SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

vjeshalica

#37401 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

rizibizi wrote: 19/04/2020 16:28 Sramota koliko se napatise oko celjadeta cca 60ak kg, valjda su htjeli da budu njezni sta li. Drugo, Dilfas bez maske po medijima nikom nista. Trece policija i crne maske, u kojoj su to galaksiji crne maske medicinski opravdane, postoji razlog zasto je ova oprema bijele boje narocito kod ljudi kao sto su doktori, policajci i svi ostali koji dolaze u kontakt sa vecim brojem ljudi. Naravno paradoks od drzave i institucija pa svako moze da se kurci kako hoce. Ljekari ne lijece pacijente, policija nije u sluzbi naroda, jos da vatrogasci pocnu benzinskim koktelima gasiti pozare...
Postoji deficit na trzistu maski svugdje u svijetu i ljudi se snalaze i sa napravljenim maskama. Da bi neko kpristio po psu masku medicinsku trebalo bi mu na poslu 20 komada mozda za 8h rada.
Ljudi su u ratu derali carsafe jer nije bilo zavoja i opreme a ti pricas o crnima maskama
Mora da si iza 2000.te rodjen i puno citas teorije bez ista prakse i logike.
Nankraju keajeva ima meeicinskih maski i zelenih
I nisu sterilne
Ima i boljih od medicinskih koje su sive ili sl.
Ti naso bukvicu drzat
vjeshalica

#37402 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

l33t wrote: 19/04/2020 16:32 Znaci klosarenje je ako ne nosis masku i rukavice koje su same po sebi bez ikakvog efekta, a razbojnistvo i drugi sitni kriminal koji se dogadja u gradu nije? Gdje su snimci ovakvih nasumicnih hapsenja mladih dilera i ostalog olosa?

Zamisli tebe sutra uhvate sto nemas rukavice i ti kazes iskreno zaboravila sam i oni kazu ajde u auto malo do policijske stanice. Neces se opirati?
Hahaha klosarenje je lajanje na policiju kosto je doticna srala
Da nije dobila bi nalog kulturno i otisla kuci
A ti pitaj druge sto ne snimaju narkose nego ovakve slucajeve
Tipicni mentalitet nas,snimaju nekakve gluposti,a ono sto vide prave se ludi
Opljackaju ti stan,dodje policija svi kazu niko nista nije vidio cuo
Al kad uneses nesto u cekeru svi znaju sta nosis i sta si kupio
Ma fuj selektivno snimanje pracenje i mudrovanje

I da sutra mi pridju i kazu nemate masku i rukavice kazem ljubazno nemam,izvolite liccnu kartu postupite po zakonu,dobijem nalog i odem kuci
Ne pada mi napamet da se kurcim i budalasam ko ova budalaca da mi jos napisu kaznu za nepostupanje po naredbi osl-a
Ne trpa policija u auto zbog maske vec zbog pravljenja svadje i sranja na javnom mjestu!
Last edited by vjeshalica on 19/04/2020 16:39, edited 1 time in total.
Logovan

#37403 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

muha_sa wrote: 19/04/2020 15:10
Logovan wrote: 19/04/2020 14:52 :? :? Cemu ovo, sta bi?
https://avaz.ba/vijesti/bih/564084/pogl ... policajaca
:roll: :roll: Bože sačuvaj....
dobar osjecaj

#37404 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dobar osjecaj »

exliberal-ex wrote: 19/04/2020 16:21 Ja ovo citam i nije mi jasno....

