Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Prati li kometu Atlas? Svakih 6000g malo nam dodje, prosli put u doba Egipcana...5x veca od Jupitera, k'o pola sunca...vidjet cemo je golim okom uskoro, brza je, promijeni i boji usljed tih gasova oko sebe i zaboravila sam koliko joj je rep dug, ali ako nas dotakne, jadni mi...ogromne posljedice moze ostaviti - zamjenu polova, udar velikog broja meteorita, asteroida, i kad god tako neke vece komete prolazi "blizu" zemlji, neki se vrag dogodi sa prirodom, bolestinama itd...
Ne kazem da je corona za to vezana, ali stvarno se kometa priblizava, imaju oficijelni kanali na YT i NASA je objavila, kao i to da nas nece udariti...
Sad, zasto pojeedinci "bjeze" u bunkerem ostaje da vidimo...
Vec u sta ne vjerujem ni ja jeste Nibiru, malo pratila Igore Kostelca i cini mi se da bas pretjeruje
Professor Giesecke currently serves as an advisor to the Swedish Government, was the first Chief Scientist of the European Centre for Disease Prevention and Control (CDC), and a former advisor to the director general of the WHO (he’s now retired and serves as an advisor to the WHO only in an honorary capacity).
Sigurno nisi propustio dio u kojoj ceka vakcinu?! Vjerovatno 5G
Da ti nacrtam? Zar nismo rekli da je WHO dio "zavere"?
Kao vec citiras referencu... Na 30:15 si sigurno opazio Gatesovu ideju za koju kaze da "nije losa ideja" i da ce biti dio svedske strategije (ako je to dobra stvar u ovom kontekstu). Testirati ce dobiti "id"
Da ti to jos koji put preslusas?
Last edited by CPT on 21/04/2020 19:39, edited 1 time in total.
Nisrin wrote: ↑21/04/2020 17:52
Prati li kometu Atlas? Svakih 6000g malo nam dodje, prosli put u doba Egipcana...5x veca od Jupitera, k'o pola sunca...vidjet cemo je golim okom uskoro, brza je, promijeni i boji usljed tih gasova oko sebe i zaboravila sam koliko joj je rep dug, ali ako nas dotakne, jadni mi...ogromne posljedice moze ostaviti - zamjenu polova, udar velikog broja meteorita, asteroida, i kad god tako neke vece komete prolazi "blizu" zemlji, neki se vrag dogodi sa prirodom, bolestinama itd...
Ne kazem da je corona za to vezana, ali stvarno se kometa priblizava, imaju oficijelni kanali na YT i NASA je objavila, kao i to da nas nece udariti...
Sad, zasto pojeedinci "bjeze" u bunkerem ostaje da vidimo...
Vec u sta ne vjerujem ni ja jeste Nibiru, malo pratila Igore Kostelca i cini mi se da bas pretjeruje
Da si ti nama ziva i zdrava, C/2019 Y4 ili Atlas se polahko ali sigurno raspala i njeni fragmenti lete ka vjecitom lovistu, u ovom slucaju Suncu.
Ali dolazi nam u maju C/2020 F8 ili Swan, ta bi se trebala vidjeti golim okom
CPT wrote: ↑21/04/2020 19:36
Kao vec citiras referencu... Na 30:15 si sigurno opazio Gatesovu ideju za koju kaze da "nije losa ideja" i da ce biti dio svedske strategije (ako je to dobra stvar u ovom kontekstu). Testirati ce dobiti "id"
Ja pricam o ublehama vezanim za pandemiju, to je sustina onoga sto covjek prica. A ti se, po svom ustaljenom obicaju, zakacis za nesto deseto. Hajde sad, 15 postova sa haha-hihi-vid mu glOve-go figure-ti si to znao-jel'de-jel tako-isveostaleglupostikojevaljasnemilice.
Ja pricam o ublehama vezanim za pandemiju, to je sustina onoga sto covjek prica. A ti se, po svom ustaljenom obicaju, zakacis za nesto deseto. Hajde sad, 15 postova sa haha-hihi-vid mu glOve-go figure-ti si to znao-jel'de-jel tako-isveostaleglupostikojevaljasnemilice.
Sustina je da ti blage veze nemas sta je covjek rekao. Vidio si samo naslov...
Covjek koji je jos uvijek na platnoj listi WHO. Citav zivot je bio dio WHO, danas je dio WHO. To je one WHO koja je dio zavere ili neka druga WHO? On je jedan od autora trenutne svedske strategije. Strategije zbog koje Svedska ima cca 15x vise zarazenih od BiH (da ne govorimo o drugim drzavama). Za ilustraciju:
BiH:
zarazenih 1342, smrt 51, novi slucaj: +33
Svedska:
zarazenih: 15322 zarazenih, smrt: 1765, novi slucaj: +185
Znam da ti je statistika strana pa cu ti pomoci. Svedska ima 15x vise zarezenih, 34x vise smrti i 6x vise novih...
