Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Diwan

#251 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Diwan »

Image
banjaluka078
Moderator

#252 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by banjaluka078 »

Maha23 wrote: 17/04/2020 22:52
E bas si bezze, ko zna kakva bi zanimljiva objasnjenja culi od dezurnih teoreticara.
P.S. To su 5G sateliti sto vrse zaprasivanje koronom :D
Sorry. Ali uvijek se mogu čitati komentari ispod slike i brisati suze od smijeha. :D
Matzan

#253 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Matzan »

Image
bunk

#254 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by bunk »

A u stvari smo otisli u q krasni jos sa prvim cipovanjem pasa i macaka..
nepass1

#255 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by nepass1 »

escobar__ wrote: 16/04/2020 09:09 Cca. 1800. godine kad ljude nisu ubijale telekomunikacijske mreže i mobiteli prosječan životni vijek bio je oko 30 godina. 2020. godine kada svijet ubijaju 5G mreža, Soroš, Bill Gates, iluminati i sl. životni vijek je preko 70 godina.

1800. godine je populacija brojala oko milijardu ljudi, danas oko 7,5 milijardi.

Toliko.
Sta ti znas sta je bilo 1800g, ili ces sad tvrditi da si putovao kroz vrijeme?!? Nemoj samo reci da vjerujes nekim knjigama i bajkama :oops:
black

#256 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by black »

banjaluka078
Moderator

#257 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by banjaluka078 »

nije o koroni, ali je vrijedna dijeljenja :D

Dozer

#258 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Drago mi je da su se neki lijepo nasmijali. "Argument" - "vidi mu gloove", i sve liseno bilo kakvog razmisljanja, ovdje je standardni nacin komunikacije (i mentalnog sklopa), pa se na to ne obazirem.

Popaljeni mi adblokeri itd., a mrsko mi ih gasiti. pa ne znam da li je neko ovo vec postavio. Ako nije - evo vama "hihi-haha-vid' mu gloove" ekipi nesto za razmisljanje, sa svim referentnim linkovima, pa eto... Mozda, ali samo mozda, nesto i skontate...

O Gatesu i njegovim vakcinama:

I mala potvrda svega ovoga iznad:

Rijec experta o COVID-19:

I jos malo nekih bezveznih potvrda:

Eto, onima koji iole razmisljaju svojom glavom, sasvim dovoljno. "Hihi-haha-vidi mu gloove" ekipi nikad nista nije dovoljno jer njihov mentalni sklop je nastiman samo na ono sto glavni mediji kazu i prikazu. Tu pocinje i zavrsava sav proces licnog razmisljanja.

Evo malo situacije u Brazilu...

But, keep smiling :D
Naravno, sad ocekujem ono standardrno: haha, ko je ovaj "eminenti" sto ovo pise, ili haha - cuj fox...i sl.
Matzan

#259 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Matzan »

black wrote: 18/04/2020 11:08 jos malo teorije :-)
https://croativ.net/nesto-jako-mutno-ja ... king-8267/
Ne bih ulazio u detalje, ali to pitanje ima potencijala.
Ne znam da li postoji država u Svijetu u koju nije stigao.
A neke su baš daleko i izolovana su ostrava u sred okeana.
I eto, igrom slučaja tamo dobaci, ali u 98% Kine - države iz koje je potekao, ne stigne. :?
Sanjarko

#260 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Sanjarko »

Matzan wrote: 18/04/2020 12:24
black wrote: 18/04/2020 11:08 jos malo teorije :-)
https://croativ.net/nesto-jako-mutno-ja ... king-8267/
Ne bih ulazio u detalje, ali to pitanje ima potencijala.
Ne znam da li postoji država u Svijetu u koju nije stigao.
A neke su baš daleko i izolovana su ostrava u sred okeana.
I eto, igrom slučaja tamo dobaci, ali u 98% Kine - države iz koje je potekao, ne stigne. :?
Ja sam citao da su na cjepivu nekome u Wuhanu radili. Taj sto je pisao da su na cjepivu radili napisao da je za prepostaviti da su i na oruzju radili. To navodno prije desetljece bilo.
CPT

#261 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by CPT »

Dozer wrote: 18/04/2020 12:17Evo malo situacije u Brazilu...

