Sebija All about

Post Reply
JThomas

#8801 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

da, a u jugoslaviji nije bilo interneta a danas ima.

korigovano za vrijeme i svjetski napredak tehnologije, što je jedino objektivno - koliko sam ja vidio, za pacijenta nije ni bolje ni gore. svega je falilo i kad su roditelji mojih roditelja ležali, a to je bilo u vrijeme gavrankapetanovića, vjerovatno kad se sabere vrijeme i izračuna minuli rad najvećeg grobara kliničkog centra. a znamo ko je on izetbegovićima. eto danas nas spašavaju i od njega, supruga od intimusa.

suština je da smo mi od stranačke mašinerije bombardovani propagandom da je radikalno, revolucionarno bolje - a nije. radnicima je bitno gore i teže. većine meni nije lično žao, ali to ne daje bolje rezultate za pacijente. pljačke isto nije manje, samo je radikalno centralizovana.
Better Man

#8802 Re: Sebija All about

Post by Better Man »

Jadna država kad ti zdravstvo vode alkoholičar i kriminalac Šanko, ratna dezerterka i federalni ministar, kojeg niko nikad nije vidio ni za vrijeme ove situacije, a ni prije toga.
Dozer

#8803 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Tegla ajvara wrote: 14/04/2020 21:46 Vidi se da pišeš izrevolitirano i polahko, opusti se, ne srkleti se toliko, spucaće te nešto prije vakta, ovo je forum na kraju krajeva. Uopšte ne branim Sebiju niti Klinički, ali ovo gore što si napisao ispada kao da je Koševo prije Sebije neki regionalni, da ne kažem evropski medicinski centar, prepun vrhunskih specijalista, procedure koje su se mogle samo u Sarajevu uraditi, više ne mogu jer nema tih doktora. Smiješno. Vazda je stanje na Koševu bilo 'nako, da se izrazim, jer nije ni loše, nije ni dobro. U odnosu na prije 20 godina je bolje, u odnosu na prije 10 godina je bolje. Kako će biti za 10 godina, pitanje je, ali siguran sam da će biti bolje, nebitno ko bude na čelu Kliničkog.
Vala, izrevoltiran nisam, a ni ne nerviram se. :D
Samo iznosim cinjenicno stanje. A ono je upravo kako sam i napisao.
Nije ni prije bilo sjajno, naravno, ali - prije te bar imao ko lijeciti. Sad je to vise nego upitno, a to kazu svi stariji doktori koji znaju stanje gore. Kao i oni koji su se sreli s tim stanjem licno. Cini mi se da ti nisi imao priliku da se uvjeris u taj vrhunac kakvim ga predstavlja Sebi-ja.
Da ti ne pricam o licnim i iskustvima prijatelja u zadnje dvije godine...
MaksprotivMarksa

#8804 Re: Sebija All about

Post by MaksprotivMarksa »

Nadam se da svi na forumu znaju sta mislim o SDA i koliko dubok prezir imam prema tom klerofasistickom pokretu, ali Sebija je uradila citav niz dobrih stvari u zdravstvu, kao i jedan broj gresaka, dobre stvari su:

1. Uvodjenje reda na KCUS, a pod tim se podrazumjeva da zaposlenici KCUS-a sada to zaista i moraju biti, a ne da se na radnom mjestu pojavljuju kada im je cejf
2. Otvorila je pitanja puta pacijenta i primarne zdravstvene zastite koja u ovom trenutku ne ispunjava ni djelic svoje pretpostavljene djelatnosti
3. Izbacila je veliki broj korumpiranih kadrova iz prethodnih administracija KCUS-a, kako SDA politolige, tako i one iz kabineta uvazenog ministra Sanke, a znamo svi iz koje je divne stranke on (politolozi su sada u Toplanama, strucni jbga)
4. Vratila je zdravstvo kao politicku temu u BiH, a to je osnovni preduslov da se stvari pokrenu sa mrtve tacke
5. Ustanovila je dugovanja koja su napravljena od strane prethodnih SDA i SDP administracija
6. "Zanovila" je kadar sa gomilom mladih specijalizanata, mnogi od tih mladoh ljudi ce postati ljekari cije cemo usluge potrazivati u decenijama koje dolaze
7. Odnos prema pacijentima je znacajno unaprijedjen, nema vise bahatosti i odi mi dodji mi politike

Negativne stvari su:

1. Sukobi sa profesionalcima visokog ranga, ovdje bih izdvojio Ismeta i Srdjana, a za Dizdarevica smatram da, iako veliki strucnjak, ne moze biti covjek od kojeg ce zavisiti buducnost znacajne grane medicine, ne moze jedna porodica upravljati desetljecima, porodice Iblizovic, Dizdarevic i slicne ne mogu biti "vlasnici" klinika.
2. Privatizacija MF UNSA, postavljanje dekana po mjeri i provatizacija ove znacajne ustanove
3. Centralizacija moci zdravstvenog sektora u KS, nedopustivo je da jedna osoba moze unistiti karijeru mnogim zdravstvenim profesionalcima iz cistog hira ako to zeli
4. Opiranje promjenama nacina finansiranja zdravstvenih ustanova, a to je neophodnost, ustanove treba da naplate samo one usluge koje su pruzene, tako i samo tako ce se izbjeci fantomske ustede

Sebija je jedan od najpozitivnijih likova u borbi sa koronom, rezultati koje je ostvarila su sasvim zadovoljavajuci, poostrenje mjera na koje je pozivala su razuman epidemioloski odgovor na ovu situaciju, njena politicka moc je znacajno ubrzala odgovor Kriznog staba, neke od znacajnih mjera i smjernica SZO su implememtirane u brzem roku id ocekivanog zahvaljujuci moci heroine.

Nisu stvari crno-bijele, barem ne u ovoj situaciji, da Sebija nema ego kakav ima ona bi bez ikakve sumnje bila najbolji memadzer u zdravstvu u BiH, od te titule je samo to i udaljilo, da nije bilo razmirica sa ljudima od velikog znanja i profesionalnog umijeca mi bismo danas imali respektabilnu zdravstvenu ustanovu sa tercijarnog nivoa zdravstvene zastite, ali temelji su tu i greske nastale zbog licnih razmirica je moguce ispraviti.

Jebite mi sad mater, ali mislim da znam sta govorim 😂😍
Ludzak

#8805 Re: Sebija All about

Post by Ludzak »

Jebite vi meni, ali ja mislim da ne znaš šta govoriš.
MaksprotivMarksa

#8806 Re: Sebija All about

Ludzak wrote: 14/04/2020 23:28 Jebite vi meni, ali ja mislim da ne znaš šta govoriš.
Vrlo vjerovatno
kritikos

#8807 Re: Sebija All about

Post by kritikos »

Dobar menadžer nije onaj koji rastjera sve što valja a ne nađe adekvatnu zamjenu. Dobar menadžer je onaj koji uspije izbalansirati i pomiriti razlike namečući autoritet znanjem. Dobar menadžer će ukalkulisati određene rizike i varijable koje ce pokriti alternativnim rješenjima. Dobar menadžer mora da bude dobar psiholog i prvenstveno da ekonomiju ima u malom prstu i iskustva za organizaciju posla. Dobar menadžer mora da zna osnove zakona koje upotrebljava.
Svaka tortura, kršenje zakona, iživljavanje i maltretiranje u moru loših stvari iznjedri i neke pozitivne stvari ali one nisu plod tog djelovanja. Suština je da tužilaštvo ne radi svoj posao iz nama znanih razloga, da se gospođa ponaša kao da je njena privatna klinika, da krši sve moguće kodekse, propise, uredbe, zakone i pravila. Gospođa sprovodi svoju volju i upravlja novcima građana bez odgovornosti, bez pravdanja i transparetnosti. Njena transparentnost je samo ono šta ona kaže. Kada neko kaže da je ostvario dobit i napravio uštede u zdravstvu, on postaje opasan po društvo. Donositi svoje zavoje, materijal i opremu, kupovati u apotekama sve što ti treba za ležanje u bolnici nije dobro menadžerisanje već propast zdravstvenog sistema. Dotična je previše obilazila privatne klinike po Turskoj da već toliko godina sjedi u državnoj bolnici i nije u stanju napraviti razliku između privatnog i javnog. A pojma nemamo, jer nam tužilaštvo ne želi reći koliko prijava i slučajeva čeka u ladici za mobing, nezokonit rad, kršenja pravila itd. Jedno je sigurno, njenim odlaskom nasljednici će se godinama suočavati sa otplatama obeštećenja koja će tek da uslijede, ali tek onda ćemo shvatiti gdje nam je zdravstvo odvela svojom hirovima, nesposobnošću i javašlukom. Majku mu, daš stotine miliona da unaprijedi zdravstvo i ono se hvali sa dobiti svake godine kao da je u industriji a ne medicina. Samo ova rečenica para uši. A da ne spomonjem tajnog pacijenta, pražnjenje odjela, helikoptere i doktore iz drugih država taj dan. O čijem trošku i čemu tajna i takve mjere. Svaki ozbiljan SDA političar se liječi od Slovenije pa nadalje. Dali joj njeni igračku u ruke a lete drugim vani. Pametnom dosta.
Last edited by kritikos on 15/04/2020 09:55, edited 1 time in total.
saabsa