Covjek kaze da virusu treba prepustiti da pobije vecinu stare populacije jer ce "svakako umrijeti". Kao soluciju vidi vakcinu ( ). "Digitalni ID" je dio njegove strategije Gates? 5G? Zavera?!
A za neuspjeh strategije je vec nasao dezurnog krivca. To ne moze biti on, ekipa ili strategija vec migranti (a ko drugi?): “Many of the people working in nursing homes are from other countries, they’re refugees or asylum seekers in Sweden. They’re Swedish may not be perfect, they may not always understand the information that has been spread to the population. There are many things we could have done better a couple of weeks or a couple of months ago.”
Mogu zamisliti kakva bi bila rekacija da Sebija kaze stariju populaciju bi ja prepustila smrti jer ce svakako umrijeti. Ili da ima 10000 zarazenih i 800 mrtvih zbog virusa. Vjerovatno bi je citirao kao doktora...
A cekaj, kako to sad da prihvatas stav tog doktora, pa i neka je samo taj dio vezan za pandemiju (ostalo sto ti ne odgovora hladno odbacis)? Radi(o) u WHO, po nekoj tvojoj logici govori ono sto mu oni narede, a WHO agendu kreiraju zli bilioneri...
Ne razumijem zasto mi je obrisano pitanje za CPT. Samo sam pitao da li je prijavio Dozera radi pitanja iznad i zakljucio da je jadno ako jeste. Ovdje se izgleda smiju komentarisati samo stvari koje se svidjaju moderatoru. U civilizovanim zemljama se to zove cenzura.
A ja sam prijavio CPT za trolanje i provociranje.
Malo sam istraživao zašto se neke stvari spominju toliko u teorijama zavjere, nekoliko linkova nije dovoljno za bilo šta, dosadno mi zato sam se malo više zarovio i evo šta sam našao.
Kao što rekoh, moj princip jeste no pic, didnt happen. Pa da nastavimo u tom smijeru.
Ljudi se čude pričama o "čipovanju" ( mada je ispravan izraz Digitalni ID, Imunološki Pasoš ili oboje ), a zapravo to sve je već objavljeno. Peta je priča što to neko objašnjava kao altruizam, napredak tehnologije ili "čipovanje". Stvar je perspektive i gledišta.
To bi zapravo trebabalo da bude diskusija, prednosti i mane navedenog, a ne
he, he, he, cipovace nas, 5G, urota, stavi foliju na glavu odgovori Možda dođe, nevidljiva, tetovaža sa "bar kodom" i aplikacijom koja je čita, sa zelenim, žutim i crvenim odbrenjem. Ako si u crvenom, nećeš nigdje. Nemoguće ba, nismo stoka, realno
Zeleno, Žuto, crveno, social credits - made by China
Pa šta, reći će vrli pitac, kakve to veze ima sa nama, jel to neko misli da nama mogu staviti tetovaže, nerealno ba, nismo kinezi, ipak je Zapad u pitanju
wrote: ↑
Kevin McHugh, an assistant professor of bioengineering at Rice since this summer, and a team at his previous institution, the Massachusetts Institute of Technology, report in a cover story in Science Translational Medicine on their development of quantum-dot tags that fluoresce with information after they’re injected as part of a vaccination.
The tags are incorporated in only some of the array of sugar-based microneedles on a patch. When the needles dissolve in about two minutes, they deliver the vaccine and leave the pattern of tags just under the skin, where they become something like a bar-code tattoo.
“The Bill and Melinda Gates Foundation came to us and said, ‘Hey, we have a real problem — knowing who’s vaccinated,’” said McHugh, who was recruited to join Rice with funding from the Cancer Prevention and Research Institute of Texas. “They said, ‘We go on vaccination campaigns where people get into Hummers, drive to a rural village, set up a tent and start immunizing people, but they don’t always know who’s been immunized before and what vaccines are still needed.”
Keeping track of vaccinations remains a major challenge in the developing world, and even in many developed countries, paperwork gets lost, and parents forget whether their child is up to date. Now a group of Massachusetts Institute of Technology researchers has developed a novel way to address this problem: embedding the record directly into the skin.
Along with the vaccine, a child would be injected with a bit of dye that is invisible to the naked eye but easily seen with a special cell-phone filter, combined with an app that shines near-infrared light onto the skin. The dye would be expected to last up to five years, according to tests on pig and rat skin and human skin in a dish...................