But, keep smiling :D
Naravno, sad ocekujem ono standardrno: haha, ko je ovaj "eminenti" sto ovo pise, ili haha - cuj fox...i sl.
Znaci, dominiras... Sad vec siris propagandu poznatih rasista i ludak sa Fox News (sad vise nije obicna gripa?!)... Cak i Lauru Ingraham!? :roll: :roll: Naravno da citava stvar nema veze sa ukidanjem finaciranje WHO od strane gazde Trumpa :lol: :roll: :-)

Znas li bar priblizno sta je na klipu o Brazilu? Vidis sta pise na autima?! Da ti pomognem?

After a heated confrontation with Brazilian President Jair Bolsonaro last month over his lackadaisical approach to the coronavirus, governors in the South American country have since pulled back, wary of losing vital federal aid in the efforts to control COVID-19.

That strategy is no longer working for the leader of Sao Paulo, Brazil’s most populous state, the country's economic engine and the epicenter of the nation’s virus outbreak. Gov. João Doria has made it clear he's done biting his tongue.

“We’re fighting against the coronavirus and against the ‘Bolsonaro-virus,’” Doria said in an interview with The Associated Press on Wednesday, adding that he believes the president has adopted “incorrect, irresponsible positions.”

Sao Paulo has reported 11,000 confirmed cases of the coronavirus and almost 800 deaths, the highest in the country. As governor, Doria has become one of the nation’s foremost advocates of strong restrictions on daily life to contain the virus.

That has put him squarely in Bolsonaro’s line of fire. The president has argued that broad shutdown measures would wreck the economy. He is one of very few heads of state still scoffing at the virus, which he has repeatedly called “a little flu,” and he touts the yet-unproven benefits of an anti-malarial drug for treatment — echoes of his ally U.S. President Donald Trump.

While Trump’s skepticism has softened in recent weeks, even as he continues to clash with U.S. governors, Bolsonaro has doubled down.

Medical experts say the outbreak of the coronavirus is still far from its peak in Brazil as cases and deaths, already the highest in Latin America, continue to rise sharply.

Brazil has 33,682 confirmed cases, with some 200 fatalities per day in the last four consecutive days, bringing the death toll to 2,141 as of Friday, according to Health Ministry data.

Sao Paulo Governor Joao Doria, who has clashed with Bolsonaro over lockdown measures, on Friday extended the social isolation order in the state through May 10.
allem_77

#262 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by allem_77 »

https://www.logicno.com/vijesti/ne-racu ... banke.html

Jedan od komentara.

