Koliko mjere mogu trajati?

Moderator: O'zone

Locked
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#626 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Gerro »

ajde sad lajkaj sebi post s drugog accounta :lol: :lol:
index_box

#627 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by index_box »

Meni je stvarno žao nje i volio bih joj pomoći, ukazati joj na to da su i virusi i umiranje potpuno prirodne pojave i da stresiranjem oko svega toga samo narušava svoj imunitet... Ali, evo, šta reći.

U njenoj utopiji, mjere bi potrajale sve dok se ne izumi cjepivo, a ona misli da je za to potrebno 5,6 mjeseci, kao što pojedini tvrde već. Ljudi moji, pa ja ću prvi odbiti tu vakcinu sve dok godine ispitivanja ne pokažu da nije štetna. Preživim pandemiju Covid-19, a dokrajči me kinesko cjepivo koje je najvjerovatnije efikasno kao i njihovi testovi (+sjetimo se onih kontaminiranih koje su dostavili Britancima, ne smijem ni pomisliti kakvi li su “naši testovi” pristigli iz ko zna kojeg dijela svijeta).

Život se mora nastaviti, evo ja prvi želim ići na posao, realno i novca mi ponestaje, pokušavam prebaciti klijente online, ali ne ide. Šta, nek mi obezbijede onaj šljem, idem, uopće me nije strah. Pa čak su i iz WHO poručili da, umjesto da čekamo famozni lijek, naučimo živjeti s virusom, tj. o s m i s l i t i kako se adaptirati na situaciju i nadvaladati je.

Ovo što rade u Njemačkoj i Austriji meni izgleda kao postizanje kolektivnog imuniteta, iskreno, i to u fazama, odnosno postepeno. Najprije pustiti djecu, pa za dvije sedmice jednu grupu, pa za dvije drugu, i na kraju će svi pomalo obolijevati, razvijati antitijela, neki će završiti u bolnicama, neki će umrijeti i malo-pomalo situacija će se izbalansirati.

Kod nas nema stručnjaka, naši samo čekaju šta će drugi reći i koji će biti njihovi potezi, i onda oni samo urade copy-paste. Mislim da se u Bosni niko od silnih doktora, epidemiologa, virologa, biologa, ama baš niko nije suštinski zamislio nas ovom situacijom. Kud svi Turci, tud i mali Mujo.

Dobro je rekao Nikšić, sjedi đe si, nisi ni za đe jesi.
high_volume

#628 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by high_volume »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 15/04/2020 22:41
high_volume wrote: 15/04/2020 22:21 Sve biser do bisera :D
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 15/04/2020 17:40
Zagadjenje koje imamo je mnogo veci problem,

voda upitne kvalitete takodjer,

a bogme i osiromaseni uranijum oko Sarajeva,

al nema brojaca, a bogme ni panike.

Sta sam slago' ? Moze odgovor kompleksniji od proste recenice. Hvala.
...
Jašta ću, nemam pametnija posla od dokazivanja tvojih besmislenih komentara :-)

A i da dokažem, ne vrijedi, ne bi shvatio :D Nastavi sa svojim "zagađenjem"...

Uostalom, kad već coronavirus nije problem, "podmetni mu se", pa nam opiši svoje iskustvo :D
hurmasica

#629 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by hurmasica »

index_box wrote: 15/04/2020 23:33 Meni je stvarno žao nje i volio bih joj pomoći, ukazati joj na to da su i virusi i umiranje potpuno prirodne pojave i da stresiranjem oko svega toga samo narušava svoj imunitet... Ali, evo, šta reći.

U njenoj utopiji, mjere bi potrajale sve dok se ne izumi cjepivo, a ona misli da je za to potrebno 5,6 mjeseci, kao što pojedini tvrde već. Ljudi moji, pa ja ću prvi odbiti tu vakcinu sve dok godine ispitivanja ne pokažu da nije štetna. Preživim pandemiju Covid-19, a dokrajči me kinesko cjepivo koje je najvjerovatnije efikasno kao i njihovi testovi (+sjetimo se onih kontaminiranih koje su dostavili Britancima, ne smijem ni pomisliti kakvi li su “naši testovi” pristigli iz ko zna kojeg dijela svijeta).