Maske se nose iako virus nije airborne?...da su rekli ako se ulazi u zatvorene prostorije ili ako ima ljudi oko vas pa i pomozi boze al ovo je fakat smjesno.
Po pitanju rukavica, jos gore...ja sam radio u bolnici i nas su testirali bas za maske i rukavice.
Pravilo je da se rukavice koriste jednokratno i postoji tacno nacin kako se skidaju sa ruku ( da se neizvrsi dalja kontaminacija) i poslije toga se bacaju...sad mi recite da svi bacaju rukavice kad se vrate kuci ?
Maske se koriste isto tako jednokratno, vremenom ovlaze i onda su kontraproduktivno...al kao sto neko rece izgleda da ovo traze da bi svoju nesposobnost sakrili...
Ne znam kakav je ovo snimak s policijom i o kome se radi. Ja sam danas tokom setnje prosla sama pored bar desetak policijskih patrola (policajaca koji su stajali na raskrsnicama koje sam prelazila i patrola u vozilima ili oko vozila dok su raspravljali nesto s drugim ljudima koje su zaustavili). Masku nisam imala na licu jer mi ne treba kad hodam sama ulicom i ne priblizavam se nikome. Policajcima sam gledala ravno u oci i niko od policajaca me nije zaustavio. Maska mi je bila vidljivo zakacena za torbu i ja je osim u zatvorenom prostoru, trgovinama, apotekama i slicno nemam namjeru nositi kad sam SAMA.
Smeta mi, zamagle mi se naocale, suzeno mi je vidno polje, zapari se i meni se gadi. Hodacu i kretati se zbog svog fizickog i mentalnog zdravlja kad god uhvatim priliku od obaveza, masku cu za setnje imati kod sebe samo da zadovoljim formu.
l33t

#37405 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by l33t »

A sta ako je samo normalno odreagovala osoba? "Nemam dokumente kod sebe, ne ugrozavam nikoga setam i idem kuci" Jel to povod da se osoba privede?
vjeshalica

#37406 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

l33t wrote: 19/04/2020 16:40 A sta ako je samo normalno odreagovala osoba? "Nemam dokumente kod sebe, ne ugrozavam nikoga setam i idem kuci" Jel to povod da se osoba privede?
Policijska patrola ju je presrela i pokušala legitimirati.

Međutim, kako saznaje "Avaz", ona je odbijala dati dokumente, a onda su policajci djevojci naredili da sjedne u automobil i da pođe s njima do policijske stanice. Kada je i to odbila, policajci, čije je strpljenje u ovom slučaju bilo beskonačno veliko, pokušali su je smjestiti u automobil

......
Vidimo kako je normalno odreagovala
Ili ne citas ili ne shvatas
Naslovnica

#37407 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

vjeshalica wrote: 19/04/2020 16:30
l33t wrote: 19/04/2020 16:18
vjeshalica wrote: 19/04/2020 16:15 Djilkoškinja bezobrazna jos ce da zrtva bude jer je bezobrazna
Ko.da je neki problem staviti masku
Nego glumi nesto,sigurno nema tupavo ni akole zavrsene
Ja zato kazem ako je osoba normalna bez krivicnog dosjea, ukoliko je neko "od ranije poznat policiji" sa dosjeom i prkosom prema policiji ili lokalni junkie pa ima neki dodatni razlog za hapsenje bujrum.

I kako to da policajci ne znaju savladati zensku osobu, tj. jedan policajac bi je trebao moci savladati i staviti lisice i ubacit u auto. Obuka izgleda 0 bodova.
Mora li imati krivicni dosije od ranije da bi bila uhapsena? I da bi uopce neko joi prisao sa ciljem da je lisi slobode?
Ili se neko lisava slobode samo u slucaju ako je od ranije pod dosijeom?
Sta sve covjek ovdje nece procitat
I kako to da ne moze? Dovoljno je i ovako da je neko dobro zavrno dvije kosti u njoj onda bi bila kuknjarija na međeda
Jefnostavno oglusila se,bezobrazala se,pruzala otpor svadju itd...osim toga komplet snimka nema osim sto je neko poletio da snimi ono sto je na kraju balade...a ne kompletan slucaj
Klasika kod nasih ljudi,vide nesto i cuju do pola, a od pola dodaju kako je volja.
Neka je utrpana i odvedena,dosta je pobuna i revolucija klosarije i neposlusnika koji misle svakome zucu drzat...
Jebe mi se za njom iskreno,zlatna rijec gvozdena vrata otvara,ovo je cisti njen bezobrazluk i nista drugo
Neki dan su na Trgu Barcelone u Olimpijskom razbili momka, usput mu izbili zub. Trebalo uhapsiti nekoga nekoga, pa uhapsilo pogrešnog. Pretpostavljam da je i on bio klošar i neposlušnk, dizao pobunu i revoluciju? Čula si za slučaj i za "after"?
Niti ti znaš šta se tačno ovdje desilo niti ovjdje što osuđuju.
Tako da
Neka je utrpana i odvedena,dosta je pobuna i revolucija klosarije i neposlusnika koji misle svakome zucu drzat...
Jebe mi se za njom iskreno,zlatna rijec gvozdena vrata otvara,ovo je cisti njen bezobrazluk i nista drugo
fakat ne bi trebalo biti razumno objašnjenje.
i agree

