Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Bluemore
#20901 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Naravno da je odavno medju nama
I To je bolje sto je tako
Lik iz Hamburg a koji VRSI obdukcije umrlih od /sa covidom kaze da je svaki pacijent imao tesku bolest u krajnjem stadiju.... rijetki koji nisu mi znali....
Teskim bolesnicima je svaki virus Ili zaraza moze biti kobna i doci glave
Neki doktori idu Cak dalje da kazu da takvim pacijetima je spas virus... jer ubrza teski kraj
Lik iz Hamburg a koji VRSI obdukcije umrlih od /sa covidom kaze da je svaki pacijent imao tesku bolest u krajnjem stadiju.... rijetki koji nisu mi znali....
Neki doktori idu Cak dalje da kazu da takvim pacijetima je spas virus... jer ubrza teski kraj
- mO k3
#20902 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A sada vidim , necu ne brini srdacan pozdrav ....salik79 wrote: ↑19/04/2020 11:54Da ne zaboravim. Ako ne prevedes postavljeni clanak, molio bih te da me vise ne citiras!mO k3 wrote: ↑19/04/2020 11:13Moze c citav text da vamo kopiras?? ja cu ga prevesti , obecavamsalik79 wrote: ↑19/04/2020 11:10 Njemacki profesor ekonomije Stefan Homburg za WELT: "Zasto je njemacki lockdown pogresan - i zasto Svedska puno toga bolje radi" :
"Ukratko, zemlje kao sto su Svedska, Juzna Koreja, ili Tajvan su sa otklonom od lockdowna pametno postupile. Tamosnji virolozi su vodili stanovnistvo i politiku mirnom rukom kroz krizu, umjesto da ih kroz neprestane promjene smijera uznemiravaju. Korona je uspjesno amortizirana bez stete po osnovna ljudska prava i radna mjesta. Njemacka bi takvu politiku trebala imati kao uzor. "
https://www.welt.de/wirtschaft/article2 ... kdown.html
-
MUNAFIK
#20903 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Strasnooo kako te nije sram to reci, ali ljudiii umiruuuuuBluemore wrote: ↑19/04/2020 12:56 Naravno da je odavno medju nama
Aaaaaa pomrjet cemooooo aaaaaaa
Ovo sve je vise smijesno!
-
coco1
#20904 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
i bil gejts je glavni finasijer who.Milenkov buraz wrote: ↑19/04/2020 11:48Khm, smijem li ja?salik79 wrote: ↑19/04/2020 11:39Pa, kada vam svi do sada nabrojani eksperti u polju medicine nisu dovoljni, mislio sam da malo predjemo i na ekonomske aspekte.Milenkov buraz wrote: ↑19/04/2020 11:17
Od kada su profesori ekonomije relevantniji od epidemiologa i virologa, općenito (evo ga opet) medicinske struke?![]()
Samo dio od do sada citiranih eksperta:
https://off-guardian.org/2020/03/24/12- ... rus-panic/
https://off-guardian.org/2020/03/28/10- ... rus-panic/
https://off-guardian.org/2020/04/17/8-m ... rus-panic/
Hajmo malo vi sa svojim ekspertima!
Uzimajući tvoju političku pozadinu pripadnosti i odanosti Iranu te bliskosti Rusiji samo da izjavim slejdeće.
offguardian je vrlo blizak ruskom uticaju, mada ne isključivo njima, finansiraju se od "donacija" a znamo da donatori praktično uređuju politiku medija, printanog ili digitalnog svejdno. offguardian uglavnom piše pro ruske dtsvove ili teorije bez naučne pozadine i utemeljenja, teorije zavjere i sl.. Više o tome ispod:
https://mediabiasfactcheck.com/offguardian/
ne tvrdim nista, samo povlacim paralelu, kako se proizvoljno moze izvuci zakljucak na osnovu nekih cinjenica.
- Bluemore
#20905 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
MUNAFIK wrote: ↑19/04/2020 12:58Strasnooo kako te nije sram to reci, ali ljudiii umiruuuuuBluemore wrote: ↑19/04/2020 12:56 Naravno da je odavno medju nama
Aaaaaa pomrjet cemooooo aaaaaaa
Ovo sve je vise smijesno!
A jos nismo ni svjesni sa koliko opasnih i opakih bolesti zivimo.....
