Hvala i na uvodu i na pojasnjenju, no ono sto ne mozes poreci ni pod razno je lagano ulazenje u mejnstrim srpske drustvene aktivnosti te"dereticovstine", od satire prije 10 godina to je danas sasvim legitiman drustveno pirhvatljiv pravac promisljanja u srbiji. Uostalom na vlasti je oblandriana verzija toga, tako da na svako oponiranje bilo cemu u regionu od strane srbije odmah ide povratna sprega u tom kontekstu uz vec vise puta ponavljan kontekst devedestih.
Nije lako advokatirati tome, ha ja. Siguran sam recimo da je neka mimikrja "tadicevske" ili taj profil vlasti na poziciji moci u srbiji, ni blizu ne bi bila ovakva gungula.oko crne gore i ovog zakona. Jbg, ne moze se raju na njihove oci ubjedjivati puj pike, pravo, tradicija, folovi.
misli da griješiš...deretić, informer, kurir, boško obradović nisu mejnstrim.
to je skup budaletina koje vučić vješto koristi da kaže - vidite kakvih budala ima, ja sam još i dobar.
to je isto radio i milošević sa nekim šećerovskim, trećim okom, proročicom kleopatrom i sl.
vučić je problem, i to opasan problem, po srbiju prije svega. ovo ostalo su pajaci. pa i sam boško obradović je u koaliciji sa đilasom. misliš da bi ga đilas trpio da uzme vlast? i misliš da obradović to ne zna? sitne su to i minorne grupe kojih se očas riješiš kad im istekne rok upotrebe.
vučić, mitrović i ono što se zove - državna kontrola nad tokovima novca i radnim mjestima je problem. to je već ozbiljna koalicija. i teško pobediva u ovim uslovima. kao u ostalom i ovdje, zar ne? i ne samo to....predugo ovo traje da se već nije razvio, ili da se religijsko-pEsnički izrazim - vaskrsnuo podanički mentalitet, strah, podvorništvo...ma šta i ja serem, kao da je nekad i nestajao, generalno govoreći za sve okolo.
tadić? pa bio sam ja na forumu pod ovim nikom i kad je tadić bio na vlasti...nije bilo neke velike razlike u doživljavanju njega i vučića. a posto pitaš za ocjenu kako bi pod njegovom vlašću srbija reagovala, iskreno potpisujem da bi gungula bila veća. a pod gungulom mislim na medijsko-pravnu. i to daleko veća.
s tim da ne mislim da je tadić veći ili bolji državnik od vučića. po meni, ne valja ni jedan, samo je pitanje koliko je ko manje i koje manje štete napravio... nego su neke druge stvari u pitanju, koje nisu direktno vezane za obojicu, ali jesu - oko njih.
mada, ko je gori, hehhh...pamtim ja vremena na ovom forumu, kad je tadić bio zlato spram iva josipovića. sto ljudi, sto ćudi.