FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
mahalik

#11576 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mahalik »

Ja sam mislio da je u studiju vaskrsnuo Mladen Maric
freelancerusk

#11577 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by freelancerusk »

Senad je izgleda skontao da narod voli teorije zavjera, pa ugosti onu budaletinu sinoć, intelektualca u pokušaju.
freelancerusk

#11578 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by freelancerusk »

Haris.ba wrote: 19/04/2020 07:55
Negdje pred rat Senad je dobio zadatak da u svom dnevniku kaže da ko je za mir neka ugasi svjetlo. I sjećam se kako je u Sarajevu baš puno svjetala u noći bilo pogašeno. Puno godina poslije bio sam u društvu obavještajaca koji su to spominjali i zafrkavali se kako je taj njihov zadatak tekao radi samo vizuelnog iskustva kako izgleda grad slabo osvjetljen noću sa brda.

AKo neko zna kako naći, mislim da bi trebalo da negdje ima taj snimak priloga - gašenje svjetla za mir.
Iznosiš u eter, da je Senad vrbovan i namjerno po zadatku radio? Ili hoćeš da kažeš, da su ga izlevatili i iskoristili?
Porodice Foht

#11579 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Porodice Foht »

Odgledao Dizdarevicevo gostovanje sinoc. U nevjerici sam da ga Senad pustio da prica bez skoro i jedne upadice! :shock:
mahalik

#11580 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mahalik »

Maki je valjda Miajlovic sada valjda Mustafa koga Senci hoće da opet dovede ali on ne može kao zbog porodice
Taman čovjek misli riješili se te budale i on opet tu
Banksy

#11581 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Banksy »

Jako sam poštovala Dizdarevića, često se slagala s njegovim antiameričkim stavovima,
Ali ono sinoć, ono je blamaža, sramota, krah jedne velike karijere gdje je dozvolio da mu proruska agenda koju slijedi pomuti razum, pa dozvoli da aktuelnu corona krizu upakuje u nebulozu teorije zavjere koja opet na koncu za cilj ima američku administraciju,
Da vrhunski intelektualac dozvoli da ga dnevna politika svede na polupismenog čučača pred granapom, pa baš tuga.
apsidejzi

#11582 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by apsidejzi »

Porodice Foht wrote: 19/04/2020 11:02 Odgledao Dizdarevicevo gostovanje sinoc. U nevjerici sam da ga Senad pustio da prica bez skoro i jedne upadice! :shock:
Nije Dizdarevic rekao mnogo toga sto je netacno samo po sebi. Na njemu se mozda najbolje vidi posljedica moderne tehnologije i napretka u brzini prenosenja informacija. Evo recimo negdje sredinom intervjua on tvrdi da se korona virus iskoristava za profit i da je profit u pozadini svjetske politike i da je to ogoljeno kroz trumpove izjave i sl. To je tacno samo po sebi, medjutim ono sto on grijesi jeste tvrdnja da je ranije bilo drugacije. Kao, u njegovo doba su bili ozbiljni politicari koji su donosili ozbiljne odluke bla bla a danas su sve sarlatani i amateri.

Surova realnost je da su svi oduvijek bili sarlatani i da su donosili amaterske odluke samo su mogli napraviti fasadu ozbiljnih ljudi jer nije bilo toliko brzog protoka informacija. Nije bilo tvitera da predsjednik moze pisati svoje misli. Oduvijek je bilo isto samo smo mi bili mladji i gledali svijet kroz drugaciju prizmu. Mi imamo 10tak govora druga Tita i par zakljucaka koje je donio i smatramo ga velikim vodjom i misliocem. A da ga je staviti danas da vodi drzavu i pratiti ga 24/7 sa kamerom.... o kako bi se mnogi razocarali u njega :)

Uvijek mi bude simpaticno kad cujem nekoga kako je ranije bilo bolje i ljepse. Jest zato sto si bio mladji i drugacije gledao na zivot :)
sinuhe

#11583 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by sinuhe »

Slagala se sa njegovim antiamerickim stavovima :D
Jesu li svi Dizdarevici od jednih te istih Dizdarevica? Zlatko, Srdjan, doktori, Raif.
Banksy

#11584 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Banksy »

Ono kad dnevno društvo i politiku natežeš i rastežeš traljavim konstrukcijama i pokušavaš uklopiti u svoju dobro poznatu trajnu političku agendu, pa slavno propadneš i od sebe napraviš budalu. Nepotrebno, pod stare dane.

Bravo, Durmiću. :thumbup:

ZLATKO DIZDAREVIĆ/ SJEĆANJE NA DAVNA UPOZORENJA
Sve nam je govorilo šta se sprema, nismo shvatali: 'Jednom kada stado prihvati prinudnu vakcinaciju, igra je završena!'

