FIFA 20

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
febo_acm

#1576 Re: FIFA 20

Post by febo_acm »

MensurM wrote: 20/04/2020 23:40

@MaksprotivMarksa , @febo_acm , @Plavo-bijeli ... Koliko ružno igram od 1 do 10? Dobijem ovog Matančića, navodno najbolji hrvatski igrač. Frajer mi ne opuca na gol drugu utakmicu i javi se: Jel tebi zanimljivo ovako igrati? Uživaj u prelijepoj igri.

Šta je ljudima? Nit zadržavam vrijeme, nit igram na svojoj polovini, nit su mi svi u 16. Još sam imao poništene golove i jedno pet stativa.

Image

Ma to su levati. Budimo realni, meni se ne svidja kako igras. Svih 11 igraca ti je iza lopte i onda kad je uzmes u nedogled se dodajes i cekas gresku protivnika. Isto tako nisi idiot koji siluje skill moves, sto je jos gore.

Ali tako rade svi ozbiljni igraci, nema drugog nacina. Igrao ti lijepo, ruzno, ovako ili onako, neka te pobijedi ko moze. Ko ne moze, neka suti... simple as that 8-)
febo_acm

#1577 Re: FIFA 20

Post by febo_acm »

Na kraju krajeva sta znaci ruzno igras? :lol:
MensurM

#1578 Re: FIFA 20

Post by MensurM »

Valjda što ne znam sve driblinge s Neymarom kao on, nego znam odigrati dupli pas s Gattusom i De Bruyneom. I opucati na gol u 90 minuta.

Image
febo_acm

#1579 Re: FIFA 20

Post by febo_acm »

Ljudi ovo je samo igra :D

A i ti ga malo podjebavas :D

Dobio si ga, dovidjenja i prijatno.
Rodzer Mur

#1580 Re: FIFA 20

Post by Rodzer Mur »

Odgledah malo tog youtube clipa, ptsd odmah, podsjeti me na svakog protivnika u div 1-2, zato sam i prestao igrati rivals... 4231, svi na come back to defence i silovanje lopte bez prestanka... od zadnje tri fife ova je najlaksa za cuvanje posjeda, u 19 je bio random error sa pasovima cim se dodajes malo vise, ovdje mozes bez prestanka...

Ja volim konkretno napadati kroz sredinu, bez puno peglanja...

Ceka se TOTS za upgrade packove, igra je svakako smece...

MaksprotivMarksa

#1581 Re: FIFA 20

Post by MaksprotivMarksa »

@MaksprotivMarksa , @febo_acm , @Plavo-bijeli ... Koliko ružno igram od 1 do 10? Dobijem ovog Matančića, navodno najbolji hrvatski igrač. Frajer mi ne opuca na gol drugu utakmicu i javi se: Jel tebi zanimljivo ovako igrati? Uživaj u prelijepoj igri.

Šta je ljudima? Nit zadržavam vrijeme, nit igram na svojoj polovini, nit su mi svi u 16. Još sam imao poništene golove i jedno pet stativa.

Image
To je odraz nemoci, mene je tako onaj Srbin "elite 2" igrac isto prozivao, a 3 - 0 gubio u 60oj minuti, to trebas shvatiti kao kompliment, igras naubicajeno, odlicno citas igru, ja volim neubicajne igrace jer samo sa njima mozes da napredujes, a djecq su djeca i misle da je igra na skriptu sve, neka okusaju srecu sa prosjevnom konekcijom i nekonvencionalnim timom, tvrdim da vecina elitnih igraca nije znacajno ispred vecine elite 3 i gold 1 igraca, bukvalno tim i konekcija ti nekada donesu/odnesu pobjedu, mozda mi je samopouzdanje poraslo zbog skslpova i mnogo top 100 igraca, ali tp he moje misljenje.

Samo ti deri, jebo price, kako stojis u grupi ?

Ps. vrh gameplay ove dvije tekme, koji net kiristis ?
Tomahawk11
Globalni moderator

#1582 Re: FIFA 20

Post by Tomahawk11 »

Bezze priča realno, što kažete luzerska.
Kakve veze ima kako ko igra?
Jedino ne volim šupke koji od 70. počnu zadržavati ako vode.
Opet ne pišem nikom.
Sve ima svoju draž. Lično više volim kad igram s nekim ko ide bez garda, napadački, pa ko koga.
Ono brza igra.
Međutim, dobra je fora i kad ti dođe igrač koji taktizira, koji vreba priliku, igra defanzivno.
Sve ima svoje.
Ovaj fasovo, nije šutnuo na gol, nek se poklopi i šuti.
febo_acm

#1583 Re: FIFA 20

Post by febo_acm »

Ma logicno. Najlakse se buniti kad te neko natrpa :D
Mustang1

#1584 Re: FIFA 20

Post by Mustang1 »