Život se mora nastaviti, evo ja prvi želim ići na posao, realno i novca mi ponestaje, pokušavam prebaciti klijente online, ali ne ide. Šta, nek mi obezbijede onaj šljem, idem, uopće me nije strah. Pa čak su i iz WHO poručili da, umjesto da čekamo famozni lijek, naučimo živjeti s virusom, tj. o s m i s l i t i kako se adaptirati na situaciju i nadvaladati je.

Ovo što rade u Njemačkoj i Austriji meni izgleda kao postizanje kolektivnog imuniteta, iskreno, i to u fazama, odnosno postepeno. Najprije pustiti djecu, pa za dvije sedmice jednu grupu, pa za dvije drugu, i na kraju će svi pomalo obolijevati, razvijati antitijela, neki će završiti u bolnicama, neki će umrijeti i malo-pomalo situacija će se izbalansirati.

Kod nas nema stručnjaka, naši samo čekaju šta će drugi reći i koji će biti njihovi potezi, i onda oni samo urade copy-paste. Mislim da se u Bosni niko od silnih doktora, epidemiologa, virologa, biologa, ama baš niko nije suštinski zamislio nas ovom situacijom. Kud svi Turci, tud i mali Mujo.

Dobro je rekao Nikšić, sjedi đe si, nisi ni za đe jesi.
Sami si potvrdio moju tezu. Mjere su uvedene da se sprijeci nagli porast oboljelih da se ne bi opteretio zdrav. Sistem. Izvjesno je da cemo morati do tog kolektivnog imuniteta prije nego sto stigne vakcina......ali postepeno!

Da upravo postepeno kao sto i sam kazes, a ne sad pusti sve u pogon pa ko prezivi pricat ce (sto.mnogi bez imalo empatije ovdje zagovaraju kao npr. Ova chery visnjica koja ima pet sest klonova).

Ne znam iz kojeg razloga ste zakljucili da se ja zalazem za potpunu izolaciju koja ce trajati vjecno? Mozda bi bila orisna ali je nemoguca.i nerealna. Ja se zalazem da se drzimo mjera koje su na snazi a i kad se ukinu da povedemo racuna o sebi i svojim najblizim.

Mislim da ce pametni ljudi i nakon ukidanja mjera svesti soc.kontakte nam inimum i nepotrebno setanje i okupljanje.
index_box

#630 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by index_box »

hurmasica wrote: 15/04/2020 23:58
Sami si potvrdio moju tezu. Mjere su uvedene da se sprijeci nagli porast oboljelih da se ne bi opteretio zdrav. Sistem. Izvjesno je da cemo morati do tog kolektivnog imuniteta prije nego sto stigne vakcina......ali postepeno!

Da upravo postepeno kao sto i sam kazes, a ne sad pusti sve u pogon pa ko prezivi pricat ce (
sto.mnogi bez imalo empatije ovdje zagovaraju kao npr. Ova chery visnjica koja ima pet sest klonova).

Ne znam iz kojeg razloga ste zakljucili da se ja zalazem za potpunu izolaciju koja ce trajati vjecno? Mozda bi bila orisna ali je nemoguca.i nerealna. Ja se zalazem da se drzimo mjera koje su na snazi a i kad se ukinu da povedemo racuna o sebi i svojim najblizim.

Mislim da ce pametni ljudi i nakon ukidanja mjera svesti soc.kontakte nam inimum i nepotrebno setanje i okupljanje.
Zaista nisam upućen kakve si teze iznosila po forumu, na tebe sam se referirao samo iz razloga što sam vidio da zapomažeš kao da će popuštanje mjera ili njihovo mijenjanje izazvati smak svijeta, što nije tačno. Što se tiče našeg zdravstvenog sistema, kod nas su umrli praktično prvi evidentirani slučajevi, ljudima uopće nije pružena pomoć. Ne može mi niko reći da je sistem bio opterećen.

