Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
dječak sa šibicama

#14301 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Pola Europe nema Sebiju, i nemaju rast oboljelih kao kanton sarajevo.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#14302 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Domaci izdajnik »

dječak sa šibicama wrote: 18/04/2020 18:04 Pola Europe nema Sebiju, i nemaju rast oboljelih kao kanton sarajevo.
http://ekstremno.net/austrija-ponovo-bi ... nje-mjera/
http://ekstremno.net/djeca-u-danskoj-vr ... e-u-skole/

Ovog čovjeka sam imao čast lično upoznati, izuzetno obrazovan i načitan, tako da mu vjerujem:
http://ekstremno.net/milic-meni-jedna-s ... u-pitanju/
A Sladoljev je u pravu za Svinjski grip:
Scenarij je sada znatno, znatno bolji. Kod “svinjske gripe” su pogriješili kada su prebrzo istrčali sa cjepivom (napravili su ga prije nego je i izbila epidemija!), a sada su se istrčali sa specifičnom dijagnostikom za koronavirus – pojašnjava Sladoljev, dodavši da bi se, da nije dijagnostike, radilo o atipičnoj gripi. A ovako je, kaže, dobila ime i nastala je panika.
A ovo sam i ja negdje slično govorio:
Sladoljev pritom primjećuje jednu čudnu nelogičnost, a to je činjenica da već postoji test na koronavirus, odnosno da je najprije izmišljena dijagnostika pa onda po njoj nazvan virus.
To je ko kad bi kupio najnoviji model Toyote sa električnim pogonom zadnje generacije, i kad bi krenuli problemi sa izbacivanjem greške ustanovi se da svi majstori u garažama imaju dijagnostiku ECU kod za ispravku prije ovlaštenog servisa i naplaćuju 100 KM :-) u prevodu navlakuša i naguz...

I onda pred kraj utakmice Njemci sve iznenade:
http://ekstremno.net/u-njemackoj-se-za- ... navirusom/
:shock:
Ili su ubermenschen ili neko jebe da dupe pomjera... :izet:
perfect_guy

#14303 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by perfect_guy »

dječak sa šibicama wrote: 18/04/2020 18:04 Pola Europe nema Sebiju, i nemaju rast oboljelih kao kanton sarajevo.
kad je to kanton toliko drastično porastao?
jagugu

#14304 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jagugu »

Solak o ukidanju mjera, otvaranju kafića i požarima u FBiH

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... bih/374327
Logovan

#14305 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote: 18/04/2020 16:21 Za njih ne važe mjere? Pogledajte kako Juskovi policajci ispijaju kafu u ljetnoj bašti

https://www.bh-index.info/za-njih-ne-va ... ot7j8zUKSk
Mogu oni sve. Za njih pravila ne važe. :thumbup:
Edin H.

#14306 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

Logovan wrote: 18/04/2020 18:59
Tomahawk11 wrote: 18/04/2020 16:21 Za njih ne važe mjere? Pogledajte kako Juskovi policajci ispijaju kafu u ljetnoj bašti

https://www.bh-index.info/za-njih-ne-va ... ot7j8zUKSk
Mogu oni sve. Za njih pravila ne važe. :thumbup:
Sto ti je vlast :izet:
Matzan

#14307 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Matzan »

Ima li ijedna normalna država u Svijetu policijski sat?
Za Srbiju je jasno, oni su u nekom ludilu zadnjih 40-ak godina, svako malo neko vanredno stanje...
Ali ko nama nametnu i zbog čega mi moramo da ispaštamo?
Nismo krv lili 90-ih da bi nam Srbija, Milošević, Šešelj i šegrt mu Vučić bili uzor.
neko_sa_strane

#14308 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

plain vanilla wrote: 18/04/2020 16:44
neko_sa_strane wrote: 18/04/2020 16:35 Postoje i maske sa filterom.
Postoje, ali ih rijetko ko ima.

Vise me brine kad i kako cemo zubaru.
I mene to brine jer moram ove godine na operaciju zuba a isto i naredne godine. Nadam se da će se stomatološke ordinacije otvoriti do augusta. Samo da nađem negdje povoljnije jer stomatolog kod kojeg sam otišao na pregled će me oguliti.
Rothmans

#14309 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Rothmans »

dječak sa šibicama wrote: 18/04/2020 17:58 Potpuno ocekivano rulja na vilsonovom i Vrelu Bosne, svaki drugi nema maske, policije nesto kao kaznjava

kretenski narod i to je to
Rulja ? Jesi i ti pajdo naporan posto' sa tom izlaušenom vriskom po forumu. Muško, a srce ko u zeca :-)
Edin H.