1)-Deutsche Bank (u prijevodu: njemačka banka) je privatna banka, a ne državna i ona je isto toliko “njemačka”, kao i mutinacionalne kompanije Siemens, Volkswagen, Bayer Pharma, Daimler-Benz… itd, dakle nikako.
2) DB nije najjača svjetska banka. Najjače svjetske banke su one sa Wall Streeta: Chase JP Morgan, Bank of America, Wells Fargo, Goldman Sachs, Lazard… sve u vlasništvu šestokrakih. DB nije najjača ni u Europi, već su to britanske Rotšildove banke, HSBC i Barclays. A najjača banka na svijetu, koja je banka veijednosnih papira je BlackRock, koja je dio još veće investicijske kompanije Blackstone Group. Blackstone/Blackrock je jača od svih država svijeta, osim SAD-a i Kine. Dakle, jača i od Njemačke i Japana! Naravno vlasnici Blackstonea/Blackrocka su također šestokraki.
Ali DB pripada ovom elitnom krugu ovih navedenih i drugih velikih svjetskih banaka, njih ukupno oko 30-ak, među kojima su i francuska BNP Paribas, španjolska Santander, itd.. Sve ove elitne banke operiraju međunarodno, DB je jedina od njemačkih banaka, koja operira po cijelom svijetu, ima podružnice i u SAD-u i umrežena je u grupi Bilderberg i Rokefelerovom “Vijeću za vanjske odnose” (CFR)- glavnom gnijezdu globalističko-korporativne mafije. DB je jedan od takozvanih korporativnih članova CFR-a. Korporativni članovi su banke i koncerni, koji daju lovu za CFR.
Bivši dugogodišnji šef DB-a, Švicarac Josef Ackermann, član je grupe Bilderberg i iluminatske organizacije “Comitee of 300”, zajedno sa Sorosem, Rotšildom, kraljicom Elizabetom i drugima. Ovaj sadašnji šef, Britanac Jon Cryen, također je član Bilderberga. Paul M. Achtleitner, predsjednik nadzornig odbora DB-a, član je najužeg odbora grupe Bilderberg, zajedno sa Kissingerom.
Prije 2 godine bio je onaj cirkus u američkoj saveznoj državi Sjevernoj Karolini,ono kada je guverner Sj. Karolinr zabranio takozvanim “transrodnim osobama” da koriste ženske WC-ove i kupaonice, Onda je organiziran dreka na tog guvernera i kampanja od strane velikih koncerna i banaka, među kojima su bili Coca Cola, Deutsche Bank, Microsoft u drugi

Inače sam pročitao na fb. komentar nekog teoretičara zavjere koji ovu banku ugura u jednu od teorija.
black

#263 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by black »

Dozer wrote: 18/04/2020 12:17 Drago mi je da su se neki lijepo nasmijali. "Argument" - "vidi mu gloove", i sve liseno bilo kakvog razmisljanja, ovdje je standardni nacin komunikacije (i mentalnog sklopa), pa se na to ne obazirem

Popaljeni mi adblokeri itd., a mrsko mi ih gasiti. pa ne znam da li je neko ovo vec postavio. Ako nije - evo vama "hihi-haha-vid' mu gloove" ekipi nesto za razmisljanje, sa svim referentnim linkovima, pa eto... Mozda, ali samo mozda, nesto i skontate

Eto, onima koji iole razmisljaju svojom glavom, sasvim dovoljno. "Hihi-haha-vidi mu gloove" ekipi nikad nista nije dovoljno jer njihov mentalni sklop je nastiman samo na ono sto glavni mediji kazu i prikazu. Tu pocinje i zavrsava sav proces licnog razmisljanja.
jel ovo odgovor na moje jasno i konkretno pitanje? strpaj sve u isti kos uz doskocice "svi ste glupi" uz metar linkova
zagortenej

#264 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by zagortenej »

konektovan
Vozim: Francusku kantu

#265 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by konektovan »

Dobra zemska, dobra, a i pametna. :thumbup: :mrgreen: :mrgreen:
Matzan

#266 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Matzan »

Moglo bi se sa ovom Ernom prodiskutovati. Načitano čeljade.
Enticer

#267 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Enticer »

Ernu za direktoricu Civilne zastite.
CPT

#268 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by CPT »

zagortenej wrote: 18/04/2020 18:13
zna znanje :D :lol:
last mohicans

#269 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by last mohicans »

Gledali li Dizdarevica na FACE TV, sve o teorijama zavjere. Neke su se ovdje nasiroko razglabale.
Dead Man Walking

#270 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dead Man Walking »

Dozer wrote: 17/04/2020 11:07 Zamislimo ovako....cisto hipoteticki (a licno mislim da se upravo ovo desava)...

