Od onih za koje ja znam da su bili zarazeni i prebolili ili umrli ne znam nikoga da je imao blage simptome, premda sigurno ima i takvih (ja sam jedino procitao za Kenny Daglisha). Ovdje gdje sam ja one sa slabijim simptomima i ne testiraju jer zato nema kapaciteta, tj. testiraju samo osobe koje moraju u bolnicu zato sto imaju poteskoca sa disanjem, poplave usne i slicni simptomi, tako da je tesko znati da li je neko sa slabijim simptomima prebolovao koronu ili obicnu gripu. Pojedinci su prebolovali u kuci, cak i oni nisu testirani, ali pretpostavlja se zbog jakih i odgovarajucih simptoma, te trajanja bolesti da se radilo o koroni. Sada pokusavaju pronaci da li su pojedinci genetski predodredjeni tezim simptomima, jer kao sto ti je poznato cak i neki mladji ljudi bez prethodnih zdravstvenih problema imaju ozbiljne probleme, pojedinci cak i preminu. Izgleda da ima neke veze i sa kolicinom virusa kojim je neko zarazen. Uglavnom dobra je vijest da od cetvrtka Englezi pocinju testranje vakcine na 500 dobrovoljaca.Point. wrote: ↑22/04/2020 01:24Kako misliš svi, pa veliki broj ljudi ima blage simptome ili gotovo nikakve, malo kašljucanje ili bol u grlu. Danas švedski epidemiolog reče da u Štokholmu ima 600.000 zaraženih i da 99% nije imalo jake simptome, da veliki broj i ne zna da su zaraženi. Naravno, ima ljudi koji fasuju gore i vjerujem da je iskustvo grozno ali ne možeš reći da svi koji preboluju govore da im je to najgore životno iskustvo kad većina možda nije ni primjetila sa uopšte ima ili je imalo covid.Edin H. wrote: ↑21/04/2020 19:39
Prouzrokujes klinac, u ratu, a osobito prve dvije godine skoro pa bukvalno isnmo imali sta da jedemo, svi nevidjeno smrsali, ali ja barem ne znam nikoga da je umro od gladi. Od Covida se umire, cak odredjeni broj mladih, zdravih i bez prethodnih zdravstvenih problema. A oni koji preboluju svi, bez iznimke kazu da im je to bilo najgore iskustvo u zivotu.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Edin H.
#21676 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#21677 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Bluemore wrote: ↑21/04/2020 23:38Zbilja, gdje li je nestao Che?
Kada je corona krenula u USA svrsavao je pisuci njihove brojeve na ovoj temi.
Cim je krenulo u Rusiji njega nigdje,![]()
Da nije otisao u odbranu majcice Roosije???
Last edited by Ima Bosne_Bice Bosne on 22/04/2020 05:03, edited 1 time in total.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#21678 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ubismo se svi od napora da spasimo 8K djece koje umiru od gladi svaki dan, ubismo se da se zustave druge bolesti koje haraju po siromanim zemljama, pa onda da se zaustave ratovi, zaustave istrebljenja citavih etnickih grupa, religijskih grupa, itd, itd.Edin H. wrote: ↑22/04/2020 01:10salik79 wrote: ↑21/04/2020 20:14O cemu ti pricas?! Vidis li ti koliko je Svicarska testirala?! E, hajde sada podijeli broj umrlih Svicarske i Svedske sa ukupnim brojem stanovnika, pa se vrati i objasni mi ko ima bolji zdravstveni sistem i ko je bolje postupio, Scicarska koja je imala zestoki lockdown, ili Svedska sa svojim liberalnim pristupom!?Milenkov buraz wrote: ↑21/04/2020 20:11
Šta sa Švicarskom? Duplo više oboljelih, manje mrtvih i koliko puta više oporavljenih? Očito da je zdravstveni sistem u Švicarskoj daleko bolji od Šverdske? Nameće se i pitanje kvaliteta zdravstvenog sistema u Švedskoj pored ovolikog broja mrtvih. No to su sve pitanja na koja će kasnije analize i istraživanja dati odgovore.
Te dvije zemlje su tu negdje - Svica ima 171,a Svedska 175preminulih na million stanovnika.
Cak je broj ukupno preminulih blizu. Svicarska 1478, Svedska 1765
Ali uzevsi u obzir da je svaki pojedinaacni ljudski zivot dragocijen naravno da je Svicarska puno bolje postupila, jer su prije bili pod naletom virusa.