O zlu koje se proširilo kao virus, donoseći, evo, i ovaj karantin što ga danas živimo i niko ne zna sa kakvim krajem. O raspadu takozvanog međunarodnog poretka koji traje dugo, a svijet to nije prepoznavao

Piše: Zlatko Dizdarević

https://www.6yka.com/novosti/zlatko-diz ... upozorenja

POLEMIKA U DOBA KORONE/ ODGOVOR POZNATOM NOVINARU I DIPLOMATI

Zlatko Dizdarević ima pravo na svoju analizu, ali citira nepostojeću izjavu Henryja Kissingera

Adi Durmić, uposlenik Ministarstva inostranih poslova BiH, ponukan autorskim tekstom poznatog novinara i diplomate Zlatka Dizdarevića, reagira na analizu za koju smatra, uz uvažavanje prava autora na slobodu mišljenja, da je bazirana na nepostojećim ili upitnim izjavama i teorijama zavjere

Piše: Adi DURMIĆ

Napraviš rezultat 1590 od 1600 na SAT (Scholastic Aptitude Tests) testu. Napraviš revoluciju u informatici. Napraviš svijet ovakvim kakvim ga poznajemo. Napraviš akumulaciju kapitala veću od BDP-a 130 zemalja zajedno. Napraviš više nego što si mislio da možeš i shvatiš da nije sreća samo u tome. Napraviš fondaciju kako bi pomogao drugima - nepoznatima i boriš se kako bi promjenio sebičnost u ljudima na ličnom, grupnom ili državnom nivou. Doneseš odluku da ćeš svojoj djeci ostaviti u nasljedstvo “samo” po 10 miliona dolara, a da ćeš ostatak (cca 99,9%) bogatstva donirati za dobrobit čovječanstva.

A onda kreće haranga. Teorije zavjere. Zašto bi neko uopšte donirao? Kakve ima koristi od toga? Zašto kontracepcija? Zašto vakcina? Zašto infektivne bolesti? Zašto seksualno prenosive bolesti?

Sljedbenici teorija zavjere se dijele na sljedeće grupe: (1.) osobe koje nemaju razvijeno analitičko razmišljanje i slijepo slijede tuđa mišljenja, (2.) površne osobe koje su impresionirane informacijama izvučenim iz konteksta kako bi prečicom došle do ličnog zaključka, (3.) narcisoidne osobe sa pretjeranom dozom samopouzdanja i arogancije, vjerujući da su jedinstveni. Upravo njihova žeđ za prekomjernim divljenjem ih stavlja u poziciju da koriste gore navedene dvije grupe, kako bi zadovoljili svoje potrebe.

Kako opisati tekst rječitog Zlatka Dizdarevića u kojem citira nepostojeći govor Henryja Kissingera na nepostojećem sastanku nepostojećeg Vijeća za eugeniku SZO? Taj navodni govor uz prigodan tekst je napisan, kao i mnoge teorije zavjere koje se dijele po društvenim mrežama, od strane anonimnog autora i prve dvije skupine sljedbenika teorija zavjere ga dijeli zavisno od njihovog opredjeljenja. Neki ga promovišu zbog ubjeđenja u štetnost vakcina, drugi zbog ubjeđenja u štetnost (neoliberalnog) kapitalizma, treći zbog ubjeđenja u apsolutnu nadmoć i štetnost SAD-a, četvri zbog vjerskih ubjeđenja, peti zbog ubjeđenja u tajne svjetske vlade zasnovane na porodičnom ili interesnom princpiu, itd.

Diplomata Dizdarević bi trebao znati princip rada SZO, a novinar Zlatko bi trebao provjeriti vjerodostojnost izvora i informacija. Ipak, penzioner Zlatko Dizdarević se odlučio napraviti autorski tekst za portal BUKA tokom izolacije na principu bosanskog lonca u koji se ubaci autobiografska informacija u kombinaciji sa vrijednim radom u prošlom vremenu, teorije zavjere u vezi vakcina, vladanja svijetom, traganjem za savšenim čovjekom, pa se onda dodaju imena poput Kisisigera, Rockfeller, Gatesa, a na kraju taj bućkuriš začiniš sa (opravdanom ili ne) dnevno-političkom kritikom, koja treba uvjeriti prve dvije skupine da je sve što piše istina, imajući u vidu da pomenute skupine na svojoj koži osjete (opravdane ili ne) mjere vlasti, pa ne moraju provjeravati činjenice.

Na kraju, pakosnici bi rekli da je Zlatko Dizdarević digitalno nepismen čovjek. A dok bi cinici zaključili da je jeftinije upravljati masama iz udobnosti kućne izolacije, nego trošiti novac na istraživanja koja tek trebaju dati rezultate.

