Al', opet ta glava!
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- salik79
#20826 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Gospodin koji ce biti upisan zlatnim slovima u historiju Svedske
Al', opet ta glava!
Al', opet ta glava!
-
hillbill
#20827 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ovi ce sutra stajati u redu za doktora......vec videno na floridiMilenkov buraz wrote: ↑18/04/2020 22:54 Gledaj kauboja, jesu li ovo Salikovi?![]()
P.S Ovo me podsjeća na onu kada su Crnogorci dolazili u JNA na odsluženje vojnog roka sa vlastitim oružijem iz IWW.![]()
- index_box
- Bluemore
- Bloo
- Globalna šefica
#20830 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Trolicu, i ti si mi promakla )ExNilihio13 wrote: ↑19/04/2020 01:05Dobio je ban napokon, budaletina koju su ovdje citirali i divili mu se a u stvari psihopata, uzas, da se ljudi ljepe na nepoznate likove s one strane ekrana, mogao je biti i pefofil ovi bi ga pratili, fujBluemore wrote: ↑19/04/2020 00:42Laki je malo neURoZaNExNilihio13 wrote: ↑18/04/2020 17:42
Eto za one što pitaju gdje su doktori, ovo vam je "uvaženi doktor" Cortado aka Mogy 87 aka junuz, "doktor" sa vokabularom kočijaša kojeg ste lajkali, gledali ko u boga, uzdizali i citirali njegove "doktorske disertacije" i pljeskali njegovim postovima. Evala vam![]()
![]()
![]()
Trajni za kloniranje, a iduci put izaberi manje ofirni user
- bingov buraz
#20831 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Teško da iko shvata koliki je rizik ovaj čovjek i njegov tim preuzeo.,vlada koja ga je podržala također.
Fino reče čovjek,svi koji su se drakonski zaključali su uspjeli odgoditi smrt starca od 75 godina sa tri popratne bolesti,neće umrijeti u martu umrijeće u maju ili septembru jer će virus svakako proći kroz populaciju.
Još koliko sam skontao reče da će brojevi rasti sad sa liberalizacijom zabrana i to će mnogi koristiti reći eto vidite moramo se zaključati ponovo ili sad vidite šta bi se dešavalo da nismo.
Odgodili smo neizbježno za 2-3 mjeseca i ozbiljno uzdrmali ekonomiju.
Što opra govedo Orbana ima moj najdublji naklon.
-
The BEN10
#20832 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.klix.ba/lifestyle/zdravlje/ ... /200418041bingov buraz wrote: ↑19/04/2020 07:38Teško da iko shvata koliki je rizik ovaj čovjek i njegov tim preuzeo.,vlada koja ga je podržala također.
Fino reče čovjek,svi koji su se drakonski zaključali su uspjeli odgoditi smrt starca od 75 godina sa tri popratne bolesti,neće umrijeti u martu umrijeće u maju ili septembru jer će virus svakako proći kroz populaciju.
Još koliko sam skontao reče da će brojevi rasti sad sa liberalizacijom zabrana i to će mnogi koristiti reći eto vidite moramo se zaključati ponovo ili sad vidite šta bi se dešavalo da nismo.
Naravno, posebno uzimajući u obzir strašan pritisak i paniku koje su kreirali mediji.
- Ironmen
#20833 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Austrija je ponovo zabilježila veliki pad novih slučajeva koronavirusa, što sugeriše da je ova zemlja na putu potpunog ovladavanja epidemiološkom krizom. Prema najnovijim podacima univerziteta Johns Hopkins, u ovoj zemlji je u posljednja 24 sata zabilježeno samo 76 novozaraženih koronavirusom, što predstavlja pad (-36 posto) broja novih slučajeva u odnosu na dan ranije kada je zabilježeno 119 novozaraženih.
U posljednja 24 sata u Austriji se od Covida-19 oporavilo 510 osoba, a broj umrlih povećao se za 12. Time se broj smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom u Austriji povećao na 443 osobe.
Ovo je ohrabrujuci podatak 76 nova slucaja 510 oporavljenih...