Ja se ne slažem s tim da se mjere donesu jednom i nikada više ne revidiraju i samo se govori “Narod ne sluša, morat ćemo 24/7 karantin”. To je najlaše uraditi i odlika je totalnog odsustva interesa i znanja o bilo čemu. Bolje bi bilo da smo već nakon nekog perioda pustili određene sektore u pogon, a započeli masovno testiranje svih ljudi koji se vraćaju na posao, ugrožene kategorije ostavili na odmoru (ili na radu od kuće do daljnjeg), i promatrali situaciju. Imali bismo realniju sliku od ove koja se trenutno prikazuje. A evo, već smo mjesec dana ni na nebu, ni na zemlji. Kaže Seka, strpimo se još malo, pred nama su tri ključne sedmice (praznog hoda).
Enticer

#631 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Enticer »

hurmasica wrote: 15/04/2020 23:58Mislim da ce pametni ljudi i nakon ukidanja mjera svesti soc.kontakte nam inimum i nepotrebno setanje i okupljanje.
Nadam se da ljudi nece biti glupi i raditi tako kao sto kazes vec da ce biti pametni i raditi sve sto su ranije radili obzirom ako se zna da od gripe obicne umre vise ljudi nego od ovog virusa. Stariji ljudi se trebaju vise paziti cak i da se korona nije pojavila.
cvrčak_na_hedonizmu

#632 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

high_volume wrote: 15/04/2020 23:36
high_volume wrote: 15/04/2020 22:21 Sve biser do bisera :D

...

Uostalom, kad već coronavirus nije problem, "podmetni mu se", pa nam opiši svoje iskustvo :D
Pa sto se trpas onda gdje ti nije mjesto. Nisam ja tebe citirao, ti si mene citirao, pametnjakovicu. Imas vise smajlija nego recenica. Neozbiljan si, realno.

A sto se tice razumijevanja, meni se cini da ti imas ozbiljan problem sto se tice citanja i(li) shvatanja navedenog, jer da si shvatio ( kao sto nisi ) sta sam napisao mozda bi ti se upalila lampica prilikom konstrukcije nebuloze, "kad već coronavirus nije problem, "podmetni mu se", pa nam opiši svoje iskustvo", da si se malo pogubio ili da ti je kapacitet sto se tice rasprave na nivou desetogodisnjaka, na zalost.

Jer to sto si ti napisao, trpajuci svoj infantilni zakljucak meni u usta, apsolutno nema veze sa ovim postom
wrote: 15/04/2020 10:47 Novih 6 u Sarajevu...pa vi setajte....kako su se raja opustila za ocekivat je povecanje broja.
odnosno mojim odgovorom na navedeni
Mjesec dana, cetvoro preminulih ( uzas, ali cetvoro ukupno, vise ih je raspadnuto zdravstvo pobilo nego korona, al to nije nista novo, desavalo se i desavace se, narod znO varijanta ), ne znam sta ti kontas i gdje zivis, mozda na Marsu gdje zivis ljudi ne umiru, u Bosni, kao i u ostatku svijeta se inace umire. Samo nema brojaca, odnosno nije ih bilo do sada. Sada brojimo zarazene i imamo neopravdanu paniku, a Solak i Elena docekali svojih pet minuta uz odobravanje vecine - to je vec problem.

Zagadjenje koje imamo je mnogo veci problem, voda upitne kvalitete takodjer, a bogme i osiromaseni uranijum oko Sarajeva, al nema brojaca, a bogme ni panike.

Ps. Setnja je zdrava, to valjda znas :skoljka: a trzni centri, male radnje, banke i taksisti nisu desetkovani iako su bas izlozeni apokalipticnom virusu. Toliko o mega problemu koji imamo pa smo zakljucani ko goveda u stali, za nase dobro, a ljudi budale pa setaju. Zamisli.
Uozbilji se, il me ne peglaj vise, zivota ti. Bezveze trosim tipke i kalorije na gluposti.
MUNAFIK

#633 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by MUNAFIK »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 16/04/2020 01:30

...

Pa sto se trpas onda gdje ti nije mjesto. Nisam ja tebe citirao, ti si mene citirao, pametnjakovicu. Imas vise smajlija nego recenica. Neozbiljan si, realno.

