Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Romanista 101%
#27051 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sad Hasan kriv sto su okupljanja bila po kafanama, igraci radili sta su htjeli, uzimale se pare da se igra protiv Irana, Zlatanovom starom trazili pare da mu sin igra za BiH, nepoznati igraci u prvih 11 u najvaznijim tekmama, da sigurno on je najveci krivac za sav javasluk, neuspjehe i korupciju u i oko reprezentacije BiH 
- Raigor Stonehoof
#27052 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ako nadjes ko je na ovoj temi otkako je spomenut Hasan to rekao, ja se samobanujem s foruma. U suprotnom, nestani ti, moze?Romanista 101% wrote: ↑20/04/2020 22:15 Sad Hasan kriv sto su okupljanja bila po kafanama, igraci radili sta su htjeli, uzimale se pare da se igra protiv Irana, Zlatanovom starom trazili pare da mu sin igra za BiH, nepoznati igraci u prvih 11 u najvaznijim tekmama, da sigurno on je najveci krivac za sav javasluk, neuspjehe i korupciju u i oko reprezentacije BiH![]()
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#27053 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sta kaze pametni forumas na ovo:"Igraš na Marakani pred 60.000-70.000 navijača, nama treba pobjeda, dok je Srbiji i Crnoj Gori odgovarao i remi...Odjednom su se pojavili igrači koji su igrali tada i više nikad. Ne znam zašto je Misimović bio na klupi, Barbarez je igrao kao libero, Jakirović je bio neki igrač koji se tada pojavio i igrao, prvi i zadnji put, a niko ne zna ni odakle je došao", prisjetio se Bolić
Teorije zavjera je ono sto igraci pricaju, ali mu nije teorija zavjera "salihamidzic picka namjerno crvene dobijao nije htio da igra"Raigor Stonehoof wrote: ↑15/04/2020 14:24 Od utakmice sa Izraelom mu jebem majku, i nikakve teorije zavjera to nece promijeniti. Samo ono sto se vidjelo na terenu me zanima.
- Raigor Stonehoof
#27054 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Evo i Hadzibegic progovori.... Hasan opet govno. Misimovic isto potvrdio.
Al forumasi znaju bolje
Al forumasi znaju bolje
-
Melbourne_Australia
#27055 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Analiticarr wrote: ↑17/04/2020 18:19Sta je rekao taj necovjek?budzetlija wrote: ↑17/04/2020 07:18 Ja više vjerujem Spahi kad je ono pričao dok mu je mikrofon bio uključenlažni holandjanin ga može obaliti Papetu
![]()
Istina je i ovo sto prica Medunjanin ali zna se i da su za to krivi edin i midho dzeko i emir spahic koji su krojili ekipu i ucjenjivali Safeta Susica. Medunjanin bi igrao da oni nisu zeljeli da u ekipu ubace Ibricica koji uopste nije trebao putovati za Brazil. Zbog toga je Safet odlucio da iz osvete svima da minutazu osim samom Ibricicu, koji tu nista nije kriv, osim sto je dzekin kum i ovaj mu je obecao da ce ici u Brazil.
I pored svih tih igara i namjestanja koje su mu radili gore pomenuti neljudi Safet je uspio odvesti reprezentaciju u Brazil i odigrati sasvim solidno prvenstvo. Da je na pressu u USA objasnio javnosti kako stvari stoje i otjerao dzeku i spahica, siguran sam da bi reprezentacija daleko dogurala. Medjutim on se u zadnjem momentu predomislio i odlucio da suti iz sazaljenja prema navijacima. To je jedino sto mu zamjeram. Inace nijedan nas selektor mu nije ni do koljena.
