Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
"Marijin Dvor 1930-tih godina; Kafana "Drina" i kućice u nizu, na potezu između zgrade Marienhof (Marijin Dvor) i rimokatoličke crkve Sv. Josipa (izgrađene 1940. god.) gdje se danas nalazi stambena zgrada; Iz zbirke fotografija i razglednica Historijskog arhiva Sarajevo; 990 ZFR 1984"
… a ja samo da dodam da je ova bijela zgrada u sredini fotografije jedna od starih zgrada Vojne bolnice. Gore desno se vidi dio naselja gdje je Nemanja nekad stanov'o… Tek da ne bude zabune, vako-'nako...
muha_sa wrote: ↑15/04/2020 18:55
Ljepota nad ljepotama
Je l' ti ovo šetaš po ulici?
Gdje je ovaj tu je bila pekara--pekara kod cika Marinka preko puta u tom nizu bila poznata fotografska radnja od Nusreta Halacevica
Gdje je ona cisterna pa preko puta bila prva cevabdzinica tad najboljeg Ju fudbalera Asima Ferhatovica-Haseta
Gdje je ovaj tu je bila pekara--pekara kod cika Marinka preko puta u tom nizu bila poznata fotografska radnja od Nusreta Halacevica
Gdje je ona cisterna pa preko puta bila prva cevabdzinica tad najboljeg Ju fudbalera Asima Ferhatovica-Haseta
muha_sa wrote: ↑15/04/2020 18:55
Ljepota nad ljepotama
Je l' ti ovo šetaš po ulici?
[/quote
Inace se sjecam te afere sa Isidorom Bjelicom i njenim društvom.
Stari joj dobar šahista bio
malo se i ja sjecam, Miljenko Jergovic je bio prisutan, minimizirao je dogadjaj u nekom interviju. sta je bilo? ko zna.
Ma jašta--i ja se kroz maglu sjecam. Ujutro se uz jutarnju kafu citajuci ovo što si stavio podsjetim. Na miru prije neg mi hanuma ustane kad ustane gotovo--ne zatvara usta
Inace se sjecam te afere sa Isidorom Bjelicom i njenim društvom.
Stari joj dobar šahista bio
malo se i ja sjecam, Miljenko Jergovic je bio prisutan, minimizirao je dogadjaj u nekom interviju. sta je bilo? ko zna.
piše ti otprilike manje više sve u ovome tekstu. skupilo se njih dvadesetak na isidorinom rođendanu, poznavali su se što iz škole što po ostalim linijama i usrali motiku. naravno svako od njih ima svoje viđenje, shvatanje i interpretaciju toga događaja. ali to je sve za neku drugu temu, ne za ovu!
Ja se kroz maglu sjecam ove frke...djelo sto sam bio u vojsci kad se to desilo...nego stavljaju slike starog sarajeva uz tekst i sve pise sa ovog foruma...