Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
dale cooper

#20426 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dale cooper »

salik79 wrote: 17/04/2020 13:27
dale cooper wrote: 17/04/2020 13:18
salik79 wrote: 17/04/2020 13:10

Ja sam poslusao cijelo izlaganje, lik prije toga govori o smanjenju CO2, cemu doprinosi rast populacije...I onda govori o ocekivanom rastu populacije koji bi bio se mogao smanjiti za 10-15% uz mjere koje predlaze. Treba li da ga citiram na engleskom sta prica?
Opet nisi skontao. Čovjek govori da će se poboljšanjem zdravstvene skrbi i vakcinacijama prirodnim putem smanjiti rast populacije
jer će se povećati standard tih usluga i ljudi će htjeti imati manje djece (nešto što je objasnio u onom videu što sam postavio)
i tim prirodnim smanjenjem populacije nivo CO2 će pasti za 10 do 15%.
Cuj "prirodnim smanjenjem populacije", kojom bi on rukovodio... :roll: :-)
Naravno, on ce svojim "pomaganjem" smanjiti povecanje broja populacije. Logika, nema sta. Jer, ako on ne bude pomagao, onda ce djeca/narod umirati, a to bi doprinjelo povecanju populacije...2+2=16 Logicno.

Mozda ovo moze biti logicno ljudima koji misle da je lik stvarno altruista i filantrop, pa vjeruju da ima plemenite ideje.
Pa jesi li ti gledao ostatak videa, kad čovjek govori o drugim faktorima koji još više utiču na CO2 emisije i inovativne načine na koje bi se
mogli smanjiti. Ne branim Gatesa, niti sam njegov preveliki fan, ali bilo koja njegova rečenica ili citat koji su do sada postavljeni kao dokaz tih njegovih zavjereničkih planova su bukvalno uzeti iz konteksta i uopšte nemaju značenje koje ti koji ih postavljaju tvrde da imaju.
splinter

#20427 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

dječak sa šibicama wrote: 17/04/2020 13:39 dze su oni doktori sa teme?
Nema ni potrebe da budu pored silnih "stručnjaka" na temi . . .
Last edited by splinter on 17/04/2020 13:46, edited 1 time in total.
golman

#20428 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by golman »

last mohicans wrote: 17/04/2020 13:21
zubi wrote: 17/04/2020 12:35
last mohicans wrote: 17/04/2020 12:33

Vidim ti si ono baš izučio tip virusa i njegovu porodicu, a našao si se da repliciraš. Internet ti široko polje, prijatelju. Ovaj virus je itekako poznat, samo njegov način prenošenja na ljude nije bio poznat do sada. Evo ti samo jedan članak kad je oktriven, za ostalo se malo potrudi.
https://radiosarajevo.ba/metromahala/li ... rus/374137
Hahahaha... pa procita li ti svoj vlastiti link?? Kralj...

Covid-19 je novi virus, ali je tip koronavirusa koji je prvi put otkrila doktorka Almeida 1964. godine u svojoj laboratoriji u Bolnici Svetog Tomasa u Londonu.
A COVID nije tip corona virusa? Pa zašto ima dvojak naziv, neko ga naziva covid, a neko corona, to dva različita? Ne mislim se ubijeđivati sa likovima koji nisu pročitali ni dva članka. Bye, ostani mi zdrav.
Covid-19 je naziv za bolest,koju izaziva virus SARS-cov 2 ili kako ga popularno zovemo coronavirus.
salik79

#20429 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

dale cooper wrote: 17/04/2020 13:39
salik79 wrote: 17/04/2020 13:27
dale cooper wrote: 17/04/2020 13:18

Opet nisi skontao. Čovjek govori da će se poboljšanjem zdravstvene skrbi i vakcinacijama prirodnim putem smanjiti rast populacije
jer će se povećati standard tih usluga i ljudi će htjeti imati manje djece (nešto što je objasnio u onom videu što sam postavio)
i tim prirodnim smanjenjem populacije nivo CO2 će pasti za 10 do 15%.
Cuj "prirodnim smanjenjem populacije", kojom bi on rukovodio... :roll: :-)
Naravno, on ce svojim "pomaganjem" smanjiti povecanje broja populacije. Logika, nema sta. Jer, ako on ne bude pomagao, onda ce djeca/narod umirati, a to bi doprinjelo povecanju populacije...2+2=16 Logicno.

