Klix
Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Faruk Kapidžić održao je danas prvi radni sastanak vezan za problematiku izgradnje Prve transverzale. Sastanku su pored nadležnih kantonalnih institucija prisutstvovali predstavnici lokalne administracije, te investitora.
Kapidžić ističe da izgradnja Prve transverzale ostaje prioritet Vlade Kantona Sarajevo.
"Izgradnjom ove saobraćajnice ćemo prije svega ubrzati protok saobraćaja i smanjiti gužve u gradu. No, ne smijemo zaboraviti da čitav projekt obuhvaća ne samo izgradnju same transverzale već i poslovnih zgrada, tehnološkog parka i još nekoliko pratećih objekata. Prva transverzala će, dakle, potpuno preoblikovati poslovne sadržaje na našem kantonu pa stoga će se pozitivno odraziti i na razvoj naše privrede. Ne moram valjda objašnjavati značaj jednog ovakvog projekta u trenutku sve izraženije ekonomske krize, rekao je Kapidžić.
Učesnici sastanka složili su se da krupnih prepreka za realizaciju projekta nema, iako postoji nekoliko tehničkih problema, prije svega na nivou lokalnih zajednica.
"Detektirali smo nekoliko njih i nadam se da ćemo uspijeti da je otklonimo u što skorijem roku. Naš cilj je da ubrzamo radove na nekoliko problematičnih tačaka, prije svega mislim tu na kružni tok na Šipu i tunel kroz Kobilju Glavu. Svakako ćemo nastaviti da održavamo radne sastanke sa svim učesnicima ovog projekta kako bi poboljšali međusobnu komunikaciju i na vrijeme reagovali u slučaju eventualnih zastoja", naglasio je ministar Kapidžić.
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- So What!
#10576 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ministar Kapidžić: Prva transverzala ostaje prioritet Vlade Kantona Sarajevo
- So What!
#10577 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nastavljeno rušenje objekata na trasi Prve transverzale
Ministarstvo saobraćaja i Direkcija za puteve imaju spremnih 25 miliona maraka.
Ekipe preduzeća "Rad" danas su nastavile rušiti objekte na trasi Prve transverzale u Sarajevu.
Inače, ova saobraćajnica povezat će centar Sarajeva s četiri trake s Vogošćom i autoputem te će na taj način značajno riješiti gorući problem saobraćajnih gužvi u glavnom gradu.
Rušenje objekata nastavljeno je u krugu nekadašnjeg depoa GRAS-a.
Podsjećamo, ** No links ** se prostire na 8.500 kvadrata zemljišta, a na polovini površine nalaze se objekti.
Planirano je i rušenje tri kuće koje se nalaze na početku ulice Halida Kajtaza, odnosno na raskrsnici ulica Kranjčevićeva, Halida Kajtaza i Put života.
Osim depoa, bit će potrebno srušiti još nekoliko kuća kako bi trasa Prve transverzale od Tehničke škole do ulice Braće Begić bila čista.
Ministarstvo saobraćaja i Direkcija za puteve imaju spremnih 25 miliona maraka potrebnih za cestu od Tehničke škole do ulice Braće Begić.
- So What!
- Qler
#10579 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
ja sam sve vise skeptik da ce se ovo zavrsiti u nekom razumnom roku... mislio sam da ce i nova vlada to jos vise pogurati, radi khm, nekih, khm... ali zakurac...
- Logovan
#10580 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Da hoće više sve porušiti, odužilo se. 
-
high_volume
#10581 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Za cestovnu infrastrukturu Sarajeva, za što bržu i efikasniju izgradnju najznačajnijih saobraćajnica, transferzala, longitidinala i svega bitnog u Sarajevu, bilo bi da Radončić ima po neki svoj objekat u neposrednoj blizini takvih saobraćajnica 
-
noviclan
#10582 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Stp kaze ovaj jedan eto te sa petlje do radoncica za deset minuta
- mayab
#10583 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Što je najsmješnije, svaki dan kad krenem sa AP odozgo, fino se vidi u daljini taj nadvožnjak, i uvijek ima radnika koji "nešto prčkaju"So What! wrote: ↑21/04/2020 13:02Nije sad da sam advokat, ali ovo je stara tabla, koja se odnosila samo na prvu fazu, izgradnju temelja mosta.high_volume wrote: ↑21/04/2020 11:40 Ima li ovdje mjesta za odgovornost...penali, troškovi, plaćanje... Izostanak budućih ugovora, i sl.![]()
Druga faza je izgradnja ostatka mosta i treća faza je kružni tok.
Da se ne lažemo kasinle su prve dvije, kasnit će i treća. Prva je kasnila zbog TDS-a, druga zbog ŽFBiH, a treća će vjerovatno zbog neke budale, vlasnika nekog prostora na trasi.
Generalno, pored tih glavnih faktora, neizbježni su i faktori javašluka administracije, investitora, nadzora i projektanta, ali to ga dođe kao pi konstanta, pa to i ne komentarišem.
Ne kontam, istinski, kao da ih je poslalo da ručno šmirglaju svaku žicu iz armature što viri, šta rade mjesecima.....
-
BadBoy
#10584 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa kad "narod" boli briga za sve, šta se i oni imaju sekirati.
