Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- manuchao91
#13876 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nadam se da ce mjere potrajati sto duze ako treba i do augusta jer ništa nije bitnije od ekonomije .
Moram se strpit ne izlazit iz kuce 2-3 mjeseca ,niko nece krepati od gladi,,,,moramo se pritajiti dok ovo zlo ne prodje..
Puna podrska kriznim stabu ,Vladi FbIH i nevjerovatnom heroju u ovim teskim vremenima Fahrudinu Solaku.
Moram se strpit ne izlazit iz kuce 2-3 mjeseca ,niko nece krepati od gladi,,,,moramo se pritajiti dok ovo zlo ne prodje..
Puna podrska kriznim stabu ,Vladi FbIH i nevjerovatnom heroju u ovim teskim vremenima Fahrudinu Solaku.
- manuchao91
#13877 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
manuchao91 wrote: ↑16/04/2020 13:07 Nadam se da ce mjere potrajati sto duze ako treba i do augusta jer ništa nije bitnije od zdravlja
- manuchao91
#13878 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Molim vas da izdrzimo jos ovu godinu i onda ce biti laksemanuchao91 wrote: ↑16/04/2020 13:07manuchao91 wrote: ↑16/04/2020 13:07 Nadam se da ce mjere potrajati sto duze ako treba i do augusta jer ništa nije bitnije od zdravlja
-
tap3ah75
#13879 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Doći će ti policija na vrata.
Ali zahvalnicu da ti predaju i orden.
Ali zahvalnicu da ti predaju i orden.
-
last mohicans
#13880 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Većina ljudi nije svijesna, jer nema kontakt sa takvim osobama. Ja jučer prošao Ferhadijom i čaršijom oko 19, tuga da te uhvati. Deset ljudi nisam sreo. Pola radnji bi moglo da radi, to jeste, većina. Supruga radi u banci, kakvih priča se nasluša svaki dan u vezi moratorija, da te tuga uhvati. Po oboje supruznika ostalo bez posla, gdje očevi tih osoba traze moratorije, iako nisu time pogođeni da bi pomogli djeci. Takvih primjera na stotine, ljudi u risku popadoše da to sve analiziraju, odobre ili ne odobre. Nisu svijesni šta se događa, misliš da Fadil čuje ove priče, Bakir, Zmija, jebe se njima. Njoj je najvaznije da je sačuvala UKC od pacijenata, pa će,kao što neko reče, na kraju kazati mi smo vas spasili kolapsa. Kakvog kolapsa,ko se to liječi sad u UKC? Oba roditelja, punac i punica su hronični bolesnici, misliš da se liječe, odem im po terapiju, sjedi kući i ne mrdaj, jer ako njima padneš u ruke, gotov si. Baš me interesuje koje usluge se rade i nude sad. Mozda bi neko od 'hrabrih' novinara smio postaviti to pitanje. Mislim da samo onkološki pacijenti dobiju neku kakvu takvu njegu, sve ostalo je stalo zarad deset hospitaliziranih pacijenta, budžeta od 330 miliona koliko KS izdvaja za zdravstvo nije mali.
-
Johnny_x
#13881 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pošalješ radnika na čekanje,a ne na biro, kako ne bi mogao tražiti naknadu za biroa i stvoriti dodatne probleme u buđetu. Kako genijalna zamisao Fadila Novalića. Izgleda da im je previše ljudi podnjelo zahtjev za naknadu za biroa, a tu vjerovatno fali para.emigrazione wrote: ↑16/04/2020 12:03 @Tomahawk11 evo ti konkretnih mjera za pomoć raji: Vlada FBiH predlaže: Poslodavci jednostrano radnika mogu uputiti na čekanje i neplaćeno
O ovome ti ja pričam, u mjesec dana od ''niko ne smije da ostane bez posla'' do ovoga, ne moram ti objašnjavati kakav će džumbus tek sad da nastane...