#14310 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

neko_sa_strane wrote: 18/04/2020 19:08
plain vanilla wrote: 18/04/2020 16:44
neko_sa_strane wrote: 18/04/2020 16:35 Postoje i maske sa filterom.
Postoje, ali ih rijetko ko ima.

Vise me brine kad i kako cemo zubaru.
I mene to brine jer moram ove godine na operaciju zuba a isto i naredne godine. Nadam se da će se stomatološke ordinacije otvoriti do augusta. Samo da nađem negdje povoljnije jer stomatolog kod kojeg sam otišao na pregled će me oguliti.
Dobro si ti prosao.
U Engleskoj zovnes zubara, kaze ti dodji na parking, sjedi u autu s maskom, da ti recept za antibiotike i furaj...
neko_sa_strane

#14311 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

Kod mene je u pitanju paradentoza na dva zuba i ove godine bar jednu operaciju uraditi. Svakako je potrebno pola godine da bih mogao uraditi operaciju i na drugom zubu jer je valjda potrebno 6 mjeseci da zaraste rana na nepcu kako bi se ponovo mogla izvršiti transplantacija mesa.
dječak sa šibicama

#14312 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Oprostite junaci, policijski je vec poceo uveliko, narod seta, auta se voze, totalni raspasoj.

Ta ce virus, i slicne bosanske veleumnosti.

Vec je bosnjo donio dijagnozu da je vrijeme za derneke.
Mustang1

#14313 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mustang1 »

Amerikanci se polako otvaraju. Skontali ljudi da nije vrijedno psihickog zdravlja. Samo nas jebu u mozak.
dječak sa šibicama

#14314 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Kofol zal za ekonomijom a glavno pitanje "hocemo li slaviti prvi maj" :-)

Njima do slavlja, a sve lafo zdravlje, posao, ekonomija, nego daj janjetine i da se suta lopte na vrelu bosne medju 20000 ljudi.
kakavdanakneiskustvu

#14315 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kakavdanakneiskustvu »

dječak sa šibicama wrote: 18/04/2020 20:13 Oprostite junaci, policijski je vec poceo uveliko, narod seta, auta se voze, totalni raspasoj.

1. maja ce biti derneka,rostilja,uvjeren sam,bez obzira da li ove mjere ostanu na snazi i nakon 30.4.
zrakomlat

#14316 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zrakomlat »

Kad će kafane više otvorit. Nešto se šuška da bi moglo u Mostaru početkom maja, uz određene mjere. Sjedenje samo za vanjskim stolovima, određeni razmak između stolova i sl, kod izdavača soba obavezna dezinfekcija poslije svakog gosta, poseban način rada recepcije itd, biće kao i kontrolori toga.

Volio bih kafu negdje popiti na suncu, vikendom ili na pauzi radnim danom, ne mogu opisati. Uzet ću slobodan dan tog datuma kad se otvore i mosa fuka cijeli dan :D
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#14317 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Domaci izdajnik »

dječak sa šibicama wrote: 18/04/2020 20:13 Oprostite junaci, policijski je vec poceo uveliko, narod seta, auta se voze, totalni raspasoj.

Joj rođače, daj mi adresu ide ti namah litar 15 godina stare šljive odležale u buretu, da malo dezinfikuješ misli... :roll:
palermo

#14318 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

zrakomlat wrote: 18/04/2020 20:48 Kad će kafane više otvorit. Nešto se šuška da bi moglo u Mostaru početkom maja, uz određene mjere. Sjedenje samo za vanjskim stolovima, određeni razmak između stolova i sl, kod izdavača soba obavezna dezinfekcija poslije svakog gosta, poseban način rada recepcije itd, biće kao i kontrolori toga.

Volio bih kafu negdje popiti na suncu, vikendom ili na pauzi radnim danom, ne mogu opisati. Uzet ću slobodan dan tog datuma kad se otvore i mosa fuka cijeli dan :D
ma nema govora.o pocetku maja. Jedino onaj sistem kahva za vani ali to vec sada mozes. Al basce nece prije kraja maja...
u najboljem slucaju...
channel10

#14319 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by channel10 »

zrakomlat wrote: 18/04/2020 20:48 Kad će kafane više otvorit. Nešto se šuška da bi moglo u Mostaru početkom maja, uz određene mjere. Sjedenje samo za vanjskim stolovima, određeni razmak između stolova i sl, kod izdavača soba obavezna dezinfekcija poslije svakog gosta, poseban način rada recepcije itd, biće kao i kontrolori toga.

