Milorad Dodik ALL ABOUT
- bronhy
#79601 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ocigledno mrznja prema Novalicu i SDA je dovoljna da se popljuje neciji rad i prototip respiratora koji je gotov za manje od mjesec dana. Sreca pa uspjesni ljudi ne citaju forum i tudja misljenja inace se nikada ne bismo pomakli ni za milimetar.
-
155_mm
#79602 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
@atmel
nemoj moje komentare shvatati kao nesto licno. nego kao kritiku tvog misljenja a ne tebe.
ja kritikujem tvoje misljenje "da je fadil za sve kriv". fadil jeste za mnogo toga kriv. ali to sto ovaj respirator ne izgleda kao evita fadil nije sigurno kriv. cak i da fadil bude svjetski prvak u stabljanju maske ovaj respirator iz gradaca bi ovakav opet.
jer je problem za ovaj respirator problem nedostatka vremena, novca i dovoljno specijaliziranoh timova da da to sve sjedine u taj proizvod.
u konacnici ovaj proizvod nije namjenjen za trziste nego za ovu muku i kao takav je nastao.
nemoj moje komentare shvatati kao nesto licno. nego kao kritiku tvog misljenja a ne tebe.
ja kritikujem tvoje misljenje "da je fadil za sve kriv". fadil jeste za mnogo toga kriv. ali to sto ovaj respirator ne izgleda kao evita fadil nije sigurno kriv. cak i da fadil bude svjetski prvak u stabljanju maske ovaj respirator iz gradaca bi ovakav opet.
jer je problem za ovaj respirator problem nedostatka vremena, novca i dovoljno specijaliziranoh timova da da to sve sjedine u taj proizvod.
u konacnici ovaj proizvod nije namjenjen za trziste nego za ovu muku i kao takav je nastao.
-
Guadalajara
#79603 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Vala...ne fali im nista da naprave limenu šasiju kako treba...i ove sitne polimerske dijelove... 
-
detroit-mercy
#79604 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
GMovi timovi inzinjera, koji uzgred receno rade sa tehnologijama sa kojima TDMovci nece raditi za jedno 50 godina, su isto tako radili na respiratorima i to cijeli timovi danonocno uz pomoc strucnjaka firme koja se vec bavi time (proizvodnjom respiratora) i opet kazu na kakve su probleme nailazili sa proizvodom sa kojim se nikada prije nisu susretali. Ovdje se radi to tome da komanija koja ima ogromne proizvodne kapacitete hoce da ustupi dio tih kapaciteta za proizvdonju respiratora jer trenutni proizvodjaci nemaju tolike kapacitete i govori se o svim poteskocama i koliko jos vremena treba da prodje da bi svi testovi prosli.atmel wrote: ↑17/04/2020 14:30Neka si mi ti najpametniji na svakoj temi. Sa haubica (a ni tamo ne briljiraš) si prešalto na respiratore . Ako mi je šta struka to su medicinski aparati. Pitaj šta te zanima.
Pitaj Novalića, da nam u Gradačcu barem jednu seriju Mercedesa naprave. Mi da uvozimo, dosta smo se mi prilagođavali.
Kod nas ko god ima CNC masinu forumski strucnjaci misle da moze da pravi respiratore, cudi me da Igman iz Konjica vec nije poceo proizvoditi respiratore
Jel se ne slazes sa strucnjacima odmah si velikosrb, procetnik i sl
-
archi_a
#79605 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sjedio na kafi sa "strućnjacima", pa zna. Isto ko što sa sigurnošću zna da neće ni za 50 godina neko raditi na tim tehnologijama. "Ma uređaj nije dobar! Ne znam zašto, ne znam objasnit, al znam da nije dobar". Gasi, motaj, prestanite pokušavati. Ne valja. Samo prestanite. 
- atmel
#79607 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Šta da ti odgovorim. Za tebe je svako ko ima drugo mišljenje šalonac.155_mm wrote: ↑17/04/2020 15:16 @atmel
prvo da mi odgovoris na pitanja posto si sam rekao da ti je to struka i da pitam sta me zanima.
kad mi odgovoris na pitanja onda ce mo to sve uporediti sa tim "fadilovim respiratorim". doci ce mo mi do toga. polako.
osim naravno ako ti ne pobjegnes od rasprave.
Pratim ja ovaj forum od 2005 godine i dobro sam upoznat sa tvojim postovima.
Nemoj misliti, da me ovo raduje i da se ibretim samo sam realan i teškog srca gledam kako nam peru mozak.
Last edited by atmel on 17/04/2020 16:25, edited 1 time in total.
