Koliko mjere mogu trajati?

Moderator: O'zone

Locked
CikCikCikPogodi

#501 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by CikCikCikPogodi »

Gerro wrote: 13/04/2020 22:46
Vela666 wrote: 13/04/2020 22:44
Gerro wrote: 13/04/2020 22:40
nisam gledao to smeće pa ne znam...

kako sad dobijaš hranu, dobijao bi je i da se uvedu represivnije mjere. Nek rade marketi i dalje naravno
Idi ba u lokdaun, ugasi i internet, fala
uredu je stručnjače. Sta kaze sta fali sto se ljudi okupljaju :lol: :lol: :lol: :lol:
Evo i ti si dosao na foeum, nasumicno si se okupio sa ljudima koje ne znas.
Jedino ako ti volis ziviti sam 24 sata po dana bez trunke sunka u svojoj gajbi. E to je vec onda dijagnoza.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#502 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Gerro »

CikCikCikPogodi wrote: 13/04/2020 22:52

uredu je stručnjače. Sta kaze sta fali sto se ljudi okupljaju :lol: :lol: :lol: :lol:
Evo i ti si dosao na foeum, nasumicno si se okupio sa ljudima koje ne znas.
Jedino ako ti volis ziviti sam 24 sata po dana bez trunke sunka u svojoj gajbi. E to je vec onda dijagnoza.
a preko interneta se virus prenosi jel :lol:

normalno da ne volim, ali sto se vise mjere budu postovale prije cemo se vratiti normalnom zivotu
Vela666

#503 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Vela666 »

Gerro wrote: 13/04/2020 22:40
nisam gledao to smeće pa ne znam...

kako sad dobijaš hranu, dobijao bi je i da se uvedu represivnije mjere. Nek rade marketi i dalje naravno
U redu*
Cherry-Cherry

#504 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Cherry-Cherry »

Forumski ekonomski stručnjaci kao hurmašica i ekipa misle da pare rastu na drvetu. Kaže pa radiće prodavnice hrane :lol: i svako će nabaviti mašinu za štampanje novca. :mrgreen:
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#505 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Gerro »

forumski virolozi stručnjaci kao čeri čeri i ekipica misle da ce virus proci sam od sebe i da ce mu dosaditi da nas smara i da ne treba postovati mjere

daj rostilja i planine :lol:
aldinjo

#506 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by aldinjo »

Cherry-Cherry wrote: 13/04/2020 22:58 Forumski ekonomski stručnjaci kao hurmašica i ekipa misle da pare rastu na drvetu. Kaže pa radiće prodavnice hrane :lol: i svako će nabaviti mašinu za štampanje novca. :mrgreen:
Možda rastu sa beharom proljetnim!? :lol: :run:
Vela666

#507 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Vela666 »

Gerro wrote: 13/04/2020 22:59 forumski virolozi stručnjaci kao čeri čeri i ekipica misle da ce virus proci sam od sebe i da ce mu dosaditi da nas smara i da ne treba postovati mjere

neće virus nigdje, oslobođen je pa će uvijek biti prisutan, bio ti u podrumu ili na planini, on će ti biti za vratom kao i ostali aktivni i neaktivni virusi, mjere se poštuju i nigdje u Evropi nisu rigoriznije nego u ex balkan državama, tako da ti te tvoje šuplje paranoične ne piju vode
da li trolaš ili si ozbiljan neam pojma, pa ću te staviti na foe
a ti se svakako zaključaj u stan i baci ključ za svaki slučaj :roll:
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#508 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Gerro »

Vela666 wrote: 13/04/2020 23:19
Gerro wrote: 13/04/2020 22:59 forumski virolozi stručnjaci kao čeri čeri i ekipica misle da ce virus proci sam od sebe i da ce mu dosaditi da nas smara i da ne treba postovati mjere

neće virus nigdje, oslobođen je pa će uvijek biti prisutan, bio ti u podrumu ili na planini, on će ti biti za vratom kao i ostali aktivni i neaktivni virusi, mjere se poštuju i nigdje u Evropi nisu rigoriznije nego u ex balkan državama, tako da ti te tvoje šuplje paranoične ne piju vode
to sto ces me staviti na foe je odlicna stvar jer onda ja necu morati trositi vrijeme da stavim tebe, pa se tako necemo vise citirati. Odlicno :thumbup:

vidim ti si jos jedan u nizu strucnjaka koji znaju sve o ovom virusu
Zox

#509 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Zox »

