Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
breba

#20751 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

Ironmen wrote: 18/04/2020 21:22
laik1981 wrote: 18/04/2020 21:18
Ironmen wrote: 18/04/2020 21:13

U jednom trenutku nevjerovatno su se brzo poceli kretati ako su na visini od 250 do 500 km kao stu su rekli a ovako se brzo krecu onda idu preko 10 000 km/h mozda cak i vise...

Zatim su krenuli mjenjati naglo smjer lijevo i desno tehnologija koju covjek trenutno neposjeduje, bog sami zna sta se desava...
Krecu se brzinom od 28000km/h, bar tako na klixu napisase.. Ne mijenjaju naglo pravac osim ako ne treses mobitelom prilikom snimanja :D Uglavnom 5G a da ga ne mozes razvaliti ko kad je na banderi :D
Malo prije vidio svojim ocima ja i moji ukucani i jos pola komsiluka koji je izasao napolje i gledali zajedno i vidli svi isto.. Kao da je dron neki ultra brzi ispred mene i ide lijevo pa desno pa stane pa ide gore pa dole...

Ja mogu biti lud i vidjeti pogresno ali da svi oko mene vide isto, bacim snimak kasnije ali tamo na temu o ovim "satelitima" da nespamam ovde..

Ali nema jebene sanse da je ovo lasnirani pravoliniski satelit
Zasto ljudi koji su prvi put vidjeli a nisu culi za starlink dolaze pravo na temu korona umjesto temu sateliti ili ufo ili nebeska cudesa?

Jeste to je Zeus, licno se preobrazio u Muska i poslao cudesa na nebo.
emmir1

#20752 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emmir1 »

Drug mi iz USA kaže da je tamo nezadovoljstvo pravo karantinom

Krenuli su da se okupljaju i protestuju

Yebu koronu i ugrożavanje prava
laik1981

#20753 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Ironmen wrote: 18/04/2020 21:13

U jednom trenutku nevjerovatno su se brzo poceli kretati ako su na visini od 250 do 500 km kao stu su rekli a ovako se brzo krecu onda idu preko 10 000 km/h mozda cak i vise...

Zatim su krenuli mjenjati naglo smjer lijevo i desno tehnologija koju covjek trenutno neposjeduje, bog sami zna sta se desava...
Krecu se brzinom od 28000km/h, bar tako na klixu napisase.. Ne mijenjaju naglo pravac osim ako ne treses mobitelom prilikom snimanja :D Uglavnom 5G a da ga ne mozes razvaliti ko kad je na banderi :D
Malo prije vidio svojim ocima ja i moji ukucani i jos pola komsiluka koji je izasao napolje i gledali zajedno i vidli svi isto.. Kao da je dron neki ultra brzi ispred mene i ide lijevo pa desno pa stane pa ide gore pa dole...

Ja mogu biti lud i vidjeti pogresno ali da svi oko mene vide isto, bacim snimak kasnije ali tamo na temu o ovim "satelitima" da nespamam ovde..

Ja nisam to vidio..
seoBIH

#20754 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by seoBIH »

Usamljeni pustolov wrote: 18/04/2020 20:48 Jel se lansiralo ovo ranije ili imam dobar razlog da povjerujem da je usko vezano sa ovom čudnovatom gripom? Evo vidim da onaj sanof bič ilon mask stoji iza ovoga
Imam jedan PERFEKTAN video za tebe i slicne. Obratiti paznju posebno na dio koji govori o tezi koju automehanicar daje o automobilima i slicno. Tako i vi radite, imate neke propale teorije zavjere, a ni sekunud niste iskoristili na istrazivanje. Da si malo istrazio dobio bi savrseno logican odgovor na svoje pitanje.

Ironmen

#20755 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ironmen »

breba wrote: 18/04/2020 21:34

Zasto ljudi koji su prvi put vidjeli a nisu culi za starlink dolaze pravo na temu korona umjesto temu sateliti ili ufo ili nebeska cudesa?