Mozda ovo moze biti logicno ljudima koji misle da je lik stvarno altruista i filantrop, pa vjeruju da ima plemenite ideje.
Pa jesi li ti gledao ostatak videa, kad čovjek govori o drugim faktorima koji još više utiču na CO2 emisije i inovativne načine na koje bi se
mogli smanjiti. Ne branim Gatesa, niti sam njegov preveliki fan, ali bilo koja njegova rečenica ili citat koji su do sada postavljeni kao dokaz tih njegovih zavjereničkih planova su bukvalno uzeti iz konteksta i uopšte nemaju značenje koje ti koji ih postavljaju tvrde da imaju.
Pa, ko kaze da njemu nije cilj smanjenje CO2? Da, to mu je cilj, izmedju ostalog, i kroz smanjenje populacije. A to misli ostvariti vakcinacijom i ostalim mjerama koje je izlozio. A smanjenje populacije nije moguce osim umiranjem i neradjanjem. Drugog nacina nema.
dale cooper

#20430 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dale cooper »

salik79 wrote: 17/04/2020 13:45
Pa, ko kaze da njemu nije cilj smanjenje CO2? Da, to mu je cilj, izmedju ostalog, i kroz smanjenje populacije. A to misli ostvariti vakcinacijom i ostalim mjerama koje je izlozio. A smanjenje populacije nije moguce osim umiranjem i neradjanjem. Drugog nacina nema.
Da, ali ne na načine da ćeš ubiti dio populacije vakcinama. :lol:

Evo ti opet ovaj link pa pogledaj šta lik kaže vezano za to i istraživanja koja su on i žena mu radili:

Last edited by dale cooper on 17/04/2020 13:53, edited 1 time in total.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#20431 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mk ultra »

https://www.nytimes.com/2019/10/12/busi ... gates.html

Ako stvarno mislis da Epstein i Rockerfeleri koji mu finansiraju projekte hoce biti dobrotvori, ne znam o cemu govorimo
Niko od njih nije lud toliko da radi nesto dzabe ili bez nekog većeg cilja koji vraća duplo od investicije u sto kracem roku...
dale cooper

#20432 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dale cooper »

mk ultra wrote: 17/04/2020 13:50

https://www.nytimes.com/2019/10/12/busi ... gates.html

Ako stvarno mislis da Epstein i Rockerfeleri koji mu finansiraju projekte hoce biti dobrotvori, ne znam o cemu govorimo
Niko od njih nije lud toliko da radi nesto dzabe ili bez nekog većeg cilja koji vraća duplo od investicije u sto kracem roku...
Ja o liku sudim samo po onome što govori u javnosti vezano za ovu problematiku o kojoj govorimo zadnjih par stranica.
Milenkov buraz

#20433 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

Ja ne kontam šta Švedska poduzima tako "dobro" i "fantastično" pa je pojedini toliko hvale? Evo jednostavnom komparacijom do danas imaju 12.540 oboljelih i 1333 mrtve osobe. Ako uzmemo recimo Švicarsku koja ima više nego duplo oboljelih od Švedske i stotinjak manje umrlih od Švedske onda ne kontam šta je tu tako dobro kod Šveđana? :? Ili recimo Turska sa preko 74.000 oboljelih i 1.643 umrle osobe, pa Kanada sa preko 30.000 oboljelih i 1.195 umrlih osoba, nekoliko puta više oboljelih a isto ili manje mrtvih. Očito da ta strategija, šta bude biće, ne pali baš najbolje. Po meni bitan je svaki život a pristup "hajde star je čovjek svakako mu je umirati" je totalno nakaradan i nehuman.
daddy-kool

#20434 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

https://www.klix.ba/sport/nogomet/sveds ... /200417086

Švedski nogometaš o iskustvu s koronavirusom: Želio sam skinuti kožu sa sebe

Nogometaš Oddevolda i nekadašnji juniorski švedski reprezentativac Kamal Mustafa (28) opisao je svoje neprijatno iskustvo s koronavirusom.
Milenkov buraz

#20435 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

daddy-kool wrote: 17/04/2020 13:53 https://www.klix.ba/sport/nogomet/sveds ... /200417086

Švedski nogometaš o iskustvu s koronavirusom: Želio sam skinuti kožu sa sebe
Daj ba, gripa obična, vidiš da nas lažu svi. :oops:
salik79

#20436 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

dale cooper wrote: 17/04/2020 13:49

Evo ti opet ovaj link pa pogledaj šta lik kaže vezano za to i istraživanja koja su on žena mu radili:

Ah, dusa draga, kako nam on to svojom obrnutom logikom objasnjava. On i zena radili istrazivanja!? Vrh! Usput, koje su njihove kvalifikacije za ta istrazivanja?