-
Melbourne_Australia
#27056 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
budzetlija wrote: ↑17/04/2020 10:46 Ma definitivno tebi vjerujemtebi koji mrzi najboljeg igraca i selektora kojeg smo ikad imali
a koji to cini iz dna duse, bjazi
![]()
- budzetlija
#27057 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Tako jeMelbourne_Australia wrote: ↑21/04/2020 10:21budzetlija wrote: ↑17/04/2020 10:46 Ma definitivno tebi vjerujemtebi koji mrzi najboljeg igraca i selektora kojeg smo ikad imali
a koji to cini iz dna duse, bjazi
![]()
Najboljeg selek
tora Ja ne vjerujem sta citam
Covjek je zalutao u vode trenerske..Nepismen i glup..Kao igrac, bio je profesor...I Maradona je trenirao Argentinu..Pape nece vise nikad voditi ni jedan klub..A nije da ne zeli...A opet kazem bio je Tata fudbala.
- Logovan
#27058 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
SP, SP, SP....
Nikakvog poštovanja, zahvalnosti.
- Logovan
#27059 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jednostavno, Safet Sušić Pape. 
- budzetlija
#27060 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zašto nas Ivica Osim nije preuzeo nikad i pokazao znanje
koje je pokazivao po Austriji i Japanu, da bi kasnije došao u savez i spašavao guzicu istim ljudima za koje je govorio da neće raditi sa njima?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#27061 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Tačno sam znao da će ovo otići u prepucavanje Sarajevo - Željo 
-
Melbourne_Australia
#27062 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Po 100 put?? Ko je sta napisao lose protiv Papeta zato sto je igrao za vas?? Zapamti uvjek krece sa vase strane ali uvjek..Pape je kurac od trenera kao i Mesa..Samo sto Mesa eto barem ,pokusava da radi na sebi, ovaj drugi je ostao u 80's...A porediti Papeta sa Osimom u trenerskoj struci , mogu samo likovi poput tvojih ovih drugova sa tribine..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#27063 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Vjeruj da su mnogi upravo zato napisali.Melbourne_Australia wrote: ↑21/04/2020 13:48Po 100 put?? Ko je sta napisao lose protiv Papeta zato sto je igrao za vas?? Zapamti uvjek krece sa vase strane ali uvjek..Pape je kurac od trenera kao i Mesa..Samo sto Mesa eto barem ,pokusava da radi na sebi, ovaj drugi je ostao u 80's...A porediti Papeta sa Osimom u trenerskoj struci , mogu samo likovi poput tvojih ovih drugova sa tribine..![]()
Isto kao što ga mnogi brane upravo zato što je pitar.
Sve ok, samo ja nisam vidio da neko, kako kažeš vaš, napada Mešu, a na Papeta drvlje i kamenje.
Meni je generalno bezveze to pretresanje onih kojih nema.
Pape odavno nije selektor, skontaj samo kad je bilo to SP na koje smo s njim otišli, a i Meša se ohladio.
Generalno ne bi trebalo biti tvojih ili mojih kad je reprezentacija u pitanju.
Onaj ko gleda reprezentaciju kao na svoju, njegovi su i Pape i Meša i Osim i Džeko, Pjanić i šta ja znam ko...kakvi su takvi su.
Činjenica je da smo jedino sa Papetom uspjeli otići na SP kakav god da je.
To će ostati zapisano u historiji reprezentacije.
I tamo treba i da bude, a mi da pričamo šta ćemo sutra, hoćemo li igrati taj baraž, hoćemo li se plasirati konačno i na EP.
- Logovan
#27064 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sve od pitara počinje, bla, bla, pitari ovo, pitari ono.
Kakav lik.
Kakav lik.
- budzetlija
#27065 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pape je najbolji i najuspjesniji selektor kojeg smoimali, ostalo je mlacenje prazne slameMelbourne_Australia wrote: ↑21/04/2020 13:48Po 100 put?? Ko je sta napisao lose protiv Papeta zato sto je igrao za vas?? Zapamti uvjek krece sa vase strane ali uvjek..Pape je kurac od trenera kao i Mesa..Samo sto Mesa eto barem ,pokusava da radi na sebi, ovaj drugi je ostao u 80's...A porediti Papeta sa Osimom u trenerskoj struci , mogu samo likovi poput tvojih ovih drugova sa tribine..![]()
Nikakvo prepucavanje, pitam zašto nas vrli Ivica nije preuzeo a vodio je Partizan dok je ovdje gorilo...Zašto nije domovinu nikada uzeo da vodi?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#27066 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
To je sad domen šbb škb...zašto nije...nije i neće, prošao voz.
