Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
statixx

#79401 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by statixx »

Maraschino

#79402 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

horkesh

#79403 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by horkesh »

Maraschino wrote: 13/04/2020 11:17
statixx wrote: 13/04/2020 09:15 Sutra je dan D za Guardiana. :D

https://www.blberza.com/Pages/DocView.aspx?Id=81720
prodato

https://www.klix.ba/biznis/spasavanje-e ... /200413015

slEdeci
To je prošlosedmična emisija bila.

Nije ih kupila Srbija, nego Komercijalna banka. To je bila državna banka, ali je nedavno privatizovana, kupila ju je NLB.
155_mm

#79404 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

horkesh wrote: 13/04/2020 11:22
Maraschino wrote: 13/04/2020 11:17
statixx wrote: 13/04/2020 09:15 Sutra je dan D za Guardiana. :D

https://www.blberza.com/Pages/DocView.aspx?Id=81720
prodato

https://www.klix.ba/biznis/spasavanje-e ... /200413015

slEdeci

Nije ih kupila Srbija, nego Komercijalna banka. To je bila državna banka, ali je nedavno privatizovana, kupila ju je NLB.
klix pise da su oni takodje ucestvovali sa ostalima a ne kao sto ti tvrdis da su ih samo oni kupili.
Zanimljivo je da je u ovoj aukciji obveznica RS-a učestvovala i Komercijalna banka Beograd, koja je najveća državna banka u Srbiji.
e sad. ko ovdje laze? ti ili klix? ostaje da se vidi.

u svakom slucaju srecno preCedniku sa tim milionima i da ih u zdravlju i veselju potrosi.
horkesh

#79405 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by horkesh »

155_mm wrote: 13/04/2020 13:35
horkesh wrote: 13/04/2020 11:22

klix pise da su oni takodje ucestvovali sa ostalima a ne kao sto ti tvrdis da su ih samo oni kupili.
Zanimljivo je da je u ovoj aukciji obveznica RS-a učestvovala i Komercijalna banka Beograd, koja je najveća državna banka u Srbiji.
e sad. ko ovdje laze? ti ili klix? ostaje da se vidi.

u svakom slucaju srecno preCedniku sa tim milionima i da ih u zdravlju i veselju potrosi.
Ti imaš neki pik na mene zato što sam neki dan bio u pravu, pa ti teško progutati, a? Mislim, sama upotreba toga ko "laže" dovoljno govori o tvojim kompleksima.

Klix nije u pravu. Komercijalna banka je bila državna banka, ali ju je kupila NLB.

Sve je to lako provjerljivo u par klikova. Naravno, ne očekuje to niko od tebe. Što bi se ti zamarao s tim kad možeš mljeti u prazno.
155_mm

#79406 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

@horkesh

nikakav pik nije u pitanju. ne umisljaj sam sebi.

znam kad je bugojanac prije nekoliko sedmica hvalio da je najpovoljnijem trenutku prodao tu banku. mozda je uslov prodaje da se od "republjik" kupe neki papirici. ko ce ga znati.

no da pojasnim ovo da "neko laze" . nije se odnosilo na ko je vlasnik banke. nego na to da klix kaze da je i ova banka ucestvovala u kupovini sto podrazumijeva da ih nije ona sama kupila nego jos neko npr. vlada srbije

a ti kazes da je samo ova banka kupila sve obaveznice i time iskljucujes mogucnost da ih je kupila drzava srbija.

posto samo jedna od ove dvije tvrdnje moze biti istinita neko mora da laze. ili ti ili klix.
155_mm

#79407 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

atmel wrote: 11/04/2020 20:39
155_mm wrote: 11/04/2020 19:41
horkesh wrote: 11/04/2020 18:54 Gle čuda! Moja plašljivost se pokazala opravdanom, Mile opet izgurao svoje, Čovke svoje. Šok i nevjerica :roll:

Haj'mo sad objašnjenja kako je to zapravo dobro za nas :-)
je li bilo "ili 40% ili nista"? ili je bilo "38% ili nista" ? podsjeti nas, ako moze. hvala u naprijed.
Važeći koeficijenti raspodjele sa računa Uprave za indirektno oporezivanje, a koji su slika i prilika procenta raspodjele ranijih kredita od MMF-a izgledaju ovako: Federacija Bosne i Hercegovine bi dobila 64,50 posto; Republika Srpska 31,95 posto, Distrikt Brčko 3,55 posto sredstava.