Usput, ovo njegovo "istrazivanje" bi trebalo biti, kao, "pranje" njegovog izlaganja kije sam postavio.

Kao sto rekoh, svi znamo kako je jedino moguce smanjiti populaciju. Neradjanje i umiranje. Sve drugo je suplja koju neki puse.
amar1994

#20437 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by amar1994 »

znas da ces smanjit populaciju indijaca i afrike :lol: :run:

probali su ebolom u africi i nije im uspjelo..
dale cooper

#20438 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dale cooper »

salik79 wrote: 17/04/2020 13:56

Evo ti opet ovaj link pa pogledaj šta lik kaže vezano za to i istraživanja koja su on žena mu radili:

Ah, dusa draga, kako nam on to svojom obrnutom logikom objasnjava. On i zena radili istrazivanja!? Vrh! Usput, koje su njihove kvalifikacije za ta istrazivanja?

Usput, ovo njegovo "istrazivanje" bi trebalo biti, kao, "pranje" njegovog izlaganja kije sam postavio.

Kao sto rekoh, svi znamo kako je jedino moguce smanjiti populaciju. Neradjanje i umiranje. Sve drugo je suplja koju neki puse.
Pa čovjek ima lovu i fondaciju i finansira stručnjake da rade te stvari za njega. Čisto sumnjam da se on zamara sa time.

Uostalom, ti ćeš vjerovati u ono što vjeruješ bez obzira šta je lik zaista rekao i šta zaista radi, tako da su diskusije sa tobom
suvišne. Ja opet vjerujem provjerenim informacijama.
daddy-kool

#20439 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

https://www.nytimes.com/2020/04/17/tech ... ories.html

Bill Gates, at Odds With Trump on Virus, Becomes a Right-Wing Target
The Microsoft co-founder turned philanthropist has been attacked with falsehoods that he created the coronavirus and wants to profit from it.
In posts on YouTube, Facebook and Twitter, he is being falsely portrayed as the creator of Covid-19, as a profiteer from a virus vaccine, and as part of a dastardly plot to use the illness to cull or surveil the global population.
zubi

#20440 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

last mohicans wrote: 17/04/2020 12:33

Vidim ti si ono baš izučio tip virusa i njegovu porodicu, a našao si se da repliciraš. Internet ti široko polje, prijatelju. Ovaj virus je itekako poznat, samo njegov način prenošenja na ljude nije bio poznat do sada. Evo ti samo jedan članak kad je oktriven, za ostalo se malo potrudi.
https://radiosarajevo.ba/metromahala/li ... rus/374137

Covid-19 je novi virus, ali je tip koronavirusa koji je prvi put otkrila doktorka Almeida 1964. godine u svojoj laboratoriji u Bolnici Svetog Tomasa u Londonu.
A COVID nije tip corona virusa? Pa zašto ima dvojak naziv, neko ga naziva covid, a neko corona, to dva različita? Ne mislim se ubijeđivati sa likovima koji nisu pročitali ni dva članka. Bye, ostani mi zdrav.
https://www.plivazdravlje.hr/aktualno/c ... znica.html

Evo necu se ubjedjivati, ni ismijavati, ali de malo razmisli... kad se kaze koronavirusi misli se na citavu familiju virusa, koji su fakat otkriveni 60-ih godina, pa tako izmedju ostalog i obicna prehlada spada u koronaviruse...

MERS, SARS, COVID-19 su sve koronavirusi, a koje smo se tek nedavno susreli i identifikovali, bez sumnje ima ih jos...

Ipak, u ovom stoljeću su otkriveni koronavirusi koji mogu izazvati ozbiljnije upale donjeg dijela dišnog sustava (pneumonije i bronhiolitise) te u određenom postotku slučajeva dovesti i do smrtonosnog ishoda. Tako se 2002. godine pojavio SARS (severe acute respiratory syndrome) koronavirus sa smrtnošću od oko 10 %, a 2012. godine MERS (Middle East respiratory syndrome coronavirus) koronavirus s još ozbiljnijom smrtnošću od oko 37 %. S obzirom da oba ova virusa spadaju u podskupinu betakoronavirusa, kao i SARS-CoV-2 (koji između ostalog dijeli 80 % genetske podudarnost s inicijalnim SARS koronavirusom, što opravdava službeni naziv virusa), početni strah u suočavanju s novom epidemijom nije bez temelja.