Posto vecina ljudi sigurno nikad ne bi pristala da bude markirana nekakvim cipom, a ono 1% ljudi koji raspolazu sa 90% svjetskog bogatstva, medija i tokova novca imaju zelju i namjeru da kontrolisu sve i svakoga na nacin kako oni hoce, pri cemu je kesh nesto sto i te kako smeta u ovome, osmisljavaju sljedeci scenario:
1. Treba ljude na neki nacin prisiliti da pristanu na to cipovanje, ili bar da ih se prisili da u neznnaju prime cipove.
2. Posto je strah jedan od najjacih alata za postizanje bilo kakvog (ne)svjesnog pristanka na bilo sta, potrebo je kreirati globalno okruzenje straha od necega, a sto ce omoguciti tihu implementaciju zamisljenoga.
3. Nevidljivi neprijatelj u vidu smrtonosnog virusa (koji zapravo i nije toliko smrtonosan, ali ce medijski biti napumpan na nivo globalne kataklizme), odlican je nacin za ovo.
4. Pusta se jedan takav neprijatelj, virus, stvarni, a koji ce se brzo siriti i sto ce se od strane autoriteta proglasiti pandemijom. Pri tome, sve zrtve su tu samo u svrhu opvecavanj straha, a kroz to ce se postepeno ljudima plasirati druge stvar. Jedna od njih moze biti i, npr., vakcijacija protiv bolesti, a u kojoj ce biti cip koji ce detektovati postojanje virusa i slati signal o tome medicinskim ustanovama. Sve u cilji sto brzeg izljecenja (ovo je samo jedan od nacina na koji bi se ljudi prisilili da dobrovoljno prime cip). Na ovaj nacin bi se bar 50% prethodno isprepadanih ljudi sami prijavili da prime "zastitini cip".

A cip, koji mozda i hoce raditi to sto su rekli, radice jos ko zna sta. Ali, vise nema nazad.

Nakon necega ovakvog, daleko ce lakse biti implementirati i drugi cip (ili samo postojecem dodati funkcije), u vidu recimo "placanja cipom" (svoje bankovne podatke ce svako onda ucitati u taj cip i samo ga prinositi nekom POS-u).
Ili ce se sve predstavljati kao tehnoloski napredak kroz koji ce roditelji u svakom momentu znati gdje su im djeca (GPS u cipu).
Itd.itd.
Kolicina "dobrobiti" je ogromna, a u pozadini se zapravo krije totalna kontrola od strane vlasti. I to ne samo ljudi u smislu lokacije i generalija o svakome, nego i naseg novca, mogucnosti raspolaganja istim, itd.

Mozda ce neko reci - "pa ok, sta fali tome, ne moram nosati kartice, novcanik, knjizice, itd.", ali - na ovaj nacin svakoga od nas bi se moglo uciniti siromahom za 1 sec. Ili, mozda taj cip u sebi ima i neki otrov kojim nas se moze ubiti ako se neko odluci da ga ispusti, a da niko ne zna da smo umrli radi toga, a ne srcanog udara (sto bi mozda bio zvanici podatak), itd.itd.

Ovo izgleda kao SF...ali - da li je zaista...?
I sve ovo da nas cipuju, u vrijeme kad svi dobrovopjno nosimo mobilne telefone u koje mogu ugraditi kakve hoce cipove da i ne znamo (plot twist: mozda i jesu). Koja je razlika je li cip u dzepu ili u guzici?
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#271 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Domaci izdajnik »

Kako god ali ja bi tu Ernu otres'o ko pop bosiljak!
Dozer

#272 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

last mohicans wrote: 18/04/2020 20:05 Gledali li Dizdarevica na FACE TV, sve o teorijama zavjere. Neke su se ovdje nasiroko razglabale.
Ma nema DIzdarecvic pojma nakon 40 godina novinarstva i diplomatije. Pitaj CPT-a, zna bolje 100%, a mak'o iz sobe nije. Ha ja...