Uglavnom Belgija je u najgoroj poziciji, gdje ima 519 preminulih na million stanovnika
Bas nam je svima pojedinacni ljudski zivot dragocjen.
Zao mi je sto je tako , ali nazalost, to je obicna floskula.
- salik79
#21679 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ako gledamo broj stanovnika prema wikipediji, onda Svedska ima 171, a Svicarska 172 umrla na milion stanovnika.Edin H. wrote: ↑22/04/2020 01:10salik79 wrote: ↑21/04/2020 20:14O cemu ti pricas?! Vidis li ti koliko je Svicarska testirala?! E, hajde sada podijeli broj umrlih Svicarske i Svedske sa ukupnim brojem stanovnika, pa se vrati i objasni mi ko ima bolji zdravstveni sistem i ko je bolje postupio, Scicarska koja je imala zestoki lockdown, ili Svedska sa svojim liberalnim pristupom!?Milenkov buraz wrote: ↑21/04/2020 20:11
Šta sa Švicarskom? Duplo više oboljelih, manje mrtvih i koliko puta više oporavljenih? Očito da je zdravstveni sistem u Švicarskoj daleko bolji od Šverdske? Nameće se i pitanje kvaliteta zdravstvenog sistema u Švedskoj pored ovolikog broja mrtvih. No to su sve pitanja na koja će kasnije analize i istraživanja dati odgovore.
Te dvije zemlje su tu negdje - Svica ima 171,a Svedska 175preminulih na million stanovnika.
Cak je broj ukupno preminulih blizu. Svicarska 1478, Svedska 1765
Ali uzevsi u obzir da je svaki pojedinaacni ljudski zivot dragocijen naravno da je Svicarska puno bolje postupila, jer su prije bili pod naletom virusa.
Uglavnom Belgija je u najgoroj poziciji, gdje ima 519 preminulih na million stanovnika
Ko kaze da je Svicarska bila prije pod naletom virusa? Prema kojim i cijim podacima?
Postavio sam ti misljenje prof. dr. Pietra Vernazze, bazirano na egzaktnim podacima ETH Zürich i RKI, ko je pametnije postupio...
- Ironmen
#21680 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
skafiskafsnjak wrote: ↑21/04/2020 14:22Kako zasto....GAU8 wrote: ↑21/04/2020 14:20Zasto cirkus??skafiskafsnjak wrote: ↑21/04/2020 13:29 Ovo postaje cirkus
Njemački infektolog tvrdi da se koronavirus ne širi lako kao što smo vjerovali
http://www.klix.ba/clanak/200421074
Pa to je dobra vijest.
Sad se prenosi , pa se ne prenosi, pa se prenosi... Na povrsini 12 h ,5dana...pa nije... Maske valjaju, pa ne valjaju pa valjaju.... ne treba ih nositi, pa onda treba u prevozu i u supermarketima.
Realno, meni ovo sve vise na ciirkus lici...ali veoma skup cirkus.
Najjaci je bio onaj snimak gdje lik kihne u supermarketu pa cestice korone se sire kao hemijsko oruzje 3 sata u zraku sa precnikom od 30 metara
-
Zagor Te Nej
#21681 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
šta tu nije jasno
jes da su glupani iz WHO rekli da se ne širi zrakom i da ne treba nosit maske
toliko o debilima iz WHO
jes da su glupani iz WHO rekli da se ne širi zrakom i da ne treba nosit maske
toliko o debilima iz WHO
Last edited by Zagor Te Nej on 22/04/2020 08:11, edited 1 time in total.
- Bluemore
#21682 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Experti kazu da ti izuzetci „Mlad i zdrav“ nakon obdukcije jest Mlad ali nije Zdrav... da su to pacijetnti koji nisu imali dijagnozu ali tesku bolest....MUNAFIK wrote: ↑22/04/2020 02:09 Vrijeme je da se prizna da coronavirus NIJE VELIKA opasnost...
Svakako je kao i svaki virus opasna za STARE BOLESNE LJUDE, ali za 99% ljudi nije opasna.
Ima pojedinacnih slucajeva da neko mlad i zdrav padne u tesku situaciji, ali to su IZOLOVANI slucajevi na nivou statisticke greske...
Naravno treba voditi racuna o higijeni i zaštiti najugroženije kategorije društva i nastaviti život...