Dakle, familija (grupa) virusa nije nova, ali COVID-19 jeste... nov i nepoznat i zato je sva frka i zato je opasan...
salik79

#20441 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

dale cooper wrote: 17/04/2020 14:00

Pa čovjek ima lovu i fondaciju i finansira stručnjake da rade te stvari za njega. Čisto sumnjam da se on zamara sa time.

Uostalom, ti ćeš vjerovati u ono što vjeruješ bez obzira šta je lik zaista rekao i šta zaista radi, tako da su diskusije sa tobom
Za njega rade ljudi za novac i uradit ce sve sto od njih trazi. Niko od njih ne radi za njega iz humanitarnih i humanih razloga. Usput, ko su ti ljudi? Znamo li im imena?

Ti, kada mi uspijes logicki objasniti na koji nacin ces smanjiti populaciju, osim neradjanjem i umiranjem, mozda i budes spreman diskutivati sa mnom na ovu temu.

Bill, koji dolazi iz zemlje koja je, do jucer, decenijama bila (a i sada je u vrhu) najveci "proizvodjac" tog istog CO2, protiv kojeg se bori, nam prica o smanjenju populacije (na nekakav "human", njemu poznat nacin) u cilju postizanja smanjenja ispustanja CO2!!?? Pa, dusa draga, da li se je ikada ponudio da zastiti sume, da ulaze u posumljavanje?
Usamljeni pustolov

#20442 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Usamljeni pustolov »

Svaki milijarder iz silicon valleya je u tom fazonu "učiniti nešto za čovječanstvo". Svi teže da budu upamćeni po nečemu i da im se ime spominje kao Tesli fazon ali je to dosta teže u 21 stoljeću jer ništa više nije impresivno do te mjere a da je ujedno i toliko korisno kao parna mašina ili električna energija pa pokušavaju na razne načine. Bill se uhvatio vakcina ali lično sumnjam u namjere. Cilj mu je iznad svega da smanji populaciju kako humanim tako i ne bas humanim metodama. U sustini, ne smatram ga pozitivcem.
omar little

#20443 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by omar little »

dječak sa šibicama wrote: 17/04/2020 13:39 dze su oni doktori sa teme?
zasto bi obrazovan i pametan kadar ljudi otvarao ovu kanalizaciju od teme a kamoli jos ulazio raspravljati se sa krezubim mozgovima i polupismenim mahalasima :? da oni iznose znanstvene cinjenice i interpretiraju stvari na osnovu svog iskustva i znanja da bi ih uzdrigli dogmasi maltretirali po temi debilitetima?
last mohicans

#20444 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

zubi wrote: 17/04/2020 14:06

https://www.plivazdravlje.hr/aktualno/c ... znica.html

Evo necu se ubjedjivati, ni ismijavati, ali de malo razmisli... kad se kaze koronavirusi misli se na citavu familiju virusa, koji su fakat otkriveni 60-ih godina, pa tako izmedju ostalog i obicna prehlada spada u koronaviruse...

MERS, SARS, COVID-19 su sve koronavirusi, a koje smo se tek nedavno susreli i identifikovali, bez sumnje ima ih jos...

Ipak, u ovom stoljeću su otkriveni koronavirusi koji mogu izazvati ozbiljnije upale donjeg dijela dišnog sustava (pneumonije i bronhiolitise) te u određenom postotku slučajeva dovesti i do smrtonosnog ishoda. Tako se 2002. godine pojavio SARS (severe acute respiratory syndrome) koronavirus sa smrtnošću od oko 10 %, a 2012. godine MERS (Middle East respiratory syndrome coronavirus) koronavirus s još ozbiljnijom smrtnošću od oko 37 %. S obzirom da oba ova virusa spadaju u podskupinu betakoronavirusa, kao i SARS-CoV-2 (koji između ostalog dijeli 80 % genetske podudarnost s inicijalnim SARS koronavirusom, što opravdava službeni naziv virusa), početni strah u suočavanju s novom epidemijom nije bez temelja.