-
jagugu
#27067 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Veliki problem bh. fudbala je to što nije u stanju da proizvode bar jednog normalnog trenera koji bi u perspektivi mogao biti solidan europski trener. Evo od kad smo nezavisna država nama to nikako da uspije. Pogledaš listu slobodnih bh. trenera i vidiš koliko je to smiješno u odnosu na neki solidan europski nivo:
https://www.transfermarkt.com/trainer/v ... e=0&plus=0
Imaš Vahu koji može raditi u ligama petice tačnije u Francuskoj, koja poznaje njega i koju on poznaje. I naravno može solidne repke van europe. To je najbolje što trenutno imamo, ali opet ne uklapa se u moju priču jer on nije produkt postratnog sistema. Nekad su se nade polagale i u Kodru ali realno u ovom trenutku je upitno da li on uopšte može dobiti posao i u nekim solidnim europskim ligama, a kamoli lige petice.
Iskreno sam se nadao Čustović može biti taj jer je počeo u jednoj solidnoj europskoj ligi kao mlad trener, teško da može bolja odskočna daska. Sad je u Bajevićevom stručnom štabu i rano ga je otpisivat ali za njegovo dobro se nadam da će ponovo pronaći angažman u belgijskoj ligi.
Meni je preko glave iskreno jugo legendi tipa Pape, Meša, Hadžibegić i slično. To su ispodprosječni europski treneri koje je vrijeme pregazilo. Poštovanje svakom od njih, pogotovo Papetu koji nas je odveo na SP ali s takvim trenerima mi nećemo imati hajra.
Možda glupo zvuči ali "problem" je također to što naši reprezentativci koji su imalu u najmanju ruku solidnu evrope karijeru, kad završi karijeru očigledno ne planiraju da se bavi trenerskim poslom iako njihovo ime ima neko značenje i težinu u sredinama u kojim su igrali, samim tim bi se lakše probili i imali bolju odskočnu dasku. I to jedan od razloga što nemamo trenera u nekim boljim ligama, jednostavno većina naših ljudi neće da se bakće s trenerskim poslom nego uživa u plodovima fudalske karijere što je opet legitimno, njihov izbor. Ali eto Spahić, Bolić, Misimović, Barbarez, Hibić, Konjić mi ovako na prvu padaju na pamet. Ne kažem da svaki od njih ima trenersku crtu u sebi i da bi bili nužno dobri treneri, ali nikom ne pada na pamet ni da pokuša iako imaju ugled i kontakte uz pomoć koji bi negdje dobili posao da su to htjeli kad su završili karijeru. Rahimić hoće da se bavi trenerskim poslom, trenutno je trener mlađih kategorija CSKA.
Imaš Vahu koji može raditi u ligama petice tačnije u Francuskoj, koja poznaje njega i koju on poznaje. I naravno može solidne repke van europe. To je najbolje što trenutno imamo, ali opet ne uklapa se u moju priču jer on nije produkt postratnog sistema. Nekad su se nade polagale i u Kodru ali realno u ovom trenutku je upitno da li on uopšte može dobiti posao i u nekim solidnim europskim ligama, a kamoli lige petice.
Iskreno sam se nadao Čustović može biti taj jer je počeo u jednoj solidnoj europskoj ligi kao mlad trener, teško da može bolja odskočna daska. Sad je u Bajevićevom stručnom štabu i rano ga je otpisivat ali za njegovo dobro se nadam da će ponovo pronaći angažman u belgijskoj ligi.
Meni je preko glave iskreno jugo legendi tipa Pape, Meša, Hadžibegić i slično. To su ispodprosječni europski treneri koje je vrijeme pregazilo. Poštovanje svakom od njih, pogotovo Papetu koji nas je odveo na SP ali s takvim trenerima mi nećemo imati hajra.