- Bluemore
#21683 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Strah obara imunitet!Edin H. wrote: ↑22/04/2020 02:11Od mene je bilo dosta u ratu.Usamljeni pustolov wrote: ↑22/04/2020 00:41 Pa dobro ti je rekla, uštroco si se ko neka tetkica. Treba da djeci budeš uzor, neustrašivi otac. Ti cviliš tu zbog neke gripe malo jače.
Posto si ti neustrasiv, celicnog zdravlja, bujrum na prvu liniju, u bolnicu, volontiraj, moze i bez zastitne opreme, preboli bezazlenu gripicu, stvori antitijela, daj krv i pomozi onima koji nisu nadnaravnih osobina, nego disu uz pomoc respiratora, na dijalizi, ostecene jetre...
Slusajuci medije koji jednostrano i panicno prenose covjek je dobrovoljno u panici koju dizu i stresu... Tako da podlozniji ovom virusu a i bilo kom drugom oboljenju
Izbor je vas
-
freelancerBIH
#21684 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ima i mladih koji umru... Medjutim - ne znamo kakve su trajne posljedice koje ostaju kad prebolis virus... Negdje sam citao da izaziva bas trajne posljedice na pluca kod odredjenih ljudi...MUNAFIK wrote: ↑22/04/2020 02:09 Vrijeme je da se prizna da coronavirus NIJE VELIKA opasnost...
Svakako je kao i svaki virus opasna za STARE BOLESNE LJUDE, ali za 99% ljudi nije opasna.
Ima pojedinacnih slucajeva da neko mlad i zdrav padne u tesku situaciji, ali to su IZOLOVANI slucajevi na nivou statisticke greske...
Naravno treba voditi racuna o higijeni i zaštiti najugroženije kategorije društva i nastaviti život...
-
Zagor Te Nej
#21685 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Koronavirus izmijenio izgled dvojici oboljelih kineskih liječnikafreelancerBIH wrote: ↑22/04/2020 08:16Ima i mladih koji umru... Medjutim - ne znamo kakve su trajne posljedice koje ostaju kad prebolis virus... Negdje sam citao da izaziva bas trajne posljedice na pluca kod odredjenih ljudi...MUNAFIK wrote: ↑22/04/2020 02:09 Vrijeme je da se prizna da coronavirus NIJE VELIKA opasnost...
Dr. Yi Fan (42) i Dr. Hu Weifeng (42) zarazili su se koronavirusom u januaru dok su liječili pacijente u bolnici u Wuhanu.
Većina smatra da je tamnjenje njihove kože uzrokovala hormonska neravnoteža nakon što im je jetra oštećena virusom, rekao je njihov liječnik za kineske državne medije.
https://radiosarajevo.ba/vijesti/svijet ... ika/374633

-
Milenkov buraz
#21686 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sada će tebi Salik dati dijagnozu da ovo nije Corona, možda čak i FakeNews. Možda primjeni strategiju novi dan - novi argument. Dobro jutro!Zagor Te Nej wrote: ↑22/04/2020 08:28Koronavirus izmijenio izgled dvojici oboljelih kineskih liječnikafreelancerBIH wrote: ↑22/04/2020 08:16Ima i mladih koji umru... Medjutim - ne znamo kakve su trajne posljedice koje ostaju kad prebolis virus... Negdje sam citao da izaziva bas trajne posljedice na pluca kod odredjenih ljudi...MUNAFIK wrote: ↑22/04/2020 02:09 Vrijeme je da se prizna da coronavirus NIJE VELIKA opasnost...
Dr. Yi Fan (42) i Dr. Hu Weifeng (42) zarazili su se koronavirusom u januaru dok su liječili pacijente u bolnici u Wuhanu.
Većina smatra da je tamnjenje njihove kože uzrokovala hormonska neravnoteža nakon što im je jetra oštećena virusom, rekao je njihov liječnik za kineske državne medije.
https://radiosarajevo.ba/vijesti/svijet ... ika/374633
![]()
-
Zagor Te Nej
#21687 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
pa... čuj uvijek ima kontraša
a i za njih ima lijeka
potpiši ti jarane ovu izjavu, i onda furaj svoje budalaštinje do mile volje
ali da te se mi kutarišemo sa zdravstvenog sistema, da nam ne stvaraš gužvu

a i za njih ima lijeka

- zubi
#21688 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kao prvo, sta se bona zadajes i nesta dokazujes i pametujes, sve cemo saznati sta ce biti i kako, vrijeme ce nam pokazati, sto danas ne znamo, znacemo za koju godinu....