#8808 Re: Sebija All about

Post by saabsa »

MaksprotivMarksa wrote: 14/04/2020 23:12 Nadam se da svi na forumu znaju sta mislim o SDA i koliko dubok prezir imam prema tom klerofasistickom pokretu, ali Sebija je uradila citav niz dobrih stvari u zdravstvu, kao i jedan broj gresaka, dobre stvari su:

1. Uvodjenje reda na KCUS, a pod tim se podrazumjeva da zaposlenici KCUS-a sada to zaista i moraju biti, a ne da se na radnom mjestu pojavljuju kada im je cejf
2. Otvorila je pitanja puta pacijenta i primarne zdravstvene zastite koja u ovom trenutku ne ispunjava ni djelic svoje pretpostavljene djelatnosti
3. Izbacila je veliki broj korumpiranih kadrova iz prethodnih administracija KCUS-a, kako SDA politolige, tako i one iz kabineta uvazenog ministra Sanke, a znamo svi iz koje je divne stranke on (politolozi su sada u Toplanama, strucni jbga)
4. Vratila je zdravstvo kao politicku temu u BiH, a to je osnovni preduslov da se stvari pokrenu sa mrtve tacke
5. Ustanovila je dugovanja koja su napravljena od strane prethodnih SDA i SDP administracija
6. "Zanovila" je kadar sa gomilom mladih specijalizanata, mnogi od tih mladoh ljudi ce postati ljekari cije cemo usluge potrazivati u decenijama koje dolaze
7. Odnos prema pacijentima je znacajno unaprijedjen, nema vise bahatosti i odi mi dodji mi politike

Negativne stvari su:

1. Sukobi sa profesionalcima visokog ranga, ovdje bih izdvojio Ismeta i Srdjana, a za Dizdarevica smatram da, iako veliki strucnjak, ne moze biti covjek od kojeg ce zavisiti buducnost znacajne grane medicine, ne moze jedna porodica upravljati desetljecima, porodice Iblizovic, Dizdarevic i slicne ne mogu biti "vlasnici" klinika.
2. Privatizacija MF UNSA, postavljanje dekana po mjeri i provatizacija ove znacajne ustanove
3. Centralizacija moci zdravstvenog sektora u KS, nedopustivo je da jedna osoba moze unistiti karijeru mnogim zdravstvenim profesionalcima iz cistog hira ako to zeli
4. Opiranje promjenama nacina finansiranja zdravstvenih ustanova, a to je neophodnost, ustanove treba da naplate samo one usluge koje su pruzene, tako i samo tako ce se izbjeci fantomske ustede

Sebija je jedan od najpozitivnijih likova u borbi sa koronom, rezultati koje je ostvarila su sasvim zadovoljavajuci, poostrenje mjera na koje je pozivala su razuman epidemioloski odgovor na ovu situaciju, njena politicka moc je znacajno ubrzala odgovor Kriznog staba, neke od znacajnih mjera i smjernica SZO su implememtirane u brzem roku id ocekivanog zahvaljujuci moci heroine.

Nisu stvari crno-bijele, barem ne u ovoj situaciji, da Sebija nema ego kakav ima ona bi bez ikakve sumnje bila najbolji memadzer u zdravstvu u BiH, od te titule je samo to i udaljilo, da nije bilo razmirica sa ljudima od velikog znanja i profesionalnog umijeca mi bismo danas imali respektabilnu zdravstvenu ustanovu sa tercijarnog nivoa zdravstvene zastite, ali temelji su tu i greske nastale zbog licnih razmirica je moguce ispraviti.