Btw, @CPT , uzalud me kvotas. Na foe si mi i uopste ne gledam sta pises jer znam da ti se postovi opet svode na vec odavno utvrdjene i prezvakane floskule "Konta?!... Ti znas... Ali ti si to znao, jel tako... " i sl. Trosis vrijeme bez veze.
Dozer

#273 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Dead Man Walking wrote: 18/04/2020 20:52 I sve ovo da nas cipuju, u vrijeme kad svi dobrovopjno nosimo mobilne telefone u koje mogu ugraditi kakve hoce cipove da i ne znamo (plot twist: mozda i jesu). Koja je razlika je li cip u dzepu ili u guzici?
Cip moze biti za svasta za sta mobitel ne moze. Mobitelom te moze slusati, gledati i fizicki pratiti, ali ne upravlja tobom, niti tvojim novcem.
Cip u tijelu je vec nesto drugo, i moze se vremenom poceti koristiti za svasta nesto, izmedju ostalog i za placanje.
Znam ja da ovo izgleda kao scenario SF filma, ali - koliko smo imali starijih SF filmova koji su danas realnost...?
CPT

#274 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by CPT »

Dozer wrote: 18/04/2020 21:50
last mohicans wrote: 18/04/2020 20:05 Gledali li Dizdarevica na FACE TV, sve o teorijama zavjere. Neke su se ovdje nasiroko razglabale.
Ma nema DIzdarecvic pojma nakon 40 godina novinarstva i diplomatije. Pitaj CPT-a, zna bolje 100%, a mak'o iz sobe nije. Ha ja...

Btw, @CPT , uzalud me kvotas. Na foe si mi i uopste ne gledam sta pises jer znam da ti se postovi opet svode na vec odavno utvrdjene i prezvakane floskule "Konta?!... Ti znas... Ali ti si to znao, jel tako... " i sl. Trosis vrijeme bez veze.
Erna Selimovic :D :D :D
Dozer

#275 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

black wrote: 17/04/2020 16:20 i sta ces ti licno poduzeti povodom toga? imas neki plan, rijesenje, ili je jos uvijek na nivou apstraktnog :wink:
fakat me interesuje misljenje, da ne pomislis da te zajebavam ;-)
Nisam ovo vidio.
Pa, za pocetak - mogu se buniti protiv toga, a ne samo klapiti usima. Ne znam da li si svjestan (po ovom gornjem cini mi se da bas i nisi, bez uvrede), ali svi mi pojedinacno imamo pravo da odlucujemo o svom zivotu.
Kada se skupi veci broj pojedinaca koji dijele isto misljenje i imaju isti stav o necemu, tada se za to bore svi zajedno. I na sve raspolozive nacine.

Naalost, a i ovaj forum je dobar primjer toga, vecina ljudi zapravo uopste nije sposobna cak ni razmisljati izvan zadatih okvira koje diriguju mediji i "autoriteti".
Ako nisi gledao Dizdarevica na FACE-u, premotaj i pogledaj. Vise nego ocigledno pametan, inteligentan i nadasve zivotno iskusan covjek na razne nacine. Nije fulio nista sto je rekao.
Ali, onako razmisljaju i ono znaju ljudi koji imaju bar 10-ak godina internacionalnog posla, puno raznih kontakata i puno putovanja izvan ove vukojebine.

Ko je imalo pratio sta sam do sada pisao o ovome sto se desava, u zadnjih mjesec dana, bez problema ce shvatiti da sam pisao sve ono isto o cemu je covjek govorio...
I ko i kako upravlja medijima, i ko upravlja kapitalom, i ko svojim parama upravlja "autoritetima" (koji su i globalne organizacije, poput WHO recimo), i na koji nacin se trenutno pumpa i koristi strah, itd.itd..
Ali, za sve ovo treba imati i malo stvarnih i razlicitih zivotnih iskustava, imati malo vise obidjenog svijeta od mora u HR ili CG jednom godisnje, poznavati malo vise od 100-injak ljudi iz skole, naselja i s posla...

Nazalost, ali i na forumu, kao i u RL, mentalni sklop naseg naroda je nastiman samo na nekakvu drcnost u smislu :ja u pravu, ostali nemaju pojma", i sve s cim se licno ljudi ne slazu, to apriori odbacuju i odmah su spremni da se svadjaju da bi branili to svoje. Najgore je sto najcesce ni sami ne znaju objasniti sta je to "svoje"...
Last edited by Dozer on 18/04/2020 22:24, edited 1 time in total.
Post Reply