Da li ce odgoditi Fifu. Ali sumnjam. Izmust ce oni duplu lovu :D
febo_acm

#1585 Re: FIFA 20

Post by febo_acm »

Mustang1 wrote: 21/04/2020 09:45 Da li ce odgoditi Fifu. Ali sumnjam. Izmust ce oni duplu lovu :D
Samo refresh transfera urade i lagano 59.99$ :D

Vjerujem da ce biti neka novija verzija nakon novih konzola, kao i izmedju ps3 i ps4.
Mustang1

#1586 Re: FIFA 20

Post by Mustang1 »

Izaci ce posebno za ps5 nema govora. Samo kad izadje na ps4 prije nego izadje ps5 imas vecinu raje koji uzmu na ps4, pa onda i na ps5. Ako je odgode neces imati to duplo kupovanje :D
MensurM

#1587 Re: FIFA 20

Post by MensurM »

Rodzer Mur wrote: 21/04/2020 00:44 Odgledah malo tog youtube clipa, ptsd odmah, podsjeti me na svakog protivnika u div 1-2, zato sam i prestao igrati rivals... 4231, svi na come back to defence i silovanje lopte bez prestanka... od zadnje tri fife ova je najlaksa za cuvanje posjeda, u 19 je bio random error sa pasovima cim se dodajes malo vise, ovdje mozes bez prestanka...

Ja volim konkretno napadati kroz sredinu, bez puno peglanja...

Ceka se TOTS za upgrade packove, igra je svakako smece...

Otkud ti ova ekipa i ovoliko coinsa? Vrh. PC?
MensurM

#1588 Re: FIFA 20

Post by MensurM »

MaksprotivMarksa wrote: 21/04/2020 01:01

Image
To je odraz nemoci, mene je tako onaj Srbin "elite 2" igrac isto prozivao, a 3 - 0 gubio u 60oj minuti, to trebas shvatiti kao kompliment, igras naubicajeno, odlicno citas igru, ja volim neubicajne igrace jer samo sa njima mozes da napredujes, a djecq su djeca i misle da je igra na skriptu sve, neka okusaju srecu sa prosjevnom konekcijom i nekonvencionalnim timom, tvrdim da vecina elitnih igraca nije znacajno ispred vecine elite 3 i gold 1 igraca, bukvalno tim i konekcija ti nekada donesu/odnesu pobjedu, mozda mi je samopouzdanje poraslo zbog skslpova i mnogo top 100 igraca, ali tp he moje misljenje.

Samo ti deri, jebo price, kako stojis u grupi ?

Ps. vrh gameplay ove dvije tekme, koji net kiristis ?
Mislim da sam osvojio grupu. A net. Telemach, ono TV i internet 50-ak KM
MensurM

#1589 Re: FIFA 20

Post by MensurM »

Dobio sam sad pro igrača Sassuola (TeamPEDA), 2:1. Imao je jedan šut na gol u 90 minuta. Jako sam nezgodan ovim profesionalcima jer su oni navikli istrčavati iz odbrane i uzimati lopte spremni na ono što drugi igrači igraju. A ja igram neki čudni stil, znam šta oni misle da ću odigrati pa pokušavam odigrati nešto drugo. Puno se iživcirao Talijan pa je izašao iz igre u 90. minuti nakon što 5 minuta nije uspio pipnuti loptu.
Rodzer Mur

#1590 Re: FIFA 20

Post by Rodzer Mur »

MensurM wrote: 21/04/2020 10:40
Otkud ti ova ekipa i ovoliko coinsa? Vrh. PC?
PS4, ma trejdao cijeli decembar k'o levat, 9 miliona dobio za mjesec, po dva sata skoro svaki dan, nisam igrao uopste taj mjesec, samo na web appu trejdao... onda potrosio 3 miliona za vrijeme TOTY na upgrade packove i nikog nisam dobio... nakon toga digao ruke od igre, serveri nikad losiji, gameplay tanak, overload se forsirao, svaka tekma na 15+ formi k'o protiv istog lika u WL, rivals jos gora stvar u div 1-3... sad samo sutam do gold 3 u 14-16 meceva i to je to...

@Tomahawk11

Fazon je sto je ovo najdosadnija FIFA u zadnjih nekoliko godina, fifa 19 je bila najlosija ikad po misljenju vecine, ali je bar bilo daleko vise nacina da se postigne gol, dok su se igrali pro turniri ove godine, svaka tekma je bila sa 1-2 gola max i to jedan igrac cesto ima loptu po 70% sa max 2 suta u 90 minuta...