Gerro wrote: 13/04/2020 22:25 sankcionisat ces te sto krse i onda ce se opet pojaviti novi sto ce krsiti, to je taj mozak :lol:

normalno da treba uvesti sto represivnije mjere, jer ovo ne pokazuje rezultat. Puno vilsonovo, pune planine,odmaralista itd
ovi koji ne krse ove mjere, nece ni te represivnije, ovi sto krse, krsice i te.
ne treba JOS mjera, treba policija da radi svoj posao i da sprijeci da se ove sad mjere ne krse.
laly

#510 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by laly »

hurmasica wrote: 12/04/2020 21:52
dobar osjecaj wrote: 12/04/2020 20:04
hurmasica wrote: 12/04/2020 19:50 Ja bih stvarno predložila da ovi sto se protive mjerama da fino potpisu izjavu da ce se u ime naroda BiH samostalno zaraziti koronom za visi cilj za sticanje imuniteta krda i lijepo jos potpišite izjavu da se odričete svih privilegija u to.ime...pustite nas normalne da poštujemo mjere zdravog razuma!
Sta tacno mislis pod tim da se pridrzavas mjera od 18.3.2020.? Taj datum me zanima jer je tada donijeta naredba o zabrani kretanja djeci do 18 i odraslima iznad 65. Cega se ti konkretno pridrzavas i cega si se tacno odrekla punih 25 dana?
Nisi izasla iz svog doma 25 dana?
Nisi prosetala 25 dana?
Djecu drzis zatvorenu u stanu 25 dana?
Imas vozilo, novca i uslove da odes do vikendice, na planinu ali si se zatvorila 25 dana? Je li o tome govoris? U cemu se ogleda i mjeri tvoja normalnost i zdrav razum?
Evo sad cu ti reci , kontkretno na dan 17.3. sam zadnji put bila u domu svojih roditelja koji su svega 5 min voznje udaljeni od mene. znaci prostom logikom sam zakljucila i rekla im taj dan, a prije nego sto ce za par sati biti proglasena naredba, da im vise necemo dovoditi unuce na cuvanje i da im necemo dolaziti u posjetu, vec samo po potrebi donosit namjernice i ostavljati pred vratima. Moji roditelji imaji 70 godina...ne zelim im ja presuditi! Tata se smijao, kao pricam gluposti...da bi vec sutra zabrana stupila na snagu. Od tog dana suprug i ja smo se organizovali tako da ja radim od kuce, ponekad odem na posao, on mora na posao al uz skraceno radno vrijeme...imamo srecu sa poslovima...ne znam kako bi se drugacije organizovali.
Osim poslova ne izlazimo iz kuce bez potrebe...kupovinu obavimo jednom sedmicno...dijete ne izvodim, zao mi je, ali je tako...koliko znam naredba se odnosi da se djeca mogu prevoziti od tacke a do tacke b i ne smiju i boraviti na javim povrsinama...tako da ne znam gdje bih dijete odvezla a da ne ugrozim time ljude kod kojih bi dosli. A po Igmanu i Baricama.ne pada mi napamet da skacem sa blesavim narodom.
Da imam svoju vikendicu vjerovatno bi isli ali bez gostiju, rostilja i ostalih druzenja.
Znaci prije korone smo imali veoma socijalan zivot, kuca nam je sluzila samo za prespavat...tako da nam je ovo sok...ali covjek se na sve navikne i posebno jer ne zelim radi svog komfora ugroziti ljude koje volim...ako je to cijena da ostanu zivi, ne moram nikad izac iz kuce.
Slazem se s tobom...Moji roditelji rade, nisu penzioneri ali imaju nekih problema sa zdravljem, visok pritisak itd. Od 18.03. mi ne idemo kod njih niti oni nama dolaze. Takodjer, svekrva ne dolazi da nam cuva dijete. Isto tako ni mi ne idemo njima. Muz i ja idemo na posao dva puta sedmicno, nismo na budzetu nego je takva vrsta posla da se veci dio moze uraditi od kuce...vjerovatno ce nam smanjiti platu. Ne izlazimo u nepotrebne setnje i na izletista. Muz jednom sedmicno ide po namirnice, sa djetetom izadjemo 5-10 min ispred kuce i budemo dosta na balkonu.
Muz i ja nismo u rizicnoj kategoriji, ali najvise smo zabrinuti za roditelje, zbog ovih setaca i onih koji se ne pridrzavaju mjera. Najvise mi idu na zivce ovi sto se klince kao nije njih strah. Uredu, neka nije...ali nemoj ugrozavati moje roditelje, koji moraju ici na posao a spadaju u rizicnu kategoriju i mozda bi moglo biti fatalno za njih ako se zaraze.
MUNAFIK

#511 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by MUNAFIK »

Evo USA i Teump najavljuju otvaranje jako jako brzo... Predpostavljam da će se USA skroz otvoriti prije 1. Maja...