Dodo digo ulog sa 31,95 posto na 40 posto i dobio 38 posto, da je reko 50% Bake bi mu aminovo 48% i reko evo napravili smo kompromis
Image
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kada-ra ... /200413048

@atmel

mozes malo pojasniti ovaj dio svog posta u vezi slike i prilike.
Važeći koeficijenti raspodjele sa računa Uprave za indirektno oporezivanje, a koji su slika i prilika procenta raspodjele ranijih kredita od MMF-a izgledaju ovako: Federacija Bosne i Hercegovine bi dobila 64,50 posto; Republika Srpska 31,95 posto, Distrikt Brčko 3,55 posto sredstava.
hvala u naprijed!
155_mm

#79408 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

u ovom gore linkovanom bakirovom hvalospjevu svom haveru fadilu rece "prvije u bosnjaka"
Tri četvrtine privrednog života, ekonomske akumulacije i prikupljenog PDV-a dolaze iz Federacije BiH, 80 posto goriva se troši u Federaciji, 90 posto stranih investicija dolazi u Federaciju"
ima li ovo imalo smisla ili bake lupeta. ako moze bez politicko-stranackog prepucavanja. da se samo skoncentrisemo na ove podatke i moguce stanje na terenu.

ovo pitam jer su ovakve stvari pokazatelj za neka buduca vremena. i to bez obzora ko ce da bude na celu dobrijeh bosnjana.

pogotovo me interesuje ovo za potrosnju goriva.
Škobo Habu

#79409 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Škobo Habu »

:D :D :D :D

https://radiosarajevo.ba/kolumne/dragan ... nic/371118

https://radiosarajevo.ba/metromahala/ja ... iri/373690

Dovoljno je reći Bursać. Literarni invalid i dežurni moralista od čijeg mišljenja duže traje rolana toalet papira.
armin071

#79410 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by armin071 »

Škobo Habu wrote: 13/04/2020 15:07 :D :D :D :D

https://radiosarajevo.ba/kolumne/dragan ... nic/371118

https://radiosarajevo.ba/metromahala/ja ... iri/373690

Dovoljno je reći Bursać. Literarni invalid i dežurni moralista od čijeg mišljenja duže traje rolana toalet papira.
Koji “salto mortale” :lol:

Al dobar je Dragan jebiga čovjek makar pojede ono što je pos.ao.
mayab

#79411 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mayab »

-nema tu šta "salto mortale", Bursać legitimno ocjenio Alena na početku posla,
kad se zaista pokazao sa stručne strane (a u ovoj korumpiranoj državi, pravo je čudo kad vidiš u prvom planu čovjkea iz STRUKE!)

-onda doktor pokleknuo pod pritiscima SPC-a (i SNSD želja da budu veći pravoslavci od Amfilohija) i njihovih želja za okupljanjima, što je nedopustivo

Drago mi je što je Bursać tu parafrazirao guardiana, sa onim "ne seri, Alene!" :lol: :lol:

Veliki je mislilac guardian, eto još za života , se njegove mudrosti citiraju , uveliko :izet: :izet: :izet:
armin071

#79412 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by armin071 »

Šeranić je, između ostalog, na konferenciji za medije kazao kako će "državljane Federacije Bosne i Hercegovine svaki dan u turnusu od jedan sat" s područja RS-a sprovoditi prema Federaciji BiH.
Jesu ovo ti poČE”T”ci?? Je li jedan doktor treba da se bavi populizmom u vrijeme panedmije?? bježi ba i ti i struka....
Škobo Habu

#79413 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Škobo Habu »

mayab wrote: 13/04/2020 16:01 -nema tu šta "salto mortale", Bursać legitimno ocjenio Alena na početku posla,
kad se zaista pokazao sa stručne strane (a u ovoj korumpiranoj državi, pravo je čudo kad vidiš u prvom planu čovjkea iz STRUKE!)

