SDP
-
Škobo Habu
#59827 Re: SDP
Dnevna politika nije uopšte tako duboka.
Spuštati SDP na nivo Jeana Baudrillarda i "teorije simulakruma", odnosno da nije ništa stvarno - malo je too much.
Spuštati SDP na nivo Jeana Baudrillarda i "teorije simulakruma", odnosno da nije ništa stvarno - malo je too much.
- drug_profi
#59828 Re: SDP
Ti sa ovim fensi riječima samo pokazuješ da imaš potrebu da se izdigneš iznad sagovornika potpuno nebitnom, ali "mudrozvučnom" primjedbom. Zapravo komplikuješ vrlo jednostavnu stvar. Ti vidiš ono što želiš vidjeti, kao i ja. Ti vidš da je SDP propao jer su Nerko i Mašić neke fore. Ja vidim da ima pofin broj glasova i da će ih vjerovatno imati i više.Škobo Habu wrote: ↑17/04/2020 14:00 Dnevna politika nije uopšte tako duboka.
Spuštati SDP na nivo Jeana Baudrillarda i "teorije simulakruma", odnosno da nije ništa stvarno - malo je too much.![]()
-
Škobo Habu
#59829 Re: SDP
Jok, bolan, već samo ti želio demonstrirati kako to izgleda kada relativizuješ ono što sugovornik kaže, bez ikakve dublje analize.drug_profi wrote: ↑17/04/2020 16:01
Ti sa ovim fensi riječima samo pokazuješ da imaš potrebu da se izdigneš iznad sagovornika potpuno nebitnom, ali "mudrozvučnom" primjedbom. Zapravo komplikuješ vrlo jednostavnu stvar. Ti vidiš ono što želiš vidjeti, kao i ja. Ti vidš da je SDP propao jer su Nerko i Mašić neke fore. Ja vidim da ima pofin broj glasova i da će ih vjerovatno imati i više.
I to dobronamjerno. Ti se nađe uvrijeđen kao seoska mlada.
- BHCluster
- Nike af1 white
- drug_profi
#59832 Re: SDP
E jebem li ga šta li je ovdje za dublju analizu?Škobo Habu wrote: ↑17/04/2020 13:35 Jok, bolan, već samo ti želio demonstrirati kako to izgleda kada relativizuješ ono što sugovornik kaže, bez ikakve dublje analize.
I to dobronamjerno. Ti se nađe uvrijeđen kao seoska mlada.
ovo je sasvim subjektivan pogled na situaciju i tako sam i rekao. Vidiš ono što želiš vidjeti.Škobo Habu wrote: ↑17/04/2020 13:35 Nego kako željeti nekome propast, kada je on u svakom smislu prop'o k'o kauč?
A ti onda meni lansiraš interkontinetalne rakete što sam to rekao, jer ko biva to je neka metafizika.
Mislim možemo analizirati šta znači propasti ko kauč. Po meni to označava stanje za otpada. Ja mislim da nije toliko propao i da je konačno zaustavio pad.
-
detroit-mercy
#59833 Re: SDP
Mah, uvijek ce se naci sredstava za po kile Zlatne Dzezve, po kile Dedo kocke i bunt banana lijepo spakovan u kesicuŠkobo Habu wrote: ↑17/04/2020 12:07 U ovome trenutku mislim da se mnogi od njih kaju zašto su uopšte ušli u rušenje Fortine vlade.
Upali su u sopstvenu stupicu.
- Bosanski_kralj
#59834 Re: SDP
Znači kad SDP neće u vlast, spočitava mu se da želi u hladovinu opozicije.
Kad SDP želi u vlast, onda mu se opet zamjera što u ovakom teškom mometnu žele preuzeti vlast.
Ono što je svugdje plus (da se neko usudi uhvatiti u ovakvom momentu u koštac sa problemima), samo SDP-u se piše kao minus.
I da, stvarno je šteta što nije trenutno u KS vlada četvorke/šestorke, jer ovo bi pokazalo njihovu pravu vrijednost. Ako bi se pokazali i dokazali u jednoj ovakvoj kriznoj situaciji, ne bi više bilo razloga sumnjati u njih.
Kad SDP želi u vlast, onda mu se opet zamjera što u ovakom teškom mometnu žele preuzeti vlast.
Ono što je svugdje plus (da se neko usudi uhvatiti u ovakvom momentu u koštac sa problemima), samo SDP-u se piše kao minus.
I da, stvarno je šteta što nije trenutno u KS vlada četvorke/šestorke, jer ovo bi pokazalo njihovu pravu vrijednost. Ako bi se pokazali i dokazali u jednoj ovakvoj kriznoj situaciji, ne bi više bilo razloga sumnjati u njih.
