Sad kad je ispala frka sa naftom
Gledam fortrade.com nudi opciju ali sam skeptican malo oko tih stranica.
Da li neko ko ima iskustva s nekom stranicom za trejdanje, moze poslati link pa da se malo pokusa trgovanje sa naftom
Moderator: anex
U Zenici ne radi ni jedna brokerska kuća, bilo ih je četiri ili pet a sad nula.N.N. wrote: ↑14/05/2020 17:22 Da li se dionice mogu prodati i u nekim bankama a ne samo brokerskim kucama?
Izgleda ima ASA banka i Raiffaisen banka!?
Zna li neko za podrucije Zenice kome se obratiti oko toga
Nekada je bila neka brokerska kuca ili ispostava dole kod stadiona Bilino polje, sada nista.
P.s. koliko se sada krece Bh Telekom?
Loše vrijeme za prodaju, treba sačekati bar do skupštine. Šteta je prodavati na 9,50KM .N.N. wrote: ↑14/05/2020 18:33 Trebalo bi samo prodati odredjen broj dionica i to je to.
Stari je to nekada ganjao a nikada prodao, pa mu sada opet naumpalo da i to rijesi, pa rekoh da vidim gdje, sta i kako![]()
Kako sam pisao, on je to provjeravao u ispostavi dole kod stadiona, e posto vise toga nema, da vidim onda ovako...
Kako to hoda, ponijeti dokumente, naci brokersku kucu i njima prodati jel ?![]()
Da ispravimo od starta: DividenDa.sijalica+ wrote: ↑15/05/2020 21:53 Takve stvari očekujem od porezne, na fazon " iako nije uređeno ali moze to proći pod tim i tim pa de te vi ipak plati te"![]()
Moram napomenuti da postoji prijedlog zakona o tome, 5% na dividentu i 10% na kapitalnu dobiti ali ostvareno u BiH, nista ino trzista. Bar sam tako skonto taj nacrt zakona.
Moram da dodam nesto u vezi dividente. Na stranici Alianz osiguranje, na prozoru za investitore, navedeno je porez na dividentu od 27 % pa ispod objasnjeno koliko ces dobiti ako je dividenta9,5 e i tako ima nevedeno i za nekoliko godina unazad. Msm da EU drzave tako odmah rjesavaju, ocito zbog činjenica da ce svakoj dionici biti isplaceno pa svejedno ko je vlasnik istih. Meni je to okey jer znas sta te ceka.
Govorim iskljucivo ukoliko iz BiH trgujes na ino trzista, sve poslije Slovenije![]()