-onda doktor pokleknuo pod pritiscima SPC-a (i SNSD želja da budu veći pravoslavci od Amfilohija) i njihovih želja za okupljanjima, što je nedopustivo

Drago mi je što je Bursać tu parafrazirao guardiana, sa onim "ne seri, Alene!" :lol: :lol:

Veliki je mislilac guardian, eto još za života , se njegove mudrosti citiraju , uveliko :izet: :izet: :izet:
Napisati onako patetičan penegirik za pohvalu, kao i isti takav za posrati se, može samo Bursać.

Čovjek se zaletio i spuc'o glavom k'o bekan.

Legitimo preseravanja, nikako mišljenje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#79414 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Škobo Habu wrote: 13/04/2020 17:06
mayab wrote: 13/04/2020 16:01 -nema tu šta "salto mortale", Bursać legitimno ocjenio Alena na početku posla,

Napisati onako patetičan penegirik za pohvalu, kao i isti takav za posrati se, može samo Bursać.

Čovjek se zaletio i spuc'o glavom k'o bekan.

Legitimo preseravanja, nikako mišljenje.
Pa dobro, on ne bježi u ovom drugom tekstu od onog prvog.

S tim da je sliku pozitivca Šeranića srušilo ono o vjernicima, a ne i ovo o državljanima iz Federacije.

Po meni i jedno i drugo gafovi koji stavljaju mrlju na rad ministra Šeranića, istovremeno etiketa PreCjednika nam čija je i tema.
Škobo Habu

#79415 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Škobo Habu »

Tomahawk11 wrote: 13/04/2020 17:19

S tim da je sliku pozitivca Šeranića srušilo ono o vjernicima, a ne i ovo o državljanima iz Federacije.

Po meni i jedno i drugo gafovi koji stavljaju mrlju na rad ministra Šeranića, istovremeno etiketa PreCjednika nam čija je i tema.
Sve pet, samo sažaljevam sve one koji su ispali naivci zajedno sa Bursaćem.
Tomahawk11
Globalni moderator

#79416 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Škobo Habu wrote: 13/04/2020 17:44
Tomahawk11 wrote: 13/04/2020 17:19

Sve pet, samo sažaljevam sve one koji su ispali naivci zajedno sa Bursaćem.
Ja sam nekad s početka na nekoj od tema napisao kad je komentarisao ono sa državljanima Federacije kako mi je lik sumnjiv ko 300 KM ukrupno.

Onda su krenuli hvalospjevi sa svih strana i šta onda, poklopi se i šuti.

Ovo o vjernicima u RS-u je odmah s početka naglašeno, to su svi koji su davala izjave podvukli kako nemaju ingerencije što mi je bilo onako smiješno.

Ovamo donosiš odluke karantina, blokiraš sve, al eto ne možeš vjerska okupljanja....ja, ne važi to, nebeski narod, neće korona.

Bursać se samo hvatao za slamku spasa, učinilo mu se da je Šeranić neko svjetlo u moru tame.

Sam pojam da je on neki Dodikov Bošnjak je dovoljan da se čovjek upita kako je dobio toliko povjerenje i takvu funkciju.

Sad je i očito jasno, još jedan poltron i poslušnik što u PreCjedniku vidi boga.
Škobo Habu

#79417 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Škobo Habu »

Tomahawk11 wrote: 13/04/2020 17:50
Bursać se samo hvatao za slamku spasa, učinilo mu se da je Šeranić neko svjetlo u moru tame.

Sam pojam da je on neki Dodikov Bošnjak je dovoljan da se čovjek upita kako je dobio toliko povjerenje i takvu funkciju.