- muha_sa
#13882 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
To je tolast mohicans wrote: ↑16/04/2020 13:11Većina ljudi nije svijesna, jer nema kontakt sa takvim osobama. Ja jučer prošao Ferhadijom i čaršijom oko 19, tuga da te uhvati. Deset ljudi nisam sreo. Pola radnji bi moglo da radi, to jeste, većina. Supruga radi u banci, kakvih priča se nasluša svaki dan u vezi moratorija, da te tuga uhvati. Po oboje supruznika ostalo bez posla, gdje očevi tih osoba traze moratorije, iako nisu time pogođeni da bi pomogli djeci. Takvih primjera na stotine, ljudi u risku popadoše da to sve analiziraju, odobre ili ne odobre. Nisu svijesni šta se događa, misliš da Fadil čuje ove priče, Bakir, Zmija, jebe se njima. Njoj je najvaznije da je sačuvala UKC od pacijenata, pa će,kao što neko reče, na kraju kazati mi smo vas spasili kolapsa. Kakvog kolapsa,ko se to liječi sad u UKC? Oba roditelja, punac i punica su hronični bolesnici, misliš da se liječe, odem im po terapiju, sjedi kući i ne mrdaj, jer ako njima padneš u ruke, gotov si. Baš me interesuje koje usluge se rade i nude sad. Mozda bi neko od 'hrabrih' novinara smio postaviti to pitanje. Mislim da samo onkološki pacijenti dobiju neku kakvu takvu njegu, sve ostalo je stalo zarad deset hospitaliziranih pacijenta, budžeta od 330 miliona koliko KS izdvaja za zdravstvo nije mali.
- manuchao91
#13883 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
mjesecima prije ove krize mene je banka zvala za kredit do 50000 KM na 10 godina.
Nudili su me dosta puta i zvali me i sjecam se uvijek da su govorili akcija traje do 31 marta 2020 godine i tako od sepmtebra prosle godine .
A prica mi otac da je isto tako pred krizu 2008 godine banke nudile nevjerovatne kredite..
Sad mozda se ja malo tripujem a da li to kakve veze ima il imaju neke indicije da ce bit kriza sta ja znam
Nudili su me dosta puta i zvali me i sjecam se uvijek da su govorili akcija traje do 31 marta 2020 godine i tako od sepmtebra prosle godine .
A prica mi otac da je isto tako pred krizu 2008 godine banke nudile nevjerovatne kredite..
Sad mozda se ja malo tripujem a da li to kakve veze ima il imaju neke indicije da ce bit kriza sta ja znam
-
Mustang1
-
coco1
#13885 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
dabogda ovo potrajalo jos godinu, da omjer KM/Euro bude 100/1, a da plate ostanu na sadasnjem nivou u KM, da hljeb bude 2 Eura, gorivo 1l 3 Eura, itd, itd.last mohicans wrote: ↑16/04/2020 13:11Većina ljudi nije svijesna, jer nema kontakt sa takvim osobama. Ja jučer prošao Ferhadijom i čaršijom oko 19, tuga da te uhvati. Deset ljudi nisam sreo. Pola radnji bi moglo da radi, to jeste, većina. Supruga radi u banci, kakvih priča se nasluša svaki dan u vezi moratorija, da te tuga uhvati. Po oboje supruznika ostalo bez posla, gdje očevi tih osoba traze moratorije, iako nisu time pogođeni da bi pomogli djeci. Takvih primjera na stotine, ljudi u risku popadoše da to sve analiziraju, odobre ili ne odobre. Nisu svijesni šta se događa, misliš da Fadil čuje ove priče, Bakir, Zmija, jebe se njima. Njoj je najvaznije da je sačuvala UKC od pacijenata, pa će,kao što neko reče, na kraju kazati mi smo vas spasili kolapsa. Kakvog kolapsa,ko se to liječi sad u UKC? Oba roditelja, punac i punica su hronični bolesnici, misliš da se liječe, odem im po terapiju, sjedi kući i ne mrdaj, jer ako njima padneš u ruke, gotov si. Baš me interesuje koje usluge se rade i nude sad. Mozda bi neko od 'hrabrih' novinara smio postaviti to pitanje. Mislim da samo onkološki pacijenti dobiju neku kakvu takvu njegu, sve ostalo je stalo zarad deset hospitaliziranih pacijenta, budžeta od 330 miliona koliko KS izdvaja za zdravstvo nije mali.