Možda glupo zvuči ali "problem" je također to što naši reprezentativci koji su imalu u najmanju ruku solidnu evrope karijeru, kad završi karijeru očigledno ne planiraju da se bavi trenerskim poslom iako njihovo ime ima neko značenje i težinu u sredinama u kojim su igrali, samim tim bi se lakše probili i imali bolju odskočnu dasku. I to jedan od razloga što nemamo trenera u nekim boljim ligama, jednostavno većina naših ljudi neće da se bakće s trenerskim poslom nego uživa u plodovima fudalske karijere što je opet legitimno, njihov izbor. Ali eto Spahić, Bolić, Misimović, Barbarez, Hibić, Konjić mi ovako na prvu padaju na pamet. Ne kažem da svaki od njih ima trenersku crtu u sebi i da bi bili nužno dobri treneri, ali nikom ne pada na pamet ni da pokuša iako imaju ugled i kontakte uz pomoć koji bi negdje dobili posao da su to htjeli kad su završili karijeru. Rahimić hoće da se bavi trenerskim poslom, trenutno je trener mlađih kategorija CSKA.
Last edited by jagugu on 21/04/2020 16:19, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#27068 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Misimović i Rahimić mi djeluju kao materijal za solidne trenere.
-
jagugu
#27069 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Meni Lulić.Tomahawk11 wrote: ↑21/04/2020 14:54 Misimović i Rahimić mi djeluju kao materijal za solidne trenere.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#27070 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Dobro, Lulić je još aktivni fudbaler.jagugu wrote: ↑21/04/2020 15:04Meni Lulić.Tomahawk11 wrote: ↑21/04/2020 14:54 Misimović i Rahimić mi djeluju kao materijal za solidne trenere.
Mada se slažem, mogao bi i on biti japija.
Opet ne mora ništa da znači.
Tačno je da smo trenutno baš deficitarni sa trenerima.
I to je neka slika o bh fudbalu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#27071 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Džeko je najbolji igrač reprezentacije BiH to je bez sumnje.
Dok se ne pojavi neko drugi koji će pokazati više od njega.
Dok se ne pojavi neko drugi koji će pokazati više od njega.
- luckylaka
#27072 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kada si znao sto nisi na vrijeme udaljio one koji po stoti put pocinju isto.Licno bi svakog sabana koji sere po nasim legendama ...Mesu,Papeta,Osima,Vahu,Hasana...udaljio za sva vremena sa foruma.Jedno je sto ljudi nisu tehnicki i takticki sposobni za selektora ali vrijedjanje ovakvih ljudi je cisti bezobrazluk
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#27073 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Da vidim hoće li prestati s tim ili ipak treba presjeći.luckylaka wrote: ↑21/04/2020 15:38Kada si znao sto nisi na vrijeme udaljio one koji po stoti put pocinju isto.Licno bi svakog sabana koji sere po nasim legendama ...Mesu,Papeta,Osima,Vahu,Hasana...udaljio za sva vremena sa foruma.Jedno je sto ljudi nisu tehnicki i takticki sposobni za selektora ali vrijedjanje ovakvih ljudi je cisti bezobrazluk
Svakako je sport rahmetli ovih dana, al nema smisla neku priču bezveznu.
-
Bazinga1234
#27074 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
https://www.transfermarkt.com/mersad-se ... iner/30994jagugu wrote: ↑21/04/2020 14:45 Veliki problem bh. fudbala je to što nije u stanju da proizvode bar jednog normalnog trenera koji bi u perspektivi mogao biti solidan europski trener. Evo od kad smo nezavisna država nama to nikako da uspije. Pogledaš listu slobodnih bh. trenera i vidiš koliko je to smiješno u odnosu na neki solidan europski nivo:
O trenerima u našoj ligi bih mogao poseban post napisati, pogotovo omladinskim pogonima bih mogao napisat poseban post.
Ima i ovaj lik, prvi put sam čuo za njega a solidno mu ide.
- drug_profi
#27075 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Trebate se pomiriti sa činjenicom da nama ni Klopp ne može pomoći jer mi nemamo 4 igrača da valjaju, a imaćemo ih sve manje kako vrijeme ide.