- Leverage
#59835 Re: SDP
Ja iz vlastitog iskustva, a ti vjeruj u šta hoćeš.Heller wrote: ↑17/04/2020 10:44U ovo ni onaj Sivro ne vjeruje.Leverage wrote: ↑10/04/2020 22:32 Nije radno vrijeme prosvjetnih radnika samo u školi, oni nose posao i kući za razliku od većine ostalih. I rade uglavnom više od 40 sati sedmično ako rade ozbiljno.
I imaju godišnji odmor koji ne mogu birati kad žele, za razliku od većine drugih.
I imaju najmanju platu od svih visokoobrazovanih radnika na budžetu.
-
Škobo Habu
#59836 Re: SDP
Ja, za razliku od tebe, iz Mašićevog izlaganja osjetim jetki populizam.drug_profi wrote: ↑17/04/2020 20:27
ovo je sasvim subjektivan pogled na situaciju i tako sam i rekao. Vidiš ono što želiš vidjeti.
A ti onda meni lansiraš interkontinetalne rakete što sam to rekao, jer ko biva to je neka metafizika.
Mislim možemo analizirati šta znači propasti ko kauč. Po meni to označava stanje za otpada. Ja mislim da nije toliko propao i da je konačno zaustavio pad.
Traži ostavke, daje izjave kako sa partnerima radi na "demontiranju" vlasti!?
Ko ga je ovlastio da o tome u javnosti priča?
Jesu li "partneri" potvrdili Mašićevu priču?
Bez tih činjenica, imamo samo golu demagogiju.
Što se tiče bivše "šestorke" - SDP je bio najslabija karika vlasti. Napravili više štete nego koristi - osumnjičeni za ratne zločine na funkciji.
Svojom nepromišljenošću su samo dali alibi neprijateljima Fortine vlade da udare jače, a SBB -u i DF-u da opravdaju vlastiti oportunizam.
Sad ti elaboriraj...
- Styling
#59837 Re: SDP
SDP je imao jednog od najboljih ministara u Fortinoj vladi.Škobo Habu wrote: ↑18/04/2020 07:13Ja, za razliku od tebe, iz Mašićevog izlaganja osjetim jetki populizam.drug_profi wrote: ↑17/04/2020 20:27
ovo je sasvim subjektivan pogled na situaciju i tako sam i rekao. Vidiš ono što želiš vidjeti.
Traži ostavke, daje izjave kako sa partnerima radi na "demontiranju" vlasti!?
Ko ga je ovlastio da o tome u javnosti priča?
Jesu li "partneri" potvrdili Mašićevu priču?
Bez tih činjenica, imamo samo golu demagogiju.
Što se tiče bivše "šestorke" - SDP je bio najslabija karika vlasti. Napravili više štete nego koristi - osumnjičeni za ratne zločine na funkciji.
Svojom nepromišljenošću su samo dali alibi neprijateljima Fortine vlade da udare jače, a SBB -u i DF-u da opravdaju vlastiti oportunizam.
Sad ti elaboriraj...
-
Škobo Habu
#59838 Re: SDP
Može biti, ali je i napravio kardinalnu grešku sa imenovanjem osumnjičenog za ratni zločin na poziciju direktora "Toplana".
To na najbolji mogući način govori o unutrašnjoj strukturi stranke, i kako kadrovi prolaze "ispod radara".
To nije bio mali propust, već veoma ozbiljan za stranku tipa SDP-a, koji je doveo do još više unutrašnji trzavica u stranci.
- Bloo
- Globalna šefica
#59839 Re: SDP
Srednja skola, razredi od I do IV, po tri odjeljenja, po 25 ucenika u svakom.Heller wrote: ↑17/04/2020 10:44U ovo ni onaj Sivro ne vjeruje.Leverage wrote: ↑10/04/2020 22:32 Nije radno vrijeme prosvjetnih radnika samo u školi, oni nose posao i kući za razliku od većine ostalih. I rade uglavnom više od 40 sati sedmično ako rade ozbiljno.
I imaju godišnji odmor koji ne mogu birati kad žele, za razliku od većine drugih.
Pismena zadaca ili test.
Sta mislis kada i gdje se to pregleda?
Pripreme, izvjestaji,evaluacije itd...
Nastavnk u KS, uz puni fond sati, razrednistvo, dopunsku i dodatnu, topli obrok - oko 1300 KM.
Ljeti i zimi, kada pocne raspust, nastavavnici dezuraju na pocetku raspusta u praznoj skoli, ispunjavaju dokumentaciju itd, tako da mit o tome da raspust traje nastavnicima koliko i ucenicima mozes zaboraviti.