- So What!
#10585 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Sve i da ga sutra završe, nikakve koristi od njega, kada još ni tender za kružni tok nemamo.
Euro-Asfalt je većinu svojih radnika poslao u tunele, njih 4 ili 5 koliko ih grade, ne znam šta će im radnici na ovom mostu, ako ga nisu nanijetili u skorije vrijeme završiti.
- video
#10586 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kako mi ta prica ide na neku stvar
Sta sad Euro asfaltu smeta pa ne zavrsi skroz drugu etapu/lot????? Vadili su se na Zeljeznice, ko im sad smeta!
Kakve veze ima to sto se nece raditi KT i ostalo sa ovim poslom????
Sto se ne spaja dionica na juznoj strani(spoj tog prvog lota i ovog drugog, nadvoznjaka) i ne dovede do kraja????
Tacno kad vidim "pešes" radnika na gradilistu hoce nesto da mi bude
Btw, đe onaj @Jedinstvo_Manchester sto rece kad zeljeznice otkoce, to ce se "sad pa sad"

Sta sad Euro asfaltu smeta pa ne zavrsi skroz drugu etapu/lot????? Vadili su se na Zeljeznice, ko im sad smeta!
Kakve veze ima to sto se nece raditi KT i ostalo sa ovim poslom????
Sto se ne spaja dionica na juznoj strani(spoj tog prvog lota i ovog drugog, nadvoznjaka) i ne dovede do kraja????
Tacno kad vidim "pešes" radnika na gradilistu hoce nesto da mi bude
Btw, đe onaj @Jedinstvo_Manchester sto rece kad zeljeznice otkoce, to ce se "sad pa sad"
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#10587 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Cekaju odgađanje izbora
Iako je korona nijedno gradiliste nije dana stalo niti im ista fali da rade, ni para ni materijala. Jos sto im sve moze ici brze jet nema guzve na cesti... ali jbg, uvijek ima opravdanje
Iako je korona nijedno gradiliste nije dana stalo niti im ista fali da rade, ni para ni materijala. Jos sto im sve moze ici brze jet nema guzve na cesti... ali jbg, uvijek ima opravdanje
-
neki
#10588 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Žalosno je samo što se za ovih mjesec dana mogao dobar posao odraditi na rekonstrukciji tramvajske pruge...al jbg..
- MorningStar
- P308
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#10591 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Danas me put nanese na novi KT kod Energoinvesta. Jbm mu ako ono nije usko za dvije trake ili mi se čini 
Mogli su smanjiti ono ostrvo u KT i tako napraviti vise prostora.
-
noviclan
#10592 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
A dovro to da pofalicani osjete draz kruznog toka
-
breuer
-
__Phoenix__
#10594 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Treća faza ne kasni zbog neke budala, već osobe inicijala HĆ i to se znamayab wrote: ↑22/04/2020 07:33Što je najsmješnije, svaki dan kad krenem sa AP odozgo, fino se vidi u daljini taj nadvožnjak, i uvijek ima radnika koji "nešto prčkaju"So What! wrote: ↑21/04/2020 13:02Nije sad da sam advokat, ali ovo je stara tabla, koja se odnosila samo na prvu fazu, izgradnju temelja mosta.high_volume wrote: ↑21/04/2020 11:40 Ima li ovdje mjesta za odgovornost...penali, troškovi, plaćanje... Izostanak budućih ugovora, i sl.![]()
Druga faza je izgradnja ostatka mosta i treća faza je kružni tok.
Da se ne lažemo kasinle su prve dvije, kasnit će i treća. Prva je kasnila zbog TDS-a, druga zbog ŽFBiH, a treća će vjerovatno zbog neke budale, vlasnika nekog prostora na trasi.
Generalno, pored tih glavnih faktora, neizbježni su i faktori javašluka administracije, investitora, nadzora i projektanta, ali to ga dođe kao pi konstanta, pa to i ne komentarišem.![]()
![]()
![]()
Ne kontam, istinski, kao da ih je poslalo da ručno šmirglaju svaku žicu iz armature što viri, šta rade mjesecima.....![]()
- nosara
#10595 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jasta. I usko i heravo.sime_cipol wrote: ↑22/04/2020 22:05 Danas me put nanese na novi KT kod Energoinvesta. Jbm mu ako ono nije usko za dvije trake ili mi se čini
- JavierBosnia
#10596 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Daj boze da grijesim al ovdje kao da se nije razmisljalo o prosirenju ove ulice prema fabrici duhana?
Onda zar nisu ovdje trebale biti fizicki odvojeni prvi izlazi?
Onda zar nisu ovdje trebale biti fizicki odvojeni prvi izlazi?
- studiorum_tuzlaensis
#10597 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Uvijek se može bacit još koji milion i na to za jedno 5-10 god. 
-
neki
#10598 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
To je taj najveći kružni tok u kantonu
Žali Bože 2 miliona maraka...i raskrsnice koja je normalno funkcionisala a napravljena prije jedva deset godina
Žali Bože 2 miliona maraka...i raskrsnice koja je normalno funkcionisala a napravljena prije jedva deset godina
- Haris033
- studiorum_tuzlaensis