro Vernazza, koristi rezultate njemačkog Instituta Robert Koch i ETH Zürich, kako bi prezentirao da je epidemija Covid19 bila pod kontrolom i prije nego sto je uveden "lockdown":
(Grafikon pokazuje stopu zaraze za vrijeme uvodjenja mjera higijene i zabrane velikih dogadjanja i nakon lockdowna)
"Ovi rezultati su zapaljivi: Ocito je da ova dva naucna rada sada pokazuju više ili manje isto - jednostavne mjere, odricanje od velikih dogadjanja i uvodjenje higijenskih mjera, izuzetno je djelotvorno. Stanovnistvo je u mogucnosti dobro provesti ove preporuke i te mjere mogu gotovo zaustaviti epidemiju. U svakom slucaju, te mjere su dovoljne da zastitimo nas zdravstveni sistem na takav nacin da bolnice ne budu preopterecene. "
https://infekt.ch/2020/04/sind-wir-tats ... blindflug/
U Svicarskoj je kumulativna ukupna smrtnost u prvom kvartalu (do 5. aprila) bila na srednjoj ocekivanoj vrijednosti i preko 1500 ljudi ispod gornje ocekivane vrijednosti. Do pocetka aprila, ukupna stopa smrtnosti bila je vise od 2000 ljudi ispod uporedive vrijednosti iz sezone teske gripe 2015. (kada niko nije ni spominjao nekakav lockdown)
https://swprs.files.wordpress.com/2020/ ... 1-2020.pdf
Nema, raja padala po cesti.... A 2015 ustajala![]()
- zubi
#21755 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da, svi cemo se zaraziti, prije ili kasnije... Ideja je samo da to bude kontrolisano i postepeno, a u medjuvremenu da upoznamo virus i nadjemo adekvatan odgovor, a za to treba vremena, jbg...stakasa wrote: ↑22/04/2020 10:21Ali vakcina nece ni za godinu dana. Tako da je iluzorno ocekivati da ce ovo mimoic normalne ljude, mozda neke stocare u katunima ili bogatase na vlastitim otocima ali svi mi obicni smrtnici sto moramo ici na posao i imamo partnere i djecu koja izlaze van kuce - dobicemo je prije ili kasnijeMilenkov buraz wrote: ↑22/04/2020 10:13Tako je, kupujemo vrijeme do pronalska djelotvornog lijeka ili vakcine.stakasa wrote: ↑22/04/2020 10:09 Ovim virusom ce se na kraju svi zaraziti. Svi ili dovoljno veliki broj da se postigne kolektivni imunitet. Pitanje je samo hoce li tok zaraze biti kontrolisan ili nekontrolisan. Zemlje, drustva, zajednice votever, koje misle da su pobjedile virus, npr zatvorili su se na vrijeme, to malo virusa sto je uslo se je izolovalo i umrlo, sta ti pobjednici da rade sa pobjedom? U jednom trenutku ce se morati otvorit i tada ce virus uci i pokosit ih kao snoplje odjednom.
Osnovni smisao represivnih mjera je da se rast malo uspori da bi se drustvo i zdravstvo mogli bolje organizovat jer je svakoga docekao nespremnog. A virus ce provest svoje kako je naumio
- Point.
#21756 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja ne znam kakvu ti nauku čitaš, usporedi broj ukupno ljudi koji su zaraženi pa umrlih pa onih koji su u bolnici pa onih koji su ozdravili i koji su imali lakše simptome koji su to preležali kući.zubi wrote: ↑22/04/2020 10:25Dobra ti je prica, osim sto si ovih 8 teskih od 100 iz dupeta izvukaoPoint. wrote: ↑22/04/2020 10:15 Ali opet ne možeš reći da je svakome ko je prebolovao covid to bilo najteže životno iskustvo, jer to jednostavno nije istina. Imaš sad veliki broj oporavljenih koji nisu trebali medicinsku pomoć i kojima je to bilo kao obična gripa. Primjer, igrač Sampdorije Albin Ekdal, zaražen koronom je ispričao da je prebolovao kao običnu gripu kući sa malo povišenom temperaturom, gledajući Netflix. Predsjednik Brescia, Cellino, nije ni znao da je zaražen dok ga nisu testirali. Takvih i sličnih slučajeva ima daleko više od ovih koji zaglave na respiratoru. Naravno, ima ljudi koji imaju teže simptome, daleko od toga, al da baš svakome to bude najteže životno iskistvo, ne bih rekao.