- atmel
#79608 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
detroit-mercy wrote: ↑17/04/2020 15:48GMovi timovi inzinjera, koji uzgred receno rade sa tehnologijama sa kojima TDMovci nece raditi za jedno 50 godina, su isto tako radili na respiratorima i to cijeli timovi danonocno uz pomoc strucnjaka firme koja se vec bavi time (proizvodnjom respiratora) i opet kazu na kakve su probleme nailazili sa proizvodom sa kojim se nikada prije nisu susretali. Ovdje se radi to tome da komanija koja ima ogromne proizvodne kapacitete hoce da ustupi dio tih kapaciteta za proizvdonju respiratora jer trenutni proizvodjaci nemaju tolike kapacitete i govori se o svim poteskocama i koliko jos vremena treba da prodje da bi svi testovi prosli.atmel wrote: ↑17/04/2020 14:30Neka si mi ti najpametniji na svakoj temi. Sa haubica (a ni tamo ne briljiraš) si prešalto na respiratore . Ako mi je šta struka to su medicinski aparati. Pitaj šta te zanima.
Pitaj Novalića, da nam u Gradačcu barem jednu seriju Mercedesa naprave. Mi da uvozimo, dosta smo se mi prilagođavali.
Kod nas ko god ima CNC masinu forumski strucnjaci misle da moze da pravi respiratore, cudi me da Igman iz Konjica vec nije poceo proizvoditi respiratore.
Jel se ne slazes sa strucnjacima odmah si velikosrb, procetnik i sl.
Last edited by atmel on 17/04/2020 16:34, edited 1 time in total.
- atmel
#79609 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
A ti sjedio pa bolje znaš. Uhvati se malo googla ako ništa.archi_a wrote: ↑17/04/2020 15:57 Sjedio na kafi sa "strućnjacima", pa zna. Isto ko što sa sigurnošću zna da neće ni za 50 godina neko raditi na tim tehnologijama. "Ma uređaj nije dobar! Ne znam zašto, ne znam objasnit, al znam da nije dobar". Gasi, motaj, prestanite pokušavati. Ne valja. Samo prestanite.![]()
Ponekad imam osjećaj da ste 155 i ti ista osoba, jedan lijepi slike a drugi komentariše.
-
Guadalajara
#79611 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Iskreno ovo i nije posao za TMD...neke kombinacije su u pitanju i to...
Rade li sa tehnickim plinovima? Ne rade!
Ko proizvodi/distribuira sve vrste tehnickih plinova u BiH ? Messer !
Gdje se proizvodi kisik, argon i azot u BiH? Samo u Zenici !
Ko proizvodi industrijske sisteme/podsisteme za Tehničke plinove/vakum u BiH ? Samo ona firma iz Zenice, Bosio-TPS i još neke!
Bave li se razvojem softvera za industrijsku automatiku/elektroniku? Ne bave, nisu IT ili elektro firma!
Nisu u stanju šasiju napraviti, barem da fino izgleda...Još su firma iz oblasti masinstva...A o funkcionalnosti otom-potom...
U Hrvatskoj su barem instalirali ove velike rezervoare pored bolnica...

Rade li sa tehnickim plinovima? Ne rade!
Ko proizvodi/distribuira sve vrste tehnickih plinova u BiH ? Messer !
Gdje se proizvodi kisik, argon i azot u BiH? Samo u Zenici !
Ko proizvodi industrijske sisteme/podsisteme za Tehničke plinove/vakum u BiH ? Samo ona firma iz Zenice, Bosio-TPS i još neke!
Bave li se razvojem softvera za industrijsku automatiku/elektroniku? Ne bave, nisu IT ili elektro firma!
Nisu u stanju šasiju napraviti, barem da fino izgleda...Još su firma iz oblasti masinstva...A o funkcionalnosti otom-potom...
U Hrvatskoj su barem instalirali ove velike rezervoare pored bolnica...

-
155_mm
#79612 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
@atmel
samo da te podsjetim na moja pitanja. ili si pobjegao od rasprave?
samo da te podsjetim na moja pitanja. ili si pobjegao od rasprave?
-
belfy
#79613 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
kad si ti u pitanju ne bjeze ljudi od rasprave...
-
155_mm
-
155_mm
#79615 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
mislim da je bolje da prestanemo kenjati po tom respiratoru cisto zbog respekta prema ljudima koji su ulozili trud u taj uredjaj. ja ne vjerujem da fadil ima toliko veze sa tim uredjajom da bi ga ovo kenjanje pogodilo. ali ljude koji su radili na njemu sigurno bi. a oni nam nisu htjeli pisati na ovom forumu sa kakvim problemima su se suceljavali. i kako je doslo da ga oni prave. preko veze ili niko drugi nije htio da se petlja u to. pa tako nemamo dovoljno informacija da kenjamo i po tim ljudima.
a i sami su rekli da niko nece biti natjeran da ga zakace na taj uredjaj.
a i sami su rekli da niko nece biti natjeran da ga zakace na taj uredjaj.