Vjecna borba mi i virusi....
Kupi brasna ipak
- salik79
#20906 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
mO k3 wrote: ↑19/04/2020 12:55mislim da ti necu moci ispuniti obecanjerazlog i da prevedem ne bi ti pasalo... nego reci @Bluemore da je na ignore listi zasluzeno
Nisi ti to nikada ni htio, niti si to u stanju, ali si uvijek prvi za ad-hominema. Sto se obecanja tice, ako imalo vjere ima u tebi, znas sta ono znaci. A nisi obecao samo meni nego svim forumasima. Ja ti ne halalim...
- salik79
#20907 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo zapamti, na bilo kojoj teni, niti me citiraj, niti se ne nadovezuj na moje komentare. Nadam se da ces barem ovo obecanje odrzati.
- Bluemore
#20908 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ko hoce moze prevesti sa google translatesalik79 wrote: ↑19/04/2020 13:03
Nisi ti to nikada ni htio, niti si to u stanju, ali si uvijek prvi za ad-hominema. Sto se obecanja tice, ako imalo vjere ima u tebi, znas sta ono znaci. A nisi obecao samo meni nego svim forumasima. Ja ti ne halalim...
Samo lagano
- mO k3
- salik79
#20910 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja lik? Rece neko ko svecano obeca, cijelom forumu, da ce prevesti kompletan clanak, samo ako ga ja postavim na forum. Ja se potrudim da sa mobitela sve kopiram i postavim, onda hladno dodjes i kazes da, ipak, neces prevesti... I onda sam ja lik?! Kako te, ba, nije stid?Bluemore wrote: ↑19/04/2020 13:05Ko hoce moze prevesti sa google translate
Samo lagano
- MedicinskiBrat
#20911 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma jok ljudi, morate uhvatiti malo fursata po temi. Gdje su oni što su me napadali? Miševi mali neobrazovani.
- MedicinskiBrat
#20912 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zamisli 50 ljudi umrlo za mjesec i 14 dana. Dnevno u BiH umire preko 200 ljudi.Ali_G wrote: ↑19/04/2020 12:33Od 05og marta je umrlo 50ljudi. Hajde necu napisati od Covida, umrli su kao posljedica respiratorne insuficijencije uzrokovane Covidom. To nije mali broj, a na snazi mjere distance.index_box wrote: ↑19/04/2020 12:17Iskreno, i moje je mišljenje da je Covid-19 kod nas stigao puno prije prvog zabilježenog slučaja. Je li harao, ne znam, ali kod nas su kineski turisti (a i svuda u svijetu) dolazili i tokom decembra, i tokom januara, i tokom februara. A da ne pričamo o svim drugim svjetskim putnicima koji su se susretali i boravili u istim čekaonicama, autobusima, vozovima i avionima sa nekim drugim (potencijalno) zaraženim putnicima. Prisjetimo se jednog banalnog, ali medijski propraćenog primjera:
Koliko je drugih kineskih tura dobilo ovakvu medijsku pozornost?
Tad se još uvijek vjerovalo da moraš razviti simptome da bi bio prijenosnik ovog virusa.
Ne bi bilo zgoreg prisjetiti se i ovog momenta:
Testovi koji se koriste danas su nepozdani, a zamislite taj test 25.2. na KCUS-u. Kolika je vjerovatnoća da su bili lažno negativni? Koliko puta su testirani uopće? Mislim da je naivno vjerovati kako je ovaj virus stigao u Bosnu 5. marta.
Naravno, tu sad kreće demant koji kaže da bi nam bile pretrpane bolnice da je to bio slučaj... Gdje su nam te pretrpane bolnice danas?
Kako onda objasniti da nam je covid prisutan od januara a do polovine marta nismo imali zabiljezen povecan broj smrtnih slucajeva, a najnormalnije se zivjelo? Umrlo 3oje u Zenici od H1N1 pa novine brujale. Mislis da bi moglo proci neopazeno veliki broj smrtnih slucajeva?
- Bluemore
#20913 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moke se preCijeNiJo kao vec par puta na forumusalik79 wrote: ↑19/04/2020 13:08Ja lik? Rece neko ko svecano obeca, cijelom forumu, da ce prevesti kompletan clanak, samo ako ga ja postavim na forum. Ja se potrudim da sa mobitela sve kopiram i postavim, onda hladno dodjes i kazes da, ipak, neces prevesti... I onda sam ja lik?! Kako te, ba, nije stid?