I sad, od recimo 100 slučajeva, 8 bude teško i sa težim simptomima, zašto se pojedinci koncentrišu na njih sa stavom sve je crno, s onih 92 zanemare. Mora li se dodatno plašiti već preplašeni narod? Hajmo malo pozitive, malo više pozitivnih slučajeva, zar mora sve biti negativno i crnjak?Valjda za potrebe pozitive, sta li
![]()
Evo ja cu reci od njih 100 samo 8 mora da je bilo sa laksim simptomima, jer ja imam takav spurijus, logika mi kaze da tako mora biti, na osnovu informacija koje imam, sta citam i vidom, mora da je tako...
Sreca pa je nauka malo egzaktnija od ovih procjena koje se bace samo nako, da se potvrdi svoj unaprijed formiran zakljucak...
Tačno treba blokirati neke ljude koji svjesno pišu samo crnjak i uživaju u istom.
- MorningStar
#21757 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kako de pojasni - ja na pocetku rekoh ko zeli da je siguran 100% u kucu / stan zovnuti koga da mu vrata zavari pa za pola godine da se javi - ostali popustiti mjere koje ometaju normalan rad i zivot - jasnije ?Zagor Te Nej wrote: ↑22/04/2020 10:36pusti mene bolan, riječ je o tebiMorningStar wrote: ↑22/04/2020 10:33Jes jes evo prpa prpa zato ti nos samo viri kroz zavjesuZagor Te Nej wrote: ↑22/04/2020 10:32
kontanje ti nije baš jača strana
pa sve to preduzeto i jeste bilo u svrhu što manje zaraženih, misliš da bi ih bilo samo 80 u Sarajevu da se nije ovako po nekima drastično reagovalo
nego zajebi više okolišavanje, ti da hoćeš našo bi ti zaraženog i dokazo nam svoju lafinu, nego prpa![]()
-
Zagor Te Nej
#21758 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
nećemo se svi zarazit, nismo se zarazili ni ospicama, koje su najzaraznije od svih tih bolestizubi wrote: ↑22/04/2020 10:38Da, svi cemo se zaraziti, prije ili kasnije... Ideja je samo da to bude kontrolisano i postepeno, a u medjuvremenu da upoznamo virus i nadjemo adekvatan odgovor, a za to treba vremena, jbg...stakasa wrote: ↑22/04/2020 10:21Ali vakcina nece ni za godinu dana. Tako da je iluzorno ocekivati da ce ovo mimoic normalne ljude, mozda neke stocare u katunima ili bogatase na vlastitim otocima ali svi mi obicni smrtnici sto moramo ici na posao i imamo partnere i djecu koja izlaze van kuce - dobicemo je prije ili kasnijeMilenkov buraz wrote: ↑22/04/2020 10:13
Tako je, kupujemo vrijeme do pronalska djelotvornog lijeka ili vakcine.
čeka se vakcina i kupuje vrijeme do nje
Last edited by Zagor Te Nej on 22/04/2020 10:45, edited 1 time in total.
- zubi
#21759 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
aaaaaaaaa, ti vec usporedio? Pa tako mi reci, ovoh 8% su rezultat dubinske i detaljne analize... svaka castPoint. wrote: ↑22/04/2020 10:39Ja ne znam kakvu ti nauku čitaš, usporedi broj ukupno ljudi koji su zaraženi pa umrlih pa onih koji su u bolnici pa onih koji su ozdravili i koji su imali lakše simptome koji su to preležali kući.zubi wrote: ↑22/04/2020 10:25Dobra ti je prica, osim sto si ovih 8 teskih od 100 iz dupeta izvukaoPoint. wrote: ↑22/04/2020 10:15 Ali opet ne možeš reći da je svakome ko je prebolovao covid to bilo najteže životno iskustvo, jer to jednostavno nije istina. Imaš sad veliki broj oporavljenih koji nisu trebali medicinsku pomoć i kojima je to bilo kao obična gripa. Primjer, igrač Sampdorije Albin Ekdal, zaražen koronom je ispričao da je prebolovao kao običnu gripu kući sa malo povišenom temperaturom, gledajući Netflix. Predsjednik Brescia, Cellino, nije ni znao da je zaražen dok ga nisu testirali. Takvih i sličnih slučajeva ima daleko više od ovih koji zaglave na respiratoru. Naravno, ima ljudi koji imaju teže simptome, daleko od toga, al da baš svakome to bude najteže životno iskistvo, ne bih rekao.