A sto se tice razumijevanja, meni se cini da ti imas ozbiljan problem sto se tice citanja i(li) shvatanja navedenog, jer da si shvatio ( kao sto nisi ) sta sam napisao mozda bi ti se upalila lampica prilikom konstrukcije nebuloze, "kad već coronavirus nije problem, "podmetni mu se", pa nam opiši svoje iskustvo", da si se malo pogubio ili da ti je kapacitet sto se tice rasprave na nivou desetogodisnjaka, na zalost.

Jer to sto si ti napisao, trpajuci svoj infantilni zakljucak meni u usta, apsolutno nema veze sa ovim postom
wrote: 15/04/2020 10:47 Novih 6 u Sarajevu...pa vi setajte....kako su se raja opustila za ocekivat je povecanje broja.
Mjesec dana, cetvoro preminulih ( uzas, ali cetvoro ukupno, vise ih je raspadnuto zdravstvo pobilo nego korona, al to nije nista novo, desavalo se i desavace se, narod znO varijanta ), ne znam sta ti kontas i gdje zivis, mozda na Marsu gdje zivis ljudi ne umiru, u Bosni, kao i u ostatku svijeta se inace umire. Samo nema brojaca, odnosno nije ih bilo do sada. Sada brojimo zarazene i imamo neopravdanu paniku, a Solak i Elena docekali svojih pet minuta uz odobravanje vecine - to je vec problem.

Zagadjenje koje imamo je mnogo veci problem, voda upitne kvalitete takodjer, a bogme i osiromaseni uranijum oko Sarajeva, al nema brojaca, a bogme ni panike.

Ps. Setnja je zdrava, to valjda znas :skoljka: a trzni centri, male radnje, banke i taksisti nisu desetkovani iako su bas izlozeni apokalipticnom virusu. Toliko o mega problemu koji imamo pa smo zakljucani ko goveda u stali, za nase dobro, a ljudi budale pa setaju. Zamisli.
Uozbilji se, il me ne peglaj vise, zivota ti. Bezveze trosim tipke i kalorije na gluposti.
Ljudi se ocito samozadoviljavaju na nekakve katastrofalne scenarije...

Svima je vec sad jasno da je ova corona puno puno manje opasna nego što se REKLAMIRALO!!!

To je jednostavno cinjenica dokazana!!!

Naravno da to nije BEZOPASAN virus, ali definitivno nije ni blizu najvecih ubica koje odnose živote...

Nadam se da ce se ljudi organizovati i protjerati naš krizni štab jer to nije nikakav štab to je pozornica LUTAKA...

Šefovi su Sebija i kompanija...
OldMayor

#634 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by OldMayor »

Poenta karantina nije u tome da "virus prodje", dok mi cumuramo u 4 zida. I tako cemo jel sad do vakcine?

Poenta karantina jeste da se smanji prenosenje virusa, dok ISTOVREMENO SVE ZIVO TESTIRAS, te pri tome molis ljude da ne hodaju, dok sve ne istestiras.

Na taj nacin otkrivas zarazene, stavljas ih u izolaciju, pratis klastere, a one koji nisu zarazeni pobogu postepeno pustas vani.

Oni su nas sve atvorili. Ustvari mozda su zatvoreni bas oni koji su zdravi, a kliconose da hodaju, idu na poslove itd. Mi to ne znamo, jer se testira kolko 50ak ljudi u grqdu od 400.000 ljudi.
Vela666

#635 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Vela666 »

mogu trajat dok im je Q ćeif
high_volume

#636 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by high_volume »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 16/04/2020 01:30

...

De ba @cvrčak, ne uvlači me u svoje besmislice i trolanja po forumu, nisam ti ja za tvoja "zagađenja" koja su veći problem od coronavirusa
high_volume

#637 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by high_volume »

MUNAFIK wrote: 16/04/2020 02:03

Svima je vec sad jasno da je ova corona puno puno manje opasna nego što se REKLAMIRALO!!!

Naravno da to nije BEZOPASAN virus, ali definitivno nije ni blizu najvecih ubica koje odnose živote...