Sad je i očito jasno, još jedan poltron i poslušnik što u PreCjedniku vidi boga.
Ovo je bitno. Samo da se ovo napisalo Bursaću onda kada je pis'o o Alenu od Šeranića kuća - blokir'o bi te. Kao što ti obično radi ljudima.
Tomahawk11
Globalni moderator

#79418 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Škobo Habu wrote: 13/04/2020 17:54
Tomahawk11 wrote: 13/04/2020 17:50

Ovo je bitno. Samo da se ovo napisalo Bursaću onda kada je pis'o o Alenu od Šeranića kuća - blokir'o bi te. Kao što ti obično radi ljudima.
Ako to radi, onda nije realan, pošten, kako hoćeš.

Razumijem da blokira majmune koji imaju napade bjesnila, ali ako je nešto napisano na normalan način, sagledati iz drugog ugla...on najbolje zna kako stvari stoje u Banja Luci, eto sad odjednom se pojavio neki Alen Šeranić koji dolazi iz redova SNSD-a i misli svojom glavom :mrgreen:
bunk

#79419 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bunk »

Ako je njegova glava u vozdovim gacama onda misli...
Maraschino

#79420 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik donio je odluku da svim zdravstvenim radnicima bude isplaćena jednokratna novčana pomoć.
:lol: :lol:

cuj generalni direktor donio odluku
Maraschino

#79421 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Dajmu para i odmah pocinje srbovanje do besvijesti.

Malocas na Novoj TV neprihvatljivo ovo neprihvatljivo ono, OHR nema ingerencije za corona probleme osim za Dejton, Inzko pobjegao, zele video zasjedanje PICa a ja naredio da nasi ne ucestvuju, nema budzeta...pa Tito dragi, uzmi ovo sebi. :roll:

Eto Bakire, daj mu opet saglasnost za kreditno zaduzenje. Taman mislis da je na koljenima a Bakir ga nahrani da govedo moze da rice.
Matzan

#79422 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Matzan »

Ne bih ja puno Šeraniću zamjerao to što se puno ne obazire na okupljanja vjernika.
Što bi čika Darwin rekao, prirodna selekcija će svoje odraditi.
RunnerX

#79423 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by RunnerX »

Znači bio je kao mali miš dok nije dobio kredit, i sad odmah po starom. E Bakire šta nam radiš....
Neregistrirani

#79424 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Neregistrirani »

Tomahawk11 wrote: 13/04/2020 17:19 Pa dobro, on ne bježi u ovom drugom tekstu od onog prvog.

Samo što Šeranić nije rekao to što je Slobodna Bosna, pa svi ostali, zamislila da je rekao.

https://raskrinkavanje.ba/analiza/alen- ... federacije

A to za nekritikovanje okupljanja u crkvi je kloc. On je epidemiolog i član kriznog štaba, treba hladno i precizno reći da je to pogrešno i da je mimo pravila. Mada, kontam i da bi ga razapeli da im je dirnuo u Crkvu. Pa evo, Željka se sprema ove sedmice razgovarati s vrhom Crkve da vidi kako bi se moglo izvesti da se bezbijedno obilježi Uskrs. Nema njima lupiti šakom o sto i reći da je policijski sat, kao što meni to narede.
Neregistrirani

#79425 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Neregistrirani »

On je dodao da je na sjednici Glavnog koordinacionog tima dogovoreno da predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović obavi razgovor sa crkvenim velikodostojnicima u vezi sa obavljanjem obreda i liturgijama za vaskršnje praznike.

"Želimo da vidimo na koji način je najbezbjednije da provedemo vaskršnje praznike, a da nikoga dodatno ne ugrozimo. Poslije razgovora koje će obaviti Cvijanovićeva na sjednici Republičkog štaba za vanredne situacije ćemo donijeti mjere koje će važiti za vaskršnje praznike", rekao je Višković na konferenciji za novinare u Banjaluci
Moraju oni pitati Crkvu, a ne obrnuto.
Jer oni su iznad virusa i iznad zakona https://www.6yka.com/novosti/srpska-pra ... -na-vaskrs
Locked