- bunk
#59840 Re: SDP
Na raspust od 10.07 povratak u klupe oko 14.08.
To je Ljetni raspust za kadar koji radi u skoli.
To je Ljetni raspust za kadar koji radi u skoli.
-
allem_77
#59841 Re: SDP
Od nabrojanih obaveza, šta radi nastavnik tjelesnog odgoja?Bloo wrote: ↑18/04/2020 09:55Srednja skola, razredi od I do IV, po tri odjeljenja, po 25 ucenika u svakom.Heller wrote: ↑17/04/2020 10:44U ovo ni onaj Sivro ne vjeruje.Leverage wrote: ↑10/04/2020 22:32 Nije radno vrijeme prosvjetnih radnika samo u školi, oni nose posao i kući za razliku od većine ostalih. I rade uglavnom više od 40 sati sedmično ako rade ozbiljno.
Pismena zadaca ili test.
Nastavnk u KS, uz puni fond sati, razrednistvo, dopunsku i dodatnu, topli obrok - oko 1300 KM.
Ljeti i zimi, kada pocne raspust, nastavavnici dezuraju na pocetku raspusta u praznoj skoli, ispunjavaju dokumentaciju itd, tako da mit o tome da raspust traje nastavnicima koliko i ucenicima mozes zaboraviti.
- madner
#59842 Re: SDP
Dezura je bas teska, vlja doci popit kahvu i otic.
-
Škobo Habu
#59843 Re: SDP
Pa, da. Zapravo pitanje njegove ratne prošlosti se drugačije ne bi ni poteglo. To je sramotno za kantonalni SDP, koji, sve do momenta kada je cio slučaj izašao u javnost, nije ni reagovao.
- Bloo
- Globalna šefica
#59844 Re: SDP
Gladi muda pretpostavljam.allem_77 wrote: ↑18/04/2020 10:05Od nabrojanih obaveza, šta radi nastavnik tjelesnog odgoja?Bloo wrote: ↑18/04/2020 09:55Srednja skola, razredi od I do IV, po tri odjeljenja, po 25 ucenika u svakom.
Pismena zadaca ili test.
- Bloo
- Globalna šefica
-
Škobo Habu
#59846 Re: SDP
Ne ucjenjeuje niko nikoga aferimima iz rata, već ljudi koji su optuženi za ratne zločine ili su već presuđeni, obično se vežu za nacionalne stranke - HDZ, SDA ili SDS, nikako za građanske partije ili stranke.
Da je SDP napravio kakvu glupost u nekoj provincijskoj zabiti, daleko od centrale i kadrovskih komisija, moglo bi se razumjeti, već to uradiš u glavnom gradu, u kom pretenduješ da budeš glavni protagonista u priči o multietničnosti, anti-fašizmu, borbi protiv šovinizma...
Da je SDP napravio kakvu glupost u nekoj provincijskoj zabiti, daleko od centrale i kadrovskih komisija, moglo bi se razumjeti, već to uradiš u glavnom gradu, u kom pretenduješ da budeš glavni protagonista u priči o multietničnosti, anti-fašizmu, borbi protiv šovinizma...
-
Škobo Habu
#59847 Re: SDP
Hajd' nek' ne znam...
-
lacrima
#59848 Re: SDP
Tu i jest razlika u broju nastavnika tjelesnog npr i nastavnika matematike na birou. Incidentalno vise je na birou onih struka koje su lakse za zavrsit i za radit.allem_77 wrote: ↑18/04/2020 10:05Od nabrojanih obaveza, šta radi nastavnik tjelesnog odgoja?Bloo wrote: ↑18/04/2020 09:55Srednja skola, razredi od I do IV, po tri odjeljenja, po 25 ucenika u svakom.
Pismena zadaca ili test.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#59849 Re: SDP
Radije bi ja od 8 do 13 ljencario i gledao profesora matematike nego radio u svojoj kancelariji od 8 do 16
-
Heller
#59850 Re: SDP
Koliko časova sedmično predaje nastavnik?Bloo wrote: ↑18/04/2020 09:55Srednja skola, razredi od I do IV, po tri odjeljenja, po 25 ucenika u svakom.Heller wrote: ↑17/04/2020 10:44U ovo ni onaj Sivro ne vjeruje.Leverage wrote: ↑10/04/2020 22:32 Nije radno vrijeme prosvjetnih radnika samo u školi, oni nose posao i kući za razliku od većine ostalih. I rade uglavnom više od 40 sati sedmično ako rade ozbiljno.
Pismena zadaca ili test.
S obzirom da ljudi rade za 700 60 sati sedmično. Ne vidim šta je tu malo.
Ide puna plata, sjediš 4-5 sati zajebavaš se. Jest jebeno. Udarničke ordene svima!