Ukratko od kad je ona došla:
-nema ni osnovnih sredstava za pomoć pacijentima, sve moraš otići kupiti pa čak i jebenu tabletu protiv bolova a nećeš vjerovati sve to plaćamo kroz zdravstveno
-na pojedinim odjeljenjima gdje je recimo prije rata radilo 12 ljudi, optimalno bi recimo trebalo 8 (jer se radi o više malih odjeljenja unutar jednog) kod nje radi 3-4, a radi se o odjeljenjima sa izuzetno osjetljivom populacijom.
- masku zaštitnu, koja inače ima rok trajanja 3 sata duže po 7 dana, dok pojedini sektori u UKCS ih i ne dobijaju nego se dovijaju na raznorazne načine da dođu do maske da se zaštite. A dotična neki dan odbija pomoć u zaštitnoj opremi jer ne dolazi od njoj podobne strane.
- prije par dana čujem da su ženu onkološkog pacijenta nakon operacije tumora otpustili nakon 7 sati iz bolnice.... ne znam samo konta li ta žena ikad umirati.
- otjerala ogroman broj stručnih ljudi iz bolnice, (ja lično da slomim sad nogu na tri mjesta ne bi me puškom otjerali na ortopediju ) a od koga misliš da ti mladi specijalizanti uče kad nema onih koji znaju svoj posao ? Možda od onih poput dotične koji su faks završavali 11 godina sa prosjekom ocjene 7 i kusur ?
-tjera podobne dovodi poslušne, odnekud poznata mantra u ovoj državi ?
-ODBILA LIJEČENJE DJETETU ,sasvim dovoljno da je u svakoj normalnoj zemlji razapnu na glavnom trgu,ali to kod nas znači da je dobar menadžer.
-treba li spominjati preuzimanje i rasturanje medicinskog fakulteta na kojem sad uče samo podobni a ne sposobni?
-dotična je ukinula izolatorijum u koji su nedavno uložene stotine hiljada maraka (i koji nam je gle slučajnosti sad i potreban ) da tu napravi svoje odaje.
i nažalost ovaj spisak bi mogao potrajati još na par stranica ali valja se dotičnoj sjetiti svih aferima kad ih proizvodi na dnevnoj osnovi.
dulekrele

#8809 Re: Sebija All about

Post by dulekrele »

Bolnica Koševo je kao grad duhova. Nema pacijenata jer Sebija ne prima bolesnike. Teske bolesnike ne zeli da primi i ako bi morala i salje ih kuci. Doktori se stide svoga posla jer zbog njenih bolesnih naredbi ne smiju da prime teske bolesnike na lezanje, a ne smiju zato sto se boje nje. Sve se svelo na to da se oni doktori zastite od zaraze za ostale ih boli ona stvar.
JThomas

#8810 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

i onda poručuje mrtvom čovjeku što ste se liječili kod kuće, što niste došli u bolnicu. a bolnica zazidana k'o fort knox.
Patton44

#8811 Re: Sebija All about

Post by Patton44 »

MaksprotivMarksa wrote: 14/04/2020 23:12 Nadam se da svi na forumu znaju sta mislim o SDA i koliko dubok prezir imam prema tom klerofasistickom pokretu, ali Sebija je uradila citav niz dobrih stvari u zdravstvu, kao i jedan broj gresaka, dobre stvari su:

Negativne stvari su:

1. Sukobi sa profesionalcima visokog ranga, ovdje bih izdvojio Ismeta i Srdjana, a za Dizdarevica smatram da, iako veliki strucnjak, ne moze biti covjek od kojeg ce zavisiti buducnost znacajne grane medicine, ne moze jedna porodica upravljati desetljecima, porodice Iblizovic, Dizdarevic i slicne ne mogu biti "vlasnici" klinika
.

Razlog sukoba su navedeni pod1i 3 dobre stvari
:thumbup:
TheGodfather001

#8812 Re: Sebija All about

Post by TheGodfather001 »

Najmenadžer Sebija od narodnog novca u javnoj ustanovi? Da obrnem tezu - da li se može reći i da je Hamdo Katica svojevremeno bio najmenadžer? Ili možda je Vahid Ćosić najmilicioner? U skupinu najmenadžera da dodamo možda i Milana Tegeltiju, jer je on još i influenser "Hakuna Matata" i selebriti? A stanje u UKCS je najbolja slika ovih represija. Umjesto da su doktori prva linija zaštite zdravlja stanovnika, u BiH su to Solak, Jelka, Radončić, Čerkez, Jusko i ini na čelu sa ginekologom Selfijom. Dok je Selfija bila na čelu GAKa nisu imali jbni toplomjer, analgetike i higijenske vrećice za smeće, a da ne pričam o drugim stvarima zbog kojih sam "obijao" apoteke iza ponoći kad se supruga porodila.
Kakav ideal ličnosti izgradi jedan bilbord(nedobog dva onakva) - Prof. Selfija Bilbordić.
Banksy

