Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jesi ti uopće upućen u to kako se vrše istraživanja? Pročitaj u članku iznad da su poslali minimum 1000 testova, a ne 100.
11 od 100 znaci 11%, drugim riječima.
Ovo su rezultati od 100 testova urađeni na krvi od davaoca krvi.
Ovi kućni će biti nekad u budućnosti.
Vratio sam se na tekst, djelimično si u pravu, uradili su dvije runde po 100 testova po metodi slučajnog izbora.
Musa je kazao da će sutra krizni štab raspravljati o popuštanju nekih mjera.
"Prioritet bih dao mogućnosti da iz izolacije u određeno razdoblje izađu stariji i djeca, te popuštanju mjera prema manjim obrtima, uz pridržavanje mjera za kontrolu infekcije i uz izbjegavanje gužvi", dodao je Musa.
TomANDJerry wrote: ↑21/04/2020 13:37
Dakle dosli smo do trenutka kada su ovi na vlasti skontali da su se za**bali , da su ih novinari, doktori i razni "GOTOVI SMO" strucnjaci lagali i sada ide "vracaj sve nazad je**te, dok ovi sto smo im uzeli radna mjesta nisu skontali".
Naravno da niko nece preuzeti odgovornost, Svedjani ce ispasti upravu---ali tek za 4-5 mjeseci kada to bude i budali jasno, a onda ionako nikoga nece biti briga.
Uvijek sam se smatrao ljevicarem, ali zalosno je vidjeti da su na mojoj strani prakticno jedino grupa fasista i teoreticara zavjera --- kao oni u Michigan koji su sa puskama izasli na ulicu kada su im ovi sa vlasti rekli da ne mogu vise slobodno da se setaju --- jer su bolnice prazne, ALI bi mogle biti pune.
Ništa, i ti pušku i sa njima. To su oni koji svakako vjeruju da je zemlja ravna, da je Isus bio bijelac plavih očiju, da je bijeli čovjek superioran i tako te stvari.
Mislim da ce se ljudi za 50 godina vise smijati onima koji su se zabarakadirali u kucu i ostavili drustvo/ekonomiju da propadne zbog straha od prehlade.
Sad se prenosi , pa se ne prenosi, pa se prenosi... Na povrsini 12 h ,5dana...pa nije... Maske valjaju, pa ne valjaju pa valjaju.... ne treba ih nositi, pa onda treba u prevozu i u supermarketima.
Realno, meni ovo sve vise na ciirkus lici...ali veoma skup cirkus.
Da nije "cirkusa" koji se zove naucno istrazivanje, jos bi se volovima i konjima putovalo, i smatralo da je zemlja centar svemira.
Je li po tvom misljenju nije dozvoljeno biti nesiguran kada se sretnes sa necim novim, ili revidirati vidjenje neke stvari kada dodjes do novih saznanja?
Ljudi se slomise radeci na tome, i onda neko dodje da prdi kako je to cirkus
Pa ako kazes da je nesto dobro, pa onda istrazujes i kazes da nije dobro...to znaci da si prvi put provalio, napamet rekao?
Naravno da se živjeti mora, samo će mjere opreza ostati sa nama neko vrijeme. Koliko mogu da vidim uglavnom će se pratiti korejanski model kontrole do pronalaska lijeka ili vakcine. Mislim da je Njemačka već na tom fonu, a ići će u tom smjeru i USA, i ostali.
Last edited by daddy-kool on 21/04/2020 14:44, edited 1 time in total.
daddy-kool wrote: ↑21/04/2020 14:43
Naravno da se živjeti mora, samo će mjere opreza ostati sa nama neko vrijeme. Koliko mogu da vidim uglavnom će se pratiti korejanski model kontrole do pronalaska lijeka ili vakcine. Mislim da je Njemačka već na tom fonu, a ići će u tom smjeru i USA, i ostali.
Dakle dosli smo do trenutka kada su ovi na vlasti skontali da su se za**bali , da su ih novinari, doktori i razni "GOTOVI SMO" strucnjaci lagali i sada ide "vracaj sve nazad je**te, dok ovi sto smo im uzeli radna mjesta nisu skontali".
Naravno da niko nece preuzeti odgovornost, Svedjani ce ispasti upravu---ali tek za 4-5 mjeseci kada to bude i budali jasno, a onda ionako nikoga nece biti briga.
Uvijek sam se smatrao ljevicarem, ali zalosno je vidjeti da su na mojoj strani prakticno jedino grupa fasista i teoreticara zavjera --- kao oni u Michigan koji su sa puskama izasli na ulicu kada su im ovi sa vlasti rekli da ne mogu vise slobodno da se setaju --- jer su bolnice prazne, ALI bi mogle biti pune.