#37408 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

dobar osjecaj wrote: 19/04/2020 16:39
exliberal-ex wrote: 19/04/2020 16:21 Ja ovo citam i nije mi jasno....

Maske se nose iako virus nije airborne?...da su rekli ako se ulazi u zatvorene prostorije ili ako ima ljudi oko vas pa i pomozi boze al ovo je fakat smjesno.
Po pitanju rukavica, jos gore...ja sam radio u bolnici i nas su testirali bas za maske i rukavice.
Pravilo je da se rukavice koriste jednokratno i postoji tacno nacin kako se skidaju sa ruku ( da se neizvrsi dalja kontaminacija) i poslije toga se bacaju...sad mi recite da svi bacaju rukavice kad se vrate kuci ?
Maske se koriste isto tako jednokratno, vremenom ovlaze i onda su kontraproduktivno...al kao sto neko rece izgleda da ovo traze da bi svoju nesposobnost sakrili...
Ne znam kakav je ovo snimak s policijom i o kome se radi. Ja sam danas tokom setnje prosla sama pored bar desetak policijskih patrola (policajaca koji su stajali na raskrsnicama koje sam prelazila i patrola u vozilima ili oko vozila dok su raspravljali nesto s drugim ljudima koje su zaustavili). Masku nisam imala na licu jer mi ne treba kad hodam sama ulicom i ne priblizavam se nikome. Policajcima sam gledala ravno u oci i niko od policajaca me nije zaustavio. Maska mi je bila vidljivo zakacena za torbu i ja je osim u zatvorenom prostoru, trgovinama, apotekama i slicno nemam namjeru nositi kad sam SAMA.
Smeta mi, zamagle mi se naocale, suzeno mi je vidno polje, zapari se i meni se gadi. Hodacu i kretati se zbog svog fizickog i mentalnog zdravlja kad god uhvatim priliku od obaveza, masku cu za setnje imati kod sebe samo da zadovoljim formu.
Bitno je da je imas kod sebe,kaznjavaju one sto ni u dzepu ne nose masku...
l33t

#37409 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by l33t »

Mozda da je privodjenje izgledalo sposobnije ne bih nista ni rekao. Ovo izgleda kao policijska brutalnost. Ne znamo detalje i to je to. Valjda necemo postati kao Amerika.
vjeshalica

#37410 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Pa vidis da je klosarila dok nije htjela dokumente da dadne na uvid,a to sto su momku razbili usta jer mu nisu pravilno utvrdili identitet to je drugi par cipela pogresnog postpuanja
Ovo su dvije razlicite stvari
Naslovnica

#37411 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

l33t wrote: 19/04/2020 16:40 A sta ako je samo normalno odreagovala osoba? "Nemam dokumente kod sebe, ne ugrozavam nikoga setam i idem kuci" Jel to povod da se osoba privede?
Inženjeri iz Bangladeša i Afganistana hodaju bez ikakvih dokumenata, gledam prolazi rijamu pored njih, ne obaziru se. Iako ne bi trebalo da hodaju okolo nego bi trebali biti u centru. Zašto njih ne privode?
Naslovnica