I sad, od recimo 100 slučajeva, 8 bude teško i sa težim simptomima, zašto se pojedinci koncentrišu na njih sa stavom sve je crno, s onih 92 zanemare. Mora li se dodatno plašiti već preplašeni narod? Hajmo malo pozitive, malo više pozitivnih slučajeva, zar mora sve biti negativno i crnjak?Valjda za potrebe pozitive, sta li
![]()
Evo ja cu reci od njih 100 samo 8 mora da je bilo sa laksim simptomima, jer ja imam takav spurijus, logika mi kaze da tako mora biti, na osnovu informacija koje imam, sta citam i vidom, mora da je tako...
Sreca pa je nauka malo egzaktnija od ovih procjena koje se bace samo nako, da se potvrdi svoj unaprijed formiran zakljucak...
Tačno treba blokirati neke ljude koji svjesno pišu samo crnjak i uživaju u istom.
- MorningStar
#21760 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sta je sa onim zakonom o sirenju panike itd funkcionise li to ?
Mozda da jedan karantin se obezbijedi besplatan da mogu ovi prePadnuti da odmore 
- stakasa
#21761 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Tesko da obican covjek moze docekati vakcinu, zarazice se dotad sto puta. Ili zarazit ili provuc izmedu kapi u drustvima koja dosegnu tih 60-ak posto koliko je potrebno za imunitet krdaZagor Te Nej wrote: ↑22/04/2020 10:40nećemo se svi zarazit, nismo se zarazili ni ospicama, koje su najzaraznije od svih tih bolesti
-
neno968
#21762 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Evo za Australiju link sa svim podatcima od pocetka. Drasticno pada broj zarazenih a testira se izmedju 10.000 i 15.000 dnevno.
https://covid-19-au.com
https://covid-19-au.com
-
laik1981
#21763 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ako cemo se voditi brojkama, onda nas mogu drzati u lockdownu bukvalno do kada hoce.. Niko ne procjenjuje rastove ili padove krivulja na osnovu procenta pozitivnih u odnosu na broj testiranih, vec se samo najsirovije broje zarazeni i mrtvi na dnevnoj bazi.. Imamo podatke da je ogroman broj asimptomatskih slucajeva, onih koji i ne znaju da su zarazeni, a opet imamo podatak da se najveci procenat takvih ne testira.. Imamo podatak i da je poprilican broj ljudi stekao antitijela na ovaj virus, sto znaci da su ga u nekom obliku prebolovali.. Kada bi svi ti ljudi koji su pozitivni bez simptoma i ljudi kod kojih su vec razvijena antitijela bili uvrsteni u statisticku formulu rezultat bi bio puno veci broj zarazenih, a stopa smrtnosti bi bila izuzetno mala, sto bi sa jedne strane pokazalo puno vece brojeve zarazenih, a u isto vrijeme bi panika pala na nulu.. Siguran sam da procenti ne bi odstupali od procenata vezanih za ostale oblike respiratornih virusnih oboljenja..
Kod nas se najbukvalnije i najofirnije linearna krivulja odrzavala i odrzava brojem testiranja.. Prije 20 dana im je bilo potrebno 100 testova da bi dobili brojku od 40 zarazenih, sada im treba 800 testova da dobiju istu cifru.. Po brojacima kojima se vode mediji koji odrzavaju visok nivo panike se nista ne mijenja, a u sustini razlika je ogromna..

@Milenkov buraz Dobicemo vakcinu, ali cemo dobiti i nove mutirane viruse za koje nema vakcine.. Ako se od sada svijet bude branio ovim strategijama, bojim se da, do sada, uobicajeni nacin zivota vise nece biti moguc.. Uvodjenje policijskih drzava, vanrednih stanja i nekih vidova diktature, gdje se ljudska prava najbeskrupuloznije krse, ce se desavati svako malo.. Sloboda je mnogima oduzeta preko noci, bez da su ti kojima je oduzeta imali bilo kakvu reakciju na tu odluku.. Jednostavno su se povinovali bez ikakvog otpora.. Meni je takvo ponasanje vecine jako negativno iznenadjenje..
Kod nas se najbukvalnije i najofirnije linearna krivulja odrzavala i odrzava brojem testiranja.. Prije 20 dana im je bilo potrebno 100 testova da bi dobili brojku od 40 zarazenih, sada im treba 800 testova da dobiju istu cifru.. Po brojacima kojima se vode mediji koji odrzavaju visok nivo panike se nista ne mijenja, a u sustini razlika je ogromna..

