Koliko mjere mogu trajati?

Moderator: O'zone

Locked
Blixen

#576 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Blixen »

high_volume wrote: 15/04/2020 08:46
mali_balon wrote: 15/04/2020 04:55 Nevjerovatno sta rade ljudima......a ljudi sute i trpe
Postovani,

Moje ime je Asmir Mujkic iz Gradacca, radim kao vozac u Sloveniji. U subotu 11.04.2020 g. u 6h ujutro sam usao u BiH na granicnom prelazu Gunja - Brcko. Na granicnom prelazu sam dobio rjesenje sanitarnog inspektora o zadrzavanju-karantinu od 72h do 28 dana, te su nas smjestili u satore na stadionu u Brckom. U Brckom su se prema nama korektno odnosili osim cinjenice da satori u kojima smo spavali nisu imali grijanje te smo tu jednu noc svi promrzli ali nekako smo to izdrzali. U nedjelju 12.04.2020 g. u poslijepodnevnim satima smo dobili ZAKLJUCAK O ISPRAVCI RJESENJA po kojem se mjera karantena u trajanju od 72h do 28 dana mijenja u mjeru karantena u trajanju do 72h. Potom nas isti dan u vecernjim satima policija iz Brckog sprovodi do Federacije gdje nas preuzima MUP FBiH i sprovodi u Tuzlu gdje nas smijestaju u hotel Tehnograd Tuzla. Od tada nama se niko nije obratio sa bilo kakvom informacijom i novim rjesenjem jer je ovo koje smo dobili u Brckom isteklo jutros 14.04.2020 g. Po vazecoj odluci kriznog staba FBiH vozaci su trebali biti izuzeti od mjere karantena tj. trebalo bi da nam se propise mjera kucne izolacije do novog angazovanja. Ako ovo potraje mnogi od nas koji smo zatvoreni cemo ostati bez posla te ce egzistencija nekoliko stotina porodica doci u pitanje. Ovdje imamo nekoliko kolega od kojih su neki i RVI koji tesko sve ovo podnose i bojimo se da ce sve ovo imati puno teze posledice od ekonomskih. U prilogu Vam saljem rjesenja koja imamo te Vas molim da se bar neko u ovoj drzavi zauzme za nasa ljudska prava, jer ovo sve nece na dobro izaci
Pravila o izolaciji putnika koji ulaze u BiH su jednaki za sve. Asmir Mujkić iz Gradačca ovdje nije u svosjtvu vozača, nego kao "običan" putnik. Neovisno od toga što možda radi poslove vozača, u Sloveniji, on je prešao granicu u automobilu, jer je preko mosta na Savi između Gunje i Brčkog odavno zabranjen saobraćaj za teretna vozila.

Njegov problem nisu uslovi u karantinu u tuzlanskom Tehnogradu, ne žali se, njegov problem je njemu neplanirano zadržavanje 15 obaveznih dana karantina. Njegov prolem je njegova, ili neinformiranost, ili osobna drskost, znajući za obevezni karantin na svim granicama. Možda je mislio da će na granici Brčko proći "jeftinije", pa je zato iz Slovenije prošao čak do Brčkog, da uđe u BiH.

Svaka medalja ima dvije strane.... :-)
Asmire Asmire krme jedno :D
Cherry-Cherry

#577 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Cherry-Cherry »

Nije nju strah, nego doživi orgazam svaki put kada čuje za zaražene i umrle. Onda može da govori: eto, eto, svi u kuće, neka svi rade od kuće, potpuni karantin, super, super... :izet:
Johnny_x

#578 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Johnny_x »

Cherry-Cherry wrote: 15/04/2020 11:11 Nije nju strah, nego doživi orgazam svaki put kada čuje za zaražene i umrle. Onda može da govori: eto, eto, svi u kuće, neka svi rade od kuće, potpuni karantin, super, super... :izet:
Je li usvojena ona šega od zakona, koja realno neće nikome pomoći da sačuva radna mjesta.
hurmasica

#579 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by hurmasica »

studiorum_tuzlaensis wrote: 15/04/2020 11:01
hurmasica wrote: 15/04/2020 10:47 Novih 6 u Sarajevu...pa vi setajte....kako su se raja opustila za ocekivat je povecanje broja.
Nemoj da te strah vodi, opusti se malo, drži socijalnu distancu i sve će biti OK. Nije nevidljivi ubica, već virus koji se prenosi isključivo bliskom interakcijom čovjek-čovjek.
Pa to i jeste problem...previse se opustamo...pijace, prodavnice pune...niko ne drzi distancu...u redu na kasi ti pusu za vratom...nemozes pobjeći.
studiorum_tuzlaensis

#580 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by studiorum_tuzlaensis »

@hurmasica

a gdje je u svemu tome problem šetnja? U šetnji ti niko ne puše za vratom. Ne kontam tvoje nepovezane misli i razmišljanja.
MUNAFIK

#581 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by MUNAFIK »

hurmasica wrote: 15/04/2020 12:01
hurmasica wrote: 15/04/2020 10:47 Novih 6 u Sarajevu...pa vi setajte....kako su se raja opustila za ocekivat je povecanje broja.
Nemoj da te strah vodi, opusti se malo, drži socijalnu distancu i sve će biti OK. Nije nevidljivi ubica, već virus koji se prenosi isključivo bliskom interakcijom čovjek-čovjek.
Pa to i jeste problem...previse se opustamo...pijace, prodavnice pune...niko ne drzi distancu...u redu na kasi ti pusu za vratom...nemozes pobjeći.