valjda bi tada doslo iz guzice u glavu ovim sto su naslonjeni na drzavnu sisu i sto im je, trenutno, najveci problem hoce li moci na ljetovanje ove godine, da nista nije vjecno i da ovise od okoline, a ne okolina od njih.
-
pinkman
#13886 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Banke imaju visak kapitala, a kamatne stope su male pa zbog toga stalno povecavaju naknade. Cilj je plasirati sto vise kredita. Vjerovatno si kreditno sposoban pa su te zato zvali.manuchao91 wrote: ↑16/04/2020 13:20 mjesecima prije ove krize mene je banka zvala za kredit do 50000 KM na 10 godina.
Ne treba u svemu gledati teoriju zavjera. Da je ko znao danas bi preprodavao respiratore i maske.
- emigrazione
#13887 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa naravno, Penny radi jebote ne mogu piljare...ali šuti tako treba, sta god da kažu poštuj vlast, neko nas čuvaDeset ljudi nisam sreo. Pola radnji bi moglo da radi, to jeste, većina.
- manuchao91
#13888 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
druze plata mi na karticu ide 507 KM ovo ostalo dobijem u ruke ali to banke ne videpinkman wrote: ↑16/04/2020 13:24Banke imaju visak kapitala, a kamatne stope su male pa zbog toga stalno povecavaju naknade. Cilj je plasirati sto vise kredita. Vjerovatno si kreditno sposoban pa su te zato zvali.manuchao91 wrote: ↑16/04/2020 13:20 mjesecima prije ove krize mene je banka zvala za kredit do 50000 KM na 10 godina.
Ne treba u svemu gledati teoriju zavjera. Da je ko znao danas bi preprodavao respiratore i maske.![]()
oni vide 507 KM mjesecno od 2013 sam sluzbeno prijavljen
- manijak1
- dječak sa šibicama
#13890 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
U Peniju covjek na covjeku, ali oni su stranacka firma
Sretan je onaj ko nema kredit u ovom zlu vremenu, a malo je takvih.
Sretan je onaj ko nema kredit u ovom zlu vremenu, a malo je takvih.
- TheMahe97
#13891 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne znam gdje da pitam, pa evo ovdje cu ako nije problem;
Da li je obavezno nosenje maske i rukavica u automobilu i da li je dozvoljeno kretanje mladjima od 18 u automobilu bez roditelja ?
Pronasao sam neke naredbe ali ne znam da li on jos uvijek vaze
Hvala puno
Da li je obavezno nosenje maske i rukavica u automobilu i da li je dozvoljeno kretanje mladjima od 18 u automobilu bez roditelja ?
Pronasao sam neke naredbe ali ne znam da li on jos uvijek vaze
Hvala puno
-
Nivelacija
#13892 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kapa li Novalicu, Cerkezu, Solaku plata?
Obustavite plate pa nastavite raditi i donositi odluke.
I taj stek sto imate u desetnika hiljada zaledite pa onda dobosite mjere. Ovaj Novalic gazi preko mrtvih bez stida i srama, ljiga najveca, dok Solak prijeti narodu kojeg salju na ulicu jer kirije platiti ne moze.
Sta to oni rade ako ce posljedice mjera biti pogubno je 100x od virusa? Dobre mjere imamo malo zarazenih rece Cerkez, ne nemamo dobre mjere 30 000 ljudi bez posla i svaki dan brojka slave za 1000 dok imamo 1 smrtni slucaj dnevno hiljade porodica su sve vise ugrozene.