Ništa, i ti pušku i sa njima. To su oni koji svakako vjeruju da je zemlja ravna, da je Isus bio bijelac plavih očiju, da je bijeli čovjek superioran i tako te stvari.
Mislim da ce se ljudi za 50 godina vise smijati onima koji su se zabarakadirali u kucu i ostavili drustvo/ekonomiju da propadne zbog straha od prehlade.
Možda se budu i smijali ovim u kućama ali ovu rednek naciju će uvijek smatrati budala.
Ne lupetaju, ljudi su osmislili vlastiti sistem i bukvalno po metodi slučajnog izbora poslali koverte sa opremom koju treba dostaviti nazad kako bi se izvršilo serološko testiranje:
To možda u budućnosti, sada su izdali rezultate gdje su testirali 100 donora krvi i kod 11 su pronađena antitijela. (antitijela ne znače imunitet, kako god oni tvrdili da nema lažno pozitvnih ja bi sačekao nezavisne provjere). Na osnovu ovih brojeva je onaj nekako zaključio da je 25% stanovništva razvilo antitijela.
index_box wrote: ↑21/04/2020 13:52 In a new corona test done on blood donors in the Stockholm area, it turns out that at least 11 out of 100 had developed antibodies. The klix figure is believed to be higher.
"It's enough information that we can't keep it," says Jan Albert, professor of clinical microbiology at Karolinska University Hospital.
Oni imaju veliku potebu da se operu i prikažu uspješnim, nijedna druga studija iz čitavog svijeta ne tvrdi ovako velike brojeve. Treba sačekati veće uzorke i vidjeti da li će uopšte ove podatke objaviti kao naučnu studiju ili će se kriti iza objava u novinama i televiziji.
dok, druga strana, ima veliku potrebu osporavati njihov pristup ovome svemu, jer se ne uklapa u sablon vecine. ako kod svedjana ne bude haos, koji mnogi prizeljkuju, valja se pravdati zasto se nije i drugdje tako postupalo.
index_box wrote: ↑21/04/2020 14:43
Ne razumijem kako to mijenja rezultate do kojih su došli imajući na umu da je metoda slučajnog odabira i da su svi davaoci bili *zdravi*?
Naravno da je bolje kada je studija veća, ali i to će doći, polako. Šveđani nisu ko mi da testiraju testovima koji imaju pouzdanost 30-50%.
Mali je uzorak, velika je moguća greška (11+-3,5), postoji pristrasnost prilikom odabira uzoraka, testove treba potvrditi i na drugim mjestima jer su upravo svi imali problem sa lažno pozitivnim. Zato kažem treba veći uzorak i po mogućnosti nekoliko studija.
Druga stvar je onaj infektolog koji je iz ovog ekstrapolirao da 25% stanovništva već ima antitijela, to je primarni razlog zašto sam rekao da lupaju.
Kako li majku mu 8 hiljada ljudi veca smrtnost u Engleskoj nego prosjecna za sedam dana od 3 do 10 aprila kad se radi o obicnoj gripi smrtnost raste ne samo u slucajevima koji su zarazeni visrusom
Koliko god da se nekome ne sviđalo (mada ovo nikako ne mogu da razumijem), Švedska se polazala kao jedna od rijetkih zemalja koje imaju autonomnost, plan i stručan kadar koji r a d i svoj posao. Ljudi sami razvijaju metode i način testiranja (pouzdanost antibody testa im je 70-80%), dok naši dobavljaju nekakve testove iz Turske i kontaminirane kineske testove.
I, iznad svega, Švedska je kormilo prepustila naučnicima, a ne političarima koji pokazuju svoju moć i nemoć u ovoj situaciji.
Dugoročno posmatrano, ako je istina da bi se ovaj virus mogao “vratiti” u septembru/oktobru mutiran i još jači, onda će ga Šveđani puno bolje podnijeti nego mi koji smo se skrivali po kućama.
Ajmo dalje.... sta je nestaje ham ham .. nema paja sad dolazi u glavu kakve se gluposti napravise u drzavi. E sad cemo da vidimo kako se umire tj. zapravo vec gledamo - koliko samoubistava u proteklih 5 dana ?
coco1 wrote: ↑21/04/2020 14:47
dok, druga strana, ima veliku potrebu osporavati njihov pristup ovome svemu, jer se ne uklapa u sablon vecine. ako kod svedjana ne bude haos, koji mnogi prizeljkuju, valja se pravdati zasto se nije i drugdje tako postupalo.
I to stoji da se i drugi peru.
Zato ja i poredim Švedsku i Norvešku koje su jako slične.
Možda se budu i smijali ovim u kućama ali ovu rednek naciju će uvijek smatrati budala.