Jao cak 6 novih oooooooo pomrjet cemo....

Cuj 6 novih, pa ima u Sarajevu bar 1000 bolesnih minimalno sta se palite na službene brojke koje se dobiji samo nakon TESTIRANJA, a svi znamo da testiramo malo i da ne testirami sve ljude sa simtomima...

Ovo je cirkus... Virus nije ni približbo opasan kako su nam mediji najavljivali, jednostavno priznajte to sebi...
mali_balon

#582 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by mali_balon »

high_volume wrote: 15/04/2020 08:59
mali_balon wrote: 15/04/2020 08:55 Problem je sto ti seres bezveze i napamet....i malo patis od bosnjackog sindroma neke bolesne ljibomore, cega li vec

Toliko o tvojim sdaovcim i solaku....da Bogda krojili subinu jos godinama i ti tu svoju medalju okaci solaku od ud
Mali troleru, umiri emocije i popravi svoju retoriku povratom na kućni odgoj, otišao si previše u primitivizam.

:kiss: :lol: :lol: :lol:
Haj vozdrica parazitu sda-ovski poselami zohara solaka
:kiss:
aldinjo

#583 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by aldinjo »

:lol: :lol: :lol:
Što reče ona forumašica "psihopate došle na svoje". :run:
aldinjo

#584 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by aldinjo »

Cherry-Cherry wrote: 15/04/2020 11:11 Nije nju strah, nego doživi orgazam svaki put kada čuje za zaražene i umrle. Onda može da govori: eto, eto, svi u kuće, neka svi rade od kuće, potpuni karantin, super, super... :izet:
Ljudi jednostavno kao da uživaju u svemu tome. Dobili svojih "pet minuta". :run:
aldinjo

#585 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by aldinjo »

:lol:
aldinjo

#586 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by aldinjo »

Pa kazne su i uveli da bi mogli napuniti budžet. 100 kazni po 500 KM jednsko je 50000 KM. Niti 100 a niti 200 KM nego baš 500 KM!? Što li? :?
Cherry-Cherry

#587 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Cherry-Cherry »

aldinjo wrote: 15/04/2020 14:49
Ljudi jednostavno kao da uživaju u svemu tome. Dobili svojih "pet minuta". :run:
Majke mi, nisu prije micali iz kuće, ni negdje putovali, pa im sad drago što i drugi ne mogu nigdje. To je bolest. Tačno vidiš cvjetaju.
Sjede pored prozora i prijavljuju komšije policiji. Takvi su i u školi prijavljivali učiteljici, udbaščići mali. Niko ih od djece nije volio.
hurmasica

#588 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by hurmasica »

MUNAFIK wrote: 15/04/2020 13:09

Cuj 6 novih, pa ima u Sarajevu bar 1000 bolesnih minimalno sta se palite na službene brojke koje se dobiji samo nakon TESTIRANJA, a svi znamo da testiramo malo i da ne testirami sve ljude sa simtomima...

Ovo je cirkus... Virus nije ni približbo opasan kako su nam mediji najavljivali, jednostavno priznajte to sebi...
Obzirom da mislis da nije tako opasan za ocelivat je da si ga vec odavno prebolio? Ilo te je ipak strah? Evo izazivam te , dokazi da si u pravu. Idi se zarazi pa nam javi kako je proslo da se ne sekiramo.
Lincoln-Burrows

#589 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Lincoln-Burrows »

To je prava pravcata nepravda

Image

:lol:

Što karantin učini od vas
Nivelacija

#590 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Nivelacija »

Proslo je 2x 2 kljucne sedmice gdje smo?

@hurmašice nazalost ali mislim da ti je pomoc potrebna jer strah koji ispoljavas je simptom PTSP..