U posljednja 24 sata u Austriji se od Covida-19 oporavilo 510 osoba, a broj umrlih povećao se za 12. Time se broj smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom u Austriji povećao na 443 osobe.
-
ja71
- 512MB
#20835 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Drosten je vodeći svjetski stručnjak, ali i Merkelova podguzna muha. Slušaj bolje šta Streeck i Kekule pričaju, jer oni ne moraju nikome niz dlaku.GAU8 wrote: ↑19/04/2020 00:44Drosten je popularan u de-u. Koliko se može reći popularan za naučnika iz njegove oblastisalik79 wrote: ↑19/04/2020 00:30 Njemacki Virolog prof.dr. Christian Drosten smatra mogucim da su ljudi, putem kontakta sa normalnim korona virusima prehlade, vec stekli djelotvoran takozvani pozadinski imunitet na novi korona virus.
https://www.watson.de/leben/gesundes%20 ... en-koennte
Ali, nesto mu glava nije u vinklu, pa bih ja ovo uzeo s rezervom![]()
![]()
A i lično ga smatram dobrim stručnjakom.
- GAU8
#20836 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nisam. Ali sam se odjavio iz tamnog vilajeta prije par godina. Dosadilo mi je gledati ovce kako uvijek puše istu foru.
- GAU8
- Bluemore
-
daddy-kool
- GAU8
#20840 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- armin071
#20841 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dnevna doza švedskog lockdown-a 
- GAU8
- salik79
#20843 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
Milenkov buraz
#20844 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Austrija radi strašno dobar posao.Ironmen wrote: ↑19/04/2020 08:13 Austrija je ponovo zabilježila veliki pad novih slučajeva koronavirusa, što sugeriše da je ova zemlja na putu potpunog ovladavanja epidemiološkom krizom. Prema najnovijim podacima univerziteta Johns Hopkins, u ovoj zemlji je u posljednja 24 sata zabilježeno samo 76 novozaraženih koronavirusom, što predstavlja pad (-36 posto) broja novih slučajeva u odnosu na dan ranije kada je zabilježeno 119 novozaraženih.
-
Milenkov buraz
#20845 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Fakulteti ne radi, postavljao sam linkove jučer kako tačno izgleda iz perspektive Švedske.
Milenkov buraz wrote: ↑18/04/2020 14:15 Možda najrealniji prikaz situacije od strane Šveđana i njhove vlade.
https://www.euronews.com/2020/04/17/cor ... governmentCoronavirus in Sweden: 'It's a myth that life is going on as normal,' says Swedish government
Sweden's government has defended its strategy in fighting the COVID-19 outbreak in the country.
The country has recorded a drastic increase in the number of coronavirus-related deaths during the last month, which sparked concerns about its social distancing measures.
Unlike some of its Scandinavian neighbours - like Denmark and Norway - Sweden kept primary and secondary schools open, as well as most businesses, including cafes and restaurants.
"The difference between the approach in Sweden and in other countries is not very big. It's mainly the tone that we deal with," said Johan Carlson, director of Sweden's public health agency.
"Rather than saying 'you need to stay at home, you're not allowed to do that and that' we are trying to explain to the population why this should be done, the reason for it and also the rationale for doing certain things," he added.
So far, Sweden has banned gatherings larger than 50 people, closed high-schools and universities, and urged those over 70, or otherwise at greater risk from the virus, to self-isolate.
Sweden's foreign minister, Ann Linde, who spoke alongside Carlson at Friday's briefing in Stockholm, said the idea that life goes on as normal in Sweden is "a myth".
"Many people stay at home and have stopped travelling. Many businesses are collapsing. Unemployment is expected to rise dramatically," Linde said.
She argued that "Sweden shares the same goals regarding the COVID-19 outbreak as all other countries: to save lives and protect public health. We work with the same challenges as other countries - the scale and speed of the virus, the pressure on the national health system - and we use the same tools as most countries do."
Yesterday (April 16), the government received special - though temporary - powers by parliament in order to pass bills without requiring MPs approval in case of urgent public health matters.
Parliament is however entitled to revoke any law passed with such system if it wishes to do so.