Overload u odbrani, svi zbijeni, ne mozes probiti kad neko zna igrati odbranu, AI sve sam odradi manje vise, igraci kao Van Dijk ogromni u igri, kupe svaku loptu k'o magnet i kad ih ne kontrolise igrac

Zato su se vrhunski pro igraci zalili i rekli da je najlosija fifa ikad, nikom se nije igralo, cak su mnogi i na pes bili presli kad su otkazani turniri

Ne mozes imati igru u kojoj mec traje 12 minuta i igrati kao Barcelona od prije 10 godina sa 70% posjeda, kad pressing ne radi kako treba... mozes se bukvalno cijeli mec braniti ako ti je to cejf bez da ti protivnik probije odbranu, jedini nacin da zabije gol je da tebi dosadi igrati odbranu i gledati njega kako se dodaje, pa pocnes agresivno igrati u odbrani i ostavljati prostor... skill level na nikad nizem nivou

Glavna metoda je sad 4231, dupli pasovi izmedju beka i krila, trci do kraja terena, ulazi u kazneni i sa duplim X potkopas loptu na volej svom igracu preko nogu odbrambenih igraca... dijete od 10 godina to moze nauciti :mrgreen:

Ja sutam 41212 cijelu godinu, probijanje odbrane kroz sredinu dok nisu nerfali "overload ballside" je bilo pra'o zanimljivo :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1591 Re: FIFA 20

Post by Tomahawk11 »

Rodzer Mur wrote: 21/04/2020 12:16
@Tomahawk11

Fazon je sto je ovo najdosadnija FIFA u zadnjih nekoliko godina, fifa 19 je bila najlosija ikad po misljenju vecine, ali je bar bilo daleko vise nacina da se postigne gol, dok su se igrali pro turniri ove godine, svaka tekma je bila sa 1-2 gola max i to jedan igrac cesto ima loptu po 70% sa max 2 suta u 90 minuta...

Overload u odbrani, svi zbijeni, ne mozes probiti kad neko zna igrati odbranu, AI sve sam odradi manje vise, igraci kao Van Dijk ogromni u igri, kupe svaku loptu k'o magnet i kad ih ne kontrolise igrac

Zato su se vrhunski pro igraci zalili i rekli da je najlosija fifa ikad, nikom se nije igralo, cak su mnogi i na pes bili presli kad su otkazani turniri

Ne mozes imati igru u kojoj mec traje 12 minuta i igrati kao Barcelona od prije 10 godina sa 70% posjeda, kad pressing ne radi kako treba... mozes se bukvalno cijeli mec braniti ako ti je to cejf bez da ti protivnik probije odbranu, jedini nacin da zabije gol je da tebi dosadi igrati odbranu i gledati njega kako se dodaje, pa pocnes agresivno igrati u odbrani i ostavljati prostor... skill level na nikad nizem nivou

Glavna metoda je sad 4231, dupli pasovi izmedju beka i krila, trci do kraja terena, ulazi u kazneni i sa duplim X potkopas loptu na volej svom igracu preko nogu odbrambenih igraca... dijete od 10 godina to moze nauciti :mrgreen:

Ja sutam 41212 cijelu godinu, probijanje odbrane kroz sredinu dok nisu nerfali "overload ballside" je bilo pra'o zanimljivo :mrgreen:
Vidio sam, meni se nikako nije svidjela.

FIFA 18 je space shuttle za 20.

Jasno, nabij sredinu to je cilj.

Ja volim igrati za dušu i igram 433. Jasno da bi propo ko žeton na 20-ci.

Opet kažem, to ne opravdava neku priču kad imaš nula šansi na utakmici.

Kakav si ti to pro igrač koji ne može šansu stvoriti?
Rodzer Mur

#1592 Re: FIFA 20

Post by Rodzer Mur »

Ma dobro to su levati, kad nemas suta u 90 minuta onda nemas pravo da se zalis, druga je stvar kad ti pogadjas precke i stative, a protivnik zabije iz prve kontre i onda zadrzava loptu..

Mada ovo sve sto ovdje spominjete su wannabe pro igraci, nema tu pro igraca osim top 20 mozda, ovo ostalo nabavi dres neke ekipe, igra u njemu od kuce i konta pro, a igra im se zasniva na kopiranju ovih boljih igraca.. u rivalsima u diviziji 1-2 stalno igras protiv takvih, to se nafura k'o da mu je zivot u opasnosti, pa mora pobijediti, neki igraju na 0:0 od starta, ne pokusava da napadne uopste, kao da je cilj igre imati 70% posjed lopte...