FOE i cao nema potrebe za glupim komentarima.. pogotovo od nekog novog koji je na forumu 15 dana
breba

#20756 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

Ironmen wrote: 18/04/2020 21:38
breba wrote: 18/04/2020 21:34

FOE i cao nema potrebe za glupim komentarima.. pogotovo od nekog novog koji je na forumu 15 dana
Ma samo pitam za racional. Nije frka :D
Usamljeni pustolov

#20757 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Usamljeni pustolov »

Fazon je što čovjek više ne može da izrazi sumnju i zabrinutost u vezi nečega što spada u novije izume 21 stoljeća, odmah ga napadnu ovi "protiv-teoretičari zavjere" kao oni su u toku zbivanja maksimalno pa kao šta se tripujete nije ništa. Ista ste sorta kao teoretičari zavjera, jedni slijepo ne vjeruju ni u šta, drugi slijepo vjeruju u sve. Ne pripadam ni jednoj ni drugoj sorti, pitanje je bilo benigno, samo me čudi da je ilon mask sad baš monopolista u orbiti, šta kao azijati nisu plasirali neka svoja sranja?
armin071

#20758 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

Ne znam da li je bilo ali interesantan video cisto za razmisljanje...
saint_mirad

#20759 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

Usamljeni pustolov wrote: 18/04/2020 21:43 Fazon je što čovjek više ne može da izrazi sumnju i zabrinutost u vezi nečega što spada u novije izume 21 stoljeća, odmah ga napadnu ovi "protiv-teoretičari zavjere" kao oni su u toku zbivanja maksimalno pa kao šta se tripujete nije ništa. Ista ste sorta kao teoretičari zavjera, jedni slijepo ne vjeruju ni u šta, drugi slijepo vjeruju u sve. Ne pripadam ni jednoj ni drugoj sorti, pitanje je bilo benigno, samo me čudi da je ilon mask sad baš monopolista u orbiti, šta kao azijati nisu plasirali neka svoja sranja?
Imas pravo, ljudi previse binarno razmisljaju i nemaju osecaj za nijanse u misljenju. Imas standardnog NPC lika koji veruje u sve sto CNN i BBC kazu i foilhat teoreticara zavere koji veruje u sve i jednu imbecilnu zaveru koja ima na internetu.

Istina je negde izmedju, mainstream mediji uveliko lazu i postoje neke zavere koje jesu istinite, ali i dosta koje su out-and-out lazi ili poluistine. I glupo je svakako ko propituje zvanicni narativ odmah prozvati tEoReTiCaReM zAvErE jer to vid ad hominem argument, posto se sintagma koristi u pezorativnom znacenju.
GAU8

#20760 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

saint_mirad wrote: 18/04/2020 21:55
Usamljeni pustolov wrote: 18/04/2020 21:43 Fazon je što čovjek više ne može da izrazi sumnju i zabrinutost u vezi nečega što spada u novije izume 21 stoljeća, odmah ga napadnu ovi "protiv-teoretičari zavjere" kao oni su u toku zbivanja maksimalno pa kao šta se tripujete nije ništa. Ista ste sorta kao teoretičari zavjera, jedni slijepo ne vjeruju ni u šta, drugi slijepo vjeruju u sve. Ne pripadam ni jednoj ni drugoj sorti, pitanje je bilo benigno, samo me čudi da je ilon mask sad baš monopolista u orbiti, šta kao azijati nisu plasirali neka svoja sranja?
Imas pravo, ljudi previse binarno razmisljaju i nemaju osecaj za nijanse u misljenju. Imas standardnog NPC lika koji veruje u sve sto CNN i BBC kazu i foilhat teoreticara zavere koji veruje u sve i jednu imbecilnu zaveru koja ima na internetu.

Istina je negde izmedju, mainstream mediji uveliko lazu i postoje neke zavere koje jesu istinite, ali i dosta koje su out-and-out lazi ili poluistine. I glupo je svakako ko propituje zvanicni narativ odmah prozvati tEoReTiCaReM zAvErE jer to vid ad hominem argument, posto se sintagma koristi u pezorativnom znacenju.
Imas glupe ljude i one koji nisu glupi. :run:

Sto su gluplji, to su "bipolarniji" :lol:
Drug Clan

#20761 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Drug Clan »

"Otvaramo kafiće, restorane i tržne centre do 10. maja". Vučić pozvao zanatlije od utorka na posao

https://biznis.telegraf.rs/info-biz/317 ... m-na-posao
neko_sa_strane

#20763 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

Možda i naši prepišu. Svakako imamo mnogo manje umrlih u odnosu na Srbiju i manje zaraženih ali i manje testiranih.
Diwan