@Milenkov buraz Dobicemo vakcinu, ali cemo dobiti i nove mutirane viruse za koje nema vakcine.. Ako se od sada svijet bude branio ovim strategijama, bojim se da, do sada, uobicajeni nacin zivota vise nece biti moguc.. Uvodjenje policijskih drzava, vanrednih stanja i nekih vidova diktature, gdje se ljudska prava najbeskrupuloznije krse, ce se desavati svako malo.. Sloboda je mnogima oduzeta preko noci, bez da su ti kojima je oduzeta imali bilo kakvu reakciju na tu odluku.. Jednostavno su se povinovali bez ikakvog otpora.. Meni je takvo ponasanje vecine jako negativno iznenadjenje..
Last edited by laik1981 on 22/04/2020 11:04, edited 1 time in total.
-
Zagor Te Nej
#21764 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
halostakasa wrote: ↑22/04/2020 10:48Tesko da obican covjek moze docekati vakcinu, zarazice se dotad sto puta. Ili zarazit ili provuc izmedu kapi u drustvima koja dosegnu tih 60-ak posto koliko je potrebno za imunitet krdaZagor Te Nej wrote: ↑22/04/2020 10:40nećemo se svi zarazit, nismo se zarazili ni ospicama, koje su najzaraznije od svih tih bolesti
zato se i preduzimaju sve ove mjere
u suštini i kod najpogođenijih zemalja, poput Italije, zaraženo je tek 0,3% stanovnika !!!!
i ima trend smanjenja novozaraženih, dakle do vakcine može doći eventulano maximum do 1% ili 600.000 za Italiju
i to je to
stalo se ukraj zarazi, pronađena vakcina i kraj priče
- Bluemore
#21765 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne hodat nigdje ne radit nista
Samo o virusu misliti
To je prevencija
- Better Man
#21766 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
O kakvom kolektivnom imunitetu pričaš? Navedi mi jedan dokaz da kad neko preboli ovaj virus stječe trajni imunitet. Već neki stručnjaci govore da imunitet nije trajan. Evo ljudi prebole običnu gripu, pa ne steknu trajni imunitet na istu.zubi wrote: ↑22/04/2020 10:38Da, svi cemo se zaraziti, prije ili kasnije... Ideja je samo da to bude kontrolisano i postepeno, a u medjuvremenu da upoznamo virus i nadjemo adekvatan odgovor, a za to treba vremena, jbg...stakasa wrote: ↑22/04/2020 10:21Ali vakcina nece ni za godinu dana. Tako da je iluzorno ocekivati da ce ovo mimoic normalne ljude, mozda neke stocare u katunima ili bogatase na vlastitim otocima ali svi mi obicni smrtnici sto moramo ici na posao i imamo partnere i djecu koja izlaze van kuce - dobicemo je prije ili kasnijeMilenkov buraz wrote: ↑22/04/2020 10:13
Tako je, kupujemo vrijeme do pronalska djelotvornog lijeka ili vakcine.
- stakasa
#21767 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ti bi volio da je tako, bi i ja, to i bi bilo najzgodnije ali nazalost stvarnost je drugacijaZagor Te Nej wrote: ↑22/04/2020 10:51halo
u suštini i kod najpogođenijih zemalja, poput Italije, zaraženo je tek 0,3% stanovnika !!!!
i ima trend smanjenja novozaraženih, dakle do vakcine može doći eventulano maximum do 1% ili 600.000 za Italiju
i to je to
- stakasa
#21768 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kakav bolan dokaz na forumu, navedi ti dokaz da nije. Koji strucnjaci, vidis li da su oprecna misljenja sta god da se tvrdi.Better Man wrote: ↑22/04/2020 10:52O kakvom kolektivnom imunitetu pričaš? Navedi mi jedan dokaz da kad neko preboli ovaj virus stječe trajni imunitet. Već neki stručnjaci govore da imunitet nije trajan. Evo ljudi prebole običnu gripu, pa ne steknu trajni imunitet na istu.