A kapa vama jebe se vas o Solaka i Cerkeza i Novalica 3000 KM minimalno je sigurno.
Obustavite plate pa nastavite raditi i donositi odluke.
I taj stek sto imate u desetnika hiljada zaledite pa onda dobosite mjere. Ovaj Novalic gazi preko mrtvih bez stida i srama, ljiga najveca, dok Solak prijeti narodu kojeg salju na ulicu jer kirije platiti ne moze.
Sta to oni rade ako ce posljedice mjera biti pogubno je 100x od virusa? Dobre mjere imamo malo zarazenih rece Cerkez, ne nemamo dobre mjere 30 000 ljudi bez posla i svaki dan brojka slave za 1000 dok imamo 1 smrtni slucaj dnevno hiljade porodica su sve vise ugrozene.
A kapa vama jebe se vas o Solaka i Cerkeza i Novalica 3000 KM minimalno je sigurno.
- pepeljara
#13893 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vidis kako moze odmah i bolnica, i test i dezinfekcija
Sve moze. ko kaze da se ne radi
- dječak sa šibicama
#13894 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
"Časna profesija ljekara ne zaslužuje javna blaćenja svojih kolega i iznošenje negativnih, neprovjerenih i lično obojenih stavova. To se pogotovo ne očekuje od uvaženih profesora koji trebaju biti uzor mladim ljekarima. Stoga je za Ljekarsku komoru KS veliko i neprijatno iznenađenje izjava prof. dr. Zehre Dizdarević da prof. dr. Sebija Izetbegović 'ne pripada akademskoj zajednici'. Takvi, činjenično neistiniti, lični stavovi, ne dolikuju uvaženoj profesorici", naglasili se u saopćenju iz Ljekarske komore KS.
direkt iz Sebijinog supka
direkt iz Sebijinog supka
-
statixx
#13895 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Inace je poznat kao covjek sa najvise savjetnika, cak sedam.
- Haris.ba
#13896 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ako si sam u automobilu ima li logike da nosiš masku? Meni nema. Ali, ako te zaustavi policija naravno da ćeš je staviti prije spuštanja prozora. Ako vas ima više u autu, nosite masku radi sebe.
Ne moraju biti roditelji sa djetetom. Ali, to je situacija za koju važe ista pravila i mimo korone.
-
Nivelacija
#13897 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
"Prije dva dana je urađeno retestiranje na kojem je bila negativna, a danas joj je prema smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije trebalo uraditi i drugo retestiranje. Ona je potom trebala biti puštena na kućno liječenje, ali jutros je oko tri sata preminula od osnovne bolesti - srčanog zatajenja", kazala je Čolić.
Osoba negativna na korona virus umrla od srcanog udara se vodi kao zrtva virusa? Ko nas ovdje pravi budalama?
Osoba negativna na korona virus umrla od srcanog udara se vodi kao zrtva virusa? Ko nas ovdje pravi budalama?
- hadzinicasa
#13898 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- dječak sa šibicama
#13899 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Treba navuci zrtava, valjace za neke sadake iz MMF-aNivelacija wrote: ↑16/04/2020 13:53 "Prije dva dana je urađeno retestiranje na kojem je bila negativna, a danas joj je prema smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije trebalo uraditi i drugo retestiranje. Ona je potom trebala biti puštena na kućno liječenje, ali jutros je oko tri sata preminula od osnovne bolesti - srčanog zatajenja", kazala je Čolić.
-
last mohicans
#13900 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma testovi su ka.. obična, netačni i nepouzdani. CT pluća 100% tačan, vjerujem da je i RTG donekle. Mogu se vidjeti promjene. Joj nemoj da nam Necko oboli, sav je isprepadan, prvi je počeo sa maskama, dezinfekcijom i mjerama predostrožnosti.