In addition, Sweden's prime minister Stefan Löfven announced the travel ban into the country would be extended until May 15. It does not apply to citizens from Switzerland or countries of the European Economic Area (EEA).
As of Friday (April 17) Sweden has reported more than 12,500 cases of COVID-19 - half of them in the past 14 days only - with more than 1,300 deaths, according to the European Centre for Disease and Prevention Control (ECDC).
- GAU8
#20846 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sve radi u 16 je bilo kulturnija verzija za "radi k..ac"
-
Milenkov buraz
#20847 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Izvinjavam se, nisam prepoznao sarkazam, vrijedi ponoviti s obzirom romantičarski pogled pojedinih na švedske mjere.GAU8 wrote: ↑19/04/2020 10:00Milenkov buraz wrote: ↑19/04/2020 09:55Fakulteti ne radi, postavljao sam linkove jučer kako tačno izgleda iz perspektive Švedske.
Sve radi u 16 je bilo kulturnija verzija za "radi k..ac"
- Bluemore
#20848 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To svaki ozbiljan infektolog misli a Ako je Slobodan i kazebingov buraz wrote: ↑19/04/2020 07:38Teško da iko shvata koliki je rizik ovaj čovjek i njegov tim preuzeo.,vlada koja ga je podržala također.
Cak i ovi koji su Njemacku upravili u lockdown
- Diwan
#20849 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Obrazujte se malo, nemojte samo gledati farmu, pardon N1, CNN, dnevnik ...izađite malo iz priče o rukavicama, respiratorima, statistikama
- Revolucionar ★
#20850 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ako su neustavne i nezakonite, imate pravna sredstva pa se natezite sa pravnom bitkom protiv drzave. Bilo da se radi o Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima ili Evropskoj konvenciji za zastitu ljudskih prava, postoji odredba koja navodi kad se i pod kojim uslovima prava mogu derogirati. I opet kazem sljedece dvije stavke - ne ulazim u opravdanost mjera u njihovoj srži jer za razliku od vas nemam diplomu epidemiologa niti slicne struke, pa da kao vi sebi dajem za pravo da tu materiju predvidjam sta bi bilo kad bi bilo. Drugo - nije ova drzava Sarajevo , i to potez od Bascarsije do Marindvora. Na n lokacija su odredbe krsene. Pogotovo odredbe o okupljanju. Te lokacije se mogu pratiti pojavom novih žarišta. Ako mislite da bi ova država lagodno izašla iz svega u scenariju švedskog modela, onda ste deluzionalni više nego mislite. Slažem se da će veća šteta nastati poslije korone zbog strmoglavog pada ekonomije, ali to je scenarij s kojim će se susresti sviZijo77 wrote: ↑18/04/2020 23:47 Revolucionar kaže:
Ovdje se ne ulazi uopce u to jesu li opravdane mjere ili nisu, nego zasto bi neko opravdavao krsenje istih.
Ja bih kršio jer su neustavne i nezakonite, a uopšte ne pomažu u borbi protiv infekcije. Policijski sat, zabrane izlaska starijim od 65 i mladjim od 18 su umotvorina Vučića i njegovog tima što mu omogućava da nesmetano obavlja predizbornu kampanju po Srbiji!!!!!!
Jedan revolucionar kao ti bi trebao biti malo više kritičan i buntovan prema malim diktatorima tipa Solaka, Čampare i Sebije!
Ja inače bolujem od bolesti somnabulizma (hodanje u snu)! Jutros sam ustao iz kreveta u snu i otišao na Igman, nesvjestan šta radim! I tako cijeli dan! Tek sam se probudio nakon povratka kući. I onda se sjetim da imam 65 godina i jedan mjesec! Ne znam da li je ovo prekršaj jer zaista nisam bio svjestan šta radim!![]()
I nema to veze je li se nekao prepao, je li neko panican. O tome kako se niko nije prepao govori cinjenica da je brasno stvorilo par novih milionera u prvih par dana pandemije. Treba se neko puku pravdat sto je odlucio postovati mjere, to je vrhunac bosnjackog intelektualnog dosegnuca izgleda