#8813 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

Mjesec dana krize,
A vrh KSUCa se nije udostojio, zapravo nije se usudio, održati pres na kojem bi se podnio izvješaj o svom radu, broju testiranja, kapacitetima, broju hospitaliziranih, uvjetima liječenja,, kapacitiranosti, opremi, kadru, itd.
Dakle, običan pres kakav drže sve državne, glavne bolnice svijeta, ništa.
Uz političke poluge, obračunava se s protivnicima, ali se ne smije stisnuti pa održati pres.
Koliko se svakodnevno demonstrira sila, toliko se vidi i kukavičluk.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#8814 Re: Sebija All about

Post by izvrsni direktor »

Banksy wrote: 15/04/2020 10:38
Uz političke poluge, obračunava se s protivnicima, ali se ne smije stisnuti pa održati pres.
Koliko se svakodnevno demonstrira sila, toliko se vidi i kukavičluk.
Nije nikakav kukavicluk u pitanju vec drskost. Smatraju da to uopce nije bitno, nemaju obaveze ni prema kome.
A smiju sto ne bi smjeli, ionako ce tu podobni novinari biti, stranacki mediji koji postavljaju narucena pitanja.
Sto se izvjestaja tice, mogu reci sta hoce. Istinu satnati necemo. Nepodobni kadar je davno otjeran iz ukc-a, ministri su podobbi, vlada fbih ih stiti, kantonalna im nije mogla nista cak i u vrijeme prethodne vlade, ovi su sad smijesni svakako.
Kukavicluk oni ne poznaju
TheGodfather001

#8815 Re: Sebija All about

Kako je objasnila, uzrok smrti se najtačnije utvrđuje obdukcijom koju KUCS na čelu sa Sebijom Izetbegović, kako tvrdi Dizdarević ne obavlja. Također, Dizdarević smatra da je Izetbegović najodgovornija za slučaj dr. Pašagića i "slučaj djeteta kojeg nije htjela primiti".
"Pričom o ljekarima koji su na bolovanju je samo skreće pažnja sa smrti dr. Pašagića", kazala je Dizdarević dodajući kako direktorica KCUS-a "ne pripada akademskoj zajednici" te da "njeno neznanje šteti građanima".
https://www.klix.ba/vijesti/bih/doktori ... /200415051

Objasni doktorica u 2 fragmenta rečenice svu situaciju i poklike sa UKCS:"Drž'te lopova""
JThomas

#8816 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

ja se ovdje moram složiti sa teorijom o karakternom zlu, to nije moguće drukčije reći. jer šta u nas tipično rade brojne osobe koje ne znaju, a imaju porodičnu relaciju sa vrhom vlasti da im materijalno nikakvog luksuza ne fali? pa ne rade ništa, troše pare i uživaju. a ova zapela da bude gospodar života i smrti. ništa manje je ne zanima i ne zadovoljava.
TheGodfather001

#8817 Re: Sebija All about

JThomas wrote: 15/04/2020 12:17 ja se ovdje moram složiti sa teorijom o karakternom zlu, to nije moguće drukčije reći. jer šta u nas tipično rade brojne osobe koje ne znaju, a imaju porodičnu relaciju sa vrhom vlasti da im materijalno nikakvog luksuza ne fali? pa ne rade ništa, troše pare i uživaju. a ova zapela da bude gospodar života i smrti. ništa manje je ne zanima i ne zadovoljava.
Dobro joj, zasad, ide gospodarenje životom i smrću u FBIH... A možda joj je to nedosanjanja ratna ambicija bila 1992-1996. koju sada uz pomoć svog trezorskog referenta i ostvaruje?! Optužiti nekoga da je nešto uradio, a još to raditi na perfidan način kroz medije to je egzemplar karaktera zla. Imaš dokaze, svjedoka, informaciju, napiši par rečenica i pošalji u tužilaštvu, policiju. Ali tada rizikuje postupak zbog lažnog prijavljivanja, a onda još je dodala "rukovodstvo UKCS traži" koveli ne mogu kolektivno nikoga goniti zbog lažnog prijavljivanja i zbog medijskih sloboda. Klasični multispin viđen više puta od SDOO bojovnika i zloupotreba javne institucije.
Pravosuđe inerntno, predvođeno Tegeltijom i prikazama zadeveralo se jadno oko sebe, zaboravilo ZKP, KZ, moral, integritet, zaštitu pravnog poretka, dopušta da se sve ovo dešava ispred nosa istražnih organa...
JThomas