Dobronamjerno vise ne prati brojke i vijesti o virusu
Last edited by Nivelacija on 15/04/2020 17:13, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#591 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Tomahawk11 »

3 x 2 :D
PM72

#592 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by PM72 »

Strpite se ljudi...ja sam imao 20 kad su mi 1992 rekli - brzo će ovo proći.NATO intervencija je sigurna,piloti turske avijacije porijeklom iz BiH napašće Srbe,deblokada se sprema,top "Sultan" na Igmanu dobio granate,pomoć iz Kiseljaka stiže...
Došlo mi iz guzice u glavu nakon par godina. :lol: dakle,ja sam "navik'o".I vi ćete...
last mohicans

#593 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by last mohicans »

PM72 wrote: 15/04/2020 17:19 Strpite se ljudi...ja sam imao 20 kad su mi 1992 rekli - brzo će ovo proći.NATO intervencija je sigurna,piloti turske avijacije porijeklom iz BiH napašće Srbe,deblokada se sprema,top "Sultan" na Igmanu dobio granate,pomoć iz Kiseljaka stiže...
Došlo mi iz guzice u glavu nakon par godina. :lol: dakle,ja sam "navik'o".I vi ćete...
Gdje se topa sjeti, :lol: ? Koja je to propaganda bila, sjecam se i ja.
cvrčak_na_hedonizmu

#594 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Mjesec dana, cetvoro preminulih ( uzas, ali cetvoro ukupno, vise ih je raspadnuto zdravstvo pobilo nego korona, al to nije nista novo, desavalo se i desavace se, narod znO varijanta ), ne znam sta ti kontas i gdje zivis, mozda na Marsu gdje zivis ljudi ne umiru, u Bosni, kao i u ostatku svijeta se inace umire. Samo nema brojaca, odnosno nije ih bilo do sada. Sada brojimo zarazene i imamo neopravdanu paniku, a Solak i Elena docekali svojih pet minuta uz odobravanje vecine - to je vec problem.

Zagadjenje koje imamo je mnogo veci problem, voda upitne kvalitete takodjer, a bogme i osiromaseni uranijum oko Sarajeva, al nema brojaca, a bogme ni panike.

Ps. Setnja je zdrava, to valjda znas :skoljka: a trzni centri, male radnje, banke i taksisti nisu desetkovani iako su bas izlozeni apokalipticnom virusu. Toliko o mega problemu koji imamo pa smo zakljucani ko goveda u stali, za nase dobro, a ljudi budale pa setaju. Zamisli.
dječak sa šibicama

#595 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by dječak sa šibicama »

last mohicans wrote: 15/04/2020 17:27
PM72 wrote: 15/04/2020 17:19 Strpite se ljudi...ja sam imao 20 kad su mi 1992 rekli - brzo će ovo proći.NATO intervencija je sigurna,piloti turske avijacije porijeklom iz BiH napašće Srbe,deblokada se sprema,top "Sultan" na Igmanu dobio granate,pomoć iz Kiseljaka stiže...
Gdje se topa sjeti, :lol: ? Koja je to propaganda bila, sjecam se i ja.
Mi smo nocima po nebu iznad Trebevica trazili svjetlo granate u letu jer su ljudi pricali da Sultan sa Igmana tuce po Palama... eh
MUNAFIK

#596 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by MUNAFIK »

hurmasica wrote: 15/04/2020 16:24
MUNAFIK wrote: 15/04/2020 13:09

Obzirom da mislis da nije tako opasan za ocelivat je da si ga vec odavno prebolio? Ilo te je ipak strah? Evo izazivam te , dokazi da si u pravu. Idi se zarazi pa nam javi kako je proslo da se ne sekiramo.
Nemam ja šta mislit dokazano na svim primjerima nije OPASAN kako se najavljivalo!!!

Jel ti pratiš išta? Da li uvažavaš ikakva istraživanja, nauvnike, procente ili samo vjeruješ TV i novinarskoj propagandi koja prodaje strah???

Hajde malo sama sa sobom pogledaj brojke, procitaj sta ljudi pišu i pokušaj razumjeti ovo ponašanje vlasti!!!

Što bi se ja zarazio namjerno... Pa da se probodem iglom nije opasno, ali necu se sad ja NAMJERNO probadat da bi ti to dokazo... Kakve su to gluposti.

Virus postoji medju nama, širi se i vjerovatno se širi od JANUARA... Samo u januaru i februaru nas niko nije testirao pa nije bilo panikr i aaaaaaaaaa umiremooooo...

Umrlo u Sarajevo 4 ljudi... Vaoooooo, a kolko ih je umrlo i ostalo osakaceno jer je BOLNICA zatvrena i jer ne može otici na kontrolu i pregled... De dozovi se malo...
Cherry-Cherry

#597 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Cherry-Cherry »

Da se nije ovolika prašina digla u medijima, prošlo bi sve normalno, niko ne bi pričao o virusu, izborili bi se sa njim, kao što smo u januaru i februaru...
NediM17

#598 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by NediM17 »

Mate Šarlija Daidža, alias Nijaz Batlak. :shock:
neko_sa_strane

#599 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by neko_sa_strane »

Ako ti neko diše za vratom na kasi kaži mu ili joj da se udalji na 2 m i da se ne približava kasi dok ne završiš s plaćanjem.
Cherry-Cherry

#600 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Cherry-Cherry »

Image

Šta će švabe glupani...
Locked