Ne vjerujem jer nisu dzabe drzali ljude ovoliko pa da onda otvore sve naglo, pogotovo sve sto se veze za turizam, od izdavanja soba do kafica. Bice ovako i cijeli Maj, samo mozda ponesto otvore i to uz iste uslove ponasanja kao sto su sad na snazi.. Kad bi de vise otvorilo, bilo bi kao da su se posr.ali na sav dosadasnji rad, ma kakav bio (a svi znamo kakav).. Evo upravo na Face tv bila anketa za koga bi glasali sad kad bi bili izbori. Rezultat je 14:86.

Svi znamo kome ide ovih 14 posto, a i oni to vrlo dobro znaju, pa me cudi da predlazu ovakve mjere kod promjene zakona o radu...
zrakomlat

#14320 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zrakomlat »

palermo wrote: 18/04/2020 21:18

ma nema govora.o pocetku maja. Jedino onaj sistem kahva za vani ali to vec sada mozes. Al basce nece prije kraja maja...
u najboljem slucaju...
Ma vidi, i ja tako nešto kontam, lično. Ali s druge strane par ljudi, koji su vlasnici ili zaposlenici zatvorenih biznisa, mi je reklo ovu priču, da je opcija. Valjda dok se vidi kakav će april biti (ovo je moja pretpostavka, vezano za to što sam čuo).
zrakomlat

#14321 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zrakomlat »

channel10 wrote: 18/04/2020 21:18

Ne vjerujem jer nisu dzabe drzali ljude ovoliko pa da onda otvore sve naglo, pogotovo sve sto se veze za turizam, od izdavanja soba do kafica. Bice ovako i cijeli Maj, samo mozda ponesto otvore i to uz iste uslove ponasanja kao sto su sad na snazi.. Kad bi de vise otvorilo, bilo bi kao da su se posr.ali na sav dosadasnji rad, ma kakav bio (a svi znamo kakav).. Evo upravo na Face tv bila anketa za koga bi glasali sad kad bi bili izbori. Rezultat je 14:86.

Svi znamo kome ide ovih 14 posto, a i oni to vrlo dobro znaju, pa me cudi da predlazu ovakve mjere kod promjene zakona o radu...
Pa ne mora naglo. Ako si imao 20 stolova vani, izbaci 10, maksimalno 2 ljudi za stolom i 45 minuta sjedenja, da i drugi mogu sjesti :D
jagugu

#14322 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jagugu »

Dobre vijesti iz SKB Mostar - danas nema pozitivnih na koronavirus!

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... rus/374338

:thumbup:
channel10

#14323 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by channel10 »

Ne vjerujem jer je previse rano. Kod nas jos nisu ni poceli sa kako kazu masovnim testiranjem. Ovo sto oni testiraju po koju stotinu je sve samo ne masovno testiranje. Sve dok ne povecaju broj testiranja na hiljadu i hiljade, nece znati pravo stanje. A kad ne znas pravo stanje, ne mozes ni poceti vracati u normalu. A sve sto vise razvlace sa tim, duze ce nam trajati ovakvo stanje i sjebat ce ekonomiju ove drzave.
Eh sad mozda im je to i cilj, hajd znaj, da sto vise "ustroje" ovaj narod, preduzeca i da sto vise navuku love u svoj brlog, to jos niko ne zna. Pokazat ce vrijeme, ali zaboravljaju na jednu stvar, a to je kako ce narod reagovati na to. Narodu je pun qrc svega, od cjelokupne situacije sa ovim virusom, a jos vise im ide na qrc ovo nestrucno vodjenje svega, od odgovora na virus , a pogotovo odgovora na moguce ekonomske posljedice. Ova anketa im je nadam se sve rekla, pa mozda dodju tobe jer im se ne pise dobro na sljedecim izborima..
palermo

#14324 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

zrakomlat wrote: 18/04/2020 21:33
palermo wrote: 18/04/2020 21:18

u najboljem slucaju...
Ma vidi, i ja tako nešto kontam, lično. Ali s druge strane par ljudi, koji su vlasnici ili zaposlenici zatvorenih biznisa, mi je reklo ovu priču, da je opcija. Valjda dok se vidi kakav će april biti (ovo je moja pretpostavka, vezano za to što sam čuo).
pa to ti je po principu sto je babi milo to joj se i snilo. Naravnoo da vlasnici kafica. restorana, hotela imaju utjecaj na vlast, al bojim se.da.je ovo mnogo veca stvar od borbe za par kvadratnih metara na.kojima mozes postaviti sto. Ne postoji vlast u Mostaru a bogami i sire koja ce u ovom trenutku preuzeti toliki rizik i reci otvaraju se kafici. Kalo bude isao proces otvaranja u evropi tako ce i u BiH a onda posljedicno i u Mostaru. Sve ostalo je samo pusta zelja i ubijanje dosade pricama.
banjaluka078

#14325 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by banjaluka078 »

o nepoštivanju policijskog sata juče u BL

Locked