#37412 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

vjeshalica wrote: 19/04/2020 16:48 Pa vidis da je klosarila dok nije htjela dokumente da dadne na uvid,a to sto su momku razbili usta jer mu nisu pravilno utvrdili identitet to je drugi par cipela pogresnog postpuanja
Ovo su dvije razlicite stvari
Ja vidim što je Avaz napisao.
vjeshalica

#37413 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

l33t wrote: 19/04/2020 16:47 Mozda da je privodjenje izgledalo sposobnije ne bih nista ni rekao. Ovo izgleda kao policijska brutalnost. Ne znamo detalje i to je to. Valjda necemo postati kao Amerika.
Ma da,jedno musko joj moze zavrnut ruku a ovdje je bez nekih posebnih posljedica unesena u auto
A ona nek trza nogama ko epilepticar na heroinu
vjeshalica

#37414 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Jebo Koronu,nista bez crne kuge i ebole...
high_volume

#37415 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by high_volume »

vjeshalica wrote: 19/04/2020 16:41

Međutim, kako saznaje "Avaz", ona je odbijala dati dokumente, a onda su policajci djevojci naredili da sjedne u automobil i da pođe s njima do policijske stanice. Kada je i to odbila, policajci, čije je strpljenje u ovom slučaju bilo beskonačno veliko, pokušali su je smjestiti u automobil
......
Ukoliko je tačno ovo što je @vjeshalica pisala, onda su oba policajca pogriješili u postupku. Obzirom da se radi o ženskoj osobi, trebali su pozvati ženu policajku da djevojku bez dokumentacije privede na identifikaciju. Nisu smjeli onako grubo da je uguraju u automobil, čak je nisu smjeli ni dotaći, ukoliko ona nije bila drastično agresivna prema njima
vjeshalica

#37416 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

high_volume wrote: 19/04/2020 16:51
vjeshalica wrote: 19/04/2020 16:41

......
Ukoliko je tačno ovo što je @vjeshalica pisala, onda su oba policajca pogriješili u postupku. Obzirom da se radi o ženskoj osobi, trebali su pozvati ženu policajku da djevojku bez dokumentacije privede na identifikaciju. Nisu smjeli onako grubo da je uguraju u automobil, čak je nisu smjeli ni dotaći, ukoliko ona nije bila drastično agresivna prema njima
Nisam kvotala dio iz clanka pa je mozda konfuzno

Osim toga opet nisu pogrijesili
Jer pretres samo vrsi osoba istog spola
Procitaj zakon mijesas zabe i babe
Ovo nije pretres!
Imas zakon pa procitaj,pa sta mislis moze neko pociniti kd i trebaju cekati zenu da dodje da je uhapsi?
Last edited by vjeshalica on 19/04/2020 16:55, edited 1 time in total.
shandrprcSA

#37417 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shandrprcSA »

:lol: :lol:
Naslovnica

#37418 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

vjeshalica wrote: 19/04/2020 16:50 Jebo Koronu,nista bez crne kuge i ebole...
Vjeruj mi, prvi bih ja aplaudirao policiji za klošare&co, kada to ne bi bilo apsolutno selektivno, i ni po babu ni po stričevima.
Ali jok, zna se ko može sve i neće mu ništa, a ko se vrati u stan ako slučajno zaboravi ličnu.
Kod mene papak drot parkira ispred ulaza i stavi lizalo naprijed.
ZAŠTO?! ;-)
noviclan

#37419 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Bez crne kugle, bica i lisica
vjeshalica

#37420 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Naslovnica wrote: 19/04/2020 17:00
Vjeruj mi, prvi bih ja aplaudirao policiji za klošare&co, kada to ne bi bilo apsolutno selektivno, i ni po babu ni po stričevima.
Ali jok, zna se ko može sve i neće mu ništa, a ko se vrati u stan ako slučajno zaboravi ličnu.
Kod mene papak drot parkira ispred ulaza i stavi lizalo naprijed.
ZAŠTO?! ;-)
Slazem se ali meni je krajnje nepotrebno od sebe praviti budalu
Koja je poenta svadjanja?
Kao ide logikom ne dam licnu ne moze mi kaznu napisat?
Ma haj ba,mozda se mogla izvuci ovako nista.....
high_volume