-
Milenkov buraz
#21769 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mutacija virusa je uvijek bilo, to je prirodan biološki proces nezavisno od čovjeka. Da nije bilo bakterija i virusa vjerovatno biološki svijet ne bi ni postojao u ovakvom obliku niti bi bilo nas. Dakle to je nešto što ne zavisi od ovoga što se dešava danas. Vidjet ćemo kako će se odvijati to sa pravima, ja podržavam privremeno i strogo kontrolisano uvođenje tih restrikcija i kasnije postepeno otpuštanje u skladu sa rezultatima mjera. Ali evo mogu podijeliti tvoju zabrinutost jer je u Mađarskoj u cijeloj ovoj situaciji donesena promejna ustava koja Orbanu omogućava praktično da vlada do kraja života. da ne idemo dalje u off sa politikom.laik1981 wrote: ↑22/04/2020 10:50
- salik79
#21770 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Steknu tzv. "pozadinski imunitet", koji te stiti i od mutiranog virusa, tako da, ili nemas nikakvih simptoma, ili vrlo blage simptome, nakon primarne zaraze virusom iz tog soja.Better Man wrote: ↑22/04/2020 10:52O kakvom kolektivnom imunitetu pričaš? Navedi mi jedan dokaz da kad neko preboli ovaj virus stječe trajni imunitet. Već neki stručnjaci govore da imunitet nije trajan. Evo ljudi prebole običnu gripu, pa ne steknu trajni imunitet na istu.zubi wrote: ↑22/04/2020 10:38Da, svi cemo se zaraziti, prije ili kasnije... Ideja je samo da to bude kontrolisano i postepeno, a u medjuvremenu da upoznamo virus i nadjemo adekvatan odgovor, a za to treba vremena, jbg...stakasa wrote: ↑22/04/2020 10:21
Ali vakcina nece ni za godinu dana. Tako da je iluzorno ocekivati da ce ovo mimoic normalne ljude, mozda neke stocare u katunima ili bogatase na vlastitim otocima ali svi mi obicni smrtnici sto moramo ici na posao i imamo partnere i djecu koja izlaze van kuce - dobicemo je prije ili kasnije
- Bluemore
#21771 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Brasno da se ima snage da se ne umre gladnoLajavikrelac wrote: ↑22/04/2020 10:34 A zato se toliko tariguz kupovao....usrali se paničari od straha![]()
- stakasa
#21772 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne moze bez politike. Kao sto forumas iznad napisa - ovakav nacin zivota kao dosad vise nece biti moguc. I potpuno je u pravu. Tako da, kad se malo strah i panika slegnu...Milenkov buraz wrote: ↑22/04/2020 10:57Mutacija virusa je uvijek bilo, to je prirodan biološki proces nezavisno od čovjeka. Da nije bilo bakterija i virusa vjerovatno biološki svijet ne bi ni postojao u ovakvom obliku niti bi bilo nas. Dakle to je nešto što ne zavisi od ovoga što se dešava danas. Vidjet ćemo kako će se odvijati to sa pravima, ja podržavam privremeno i strogo kontrolisano uvođenje tih restrikcija i kasnije postepeno otpuštanje u skladu sa rezultatima mjera. Ali evo mogu podijeliti tvoju zabrinutost jer je u Mađarskoj u cijeloj ovoj situaciji donesena promejna ustava koja Orbanu omogućava praktično da vlada do kraja života. da ne idemo dalje u off sa politikom.laik1981 wrote: ↑22/04/2020 10:50
- Bluemore
#21773 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne idi nigdje zarazices seZagor Te Nej wrote: ↑22/04/2020 10:36pusti mene bolan, riječ je o tebiMorningStar wrote: ↑22/04/2020 10:33Jes jes evo prpa prpa zato ti nos samo viri kroz zavjesuZagor Te Nej wrote: ↑22/04/2020 10:32
kontanje ti nije baš jača strana
-
Zagor Te Nej
#21774 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
kakva je ?stakasa wrote: ↑22/04/2020 10:53Ti bi volio da je tako, bi i ja, to i bi bilo najzgodnije ali nazalost stvarnost je drugacijaZagor Te Nej wrote: ↑22/04/2020 10:51halo
i to je to
-
Zagor Te Nej
#21775 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
idem svugdje, samo što je maska ffp2 (koja štiti MENE), vizir i rukaviceBluemore wrote: ↑22/04/2020 10:59Ne idi nigdje zarazices seZagor Te Nej wrote: ↑22/04/2020 10:36pusti mene bolan, riječ je o tebi
zbog takih ko ti i sličnih
Last edited by Zagor Te Nej on 22/04/2020 11:09, edited 1 time in total.