#20764 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

Interesantno kako se svugdje, manje više, zadnjih dana najavljuje smanjenje i ublažavanje sankcija. Kao da su se dogovorili ili je naredba došla s vrha da je dosta sa virusom u ovoj fazi. 'Odjednom' sve postaje bolje i normalnije. Veliki brat izgleda odlučio da odsvira kraj prvog poluvremena.
Diwan

#20765 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

I da nema testova, ne bi bilo ni zaraženih
Ironmen

#20766 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ironmen »

Diwan wrote: 18/04/2020 22:12 Interesantno kako se svugdje, manje više, zadnjih dana najavljuje smanjenje i ublažavanje sankcija. Kao da su se dogovorili ili je naredba došla s vrha da je dosta sa virusom u ovoj fazi. 'Odjednom' sve postaje bolje i normalnije. Veliki brat izgleda odlučio da odsvira kraj prvog poluvremena.
Sad ce doci Miso Kovac sa druge teme i isprebijati te zato sto si teoreticar zavjere ne koristis kvacice kad pises tvrdo c i meHko c i nisi dobro konjugirao glagol :lol: :lol:
Ironmen

#20767 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ironmen »

Nego jeli raspravljano o ovome danas ikako na ovoj temi ??
Prvi testovi na antitijela otkrivaju: U italiji možda i 6 milijuna zaraženih!
Zanimljivi podaci proizlaze iz 8.000 testova provedinih u Lombardiji i 2.000 provedenih u Liguriji

Zanimljivi podaci proizlaze iz 8.000 testova provedenih u Lombardiji i 2.000 provedenih u Liguriji. Prvi podatak je da je bilo više od 10 posto osoba koje su bile pozitivne na koronavirus, kako je iznio direktor zaraznog odjela bolnice San Martino u Genovi Matteo Bassetti. To znači da ima mnogo Talijana, možda 10 posto, dakle oko šest milijuna koji već imaju koronavirus, ali ne pokazuju znakove bolesti. Taj podatak odgovara i izračunu londonskog Imperial Collegea koji je iznio kako u Italiji vjerojatno već ima šest milijuna zaraženih. Drugi podatak je da su te osobe ili većina njih razvile antitijela na koronavirus, odnosno postale imune. A, i to je važan podatak za eventualni skori ulazak u postkarantensku fazu.
GAU8

#20768 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Diwan wrote: 18/04/2020 22:12 Interesantno kako se svugdje, manje više, zadnjih dana najavljuje smanjenje i ublažavanje sankcija. Kao da su se dogovorili ili je naredba došla s vrha da je dosta sa virusom u ovoj fazi. 'Odjednom' sve postaje bolje i normalnije. Veliki brat izgleda odlučio da odsvira kraj prvog poluvremena.
Prvo nije valjalo distanciranje, sad ne valja ponovno otvaranje... bas neki ters insan... :run:

Zar nije logicno da su odgovorni jednostavno uvidjeli kako su se mjere ispostavile kao pretjerane, i da su samo cekali ko ce prvi napraviti korak unazad,
i svi ostali su krenuli za njim..
last mohicans

#20769 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

Pogotovo u Srbiji koja naspram nas i HR vrišti od virusa.
Ironmen

#20770 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ironmen »

GAU8 wrote: 18/04/2020 22:22
Prvo nije valjalo distanciranje, sad ne valja ponovno otvaranje... bas neki ters insan... :run:

Zar nije logicno da su odgovorni jednostavno uvidjeli kako su se mjere ispostavile kao pretjerane, i da su samo cekali ko ce prvi napraviti korak unazad,
i svi ostali su krenuli za njim..
Zanimljivo danas u Italiji Conti izjavljuje da bi trebali od 2 maja popustati mjere. Kako na koji nacin to misli uraditi kada svaki dan dobija od 3-5 k novo zarazenih a oporavlja se 1,5-2,5 k.