Dakle, familija (grupa) virusa nije nova, ali COVID-19 jeste... nov i nepoznat i zato je sva frka i zato je opasan...
Frka je zato sto se nekome ceifnulo da bude, sto je izazvao kolektivnu histeriju i paniku, a ne sto je toliko nepoznat. Toliko je nepoznat da izaziva poznate simptome kao i ostali iz iste grupacije, koje si naveo, poput pneumonije, akutnog respiratornog distres sindroma, itd. A opasan uopste nije kakvim nam se predstavio. U tome je sva poenta.
breba

#20445 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

".. kada mi uspijes logicki objasniti na koji nacin ces smanjiti populaciju, osim neradjanjem i umiranjem.. "

Obrazovanjem i ekonomskim napretkom. Bogatije zemlje i obrazovaniji ljudi imaju puno manji prirastaj od siromasnih i manje obrazovanih, to je valjda svima jasno.
salik79

#20446 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

breba wrote: 17/04/2020 14:20 ".. kada mi uspijes logicki objasniti na koji nacin ces smanjiti populaciju, osim neradjanjem i umiranjem.. "

Obrazovanjem i ekonomskim napretkom. Bogatije zemlje i obrazovaniji ljudi imaju puno manji prirastaj od siromasnih i manje obrazovanih, to je valjda svima jasno.
Moze i to. Neka ulaze u obrazovanje. :thumbup:

Iako se bas i ne slazem s konstatacijom, kako u pogledu ljudi, tako i u pogledu drzava.
dale cooper

#20447 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dale cooper »

salik79 wrote: 17/04/2020 14:11
dale cooper wrote: 17/04/2020 14:00

Za njega rade ljudi za novac i uradit ce sve sto od njih trazi. Niko od njih ne radi za njega iz humanitarnih i humanih razloga. Usput, ko su ti ljudi? Znamo li im imena?

Ti, kada mi uspijes logicki objasniti na koji nacin ces smanjiti populaciju, osim neradjanjem i umiranjem, mozda i budes spreman diskutivati sa mnom na ovu temu.

Bill, koji dolazi iz zemlje koja je, do jucer, decenijama bila (a i sada je u vrhu) najveci "proizvodjac" tog istog CO2, protiv kojeg se bori, nam prica o smanjenju populacije (na nekakav "human", njemu poznat nacin) u cilju postizanja smanjenja ispustanja CO2!!?? Pa, dusa draga, da li se je ikada ponudio da zastiti sume, da ulaze u posumljavanje?
Pa lik ti sve govori u ovom gore klipu.

So, Melinda and I wondered whether providing new medicines and keeping children alive, would that create a more of a population
problem? What we have found is that as health improves families choose to have less children, and this effect is very very dramatic.
We find that in every country of the world this is repeated. The population growth goes down as health improves.

Nije ovo lik govorio iz guzice nego je radio istraživanje o uticaju zdravstvene skrbi na priraštaj. I ima logike.
Lincoln-Burrows

#20448 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Lincoln-Burrows »

Taman smo na domak europskog nogometnog prvenstava trebali biti a ovi kvaziepidemiolozi sve zatvoriše, pih,
a toliko pametnih ljudi koji sve i svašta znaju ne mogu doći do izražaja.
dale cooper

#20449 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dale cooper »

daddy-kool wrote: 17/04/2020 14:02 https://www.nytimes.com/2020/04/17/tech ... ories.html

Bill Gates, at Odds With Trump on Virus, Becomes a Right-Wing Target
The Microsoft co-founder turned philanthropist has been attacked with falsehoods that he created the coronavirus and wants to profit from it.
In posts on YouTube, Facebook and Twitter, he is being falsely portrayed as the creator of Covid-19, as a profiteer from a virus vaccine, and as part of a dastardly plot to use the illness to cull or surveil the global population.
Ako ga desničari i Trump mrze onda je to još jedan razlog za biti u timu Gates. :mrgreen: Doduše Trump mrzi svakoga ko je bogatiji
od njega. Ni Bezosa ne može očima gledati. :lol: :mrgreen:
zubi

#20450 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

last mohicans wrote: 17/04/2020 14:19 Frka je zato sto se nekome ceifnulo da bude, sto je izazvao kolektivnu histeriju i paniku, a ne sto je toliko nepoznat. Toliko je nepoznat da izaziva poznate simptome kao i ostali iz iste grupacije, koje si naveo, poput pneumonije, akutnog respiratornog distres sindroma, itd. A opasan uopste nije kakvim nam se predstavio. U tome je sva poenta.
Ne slazem se, al to je Ok... smatracu za napredak ako spoznas razliku izmedju sireg pojma koronavirusa i COVIDA-19 i prestanes ponavljati kako nije u pitanju nov virus...
Svako dobro :thumbup:
Locked