Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Groteska. Babi Papuška (D. Stojković) čovjek je bez ikakvih prihoda, hipohondar i potucalo od mjesta do mjesta. Oduševljen je marksističkim težnjama i fanatični je obožavatelj revolucionara Che Guevare. Smatrajući se njegovim nastavljačem, propagira svoje ideje gdje god mu se pruži prilika, ali samo nailazi na nerazumijevanje i ismijavanje okoline. U nadi da će pronaći povoljan teren za demonstraciju svojih ideja putuje po Srbiji, no nigdje ga ne prihvaćaju.
Nakon uspjeha kod kritike i publike Ko to tamo peva i Maratonci trče počasni krug, Kako sam sistematski uništen od idiota (1983) Slobodana Šijana nije naišao na željeni prijem, no riječ je o odličnom filmu. Pikareskne strukture, film se fokusira na glavni lik, antijunaka zagriženo fiksiranog na legendarnu osobu. Tematski i prikazanim događanjima film podsjeća na studentske nemire u Beogradu 1968. godine, a glavnu temu, revolucionarna gibanja tretira iz groteskne vizure. Ambijentiranjem i karakterizacijom likova film se oslanja na tradiciju srpskog crnog vala s kraja šezdesetih godina. Glavne uloge tumače Šijanovi omiljeni glumci, Danilo Bata Stojković i Jelisaveta Sablić.
Scenarij i režiju potpisuje španjolski redatelj Pedro Almodovar. Film Visoke pete priča je o misterioznom ubistvu u čijem su središtu razmetljiva glumica Becky del Paramo (Marisa Paredes) i njezina kći Rebecca (Victoria Abril), televizijska spikerica. Poslije petnaest godina otuđenosti Becky se vrati u Rebeccin život kada dođe održati koncert. Becky sazna da je Rebecca udana za jednog od njezinih bivših ljubavnika, Manuela (Feodor Atkine). Dok majka i kći počinju nadoknađivati izgubljeno vrijeme, Manuel je iznenada ubijen u svojoj kući. Nažalost, ostaje nejasno koja je od njih dvije odgovorna za ubojstvo, čak i nakon što jedna prizna.
HRT3 21.55.
Gloria Beatty (J. Fonda), ogorčena mlada žena bez nade u bolju budućnost, prijavljuje se na plesni maraton koji pobjedničkom paru nakon svakodnevnog višetjednog plesanja uz minimalni odmor donosi novčanu nagradu. Budući da se njezin partner razboli, Gloria pleše s Robertom (M. Sarrazin), mladićem izuzetno nježne naravi. I dok organizator natjecanja (G. Young) zabavlja publiku gladnu senzacija, sudionici iz sata u sat sve teže uspijevaju ostati budni i na nogama kako bi došli do glavne nagrade. Postupno parovi posustaju i otpadaju, a među posljednjima ostaju Gloria i Robert.
Na mapi MovielandaPollackov i Almodovarov flm se nalaze u kvadrantima C7 i I6:
johnnykola wrote: ↑13/04/2020 17:08
A tek Leptirica, ostala strašnija od Martyrsa za mene.
znas li gdje je snimana ??/
Gdje? U jajcu?
Ma nolan je izgubljen u vremenu i prostoru, tacno kao i film. Ne zna ni gdje je ni kad je.
Evo vidis ni fanovi filma ne znaju sta su vidjeli. Fala bogu ja ugasih nakon pola sata.
ma kako Jajce, hehe, u Malom Zvorniku, iako sve vrijeme mislim negdje na istoku srbije gdje vjeruju u utvare, vjestice i duhove...
Ide na watchlist
Sad pogledah El hoyo,neko ga preporucio.
Dobar,ali nije po mom ukusu nikako
Da ukus igra veliku ulogu recimo pogledao sam maloprije glengarry glenn ross film koji ima ocjenu 7.7 gdje glumi Pacino, Baldwin, Spacey, Ed Harris jos par poznatih..
film ubrzan nakon 40tak minuta smorio me živog ovaj film može samo voliti ko je u tom poslu, a skinuo film inace ima pola godine sigurno pa i zaboravio šta je u pitanju kontam ima neku pricu.
Što se konkretno španskog tice on izlazi iz zatvora strada mu kcerka i tu pocinje radnja mislim da je ovo prvi put da vidim u nekom španskom filmu ove katastrofa kvartove gdje se prodaje droga i vlada siromaštvo.
Možda sam malo pretjerao s ovim odlican, al' apsolutno vrijedi preporuke iznad prosjeka glumi i ovaj Mario Casas nisam do sada nikad pogledao njegov loš film..
Recimo ovo ako nisi gledao, a vjerovatno jesi obavezno pogledati.