.....When people were still getting vaccinated for smallpox, which has since been eradicated worldwide, they got a visible scar on their arm from the shot that made it easy to identify who had been vaccinated and who had not, Jaklenec says. “But obviously, we didn’t want to give people a scar,” she says, noting that her team was looking for an identifier that would be invisible to the naked eye. The researchers also wanted to avoid technologies that would raise even more privacy concerns, such as iris scans and databases with names and identifiable data, she says.
The work was funded by the Bill & Melinda Gates Foundation and came about because of a direct request from Microsoft founder and philanthropist Bill Gates himself, who has been supporting efforts to wipe out diseases such as polio and measles across the world, Jaklenec says. “If we don’t have good data, it’s really difficult to eradicate disease,” she says.
The researchers hope to add more detailed information to the dots, such as the date of vaccination. Along with them, the team eventually wants to inject sensors that could also potentially be used to track aspects of health such as insulin levels in diabetics, Jaklenec says.
US firm combines nanotechnology, blockchain for COVID-19 immunity passports
“Not only does this service facilitate improved health outcomes for patients, but it also underpins back-to-work certifications, sometimes referred to as immunization passports,” said Stephen B. Squires, President & CEO of QMC.
With the health data backed by blockchain, governments and health agencies can formulate new plans and safety measures to contain the spread of COVID-19 and other diseases. Additionally, individual users can assess their immunization passport using a mobile application. The app features color-coded indicators — green, yellow, and red. If the app shows the green indicator, the individual has clearance to interact in social and work environments. This indicator can be shared and authenticated by others using a QR code.
“The world must have a system that eliminates the fears and anxiety of not knowing who is able to return to work,” said Les Paull, CEO of QMVT, the unit responsible for sales and marketing of QMC’s innovations.
The solution is hosted on the Microsoft Azure cloud and can integrate with existing EMR systems. It is based on the Hyperledger Sawtooth enterprise blockchain and for smart contracts, it’s using the Digital Asset Modeling Language (DAML).
Yesterday, Ledger Insights reported on the COVID Credentials initiative (CCI), which uses digital identity to develop “immunity passports”. Members of the initiative include Evernym, ID2020, uPort, Dutch research organization TNO, Microsoft, ConsenSys Health and consultants Luxoft and many others.
Dobro, možda razvijaju nevidljivu bar kod tetovažu, aplikacije i ostalo, hajde ko da je bitno, ali šta je sa ostalim, to mora da su gluposti, ljudi izmišljaju, pišu na pamet
Bringing privacy-protecting, portable and user-centric digital identity to life.
ID2020 supports digital identity programs that both directly improve lives and generate needed evidence for how we maximize the potential of digital ID for everyone.
The ID2020 Alliance has launched a new digital identity program at its annual summit in New York, in collaboration with the Government of Bangladesh, vaccine alliance Gavi, and new partners in government, academia, and humanitarian relief.
The program to leverage immunization as an opportunity to establish digital identity was unveiled by ID2020 in partnership with the Bangladesh Government’s Access to Information (a2i) Program, the Directorate General of Health Services, and Gavi, according to the announcement.
Digital identity is a computerized record of who a person is, stored in a registry. It is used, in this case, to keep track of who has received vaccination.
“We are implementing a forward-looking approach to digital identity that gives individuals control over their own personal information, while still building off existing systems and programs,” says Anir Chowdhury, policy advisor at a2i. “The Government of Bangladesh recognizes that the design of digital identity systems carries far-reaching implications for individuals’ access to services and livelihoods, and we are eager to pioneer this approach.”
ID2020 will be collaborating with the City of Austin, along with the Austin Blockchain Collective, Dell Medical School, and the National Innovation Service, on developing MyPass — a blockchain-enabled digital identity platform for people experiencing homelessness. The MyPass project is funded by a grant from the Robert Wood Johnson Foundation.
“Cities lie at the frontline of providing crucial social services to vulnerable populations,” said ID2020’s Executive Director, Dakota Gruener. “This is an impactful space where digital identity can help address major urban challenges, and improve the daily lives of residents. We are so excited to be working with the City’s Office of Innovation on developing their digital identity solution for people experiencing homelessness.”
Kada na sve navedeno dodamo još vezu Gatesa sa Imperial Koledž London ( koji je dao nerealno lošu i visoku procjenu mortaliteta što se tiče Korone )
Činjenicu da je trenutno prvi finansijer WHO ( Gavi je već objašnjen ) koji je također dao nerealnu procjenu o Koroni
ili Johns Hopkins Institut ( koji je također dao jako pogrešnu procjenu žrtava i uticao na dešavanje )
također, u Johns Hopkinsu u Novembru 2019 je održan Event 201 gdje se simulirala svjetska pandemija, od reakcije vlada do ponašanja medija sa posebnim osvrtom kako suzbiti "fejk njuz" preko društvenih mreža.
ili prezentacije Rokfeler Fondacije iz 2010 godine dosadnog naslova "Scenarios for the Future of Technology and International Development" koja se također bavi pandemijom i gdje je Kina primjer borbe sa virusom. Spominje se i veća kontrola na građanima, autoritativna vlast, gubitak nekih građanskih prava itd.