Kao drugo, ako si tako sigurna, de se ti odmah zarazi, preboluj govno, stekni imunitet i onda mozes s punim pravom da nam objasnis sta je i kako je... doktor rek'o ne treba se skrivat, nista karantin, pa de, nemoj samo pricat, postupi po doktorovim uputama...
- armin071
#21689 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I jubilarni 100-ti klonZagor Te Nej wrote: ↑22/04/2020 08:40 pa... čuj uvijek ima kontraša
a i za njih ima lijeka
![]()
-
daddy-kool
#21690 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Englezi su lutali sa sticanjem imuniteta krda, pa su zakasnili sa donošenjem mjera lockdowna sa socijalnim distanciranjem. U Londonu i drugim gradovima je javni prevoz bio značajna tačka širenja virusa. Da su recimo postupili na vrijeme kao Austrija, sada bi imali i 90% manje smrti i isto toliko manje oboljelih.Edin H. wrote: ↑22/04/2020 02:34
Od onih za koje ja znam da su bili zarazeni i prebolili ili umrli ne znam nikoga da je imao blage simptome, premda sigurno ima i takvih (ja sam jedino procitao za Kenny Daglisha). Ovdje gdje sam ja one sa slabijim simptomima i ne testiraju jer zato nema kapaciteta, tj. testiraju samo osobe koje moraju u bolnicu zato sto imaju poteskoca sa disanjem, poplave usne i slicni simptomi, tako da je tesko znati da li je neko sa slabijim simptomima prebolovao koronu ili obicnu gripu. Pojedinci su prebolovali u kuci, cak i oni nisu testirani, ali pretpostavlja se zbog jakih i odgovarajucih simptoma, te trajanja bolesti da se radilo o koroni. Sada pokusavaju pronaci da li su pojedinci genetski predodredjeni tezim simptomima, jer kao sto ti je poznato cak i neki mladji ljudi bez prethodnih zdravstvenih problema imaju ozbiljne probleme, pojedinci cak i preminu. Izgleda da ima neke veze i sa kolicinom virusa kojim je neko zarazen. Uglavnom dobra je vijest da od cetvrtka Englezi pocinju testranje vakcine na 500 dobrovoljaca.
-
kakavdanakneiskustvu
-
Milenkov buraz
#21692 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Po meni Austrija je uradila masterpiece u borbi protiv pandemije, možda su imali i malo sreće ali zaista top. Mali broj umrlih, brz pad broja zaraženih, zaista za 10.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑22/04/2020 09:06 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-au ... /200422018
-
invincible1921
#21693 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Najzanimljivije je kako kinezima nista me vjerujete ako je pozitivno, ali zato svaki crnjak koji objave je 100% tacan 
- Bluemore
#21694 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
a ne ja cu da ostanem u 4 Zida jer me je strahzubi wrote: ↑22/04/2020 08:46Kao prvo, sta se bona zadajes i nesta dokazujes i pametujes, sve cemo saznati sta ce biti i kako, vrijeme ce nam pokazati, sto danas ne znamo, znacemo za koju godinu....
Kao drugo, ako si tako sigurna, de se ti odmah zarazi, preboluj govno, stekni imunitet i onda mozes s punim pravom da nam objasnis sta je i kako je... doktor rek'o ne treba se skrivat, nista karantin, pa de, nemoj samo pricat, postupi po doktorovim uputama...![]()
- armin071
#21695 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A znači i ti si teoretičar zavjere. Ne vjeruješ ni Kinezima ni medijima. Samo reci još da ne vjeruješ WHO i Bill-u da znam da te stavim na ignore. Ovo se ne može više trpitiinvincible1921 wrote: ↑22/04/2020 09:18 Najzanimljivije je kako kinezima nista me vjerujete ako je pozitivno, ali zato svaki crnjak koji objave je 100% tacan![]()
-
Milenkov buraz
#21696 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ko ima oči neka vidi. Zemlje koje su na vrijeme uvele karantine i poduzele mjere sada su u fazi smanjenja zaraženih uveliko dok pametnice tipa UK i Švedska još u uzlaznoj putanji.

Last edited by Milenkov buraz on 22/04/2020 09:46, edited 1 time in total.
- zubi
#21697 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jok ba, ti se ponasaj onako kako pricas, samo djela nista rijeciBluemore wrote: ↑22/04/2020 09:20a ne ja cu da ostanem u 4 Zida jer me je strahzubi wrote: ↑22/04/2020 08:46Kao prvo, sta se bona zadajes i nesta dokazujes i pametujes, sve cemo saznati sta ce biti i kako, vrijeme ce nam pokazati, sto danas ne znamo, znacemo za koju godinu....