Unatoč svemu, branim pravo Zlatka Dizdarevića da iznosi svoje mišljenje i analize, pa čak i da poredi neuporedivo, međutim branim pravo čovjeka za vlastitim analitičkim mišljenjem zasnovano na istinitim informacijama, ali i pravovremenom zaustavljanju širenja neutemljenih teorija. Naučni pristup svakoj enigmi zasniva se na osnovnim postulatima filozofskog zaključivanja, a to su sumnja i provjera informacija iz više izvora sa punim uvažavanjem dokazanih intelektualnih autoriteta.

Banksy

#11585 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Banksy »

Odličan Tanović, bravo :thumbup:

Jasno i otvoreno, nekompetentni dezerteri, nemorallne neznalice i amateri.
Dobro je što ih je sve više i više koji otvoreno govore o problemu i izvoru problema, dok je s druge strane muk. Možda se iz ove krize i izrodi nešto dobro. :thumbup:
zomri

#11586 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by zomri »

Kako mislis muk? Eto njemu inspekcije, otkaza, istrage tuzilastva...za koji dan :mrgreen:
Palmalma

#11587 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Palmalma »

apsidejzi wrote: 19/04/2020 11:30
Porodice Foht wrote: 19/04/2020 11:02 Odgledao Dizdarevicevo gostovanje sinoc. U nevjerici sam da ga Senad pustio da prica bez skoro i jedne upadice! :shock:
Nije Dizdarevic rekao mnogo toga sto je netacno samo po sebi. Na njemu se mozda najbolje vidi posljedica moderne tehnologije i napretka u brzini prenosenja informacija. Evo recimo negdje sredinom intervjua on tvrdi da se korona virus iskoristava za profit i da je profit u pozadini svjetske politike i da je to ogoljeno kroz trumpove izjave i sl. To je tacno samo po sebi, medjutim ono sto on grijesi jeste tvrdnja da je ranije bilo drugacije. Kao, u njegovo doba su bili ozbiljni politicari koji su donosili ozbiljne odluke bla bla a danas su sve sarlatani i amateri.

Surova realnost je da su svi oduvijek bili sarlatani i da su donosili amaterske odluke samo su mogli napraviti fasadu ozbiljnih ljudi jer nije bilo toliko brzog protoka informacija. Nije bilo tvitera da predsjednik moze pisati svoje misli. Oduvijek je bilo isto samo smo mi bili mladji i gledali svijet kroz drugaciju prizmu. Mi imamo 10tak govora druga Tita i par zakljucaka koje je donio i smatramo ga velikim vodjom i misliocem. A da ga je staviti danas da vodi drzavu i pratiti ga 24/7 sa kamerom.... o kako bi se mnogi razocarali u njega :)

Uvijek mi bude simpaticno kad cujem nekoga kako je ranije bilo bolje i ljepse. Jest zato sto si bio mladji i drugacije gledao na zivot :)
Nije bas tako!
Mjeriti Tita sa ovima danas je neumjesno. Tito je znao kako voditi rat, obnoviti drustvo i izgraditi drzavu. Dovoljna ti je cinjenica da su sve skole, univerziteti, drzavne institucije, objekti, 80-90% saobrcajnica, modernizacija i elektrifikacija zeljeznica, aerodromi, elektrifikacija zemlje.... izgradjena za vrijeme Titove vladavine. ukratko, ovi nisu dorasli da Titi ni guzu obrisu.

I tu je sav problem, sto je narod zivio sigurnije i bezbjednije po pitanju sigurnosti, bezbjednosti i ekonomije za vrijeme Tita nego danas. Zlatko Dizdarevic i ova stara garda to jako dobro znaju.
Last edited by Palmalma on 19/04/2020 12:59, edited 2 times in total.
Banksy

#11588 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Banksy »

zomri wrote: 19/04/2020 12:17 Kako mislis muk? Eto njemu inspekcije, otkaza, istrage tuzilastva...za koji dan :mrgreen:
Svi agresivni, a nepotkrijepljeni odgovori su dokaz panike i nemoći suvislog odgovora.
Slaba je, najslabija ikad.
Nadajmo se da će njeni protivnici prepoznati taj trenutak. Sve pogurani Čamparama, iznutra.
Banksy

#11589 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Banksy »

apsidejzi wrote: 19/04/2020 11:30
Mi imamo 10tak govora druga Tita i par zakljucaka koje je donio i smatramo ga velikim vodjom i misliocem. A da ga je staviti danas da vodi drzavu i pratiti ga 24/7 sa kamerom.... o kako bi se mnogi razocarali u njega

Šta ćeš dalje kad ni mobitela nije bilo...
muha_sa

#11590 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by muha_sa »

Image
Škobo Habu

#11591 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

mahalik wrote: 19/04/2020 10:38 Ja sam mislio da je u studiju vaskrsnuo Mladen Maric
Bolji poznavaoci talijanskog jezika tvrde da njegov prevod i original veze sa vezom nemaju. Oni, Kinezi, dakako, već mu 2015. dali ime COVID - 19.
cyprus

#11592 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by cyprus »

Senad je i ranije povremeno znao doticati dno novinarstva, ali sada je odlučio da kopa dublje... Zašto to radi, pretpostavljam da samo on zna... Dal zbog toga što je jasno uvidio crno na bijelo ko mu je publika:

Image

.. pa odlučio da im se totalno prilagodi... Ili možda želi da ima koga da optuži (možda Rotschilde ili Billa Gatesa) ako/kad mu televizija i definitivno propadne...