A kada se to desi onda kao domine ide sve ostalo, evo ljudi govore da su procjene bile pogresne i da ekonomija radi ovoga ne moze trpiti... Evo najavljuju i kafice i kina i sve da ce se otvoriti...

Koliko ce ovo trajati, pa jasno do otvaranja Amerike, onda ide Njemacka, Kina je vec to odradila onda ide Turska itd...

Jednostavno je na osnovu nikakvog znanja o virusu digla se GLOBALNA PANIKA, sada je jasno neopravdana...
CPT

#512 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by CPT »

MUNAFIK wrote: 14/04/2020 00:53 Evo USA i Teump najavljuju otvaranje jako jako brzo... Predpostavljam da će se USA skroz otvoriti prije 1. Maja...

A kada se to desi onda kao domine ide sve ostalo, evo ljudi govore da su procjene bile pogresne i da ekonomija radi ovoga ne moze trpiti... Evo najavljuju i kafice i kina i sve da ce se otvoriti...

Koliko ce ovo trajati, pa jasno do otvaranja Amerike, onda ide Njemacka, Kina je vec to odradila onda ide Turska itd...

Jednostavno je na osnovu nikakvog znanja o virusu digla se GLOBALNA PANIKA, sada je jasno neopravdana...
Trump, a pogotovo USA ne najavljuju otvarenje "jako jako brzo" ili prije 1.5. To otvaranje sigurno nece biti "skroz" vec pojedine drzave i postepeno.
MUNAFIK

#513 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by MUNAFIK »

CPT wrote: 14/04/2020 00:57
MUNAFIK wrote: 14/04/2020 00:53 Evo USA i Teump najavljuju otvaranje jako jako brzo... Predpostavljam da će se USA skroz otvoriti prije 1. Maja...

Trump, a pogotovo USA ne najavljuju otvarenje "jako jako brzo" ili prije 1.5. To otvaranje sigurno nece biti "skroz" vec pojedine drzave i postepeno.
Evo vidjet cemo za koji dan kada ce se otvoriti...

Gledam evo Trumpa uzivo i vrlo je jasno da bi on to sutra sve otvorio, vec se dobro pripremio, najavio visoke žrtve, sad sve manje žrtava od toga će biti 'njegov' uspjeh...

Vec govori kako je super sve odrado i kako su sprjecili katastrofu broj mrtvi, a sada treba da se otvorimo...
OldMayor

#514 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by OldMayor »

Dobro, a znas li zasto su najrigoroznije mjere kod nas?
CPT

#515 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by CPT »

MUNAFIK wrote: 14/04/2020 01:01

Gledam evo Trumpa uzivo i vrlo je jasno da bi on to sutra sve otvorio, vec se dobro pripremio, najavio visoke žrtve, sad sve manje žrtava od toga će biti 'njegov' uspjeh...

Vec govori kako je super sve odrado i kako su sprjecili katastrofu broj mrtvi, a sada treba da se otvorimo...
Nema sta vidjeti... Upravo je to rekao na konferenciju koju gledas. Znaci jos nije odluceno, kad se odluci nece biti "skroz", pogotovo ne 1.5. Cak i kad se odluci bice igranka sa drzavama.
CPT

#516 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by CPT »

OldMayor wrote: 14/04/2020 01:02

nisu
MUNAFIK

#517 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by MUNAFIK »

CPT wrote: 14/04/2020 01:03

Nema sta vidjeti... Upravo je to rekao na konferenciju koju gledas. Znaci jos nije odluceno, kad se odluci nece biti "skroz", pogotovo ne 1.5. Cak i kad se odluci bice igranka sa drzavama.
Napricao je svasta sa brda sa dola... Ali je ocigledno jasno da ce se otvoriti sto prije i govorio je i da ce do 1. maja, a onda i da ne moze jos reci tacno i da ce reci za par dana koji je plan...