Kao drugo, ako si tako sigurna, de se ti odmah zarazi, preboluj govno, stekni imunitet i onda mozes s punim pravom da nam objasnis sta je i kako je... doktor rek'o ne treba se skrivat, nista karantin, pa de, nemoj samo pricat, postupi po doktorovim uputama...![]()
- uglavnomja
#21698 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
malo se svedska preracunala, vezano za tih fantasticnih 600.000 i itd
Svedske zdravstvene vlasti su povukle izjavu o zapanjujućem broju infekcija
Tijekom tiskovne konferencije u utorak, švedski državni epidemiolog Anders Wallensten iznio je zapanjujuću procjenu mračnih brojki o broju slučajeva zaraze u zemlji.
Za svaki potvrđeni slučaj covid-19 u Stockholmu postoji 999 nepotvrđenih slučajeva, rekao je državni epidemiolog.
Uz 6000 potvrđenih slučajeva zaraze u Stockholmu, to bi značilo da je šest milijuna ljudi u švedskom metropolitanskom području imalo virus, ako se procjena tumači doslovno.
Međutim, to bi bilo teško s obzirom da u Velikoj Stockholmu živi samo 2,4 milijuna ljudi.
Švedska služba za javno zdravstvo povukla je izjavu i postavlja se ravno.
- Potpuno je bilo pogrešno, kaže voditeljica analize u Agenciji za javno zdravstvo Lisa Brouwers novinarima Emanuela Karlstena na slobodi, prenosi Aftonbladet.
- To nije u redu. To je powerpoint stvoren u žurbi koji se nažalost ne podudara, kaže Brouwers.
Na vlastitim web stranicama Švedski institut za javno zdravstvo objavio je kratku ispravku.
„U ranijoj verziji teksta rečeno je da sada postoji oko jednog prijavljenog slučaja covid-19 u ukupno 1000 slučajeva. Bilo je zabludu ", pišu oni.
https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news ... hetsdognet
Svedske zdravstvene vlasti su povukle izjavu o zapanjujućem broju infekcija
Tijekom tiskovne konferencije u utorak, švedski državni epidemiolog Anders Wallensten iznio je zapanjujuću procjenu mračnih brojki o broju slučajeva zaraze u zemlji.
Za svaki potvrđeni slučaj covid-19 u Stockholmu postoji 999 nepotvrđenih slučajeva, rekao je državni epidemiolog.
Uz 6000 potvrđenih slučajeva zaraze u Stockholmu, to bi značilo da je šest milijuna ljudi u švedskom metropolitanskom području imalo virus, ako se procjena tumači doslovno.
Međutim, to bi bilo teško s obzirom da u Velikoj Stockholmu živi samo 2,4 milijuna ljudi.
Švedska služba za javno zdravstvo povukla je izjavu i postavlja se ravno.
- Potpuno je bilo pogrešno, kaže voditeljica analize u Agenciji za javno zdravstvo Lisa Brouwers novinarima Emanuela Karlstena na slobodi, prenosi Aftonbladet.
- To nije u redu. To je powerpoint stvoren u žurbi koji se nažalost ne podudara, kaže Brouwers.
Na vlastitim web stranicama Švedski institut za javno zdravstvo objavio je kratku ispravku.
„U ranijoj verziji teksta rečeno je da sada postoji oko jednog prijavljenog slučaja covid-19 u ukupno 1000 slučajeva. Bilo je zabludu ", pišu oni.
https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news ... hetsdognet
- MorningStar
#21699 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Evo ja prvi bih potpisao - gdje treba otici da se potpise?Zagor Te Nej wrote: ↑22/04/2020 08:40 pa... čuj uvijek ima kontraša
a i za njih ima lijeka
![]()
-
Zagor Te Nej
#21700 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
al prije toga OBAVEZNO da potpiše izjavu o odricanju liječenja na intenzivnoj njezizubi wrote: ↑22/04/2020 08:46Kao prvo, sta se bona zadajes i nesta dokazujes i pametujes, sve cemo saznati sta ce biti i kako, vrijeme ce nam pokazati, sto danas ne znamo, znacemo za koju godinu....
čisto da je jedno manje, odnosno svih takvih koliko ih ima što se prave pametni