Ono što je glavna komparativna prednost njegovog Centralnog Dnevnika jeste to što je uvijek znao privući atraktivne goste... Nakon ovog skretanja u ludilo, slutim da će ozbiljnih gostiju biti sve manje, a sve više kreatura poput Pernara, Miroljuba Petrovića, te Erne nekakve i sličnih... Ne sumnjam ja da će on i Ickea dovuć... Doduše, taj ''novinarski'' spektar je svakako ostao upražnjen nakon smrti Mladena Marića, a po svemu sudeći funkcionalno nepismene individue čine većinu stanovništva u Bosni i Hercegovini, tako da u komercijalnom smislu, ovo sve možda i ima smisla...

PS Žao mi samo onog momka Sladića... Nije zaslužio da se kompromitira sa ovom budaletinom...
muha_sa

#11593 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by muha_sa »

Blago je rec da mi je muka kad se gledaoci pocnu javljat i komentarisat nešto--šta muka, povraca mi se :lol:
bunk

#11594 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by bunk »

Ovaj Dizdarevic sa svojim teorijama zavjere...otprilike kad je rekao da je NATO privatna firme SAD se totalno razotkrio kao rusofil i nostalgicar..ne jugo nego za nekakvim suludim idejama tipa "nesvrstani"..kaze imali 100 glasova u UN ..to sto ni jedan nije bio u Vijecu sigurnosti je manje bitno :mrgreen:
Kamo srece da nismo izgubili 50 godina sa Yu i jos to platili u krvi u 90-im..
Da smo 45 potpali pod zapadni blok onda bi osnove kapitala i prvobitno stjecanje istog bilo daleko iza nas a mi bi u 90 ekonomski explodirali umjesto agresije i domaceg izdajnistva zarad suludih srednjovijekovnih ideja...
Last edited by bunk on 19/04/2020 15:50, edited 1 time in total.
sha_ba

#11595 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by sha_ba »

muha_sa wrote: 19/04/2020 15:31 Blago je rec da mi je muka kad se gledaoci pocnu javljat i komentarisat nešto--šta muka, povraca mi se :lol:
Ovo sam fulila :-) imal dje ukratko da vidim :mrgreen:
nekome

#11596 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by nekome »

Komentarisite sta god hocete, najbolji dio :)
freelancerusk

#11597 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by freelancerusk »

bunk wrote: 19/04/2020 15:43 Ovaj Dizdarevic sa svojim teorijama zavjere...otprilike kad je rekao da je NATO privatna firme SAD se totalno razotkrio kao rusofil i nostalgicar..ne jugo nego za nekakvim suludim idejama tipa "nesvrstani"..kaze imali 100 glasova u UN ..to sto ni jedan nije bio u Vijecu sigurnosti je manje bitno :mrgreen:
Da smo 45 potpali pod zapadni blok onda bi osnove kapitala i prvobitno stjecanje istog bilo daleko iza nas a mi bi u 90 ekonomski explodirali umjesto agresije i domaceg izdajnistva zarad suludih srednjovijekovnih ideja...
Isti likovi koji tvrde, da je Jugoslavija bila četvrta vojna sila NA SVIJETU i da su nam zavidili na Zapadu kako mi živimo :lol:
Banksy

#11598 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Banksy »

bunk wrote: 19/04/2020 15:43
Kraljevina i Kralj Petar, pa nek košta šta košta, jel to?
bunk

#11599 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by bunk »

Banksy wrote: 19/04/2020 16:04
Ne,naravno da ne,nisam napisao da potpanemo pod rusku ili srpsku cizmu,nego SAD poput Zapadne Njemacke..
Znam da znas samo me handris bezze :mrgreen:
Banksy

#11600 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Banksy »

bunk wrote: 19/04/2020 16:21
Banksy wrote: 19/04/2020 16:04
Ne,naravno da ne,nisam napisao da potpanemo pod rusku ili srpsku cizmu,nego SAD poput Zapadne Njemacke..
Znam da znas samo me handris bezze :mrgreen:

Nemaš pod šta "potpasti", nego valjda nastavljaš tamo gdje si stao, a znamo gdje smo bili '41.
Locked