Ova je daleko sporija od 18.. ja sam sutao pes 20 godina, nakon fife 98-99 18 mi je bila prva i od ove zadnje tri najbolja... serveri bili daleko bolji, sutevi se bolje "primali", low driven svaka ulazi, probijes odbranu i budes nagradjen golom, ovdje se peglas 15 minuta, napokon stvoris priliku i pogodis stativu jer igras sa lagom od dvije sekunde :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1593 Re: FIFA 20

Post by Tomahawk11 »

Ja i na 18 pogađam prečke i stative ko u priči :mrgreen:
Nekad tačno kontam da je do mene :-)

Vidjećemo šta će uraditi sa 21, šta god bude, nekom neće odgovarati.
invincible1921

#1594 Re: FIFA 20

Post by invincible1921 »

febo_acm wrote: 20/04/2020 23:52

Image

Ma to su levati. Budimo realni, meni se ne svidja kako igras. Svih 11 igraca ti je iza lopte i onda kad je uzmes u nedogled se dodajes i cekas gresku protivnika. Isto tako nisi idiot koji siluje skill moves, sto je jos gore.

Ali tako rade svi ozbiljni igraci, nema drugog nacina. Igrao ti lijepo, ruzno, ovako ili onako, neka te pobijedi ko moze. Ko ne moze, neka suti... simple as that 8-)
Nisam igro protiv tebe, al ako je ovako ko stl rece kolega onda igras kako treba igrat. Samo pas pas , pa nije guardiola najbolji trener ikad jer eto igra svi u napad jedan je hase. Uostalom raja bas ne shvata kako je rizicno po tebe igrat pas igru ...presjeku ti loptu , kontra ti je i pusha.

Zanimljivo ove sa skill moves sto koriste stalno mlatim uostalom to mi je tako njesra kad vidim da neko forsira.

Edit: naravno sumnajm da sam tvoj nivo ili slicno ali eto volim pas igru mada ja vazda igram 433 i malo viae napadacki pa kud puklo da puklo :D ..

Nek se niko ne uvrijedi ali za mene su likovi kojima se igra svodi na iskljucivo na skil moves ...najblaze receno djeca. Za mene je fifa simulacija fudbala i tako treba gledat na nju bar po meni. Ovi sto forsiraju skill moves za njih je fifa isto sto i CS. Vjerovatno ne znaju ni potrcat u real life :D
djama

#1595 Re: FIFA 20

Post by djama »

wooooow guardiola najbolji trener ikad :D :D :D :D
moze jedino ako ce cistitit cipele velikom SAF-u :)
djama

#1596 Re: FIFA 20

Post by djama »

Obzirom da sam za proslu WL samo sklepo' ekipu koju cu da prodam prije naredne WL.
Znaci ovaj vikend odmaram od WL da bi mogao da sastavim neku dobru ekipu.

Od untradable igraca imam: De gea (GK)(futmas), sanchez (CB), bellerin (RB), Moura (85 rated), James (RM), Son (87 gold), kane (91), barnes (87 LM),
sancho (87), Havertz (90), valbuena (87) i florenzi (86) od ovih sto su vrijedni spomena.
kad prodam sve ovo imacu izmedju 1,8 i 2 miliona.

ako ima ko vremena i zivaca da pomogne da napravim nesto da valja dok ne dodje TOTS
hvala :)
Plavo-bijeli

#1597 Re: FIFA 20

Post by Plavo-bijeli »

Gdje ćeš Arminu reći da igra ko Guardiola, sad će prestat tako igrat, a još mu govoriš da je najbolji trener.
Trebao si mu reći da je ko Mourinho.
Plavo-bijeli

#1598 Re: FIFA 20

Post by Plavo-bijeli »

djama wrote: 21/04/2020 19:43 Obzirom da sam za proslu WL samo sklepo' ekipu koju cu da prodam prije naredne WL.
Znaci ovaj vikend odmaram od WL da bi mogao da sastavim neku dobru ekipu.

Od untradable igraca imam: De gea (GK)(futmas), sanchez (CB), bellerin (RB), Moura (85 rated), James (RM), Son (87 gold), kane (91), barnes (87 LM),
sancho (87), Havertz (90), valbuena (87) i florenzi (86) od ovih sto su vrijedni spomena.
kad prodam sve ovo imacu izmedju 1,8 i 2 miliona.

ako ima ko vremena i zivaca da pomogne da napravim nesto da valja dok ne dodje TOTS
hvala :)
gdje ćeš bolan odmarat ovu WL a narednu će ti bit u player picksima igrači sa TOTSa... mislim nagrade naredne sedmice.. znači ove sedmice ganjaš gold 2 pa makar igrao sa trećom ekipom.
djama

#1599 Re: FIFA 20

Post by djama »

Auu jbt pa moram onda nesto do vikenda sklepati
febo_acm

#1600 Re: FIFA 20

Post by febo_acm »

djama wrote: 21/04/2020 22:02 Auu jbt pa moram onda nesto do vikenda sklepati
Ma igraj sa utr. Sve je to isto na kraju za nas koni nismo pro :D
Post Reply