#8818 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

i sad ti kaže trebao je doći u bolnicu. a napravili da je doći do bolnice k'o super mariju doći do osmog dvorca.
Logovan

#8819 Re: Sebija All about

Post by Logovan »

https://klix.ba/prof-dr-zehra-dizdare ... OZktCHLU7c

Bravo Zehra. :D Samo oštro i direktno. :izet: Da se hoće još neki javiti i reći sve što imaju o dotičnoj.
XXS

#8820 Re: Sebija All about

Post by XXS »

Logovan wrote: 15/04/2020 17:47 https://klix.ba/prof-dr-zehra-dizdare ... OZktCHLU7c

Bravo Zehra. :D Samo oštro i direktno. :izet: Da se hoće još neki javiti i reći sve što imaju o dotičnoj.
Raspolazem informacijom da je svjedoka o kucnom lijecenju pronasao Asim Sarajlic. :evil:

Lazljiva, Izetbegovickovska kuja.
dragma
Vozim: Pješe

#8821 Re: Sebija All about

Post by dragma »

MaksprotivMarksa wrote: 14/04/2020 23:12
Krizni stab (i pored 80 miliona donacija za borbu protiv pademije) nije u stanju da bolnicama i domovima zdravlja obezbjedi neophodnu zaštitnu opremu i dovoljnu količinu testova kako bi mogli primati ili ići u posjet pacijentima za koje postoje indicije da boluju od pomenutog virusa!?
statixx

#8822 Re: Sebija All about

Post by statixx »

Kaze doktorica: Ja sam legalista i vjerujem da ce tuzilastvo da uradi svoj posao.

Koliko ste puta culi ovo od SDAovaca.

Asim likes. :D
MaksprotivMarksa

#8823 Re: Sebija All about

dragma wrote: 15/04/2020 18:20
MaksprotivMarksa wrote: 14/04/2020 23:12
Krizni stab (i pored 80 miliona donacija za borbu protiv pademije) nije u stanju da bolnicama i domovima zdravlja obezbjedi neophodnu zaštitnu opremu i dovoljnu količinu testova kako bi mogli primati ili ići u posjet pacijentima za koje postoje indicije da boluju od pomenutog virusa!?
Ok, evo mozes li mi reci nesto o mehanizmu aktivaciije odgovora u slucaju emergentnih situacija, da li si upoznat sa cinjenicom da smo jedina zemlja na planeti koja na celu ovog organa ima tri covjeka, koliko je sporo aktiviranje tog mehanizma, ja vam garantujem da bi sve bilo sporije za 3-4 dana da nije bilo Sebije i njene moci, i da, 80 miliona za opremu za 110 bolnica i domova zdravlja i nije savrsenstvo u ovim uslovima (a drugo je sasvim to sto ne znas da je tih 80 miliona predvidjeno za jos stvari, a ne samo opremu), da je na celu KCUS-a covjek bez moci i politickog uticaja odgovor bi bio jos nedjelotvorniji, ja ne tvrdim da je ovo savrseno, ali nije ni grozno kako nam se to pokusava predstaviti, odgovor najvece klinike u BiH je i dalje jedan od najboljih odgovora na ovim prostorima, a za ove sto su se referiralo na sistem placanja, ja sam upravo to istaknuo kao manu heroine, ne moze se stediti novac, a ne pruzati usluge, ali isto tako je dosta uradjeno na optimizaciji materijala i osoblja, a to svakako treba pozdraviti.

U svemu treba biti objektivan, a i poznavati temu o kojoi se govori, zasto se niko ne bavi Sankom i Cerkezom, gdje su osude Kulica, Zalihica, ne treba ovo politizirati, treba biti objektivan, Sebija je daleko od najgore pojave u ovoj krizi, a njen odgovor je za sada najucinkovitiji, a svaki poziv na ostrije mjere je bio do kraja opravdan, ali ni ona nihe mogla izdejstvovati da se ne podilazi svjetini, a kada za 7 dana budemo placali populizam zivotima ljudi onda cemo da seremo o Sebiji, nije to korektno.
Patton44

#8824 Re: Sebija All about

Post by Patton44 »

Sad ces i ti postat zeleni termit
Post Reply