Ako mi "pametni" ispadnemo vece budale od njih ---> a trenutno se sve cini da ce biti tako ---> mogu oni mislit da treba okolo hodati gol i kokodakati kao Horoz, a da su planete ustvari lazi koje je neko nacrtao na nebu ... mi smo opet vece budale, jer cijena nase gluposti ce se mjeriti u milijardama milijardi milijardi dolara, a njihove u nekoliko bezvezni postova na internetu.
Mi u BiH smo pratili šta radi centralna Evropa, i svi ti potezi kao prvi odgovor da se snađemo i pregrupišemo su imali smisla i polučili su rezultate. Nigdje u centralnoj Evropi se nije desio talijanski scenarij. Sada ide postepeno popuštanje mjera, ali treba pratiti Njemačku koja će uvesti sigurno najbolje mjere praćenja i kontrole i prikačiti se na taj voz. Mislim ne samo mi, svi će to uraditi, od Austrije, do Grčke i Poljske.
Dva dana prije trpaju djevojku u auto jer nema masku, jucer migranti regularno opet u gradu naravno 80% vidilo nije maske opet maramice krenule dok policija prolazi pored.....
daddy-kool wrote: ↑21/04/2020 15:06
Mi u BiH smo pratili šta radi centralna Evropa, i svi ti potezi kao prvi odgovor da se snađemo i pregrupišemo su imali smisla i polučili su rezultate. Nigdje u centralnoj Evropi se nije desio talijanski scenarij. Sada ide postepeno popuštanje mjera, ali treba pratiti Njemačku koja će uvesti sigurno najbolje mjere praćenja i kontrole i prikačiti se na taj voz. Mislim ne samo mi, svi će to uraditi, od Austrije, do Grčke i Poljske.
Čak se ni u cijeloj Italiji nije desio italijanski scenarij. Samo u Bergamu. Iz ove perspektive posmatrano, Ispravnije bi ga bilo nazivati bergamskim scenarijem.
Što se tiče mjera, kod nas opet ide talas prepisivanja... Vidi se kakvi su nam učenici i studenti bili naši “stručnjaci”.
Danas govori švedski ekspert epidemiolog i savjetnik pri WHO, Johan Gioecke, da je u Štokholmu covid imalo oko 600 000 ljudi i da 99% nije ni osjetilo da su imali, tj imali su blage ili gotovo nikakve simptome. Istovremeno je naglasio da je studija pokazala da je 11% stanovnika Štokholma razradila antitjela na covid.
Eto, malo pozitivnijih vijesti, da nije sve crno, crno.
Imaš li linkove na ovo što tvrdi, to bi značilo da 25% stanovništva ima antitijela?
Postoje li neke studije koje ovo tvrde?
Do sada sam viđao da se u studijama rađenim na antitijela smatra da oko 3% stanovništva je možda prebolovalo Covid19, i to zavisi od grada do grada i od regije do regije. Ovo "možda" je iz razloga što je rezultat (<5%) upravo u okviru statističke greške testova, tako da kada budu pokazivale veće brojke rezultat će biti tačniji.
MorningStar wrote: ↑21/04/2020 15:08
Dva dana prije trpaju djevojku u auto jer nema masku, jucer migranti regularno opet u gradu naravno 80% vidilo nije maske opet maramice krenule dok policija prolazi pored.....
Cuj trpaju djevojku u auto jer nema masku.. odvadi malo
MorningStar wrote: ↑21/04/2020 15:08
Cuj trpaju djevojku u auto jer nema masku.. odvadi malo
Danas govori švedski ekspert epidemiolog i savjetnik pri WHO, Johan Gioecke, da je u Štokholmu covid imalo oko 600 000 ljudi i da 99% nije ni osjetilo da su imali, tj imali su blage ili gotovo nikakve simptome. Istovremeno je naglasio da je studija pokazala da je 11% stanovnika Štokholma razradila antitjela na covid.
Eto, malo pozitivnijih vijesti, da nije sve crno, crno.
Imaš li linkove na ovo što tvrdi, to bi značilo da 25% stanovništva ima antitijela?
Postoje li neke studije koje ovo tvrde?
Do sada sam viđao da se u studijama rađenim na antitijela smatra da oko 3% stanovništva je možda prebolovalo Covid19, i to zavisi od grada do grada i od regije do regije. Ovo "možda" je iz razloga što je rezultat (<5%) upravo u okviru statističke greške testova, tako da kada budu pokazivale veće brojke rezultat će biti tačniji.
- For every confirmed case, there are 999 others, says Anders Wallensten, Deputy State Epidemiologist.
Ovo su baš enormne brojke, bolje bi im bilo da objave sve studije koje su (najvjerovatnije) već uradili, inače im niko neće vjerovati.
Zanimljivo je da WHO konstatno potencira studije u kojima se pokazalo da 2 ili 3% ima antitijela, dok studije, poput one iz Italije, ili one iz Njemačke, gdje su te brojke drastično veće, ignoriraju.