Ponadao se nemas pristup clanku
Pa bi bilo salice salice vid ti glave
Sad Kad je dobio priliku da vidi procita
I mozda Eto Ako umije i prevede
Sad skontO da je preleTiJo
Ali clanak je odlican a i interjvu sa profesorom
- Bluemore
#20914 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Eno ih brisu graske znoja sa cela od direktora bolnice u bavarskojMedicinskiBrat wrote: ↑19/04/2020 13:13 Ma jok ljudi, morate uhvatiti malo fursata po temi. Gdje su oni što su me napadali? Miševi mali neobrazovani.
- MedicinskiBrat
#20915 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Selam iz Francuske za normalnu raju.Bluemore wrote: ↑19/04/2020 13:21Eno ih brisu graske znoja sa cela od direktora bolnice u bavarskojMedicinskiBrat wrote: ↑19/04/2020 13:13 Ma jok ljudi, morate uhvatiti malo fursata po temi. Gdje su oni što su me napadali? Miševi mali neobrazovani.
- mO k3
#20916 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Tema je corona a ne moke
Jeli moguce da se bluemore u mene malo zaljubila?
ili salik

Jeli moguce da se bluemore u mene malo zaljubila?
- mO k3
#20917 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
MedicinskiBrat wrote: ↑19/04/2020 13:23Selam iz Francuske za normalnu raju.Bluemore wrote: ↑19/04/2020 13:21Eno ih brisu graske znoja sa cela od direktora bolnice u bavarskojMedicinskiBrat wrote: ↑19/04/2020 13:13 Ma jok ljudi, morate uhvatiti malo fursata po temi. Gdje su oni što su me napadali? Miševi mali neobrazovani.
cuj ovoga
- SmokingMan
#20918 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mogu vam prevesti svaku studiju sa eng, ali to naplaćujem. 
-
tindbe
#20919 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Imali su tešku bolest/srčane mane/astmu ili druge plućne bolesti/slabe bubrege/... i sad što lako prenosiv virus hoda okolo koji dokrajči te ljude, je valjda dokaz da je lockdown potpuno opravdan.Bluemore wrote: ↑19/04/2020 12:56 Naravno da je odavno medju nama
- salik79
#20920 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
armin071 wrote: ↑19/04/2020 12:23 https://www.regensburg-digital.de/geric ... /31032020/
Laganini pravna država dolazi do zraka. Žali bože papira što potrošiše za kazne. Al haj ti to objasni našim “učenjacima”...
Ovo je steta da ostane neprimjeceno (posto i ja tvrdim da ove donesene idiotske narebe kod nas - na iole normalnom sudu padaju) - zato cu prevesti:
Odluka Upravnog suda Bavarske:
Sud o korona-ogranicenjima: "Zabrana kontakta" (socijalno distanciranje) moze biti samo preporuka, a ne zabrana.
Zalbu je podnio pravnik iz Oberpfalza.
Tvrdim da i kod nas, ako jos imalo ima pravne drzave, svaka kazna za nepostupanje po idiotskim naredbama (nosenje maski i ostali debilizmi), glat pada na sudu.
-
Ali_G
#20921 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nemam namjeru ulaziti u raspraveMedicinskiBrat wrote: ↑19/04/2020 13:16Zamisli 50 ljudi umrlo za mjesec i 14 dana. Dnevno u BiH umire preko 200 ljudi.Ali_G wrote: ↑19/04/2020 12:33Od 05og marta je umrlo 50ljudi. Hajde necu napisati od Covida, umrli su kao posljedica respiratorne insuficijencije uzrokovane Covidom. To nije mali broj, a na snazi mjere distance.index_box wrote: ↑19/04/2020 12:17
Iskreno, i moje je mišljenje da je Covid-19 kod nas stigao puno prije prvog zabilježenog slučaja. Je li harao, ne znam, ali kod nas su kineski turisti (a i svuda u svijetu) dolazili i tokom decembra, i tokom januara, i tokom februara. A da ne pričamo o svim drugim svjetskim putnicima koji su se susretali i boravili u istim čekaonicama, autobusima, vozovima i avionima sa nekim drugim (potencijalno) zaraženim putnicima. Prisjetimo se jednog banalnog, ali medijski propraćenog primjera:
Koliko je drugih kineskih tura dobilo ovakvu medijsku pozornost?