Za par dana ce opet ponovit kako je spasio ameriku, kako je trebalo umrjeti milion a sad ce puno puno manje... Eto zivi bili pa vidjeli...
aerodinamika

#518 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by aerodinamika »

laly wrote: 14/04/2020 00:39
hurmasica wrote: 12/04/2020 21:52
dobar osjecaj wrote: 12/04/2020 20:04
Sta tacno mislis pod tim da se pridrzavas mjera od 18.3.2020.? Taj datum me zanima jer je tada donijeta naredba o zabrani kretanja djeci do 18 i odraslima iznad 65. Cega se ti konkretno pridrzavas i cega si se tacno odrekla punih 25 dana?
Nisi izasla iz svog doma 25 dana?
Nisi prosetala 25 dana?
Djecu drzis zatvorenu u stanu 25 dana?
Imas vozilo, novca i uslove da odes do vikendice, na planinu ali si se zatvorila 25 dana? Je li o tome govoris? U cemu se ogleda i mjeri tvoja normalnost i zdrav razum?
Evo sad cu ti reci , kontkretno na dan 17.3. sam zadnji put bila u domu svojih roditelja koji su svega 5 min voznje udaljeni od mene. znaci prostom logikom sam zakljucila i rekla im taj dan, a prije nego sto ce za par sati biti proglasena naredba, da im vise necemo dovoditi unuce na cuvanje i da im necemo dolaziti u posjetu, vec samo po potrebi donosit namjernice i ostavljati pred vratima. Moji roditelji imaji 70 godina...ne zelim im ja presuditi! Tata se smijao, kao pricam gluposti...da bi vec sutra zabrana stupila na snagu. Od tog dana suprug i ja smo se organizovali tako da ja radim od kuce, ponekad odem na posao, on mora na posao al uz skraceno radno vrijeme...imamo srecu sa poslovima...ne znam kako bi se drugacije organizovali.
Osim poslova ne izlazimo iz kuce bez potrebe...kupovinu obavimo jednom sedmicno...dijete ne izvodim, zao mi je, ali je tako...koliko znam naredba se odnosi da se djeca mogu prevoziti od tacke a do tacke b i ne smiju i boraviti na javim povrsinama...tako da ne znam gdje bih dijete odvezla a da ne ugrozim time ljude kod kojih bi dosli. A po Igmanu i Baricama.ne pada mi napamet da skacem sa blesavim narodom.
Da imam svoju vikendicu vjerovatno bi isli ali bez gostiju, rostilja i ostalih druzenja.
Znaci prije korone smo imali veoma socijalan zivot, kuca nam je sluzila samo za prespavat...tako da nam je ovo sok...ali covjek se na sve navikne i posebno jer ne zelim radi svog komfora ugroziti ljude koje volim...ako je to cijena da ostanu zivi, ne moram nikad izac iz kuce.
Slazem se s tobom...Moji roditelji rade, nisu penzioneri ali imaju nekih problema sa zdravljem, visok pritisak itd. Od 18.03. mi ne idemo kod njih niti oni nama dolaze. Takodjer, svekrva ne dolazi da nam cuva dijete. Isto tako ni mi ne idemo njima. Muz i ja idemo na posao dva puta sedmicno, nismo na budzetu nego je takva vrsta posla da se veci dio moze uraditi od kuce...vjerovatno ce nam smanjiti platu. Ne izlazimo u nepotrebne setnje i na izletista. Muz jednom sedmicno ide po namirnice, sa djetetom izadjemo 5-10 min ispred kuce i budemo dosta na balkonu.
Muz i ja nismo u rizicnoj kategoriji, ali najvise smo zabrinuti za roditelje, zbog ovih setaca i onih koji se ne pridrzavaju mjera. Najvise mi idu na zivce ovi sto se klince kao nije njih strah. Uredu, neka nije...ali nemoj ugrozavati moje roditelje, koji moraju ici na posao a spadaju u rizicnu kategoriju i mozda bi moglo biti fatalno za njih ako se zaraze.
bojis se da im neki random setac ne doseta na posao :?
CPT

#519 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by CPT »

MUNAFIK wrote: 14/04/2020 01:08
CPT wrote: 14/04/2020 01:03

Napricao je svasta sa brda sa dola... Ali je ocigledno jasno da ce se otvoriti sto prije i govorio je i da ce do 1. maja, a onda i da ne moze jos reci tacno i da ce reci za par dana koji je plan...

