155_mm wrote: ↑18/04/2020 19:19
Prvo si neki dan govorio da je pobjeda jer Dodik nije izganjao 40 nego, avaj, samo 38 posto. Onda si preokrenuo pa počeo tvrditi kako je to samo za kredit od MMF-a,
nikakve pobEde nisam pominjao ne sam samo rekao da je micko rekao "ili 40% ili nista" pristao je na 38% i za mene je ispao lazov. i to mi je bilo najbitnije a ne pobjednik ili gubitnik.
Ja, i? Čovjek laže čim zine, pa šta? On je svoje izganjao. Dio pomoći koji bi inače išao u FBiH je preusmjerio u RS. To što je on za tebe "ispao lažov" ne igra nikakvu ulogu. A to što misliš da nema pobjednika ili gubitnika je, ono...
Čovjek apsolutno iste stvari radi već 15 i kusur godina. Zategne, napravi problem, traži nešto (uvijek on nešto zahtijeva - kad je neko iz FBiH bilo šta zahtijevao u tom istom periodu?), onda odluči da, eto, napravi kompromis. Iz kojeg uvijek izađe bolji nego što je bio prije svojih zahtjeva. Popusti malo, ali uvijek nešto i dobije. To što dobije, nikad više ne ispusti.
155_mm wrote: ↑18/04/2020 19:19ti tvrdis da im je 38% previse a ne ja. i onda objasni zbog cega?
ja cak ne tvrdim ni da im je onih 49% za poplave bilo previse.
Opet k'o dijete. Ne možeš od drugih stalno tražiti da svoje tvrdnje potkrijepe brojkama, a ti se frljakati ličnim osjećajem kao mjerilom pravednosti. Ako ne misliš da je 38 posto previše, onda to potkrijepi. Meni je dovoljno da je brojka s 32 posto podignuta na 38 posto. Na osnovu - ničega. Mile tražio, Bakir mu popustio.
Iznesi neke brojke, činjenice, informacije, bilo šta. Nemoj samo sjediti u ćošku za vrijeme sijela i gunđati sebi u bradu kako bi ti to bolje znao.
155_mm wrote: ↑18/04/2020 19:24
horkesh wrote: ↑18/04/2020 19:18
E da, kad smo već nabacali brojki, evo još nešto.
Prihodi od putarina se i dalje dijeli po koeficijentu 59:39 posto.
ja mislim da se mi svi ovdje slazemo da su bosnjacki politicari kupujuci mir u kuci pravili sulude ustupke onima sto su nam zatirali tragove u zadnjih 150 godina. tako da mi nije jasno kome to pokusavas objasniti?
Kakav crni mir u kući. Kupovali su budžete i tendere za svoje glasačko tijelo. K'o da su oni popuštali jer su pametniji, mudriji i plemenitiji

Oni su samo - nesposobni.