Nadam se da ce se ljudi organizovati i protjerati naš krizni štab jer to nije nikakav štab to je pozornica LUTAKA...

Šta misliš, kakva bi situacija za zdravljem ljudi bila da, npr. Kinezi nisu zatvorili Wuhan, onako drastično kako jesu, pa ipak im coronavirus pobjegao i zarazio cijeli svijet, ili da u nas, ta zlobna "SS" kombinacija - "Sebija Solak", a niti je Sebija glavna niti Solak, barem u Federaciji, a posebno ne u RS, da ta SS kombinacija nije donijela poprilično rigorozne mjere u zaštiti od zaraze coronavirusom, nego da je, slušajući savjete forumskih pametnjakovića, stručnjaka iz svih oblasti pa i virusologije, epidemiologije i sl medicinskih nauka, da je jednostavno odobrila ljudima kretanje javnim prostorom bez ograničenja, da je odobrila javni saobraćaj, okupljanja ljudi na javnim mjestima, itd, pa da taj "benigni" viruščić uđe u ambulante primarne medicine, da uđe u bolnice mnogo šire nego do sada, da razboli medicinsko osoblje i pošalje ih na bolovanja, na respiratorne uređaje, da nam ljekari počnu umirati, da deklasira starije osobe, one preko 65 godina kojima je "SS" dvojac zabranio kretanje javnim prostorom, i td, itd.

Šta misliš, kakav bi scenarij bio sa zdravljem ljudi u takvoj "puno manje opasnoj" situaciji, nego što se "reklamira" :-)
Vela666

#638 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Vela666 »

mjere mogu trajati sve dok vas jebu u zdrav mozak, a jebu vas već 20 godina bez virusa, očekujte da vas se handri do smrti
vjerovatno mnogi ovdje uživaju gledajući kako će lako dobit izbore
mali_balon

#639 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by mali_balon »

Evo jos nelogicnosti nasih strucnjaka.....i onda ono dodje da ih brani i kaze ima i druga strana medalje
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bh-grad ... /200415175
Novak20

#640 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Novak20 »

mali_balon wrote: 16/04/2020 05:24 Evo jos nelogicnosti nasih strucnjaka.....i onda ono dodje da ih brani i kaze ima i druga strana medalje
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bh-grad ... /200415175
Meni ovo nije nelogično.

"Gazde" i političari su se još od rata uvezali i usavršili u izvlačenju novca iz državne, entitetske, ž/k i općinske sehare. Na silu će popunjavati hotel koji bi inače bio prazan i držati u njemu ljude nepotrebno dugo da bi sebi ostvarili materijalnu korist, a društvu i pojedincima štetu.
....Danas su im uručena i rješenja od Federalnog inspektora i to na 28 dana, grupna s dostupnim ličnim podacima svima koji su primili rješenja. U njima ne piše da će biti testirani već zadržani u karantinu bez lokacije.

"Ne stoji čak ni ko je nadležan za organizaciju karantina niti o kakvom se karantinu radi. Nas nekoliko odbija potpisati rješenje jer biti 28 dana smješten u hotelu sa 4 zvjezdice na račun građana bez testiranja nije solidarno. Vama hvala, ali mi ne želimo da budemo saradnici ovom sistemu koji poprilično ne funkcioniše. Kada izmijenite sve stavke, biti ćemo spremni da potpišemo rješenja, zar to nije korektno? Samo tražimo da slušate medicinsku struku koja ovo ne bi trebala podržati, 28 dana u izolaciji bez testiranja? Na račun države. Onemogućen nam je rad. Zašto?", postavljaju pitanje bh. građani....
Na ovom primjeru se vidi da će izvanredne mjere trajati duplo duže nego što u stvari trebaju da traju.
hurmasica

#641 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by hurmasica »

Enticer wrote: 16/04/2020 00:53
hurmasica wrote: 15/04/2020 23:58Mislim da ce pametni ljudi i nakon ukidanja mjera svesti soc.kontakte nam inimum i nepotrebno setanje i okupljanje.
Nadam se da ljudi nece biti glupi i raditi tako kao sto kazes vec da ce biti pametni i raditi sve sto su ranije radili obzirom ako se zna da od gripe obicne umre vise ljudi nego od ovog virusa. Stariji ljudi se trebaju vise paziti cak i da se korona nije pojavila.