#37421 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by high_volume »

vjeshalica wrote: 19/04/2020 16:54
Nisam kvotala dio iz clanka pa je mozda konfuzno

Osim toga opet nisu pogrijesili
Jer pretres samo vrsi osoba istog spola
Procitaj zakon mijesas zabe i babe
Ovo nije pretres!
Imas zakon pa procitaj,pa sta mislis moze neko pociniti kd i trebaju cekati zenu da dodje da je uhapsi?
Do sada sam platio milion maraka raznih prekršaja, najviše saobraćajnih, i možda samo 1% da sam bio ja u pravu, da sam krivo optužen. Uprkos tome, na strani sam policije, generalno. I oprostili su mi nebrojeno puta, uvijek kad sam se i ja pristojno ponašao.

Mislim i dalje da su ovdje policajci pogriješili u postupku, ubijeđen sam u najboljoj namjeri, ali...

Nek' neko drugi pronađe taj zakon. Pravilnik... :D
BadBoy

#37422 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Neki dan me je na putu prema Bjelašnici zaustavila specijalna policija.

"Dobar dan, da li imate maske kod sebe?"

"Imamo evo ih tu u kesici."

"Hoćete li ih molim vas koristiti kada izađete iz vozila?"

"Naravno da hoćemo."

"Hvala i ugodan dan."

Deset sekundi razgovora. Ne glumiš idiota i prema tebi u 99% slučajeva neće postupati kao sa idiotom.
Naslovnica

#37423 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

BadBoy wrote: 19/04/2020 17:11 Neki dan me je na putu prema Bjelašnici zaustavila specijalna policija.

"Dobar dan, da li imate maske kod sebe?"

"Imamo evo ih tu u kesici."

"Hoćete li ih molim vas koristiti kada izađete iz vozila?"

"Naravno da hoćemo."

"Hvala i ugodan dan."

Deset sekundi razgovora. Ne glumiš idiota i prema tebi u 99% slučajeva neće postupati kao sa idiotom.
Jarane, specijalna policija ili koja već...u službi mećanja maski na lice. :lol:
Kod Vučića vojska sa automatskim oružjem.
Čemu sve to?!
BadBoy

#37424 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Naslovnica wrote: 19/04/2020 17:17 Jarane, specijalna policija ili koja već...u službi mećanja maski na lice. :lol:
Čemu sve to?!
Zato što su ljudi glupi pa nam tako treba, nema druge. Da svi imamo dovoljno svijesti pa da smanjimo kretanje, nosimo odgovarajuću opremu i držimo udaljenost ne bi nam trebala policija da tjera raju sa Igmana jer igraju fudbala na malom polju, da opominju roditelje da se djeca ne smiju igrati sva zajedno itd. Al jok, svi pametni, svi znamo da nam rukavice ne trebaju da je Korona ubleha i da nas 5G truje.

Zbog toga se resursi specijalne policije troše na takve stvari: glup narod.
Naslovnica

#37425 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

BadBoy wrote: 19/04/2020 17:19
Naslovnica wrote: 19/04/2020 17:17 Jarane, specijalna policija ili koja već...u službi mećanja maski na lice. :lol:
Čemu sve to?!
Zato što su ljudi glupi pa nam tako treba, nema druge. Da svi imamo dovoljno svijesti pa da smanjimo kretanje, nosimo odgovarajuću opremu i držimo udaljenost ne bi nam trebala policija da tjera raju sa Igmana jer igraju fudbala na malom polju, da opominju roditelje da se djeca ne smiju igrati sva zajedno itd. Al jok, svi pametni, svi znamo da nam rukavice ne trebaju da je Korona ubleha i da nas 5G truje.

Zbog toga se resursi specijalne policije troše na takve stvari: glup narod.
Šta će nam onda "obična" policija?!
:?
Post Reply