-
155_mm
-
155_mm
#79618 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
pa ko je lud da smanji plate najvjernijem djelu glasaca koji su taj posao i dobili preko stranackih kombinacija. ma i povecati plate treba. kakvo smanjivanje kakvi bakraci.Dodik: Šteta u RS-u je oko 800 miliona KM, ali ne smijemo smanjiti plate u javnom sektoru
-
155_mm
#79619 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
pa sta hoce ti kreditori. daju pare i onda hoce nazad.Neophodno je da zatražimo moratorijum na otplatu kredita na oko četiri milijarde u narednom periodu. Vjerujemo da će kreditori imati razumijevanja za ovakav naš zahtjev", zaključio je Dodik.
mislim da ce to preCednik rijesiti kao sto je sa slovencima rijesio TE ugljevik.
- problemnatravunu
#79620 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Jah, hohstapler jedino spominje taj javni sektor, baš mu je bitan
, što li

Vala baš ovaj esdea sereStranka demokratske akcije ocijenila je da izjave predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da je "pitanje hoće li biti Bosne i Hercegovine nakon pandemije", predstavljaju njegov očajnički pokušaj da pobjegne od suočavanja sa finansijskim kolapsom u koji je doveo entitet RS.
Iz te stranke ističu da je ova kriza pokazala sve slabosti u korijenu finansijskog sistema RS, "koji nije više čak u stanju ni da se zadužuje kod komercijalnih banaka, jer ni one više ne vjeruju da taj entitet može vraćati dugove".
Budući da bez novih zaduženja, navodi se dalje, entitet RS već idućih mjeseci neće moći isplaćivati čak ni osnovne obaveze, "Dodik očigledno sprema isprobani scenario u kojem će pokušati okrenuti socijalni bijes vlastitog naroda u mržnju prema drugima".
Ako ovako nastavi RS će nestati, a Dodik će završiti na smetljištu historije, kao i svi oni koji su do sada kidisali na državu BiH
-
155_mm
#79621 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
i naravno, pored ekonomskog vizionarstva tu je naravno i politicko.

steta sto jos nema mjesta za sve one koji mu se uvlace u dupe. ali nadati se je boljim vremenima i vecem dupetu.Dodik: Pitanje je hoće li biti BiH nakon ove pandemije
-
glockov kolac
#79622 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Hoće li Dževadu ostati plata 2800 KM?
-
155_mm
#79623 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ovo je po meni realna prijetnja dejtonskom miru. ne bih iskljucio i da svjesno idu na bankrot kako bi mobilizirali siroke mase za borbu protiv onih koji bi im bili krivi za taj bankrot. a oni se vec sad znaju. Muslimani ce biti krivi za bankrot."Dodik očigledno sprema isprobani scenario u kojem će pokušati okrenuti socijalni bijes vlastitog naroda u mržnju prema drugima"
-
kritikos
#79624 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ping: raspad BiH neminovan
Pong: samo probajte
Ping: referendum
Pong: neustavan dan
Navijači prijete jedni drugim
Ping: prijeti
Pong: prijeti
Nets: traži treći
Sudija: nudi MMF kredit
Pauza: ping, pong, nets i sudija dogovorili a-poene
Ping: zadovoljan
Pong: zadovoljan
Nets: zadovoljan
Sudija: trlja rukama
Navijači: ljuti i razočarani
Ping: zakuhava
Pong: uzvraća
Nets: šuti
Sudija: nezainteresovan
Navijači: bude se
Idemo ispočetka teksta. I tako 25 godina navijači nasjedaju na namješten ping pong meč istih aktera.
Pong: samo probajte
Ping: referendum
Pong: neustavan dan
Navijači prijete jedni drugim
Pong: prijeti
Nets: traži treći
Sudija: nudi MMF kredit
Pauza: ping, pong, nets i sudija dogovorili a-poene
Ping: zadovoljan
Pong: zadovoljan
Nets: zadovoljan
Sudija: trlja rukama
Navijači: ljuti i razočarani
Ping: zakuhava
Nets: šuti
Sudija: nezainteresovan
Navijači: bude se
Idemo ispočetka teksta. I tako 25 godina navijači nasjedaju na namješten ping pong meč istih aktera.
- muha_sa
#79625 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ko i za raspad Jugoslavije155_mm wrote: ↑18/04/2020 08:21ovo je po meni realna prijetnja dejtonskom miru. ne bih iskljucio i da svjesno idu na bankrot kako bi mobilizirali siroke mase za borbu protiv onih koji bi im bili krivi za taj bankrot. a oni se vec sad znaju. Muslimani ce biti krivi za bankrot."Dodik očigledno sprema isprobani scenario u kojem će pokušati okrenuti socijalni bijes vlastitog naroda u mržnju prema drugima"