Za par dana ce opet ponovit kako je spasio ameriku, kako je trebalo umrjeti milion a sad ce puno puno manje... Eto zivi bili pa vidjeli...
Nema tu nista ocigledno. Prvi problem su strucnjaci, po RNC, pa drzave... Nigdje nije rekao da ce otvoriti 1.5 ili prije. Rekao da je da to nije odluceno da ce kod odluke traziti savjet strucnjaka i "ostalih". On je idiot i da se njega pita on bi davno uradio nesto glupo ali u igru njegova samo njegova sudbina.
Vela666

#520 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Vela666 »

OldMayor wrote: 14/04/2020 01:02

Da, jer smo mi, navodno, najneukrotiviji narod i mrzimo zabrane,
a opet, pogledaj, super smo, ovakvi kakvi jesmo ipak se držimo odstojanja po radnjama, uz vladu koju imamo mi smo najbolji na svijetu !! i te maske lol, su smijurija, hoće da nosimo maske a nigdje ih za kupiti i valjda misle da jedna maska treba izdržati čitavu pandemiju :D
Najrigoroznije mjere kod nas su jer vlada zna da nam je sve u kurcu, a zdrvstvo posebno, usljed pljačke koju su radili 20 godina, pa narod ispašta, pa narod dobio ono što je tražio...
laly

#521 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by laly »

aerodinamika wrote: 14/04/2020 01:09
laly wrote: 14/04/2020 00:39
Ne, to ne mora biti random setac,nego kolega s posla kojem se odjednom nesto seta ili je bio na izletistu s drustvom i ne pridrzava se mjera jer eto njega nije strah,a toliko je sebican da ne razmislja o drugima. Ili ako vec hoces moze biti i neki random setac koji se ne pridrzava nikakvih mjera i sav vazan udje u trgovinu u isto vrijeme kad i neciji roditelji...
dobar osjecaj

#522 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by dobar osjecaj »

laly wrote: 14/04/2020 02:18
Ne, to ne mora biti random setac,nego kolega s posla kojem se odjednom nesto seta ili je bio na izletistu s drustvom i ne pridrzava se mjera jer eto njega nije strah,a toliko je sebican da ne razmislja o drugima. Ili ako vec hoces moze biti i neki random setac koji se ne pridrzava nikakvih mjera i sav vazan udje u trgovinu u isto vrijeme kad i neciji roditelji...
Da nasrne na njih, ničim izazvan ih počne grliti, dodirivati, kašljati i kihati im u usta, oči, možda i zaplesati s njima jedan jako blizak tango?

Pa moguće. Random šetačima se da tako...kad se najmanje nadaš.
Officer Crabtree

#523 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Officer Crabtree »

dobar osjecaj wrote: 14/04/2020 02:34
laly wrote: 14/04/2020 02:18
Da nasrne na njih, ničim izazvan ih počne grliti, dodirivati, kašljati i kihati im u usta, oči, možda i zaplesati s njima jedan jako blizak tango?

Pa moguće. Random šetačima se da tako...kad se najmanje nadaš.
Tu dolazimo do onoga što niko još nije definirao prenošenje. Jel može prenijeti pričom ako je blizu (ne mozes sa kolegama drzati uvijek 2m u većini poslova), jel se moze prenijeti sa objekta koji je dirao, kad udjes u javni prevoz jel sigurno ako neko ne radi to gore sto si napisao...
Cherry-Cherry

#524 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Cherry-Cherry »

Pa ćemo narednih 12 mjeseci sjediti u 4 zida i čekati vakcinu, dok ekonomija propada i dok ljudi ostaju bez posla. Ah da, štampaćemo novac i tako se organizovati.
Imunitet niko nije stekao sjedeći u četiri zida.

Ti spominješ roštiljanje.
Sanjarko

#525 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Sanjarko »

Amerika se otvara definitivno, samo kad i koliko, da li postepeno, pitanje je? Mnogi su imali nesto od Decembra 2019 do Marta 2020 ali nezna niko sta tacno. Dogovorili su i smanjenje proizvodnje nafte pa ocekujem rast cijena iste, nevezano za sve ovo info.

Znaci trajalo i trajati ce dok se nesanira i neobuzda berza po meni, jer su mozda ocekivali nerede i demonstracije zbog gubitka radnih mjesta i ostaloga. Koronavirus je nazalost izazvala mozda sve ovo, ali mislim da i nasih greski ima u svemu ovome, ljudskih greski.

Trebati ce vremena da se sve vrati u normalu nazalost, po meni.
Locked