Tad se još uvijek vjerovalo da moraš razviti simptome da bi bio prijenosnik ovog virusa.
Ne bi bilo zgoreg prisjetiti se i ovog momenta:
Testovi koji se koriste danas su nepozdani, a zamislite taj test 25.2. na KCUS-u. Kolika je vjerovatnoća da su bili lažno negativni? Koliko puta su testirani uopće? Mislim da je naivno vjerovati kako je ovaj virus stigao u Bosnu 5. marta.
Naravno, tu sad kreće demant koji kaže da bi nam bile pretrpane bolnice da je to bio slučaj... Gdje su nam te pretrpane bolnice danas?
Kako onda objasniti da nam je covid prisutan od januara a do polovine marta nismo imali zabiljezen povecan broj smrtnih slucajeva, a najnormalnije se zivjelo? Umrlo 3oje u Zenici od H1N1 pa novine brujale. Mislis da bi moglo proci neopazeno veliki broj smrtnih slucajeva?
Covjek je pit’o da li je moguce da je corona harala januar/februar.
Moje misljenje je da nije, jer nije prijavljen povecan broj smrti od respiratornih infekcija koje su pratilac ovog virusa kao i virusa gripe s kojom volite da ga poistovjecujete. Od gripe je u januaru/februaru u Zenici umrlo troje pa su novine pisale. S obzirom da je corona s vecom smrtnosti od gripe, a da je vec bila prisutna, imali bi makar 50 smrti od resporatornih infekcija sto nije normalno za nase podneblje i ne bi proslo tako neopazeno.
A sad nastavite s clancima i teorijama
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#20922 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa sahraniš ekonomiju i napraviš opšti kolaps zbog virusa opasnog kao sezonska gripatindbe wrote: ↑19/04/2020 13:26Imali su tešku bolest/srčane mane/astmu ili druge plućne bolesti/slabe bubrege/... i sad što lako prenosiv virus hoda okolo koji dokrajči te ljude, je valjda dokaz da je lockdown potpuno opravdan.Bluemore wrote: ↑19/04/2020 12:56 Naravno da je odavno medju nama
- Domaci izdajnik
#20923 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Inače respiratorna oboljenja su jako neobična kod nas, pogotovo u sezoni gripe na koju dodaš veliko zagađenje vazduha.....Ali_G wrote: ↑19/04/2020 13:37 Nemam namjeru ulaziti u rasprave
Covjek je pit’o da li je moguce da je corona harala januar/februar.
Moje misljenje je da nije, jer nije prijavljen povecan broj smrti od respiratornih infekcija koje su pratilac ovog virusa kao i virusa gripe s kojom volite da ga poistovjecujete. Od gripe je u januaru/februaru u Zenici umrlo troje pa su novine pisale. S obzirom da je corona s vecom smrtnosti od gripe, a da je vec bila prisutna, imali bi makar 50 smrti od resporatornih infekcija sto nije normalno za nase podneblje i ne bi proslo tako neopazeno.
A sad nastavite s clancima i teorijama
-
Ali_G
#20924 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Referis’o sam se na smrtnost. A tegobe januar/februar mogu da budu i u vezi sa H1N1.
Elem, ne znam na kojoj sam temi to vec napis’o: ako postoji neki lab u Sarajevu po normalnoj cijeni da radi serologiju na covid. Ja cu da platim testiranje nekom ko je prebolov’o coronu u januaru/februaru pa da konacno rijesimo dilemu.
Elem, ne znam na kojoj sam temi to vec napis’o: ako postoji neki lab u Sarajevu po normalnoj cijeni da radi serologiju na covid. Ja cu da platim testiranje nekom ko je prebolov’o coronu u januaru/februaru pa da konacno rijesimo dilemu.
- Domaci izdajnik
#20925 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
E to ti je kod nas već u domenu vidovite Džemile
naši ljekari (čast izuzecima) ne bi skontali kraste na gubavcu...
I da to recimo uradiš, šta bi sa tim dokazao?