Da moraml se nadat da nece, valja kafane i ljetne baste opet napunit 🤣

Ma ovo je sve super kod nas proslo....nije nam se desila ni Kina i Italija, bolji smo od susjeda i komsija, a moglo je biti i gore...brzo ce ovo proci prema svim pokazateljima i nema razloga da se panici i kuka
hurmasica

#642 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by hurmasica »

high_volume wrote: 16/04/2020 03:25

Šta misliš, kakva bi situacija za zdravljem ljudi bila da, npr. Kinezi nisu zatvorili Wuhan, onako drastično kako jesu, pa ipak im coronavirus pobjegao i zarazio cijeli svijet, ili da u nas, ta zlobna "SS" kombinacija - "Sebija Solak", a niti je Sebija glavna niti Solak, barem u Federaciji, a posebno ne u RS, da ta SS kombinacija nije donijela poprilično rigorozne mjere u zaštiti od zaraze coronavirusom, nego da je, slušajući savjete forumskih pametnjakovića, stručnjaka iz svih oblasti pa i virusologije, epidemiologije i sl medicinskih nauka, da je jednostavno odobrila ljudima kretanje javnim prostorom bez ograničenja, da je odobrila javni saobraćaj, okupljanja ljudi na javnim mjestima, itd, pa da taj "benigni" viruščić uđe u ambulante primarne medicine, da uđe u bolnice mnogo šire nego do sada, da razboli medicinsko osoblje i pošalje ih na bolovanja, na respiratorne uređaje, da nam ljekari počnu umirati, da deklasira starije osobe, one preko 65 godina kojima je "SS" dvojac zabranio kretanje javnim prostorom, i td, itd.

Šta misliš, kakav bi scenarij bio sa zdravljem ljudi u takvoj "puno manje opasnoj" situaciji, nego što se "reklamira" :-)
Sad ce ti ovi dušebrižnici reci da panicis, da virus nije tako opasan, da nas lazu, da nas Solak želi staviti pod čizmu i uvest diktaturu, reci ce ti jos da si psihotican, da imaš pstp i druge dijagnoze, da ti treba pomoc i sl

Sta ce Kinezi , Merkelova i evropa ba.....de otvori kafice i nargilhane da rade punom parom
Last edited by hurmasica on 16/04/2020 09:31, edited 1 time in total.
victom

#643 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by victom »

sljedeće dvije sedmice su kritične :-D
Last edited by victom on 01/03/2021 02:38, edited 2 times in total.
seoBIH

#644 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by seoBIH »

index_box wrote: 15/04/2020 23:33 Ljudi moji, pa ja ću prvi odbiti tu vakcinu sve dok godine ispitivanja ne pokažu da nije štetna.
Naravno, ali to povlači ograničenja. Nećeš moći putovati, zdravstvene usluge ograničene i slično.
high_volume

#645 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by high_volume »

Nargilhana :thumbup:
Blixen

#646 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Blixen »

index_box wrote: 15/04/2020 23:33 Kod nas nema stručnjaka,
a solak?
a fadil?
Tomahawk11
Globalni moderator

#647 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Tomahawk11 »

Sebija rekla da se strpimo narednih 20 dana.
Blixen

#648 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Blixen »

high_volume wrote: 16/04/2020 03:25

dabogda ti SS upravljao zivotom jos mnogo godina :D :D :D :D
avenija

#649 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by avenija »

Dodik nagradjuje radnike, u Federaciji otimaju od rudara koji su ostvarali rekordnu normu u martu :zoka:
Digli kredit da budzetlije ne diraju 8-)
Last edited by avenija on 16/04/2020 11:26, edited 1 time in total.
Blixen

#650 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Blixen »

Tomahawk11 wrote: 16/04/2020 11:24 Sebija rekla da se strpimo narednih 20 dana.
ona je najpametnija i najhumanija od svih nas
povedi nas sepka
Locked