However, a few countries did fare better—China in particular. The Chinese government’s quick imposition and enforcement of mandatory quarantine for all citizens, as well as its instant and near-hermetic sealing off of all borders, saved millions of lives, stopping the spread of the virus far earlier than in other countries and enabling a swifter postpandemic recovery.
During the pandemic, national leaders around the world flexed their authority and imposed airtight rules and restrictions, from the mandatory wearing of face masks to body-temperature checks at the entries to communal spaces like train stations and supermarkets.
At first, the notion of a more controlled world gained wide acceptance and approval. Citizens willingly gave up some of their sovereignty—and their privacy—to more paternalistic states in exchange for greater safety and stability. Citizens were more tolerant, and even eager, for top-down direction and oversight, and national leaders had more latitude to impose order in the ways they saw fit. In developed countries, this heightened oversight took many forms: biometric IDs for all citizens....
Ono što je meni zapalo za oko jeste spominjanje uloge filantropskih organizacija kao posebna tema u dešavanjima ( zanimljivo )
ili da je Pribright Institut 2014 godine podnio zahtjev za patentiranje Korona virusa koji je odobren u Novembru 2019 - nije ovaj Korona virus, da ne bude zabune - kokoške su u pitanju
i da je Pribright Institut fnansiran od strane Gates Fondacije 2013 godine
Eto, malo sam istrražio bespuća interneta, da vidim zašto se Gates ovoliko spominje u teorijama zavjere. Ovo naravno neće nikoga ubijediti u bilo šta, ko ne vjeruje i dalje neće vjerovati, ko vjeruje - vjerovaće, ali se nadam da sam objasnio zašto se čovjek toliko spominje
Ostale zaključke možete izvući sami
Eto
edit: zaboravio sam da spomenem najave Gatesa kako smo nespremni za pandemiju i njegava aktivnost i sveprisutnost kada je ista počela. U suštini ovo će biti lako ispratiti, ako se zaista dogode zabrane, putne restrikcije, bar kod tetovaže itd onda je moćniji ili upućeniji nego što se misli da jeste, ako se ništa ne desi onda su teoretičari budale
TheCitizen wrote: ↑22/04/2020 10:45
Ne razumijem zasto mi je obrisano pitanje za CPT. Samo sam pitao da li je prijavio Dozera radi pitanja iznad i zakljucio da je jadno ako jeste. Ovdje se izgleda smiju komentarisati samo stvari koje se svidjaju moderatoru. U civilizovanim zemljama se to zove cenzura.
Ako vec glumis advokata iako ti je moderator vec izbrisao pitanje... Valjda brisanje nisi shvatio?! NISAM te prijavio. Nisam javio, nisam lobirao, ...
cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑22/04/2020 12:22ps. moraću da nastavim u narednom postu, ne dopušta mi više linkova,
Histerije o "cipovima" je posljedica pogresnog tumacanja od strane antivaxxera. Velika vecina vec ima tj koristi "DIGITALNI ID" ili "cipu" o formi kartice. Vecina ljudi vec ima svoje podatka na "cipu". Vakcine /testiranj ce morati negdje upisati. Najlakse i najbolje je sa ostalim zdrastvenim stanjem. Ili ce svi nositi knjizice gdje ce se udarati pecate. U 2020... Takve stvari se gube pa ce svakako negdje morati postojati kao backup (vjerovatno i digitalnom formi) sto znaci da nema razloga da vec u start nije u digitalnoj formi. U kakvoj tacnoj digitalnoj formi ce biti je u biti svejedno. Debata o tome hoce li vakcina/testiranje biti obavezno ima smisla... U kakvoj tacno formi ce biti potvrda o vakcini/testiranje nema.
TheCitizen wrote: ↑22/04/2020 10:45
Ako vec glumis advokata iako ti je moderator vec izbrisao pitanje... Valjda brisanje nisi shvatio?! NISAM te prijavio. Nisam javio, nisam lobirao, ...
@cvrčak_na_hedonizmu Super je sto si postavio dosta materijala, ima i nekih zanimljivosti ali dok si ovo sve istrazivao, da li si u isto vrijeme provjeravao istinost ovih navoda te kakve uopste veze imaju sa ovom trenutnom pandemijom?
Evo npr. ovaj Pirbright Institut, finasirana su dva istrazivanja od strane Gatesove fondacije (nesto preko pola miliona dolara), 2013. i 2016. koja veze nemaju sa COVID19. Koja je poveznica patenta za ptice sa pandemijom, Gatesom itd.?