Svaki dan imaju dendenciju rasta, ako popusti bilo koje mjere normalno je ocekivati jos veci skok novo zarazenih...
last mohicans

#20771 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

Diwan wrote: 18/04/2020 22:18 I da nema testova, ne bi bilo ni zaraženih
Da, tu se vracamo na onu tezu odbačenog hrvatskog naucnika, jer nije vecina, kad kaze da su prvo nazvali bolest i napravili test na nju, pa bum vidjeli kak ce djelovati.
Ironmen

#20772 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ironmen »

last mohicans wrote: 18/04/2020 22:23
Pogotovo u Srbiji koja naspram nas i HR vrišti od virusa.
Ma u Srbiji ovo Vucic odavno koristi kao predizbornu, ja mu nista ne vjerujem covjek je zivi show napravio od drzave.
Dozer

#20773 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Zapravo, u Italiji vec 20-ak dana imaju tendenciju pada, uz povremen skokove. Ali generalno je sve u silaznojo putanji.

https://www.worldometers.info/coronavir ... try/italy/
Last edited by Dozer on 18/04/2020 22:32, edited 1 time in total.
last mohicans

#20774 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

neko_sa_strane wrote: 18/04/2020 22:08 Možda i naši prepišu. Svakako imamo mnogo manje umrlih u odnosu na Srbiju i manje zaraženih ali i manje testiranih.
Mislim da nemamo manje testiranih na milion stanovnika, ako se ne varam.
Revolucionar ★

#20775 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Revolucionar ★ »

AmirBaa wrote: 18/04/2020 20:30
Revolucionar ★ wrote: 18/04/2020 20:17
japin_mutapi wrote: 18/04/2020 19:22 Svedska je uvela mjere(doduse, ne tako drasticne) sa ciljem SPRJECAVANJA sirenja zaraze korona virusom. Dakle, svedjani ne negiraju postojanje i opasnost od virusa kako neki(teoreticari) pokusavaju dokazati na primjeru Svedske.
Imaju drugaciji pristup i na korak su od mjera koje su uveli njihovi susjedi.
Tesko je prosjecnom balji, ujki i četalju objasnit da nije iz podneblja koje ima svedski mentalitet i koji striktno provodi mjere svoje vlade. Svedska vlada da je navela da ovi skacu na glavu, oni bi skakali, jer nisu bogom dana drzava s 3 miliona epidemiologa kao Bosna i Hercegovina. Zato ce prosjecan Bosnjo iz inata ici na izletiste, nece nosit masku, nece nosit rukavice, princip je - nece mene, to oni lazu, postavljaju nam 5g da nas ozrace i te furke. Malo je i zarazenih kako je ovo uhljupski narod
Pitam te kao i vise drugih paranoika, sta je problem sa odlaskom na izletište ili prirodu? Naravno sa ukucanima samo
Kako šta je problem. Ako je na snazi zabrana okupljanja, zabrana za maloljetnike i starija lica, koje je opravdanje da se isti izvode. Koje je opravdanje realno da ides u masu na Trebevic, gdje vec dejstvuje 500 osoba. Koje je opravdanje da evo, kao par idiota na ovom forumu, otvoreno tvrdis da ti je glupo da se neko kaznjava za nenosenje maske i rukavica - ako vec 15 dana neko trubi o tome da je obavezno. Ovdje se ne ulazi uopce u to jesu li opravdane mjere ili nisu, nego zasto bi neko opravdavao krsenje istih. Ko to ovdje ima diplomu epidemiologa da tvrdi drugacije. Ako pri cistoj svijesti, shvacajuci da mozes realno doprinjeti sirenju virusa, odlucis ne postivati mjere, onda se ne radi o stabilnoj osobi, i svaki vid kazne je apsolutno opravdan. I ovaj sto kaze kako se radi o nipodostavanju nacije. Ne radi se o nipodostavanju nacije, nego o nipodostavanju jednog njenog zatucanog dijela koji svojim akcijama direktno ugrozava, i u dalja govna uvaljuje ostatak nacije. Sve dok ima majmuna koji otvoreno agituju da se ne nose maske i rukavice, kako je ovo sve bjelosvjetska prevara i 5g mantra - onda na snazi trebaju da budu represivne mjere. A itekako pokazujemo da dobar dio nas apsolutno ne jebe nista ni dva posto, sto opravdavaju i slike s danasnjih izletista, jer drzava nije samo Sarajevo, a van Sarajeva je orilo i gorilo. Ako je moguce da jedan vikend u gradicu kakav je Maglaj u roku od 7 dana iznjedri 30-40 vec potvrdjenih slucajeva, koji su potencijalno mogli takvim ponasanjem ugrozit znacajno veci broj ljudi, o cemu onda pricamo. O vasoj dosadi kod kuce i nemogucnosti da hodate?
Locked